Reklama

Reklama

Strangerland

  • Irsko Strangerland
Trailer 1

Manželé Catherine (Nicole Kidman) a Matthew Parker (Joseph Fiennes) se snaží přizpůsobit životu ve vzdáleném australském pouštním městě Nathgari. Je to příjemná, ale uzavřená rodina. V předvečer velké prachové bouře se jim otřásl život, když jejich dvě děti, Lily a Tom, zmizí do pouště. Do hledání se připojí místní policista David Rae (Hugo Weaving). Brzy se ukáže, že se jim mohlo stát něco hrozného. V hlavní roli je podezření, šíří se zvěsti a domorodé příběhy. Místní se začínají obracet proti páru. S rostoucí teplotou klesá šance na jejich přežití a Catherine s Matthewem se strachují o osudy svých dětí. (gegina31)

(více)

Recenze (31)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Umělecky jsem viděl už hodně věcí, ale písečnou bouři v Austrálii ještě ne. Strangerland tlačí na pilu jako svině a přitom se jedná v podstatě o klasické drama, ve kterém se ztratí dva haranti jedné rodiny. Jenže film z toho udělá kovbojku a svádí nás k různým myšlenkám. Nejhorší na tom všem je, že ani sexuální scéně s Nicole Kidman v tomhle filmu prostě nevěříte. Nezbývá tedy nic jiného, než se zaměřit na úžasnou kameru, která to jediná vyhrála. To, že ale bude ve špatném filmu, mohl horko těžko někdo tušit. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $10miliónovTržby USA $17,472Tržby Celosvetovo $17,472▐ rodinná psycho depka do prázdna, dosť neucelené, nijak poriadne smerujúce /40%/ ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Nemohu upřít vynikající herecké kvality obou hlavních protagonistů, to v žádném případě, ale oni se Cath s Mattem ocitli v tak hluboké krizi, že jsem v ní byla za chvíli také. Ovšem přemýšlela jsem, jestli to není spíš tím prazvláštním zpracováním, kde se mi zdálo, že mě moc tlačí do nějaké formy, kterou jsem nebyla schopná zcela přijmout za svou a nebo jsem neměla ten správný drámovečer. Chápu, že je záměrem, aby se divákovi nechal prostor pro jeho fantazii, ale snad ne zase tolik, abych na konci neměla celý vagon pro mě dost důležitých, nezodpovězených otázek. Ta dlouhá stopáž, která měla zřejmě dotvořit tu ponurou atmosféru, byla přece jen trochu přepálená, ale nejsem žádný odborník, tak budiž. Ale ty scenérie z leteckého pohledu byly přenádherné i když bydlet bych v Nathgari rozhodně nechtěla. Za zhlédnutí tenhle snímek pro ty, kteří mají rádi tajemnou a zvláštní atmošku, rozhodně stojí. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nezávislá vlaštovka, u které má divák občas pocit, že na střihače už jaksi nezbyl honorář. Stříhat se totiž mělo. Beru, že pár scén na první pohled vypadá, že jsou nedůležité, nicméně své místo v ději mají. Jsou ale i takové (a není jich málo), které jsou silně navíc. Ponurá atmosféra, spousta leteckých záběrů, vyprahlá krajina, vyprahlé manželství. Pouštní bouře přinese v malém australském městě pro řadu lidí hodiny práce navíc, pro rodiče dvou dospívajících dětí pak dny zoufalství a beznaděje. Otázky, které jsem potřeboval zodpovědět, jsem získal, něco (cokoliv) navíc však nikoliv!! ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

S tou atmosférou sa šlo ešte pohrať. Púšť a horúčavy ju mohli doviesť až na hranicu neznesiteľnosti (cover), naopak, časté snímanie prekrásnych exteriérov pôsobí skôr paradoxne. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Skoro 2 hodiny čekáte na co ? na nic jsi dělají srandu ne ? bože snaží se udělat napínavý snímek ale celou dobu nic. Užasne prostředí námět proste vše a nakonec vás to dostane tak že jste akorát naštvaní. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Joseph Fiennes s Nicole Kidman byli perfektní, hezké byly i exteriéry a zajímavě působila i zvláštní atmosféra kombinovaná s prostředím australského zapadákova. Ale na mě to bylo místy až příliš zdlouhavé a zbytečně mlhavé. Pokud film zůstával v rovině manželské krize a psychostavů matky, bylo všechno fajn, ale jakmile se přešlo do pátracího a vyšetřovacího módu, bylo mi to celé jedno. Za jedno podívání to určitě stojí, ale s touhle sestavou jsem čekal kapánek víc. 60% ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Strangerland, Strangermovie. Vynikajúce herecké výkony, úchvatná kamera, pútavá príroda, slušná depresívna atmosféra, tiesnivý hudobný doprovod a neuveriteľne nedotiahnutá réžia. Nicole Kidman tu je opäť dokonale presná, z netradičného prostredia doslovne sála neznesiteľná páľava, prach a pot, ale film sa až zbytočne prehnane tlačí do nanajvýš ponurej polohy, kde sa mu to pomalým budovaním príbehu prvú hodinu ešte celkom darí, no v tej druhej dopláca na ľahko prepálenú stopáž. Odďaľuje sa pátranie, postavy sa chovajú čoraz podivnejšie, respektíve za celé dve hodiny neupustia od rovnakej podivnej polohy až to začne byť nezaujímavé. Celé je to tak odťažité, že napriek silnej téme tomu v podstate chýba jediná emócia a záveru aj akýkoľvek climax moment. Mám rád filmy, ktoré nechávajú divákovi priestor na vlastnú interpretáciu alebo pospájanie si súvislosti, no Strangerland zanechá iba pocit zbytočne nedopovedaného. S hodnotením som tak na vážkach, jednak skvelá forma podobná napríklad austrálskemu Rover, na druhej strane však réžia bez života. CELKOVO: 3* (6/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Příběh o ztracené kurvičce jedné pošahané australské rodiny, jež zbytečně svou existencí narušuje poklid okolí. Nezajímavá ultranuda s psychomagory, která mohla být při troše štěstí a umu scénáristova i jakýms takýms filmem. A tak zůstala jen ta vyprahlá Austrálie , přičemž kvůli ní samotné ale nemá naprosto smysl s tím ztrácet čas ani místo na disku. ()

gegina31 odpad!

všechny recenze uživatele

Tak to byla hodně velká sračkojízda. Už je to dlouho, co mě nějaký film takhle vytočil. Bylo to naprosto o ničem. Natahovali to jak jen mohli. Děj by se dal shrnout tak do 30 minut. Výborný námět, se kterým by se dalo nádherně vyhrát a někdo ho takhle totálně zkazil. Věčně tam ukazovali tu odpornou vysušenou australskou krajinu, kterou jsme se měli přepokládám kochat. Celý film jsem byla rozhodnutá dát 3 hvězdičky, ale konec nekonec mě nasral tak, že jsem nemohla jinak, než dát odpad. Opravdu ubohé. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Zase tak tragicky jako jiní bych to neviděl. Není to žádná pecka, to ne, děj plyne hodně pomalu, některé záběry jsou delší, lidé toho moc nenamluví... Ale tak nějak to pasuje k tomu prostředí a námětu filmu - ztracené děti jsou jedna věc, druhá je vzájemné obviňování, výčitky a chyby, které už nejdou vzít zpět. Herecky kromě ústředního páru vyniká Hugo Weaving. A závěr? Proč ne, já tohle považuji za jednu z těch lepších variant, jak to ukončit. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na podpriemerné hodnotenia som nič extra nečakal, ale podľa mňa to nebolo až také hrozné. Zápletka vcelku zaujímavá, len škoda že po dejovej stránke to bolo také nezáživné a mám pocit, že tomuto príbehu by naozaj veľmi pomohla retrospektíva, ktorá by nám objasnila Cathine psychologické rozpoloženie a jej skratové správanie. Bez toho to bolo také neúplné, hoci sa o tom dozvedáme medzi rečou počas niektorých dialógov. Ale inak sa to celkom dalo, páčila sa mi na tom tá melancholická atmosféra plná zúfalstva. Len škoda, že koniec vyznel dosť neurčito... ()

Pajkenzi 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu za to že jsem od tohohle filmu čekala hodně, a dostala jsem 2hodiny promarněného času strávený nad tím co bude dál, a dostalo se mi úplné nic, nic co by mě nějak nadchlo a co by mi dalo šanci aspoň na průměrné hodnocení... Ještě v půlce to drželo svůj průměr pak to spadlo na bod mrazu... Hodně velké zklamání. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jemně nevyrovnaní a v nějakém australském zapadákově se zašívající manželé si zažívají hutné psychologické drama, když se jejich dvě dítka jedné horké noci před písečnou bouří nevrátí z potulky. Není to tak jednoduché, protože nezletilá patnáctiletá dcera trpí (stejně jako matka?) zvýšeným sexuálním chtíčem a u místních tak nemá dvakrát dobrou reputaci. Film dost tlačí na pilu, šťourá se ve vyprahlých, zoufalých pocitech, navádí na nejednoznačná vodítka, avšak také přílišně vyhrocuje a vleče se. ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, leč velice působivý celek - alespoň tak to mohlo vypadat, kdyby to celé nebylo dokopáno stupiditou scénáře. Bohužel to nedokázala zachránit ani skvělá kamera nebo nádherná australská pustina. Všichni hlavní protagonisti hrajou své role skvěle, o tom žádná, ale jejich příběhy jsou tak debilně napsané, že to ani sebelepší výkon zachránit nedokáže. Přitom pouze stačilo se o trochu více věnovat divákovi a mohla z toho být solidní podívaná podobná o 3 roky novějšímu Searching. Narozdíl od Serching (které sice mělo stupidní vyústění, ale alespoň se vše vysvětlilo) zde se bohužel nikdo nenamáhá s odpovědí na tu spoustu otázek, které navíc s každou tou dlouhou minutou neustále přibývají. U konce si tvůrci pravděpodobně řekli "hele, sereme na to, už to má zkurvený dvě hodiny". Tímto si mě nikdo nekoupí. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Herecky v pořádku, ale má to naprosto ubíjející tempo i tón. Ten film se až moc snaží o tajemno a místo aby se ta záhada postupně odkrejvala, tak je to minutu od minuty ještě divnější. Na náladě nepřidá ani hnusnej australskej prdelákov. Doporučuju pouze pokud máte náladu na něco hodně pomalýho a nebo chcete vidět Nicole Kidman jak pochoduje nahá městem. ()

Saj 

všechny recenze uživatele

Výkon Nicole je opravdu dobrý. Zvláštní film, který mě první hodinu vůbec nebavil, ale když jsem nad tím pak přemýšlel, tak to do sebe všechno zapadá. ()

lucijelucije 

všechny recenze uživatele

No tohle je oříšek. Strangerland měl jednu dobrou věc, která mu zařídila kvetoucí průměr, a tou je N. Kidman a ještě teda měl celkem honosný rozjezd. Avšak tady jsme skončili. Otevřený konec není mou oblíbeností, ale dá se ledacos přežít, ovšem tohle prostě ne. Nemám ráda, když se film zaměřuje úplně na jinou věc, než o kterou mu vlastně celou dobu jde. Tahá diváka za bulíky ukazuje směr, který je slepou ulicí. Buď jedna věc pořádně, nebo nic. Proč se zaměřovat na více variant, když to potom není dotáhle do konce? ()

Reklama

Reklama