Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Michael (James Franco) má všetko, čo si môže želať - milujúceho partnera Bennetta (Zachary Quinto), dobrú prácu v LGBT časopise. Ako aktivista pomáha mladým ľuďom akceptovať ich homosexuálnu orientáciu. Vážne zdravotné problémy ho však postavia pred otázku, čo bude po smrti? Odpoveď na ňu hľadá v kresťanstve a v Biblii. Postupne sa z liberálneho voľnomyšlienkára stáva konzervatívnym kresťanom. Ľudí šokuje svojim blogom, kde vyhlási, že už nie je gay, ale heterosexuál a ostatných homosexuálov nabáda, aby sa, podobne ako on, obrátili k Bohu. (hygienik)

(více)

Recenze (18)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je zvláštní převráceným duševním pochodem oproti snímkům s podobnou tématikou, kde se z nábožensky zapálených jedinců stávají liberálové poté, co zjistí, že buď oni sami nebo někdo blízký, je homosexuál. Tak tady se z trochu nevázaného kluka, co je na kluky, stane náboženský horlivec konzervativního střihu. A hned tu máme problém se svatými knihami, protože v nich se sice píše o spoustě nesmyslů, kterým nikdo nevěří, ale zrovna odsudek homosexuality je pravda pravdoucí i po tisících letech! Takže se tím řiď – a jako gay si můžeš vybrat život ve lži, a tím i peklo na Zemi, anebo život v souladu s tím, jak ses narodil, zato tě ale po smrti čeká skutečné Peklo. Nezáviděníhodná volba. A to myslím vážně. _____ Film nutí k přemýšlení a výkon Jamese Franca nemá chybu. Kluk, který přejde přerodem, při kterém asi nehrálo roli jen jeho zdraví, ale i nejistota ohledně vztahu. Je to kluk, který se rozhodl jít těžkou cestou a asi na ní bude osamělý. Zvláštní rozhodnutí. Závěrečný pohled do kamery ukáže, co asi bylo jasné: obrovské pochyby. ____ Režie se ale neměla tolik opájet malebnými záběry. Ten pohled na květinovou louku tam střihli snad 10x! SHRNUTÍ: Jsi před nebo těsně po coming outu. Máš strach. ./můj hodnocený film č. 6 500/. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

K filmu mě přivedl bizarní rozhovor s Milem Yiannopoulosem, který pod vlivem konverzní terapie prohlásil, že už není homosexuál (https://rcmonitor.cz/severni-amerika/8015-Jedno-velke-svatojosefske-obraceni). Celovečerní debut Justina Kellyho o podobně zaměřeném člověku Michaelu Glatzeovi není jednoduché hodnotit. Přiznám se, že dlouho jsem po zhlédnutí filmu neměl silně rozporuplné pocity. Předně je třeba říci, že jde o výborný film. Režijně je zmáknutý na jedničku, má všechny aspekty kvalitního řemesla, herecké výkony jsou bezesporu fantastické a James Franco zde předvedl něco nevídaného. Rozhodně se mi snímek zapsal hluboko do duše, ale pokud si někdo myslí, že I Am Michael je nějaká prvoplánová a primitivní náboženská agitka, tak dotyčný člověk nemůže být dál od pravdy. James Franco zde zkoumá, co musí přimět známého gay aktivistu k prohlášení, že už není homosexuál. Odpověď, že za vše můžou jenom církve, nestačí. Jistě, mnozí křesťanští představitelé se snaží tzv. vyléčit homosexualitu u mladých lidí, ale velkou roli tu hraje skutečnost, do jaké míry se mladí lidé nechají zmanipulovat těmito "křesťanskými" podvodníky. Jak Milo Yiannopoulos, tak Michael Glatze si nejsou jisti sami sebou, raději se podle všeho nechávají vést a veřejně pak tvrdí, že můžete lusknutím prstu změnit svou sexualitu. Nemluvě o dávno vyvrácené tezi, že být křesťan a zároveň homosexuál znamená automaticky rozpor. To určitě není pravda. Sám ostatně jsem křesťan, jsem homosexuál a mám dlouhodobě šťastný partnerský vztah s milovaným mužem. Jinými slovy v tom není žádný rozpor, jak se Francův Michael snaží tvrdit svému nejbližšímu okolí. I am Michael je úžasné psychologické drama, které není snadné sledovat, ale rozhodně na Michaelův příběh nezapomenete. Každopádně všechny tzv. konverzní terapie a veškeré pokusy o "vyléčení homosexuality" jsou zlem a nemají nic společného ani s vírou ani s láskou. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak za prvé - co ten useknutý konec?! Za druhé - Zacharyho a Jamese mám vážně hodně ráda, ale prostě James v takovéhle fanatické roli? Jak mi to mohli udělat?! Za třetí - Emma dostala tak 20 minut. Jako vážně?! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na hodnotenie ťažké dielo, ako tu už bolo povedané, neuspokojené sú obe strany, zarytí homosexuálni militanti i kresťania. Film ale chce byť politicky korektný, ostáva v podstate neutrálny a James Franco hrá výborne. Kvitujem, že je to film s trochu inou gay tématikou, než nám je ustavične posúvaná. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Spoiler!!! Tento film je iný ako čokoľvek, čo som doteraz videl. Čakal som prokresťanský film.... čosi ako toto rob a toto nerob a basta! Lenže to, čo som dostal bolo neuveriteľné. Ten film je user friendly voči kresťanom, budhistom, gayom, skrátka voči všetkým, ale pritom stále hovorí, toto áno a toto nie. Lenže pozor, sám hrdina je zobrazený veľmi vierohodne v tom, že veci ktorými sa v pondelok striktne riadil, v utorok poruší. A nie raz! Celý čas pochybuje a zmieta sa medzi tým čím je a čím by chcel byť. A to všetko s láskou k všetkým ľudom. Obávam sa, že konzervatívnym kresťanom sa film bude zdať málo ortodoxný, ba až pochybný. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Všeobecně mám ráda filmy na homosexuální téma :-) Tenhle byl každopádně hodně divnej.. Nějak nemůžu pobrat celý příběh.. Příběh o člověku, který ubližuje dvěma lidem, ale nejvíce sám sobě.. Film o hledání a o ztrátě sebe sama.. Herecké výkony i přes skvělé obsazení nakonec díky postavení filmu moc nevyzněly.. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

50% ... Naozaj neviem, čo si o tomto filme myslieť. Vzhľadom na to, že postoj autora k divergencii medzi cirkvou a homosexualitou bol prinajmenšom nečitateľný, nemôžem hodnotiť film, ktorý zobrazuje homosexualitu ako voľbu, ktorej sa dá vyhnúť, pozitívne. Ak chcel len nadhodiť tento údajný rozpor medzi kresťanstvom a homosexualitou, tak dobre, no i tak by to bolo iba povrchné. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Tato drama ma nalakala len kvoli Emme Roberts,lenze bohuzial ona sa vo filme objavi az neskor,co je skoda a James Franco ci Zachary Quinto to tiez nezachrania,nudilo ma to,taka uspavacka,ak si mate chut zdriemnut...:⁠-⁠) ()

Majduska 

všechny recenze uživatele

Lepe to natocit ani neslo. Jako vzdy skvely James Franco nezklamal a neobvykly pribeh udrzel mou pozornost az do konce. Snad kazdy najde mir v ceste, kterou si pro sebe zvoli. ()

Matyas 

všechny recenze uživatele

Musím pochválit produkci, kameru a výpravu, ty byly špičkové, dobré bylo obsazení, režie, scénář ale hudba byla hrozná, Zachary Quinto nezklamal a Darryl Hannnah to zahrála také na jedničku :) ()

andrew88 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se dočkal...a stálo to za to! Láska, identita, její popření, náboženství, vztah k bohu.....(životopisný příběh bývalého gay aktivisty Michaela Glatze, který se "rozhodne", že gayem nebude, jelikož má strach z nepřijetí bohem...) ()

Ikedar 

všechny recenze uživatele

James Franco je veľmi presvedčivý v tomto prerode homosexuála a jeho príklone ku kresťanskej viere. Príbeh mladého intelektuála plného pochybností je dobrý najmä v tom, že sa snaží neprikláňať sa len k jednej strane danej problematiky. O filme sa dá viesť dialóg, a to by mal dobrý film určite ponúkať. Avšak, problém nastáva, keď sa tvorcovia možno až zdĺhavo plácajú v tom istom, len inak povedanom. ()

strachon 

všechny recenze uživatele

Je mi líto vloženého úsilí. Téma možná mohlo mít nějaký potenciál, ale jako film je to mdlé, nudné, slabé. Úroveň televizáku z 90. let. Herce mám rád, ale tohle dílo mě nijak zvlášť nenadchlo. ()

Joya.ma.hlad 

všechny recenze uživatele

Tento film se opravdu špatně hodnotí. Každopádně můžu říct, že to není žádný lehký film na oddech a větší zamyšlení nad ním může být dost depresivní. Zobrazuje zajímavý životní příběh, všichni herci působí důvěryhodně, ale člověk si prostě nemůže vypěstovat sympatii k hlavní postavě a to mě nechalo trošku nerozhodnou. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 5/10 ... Vizuální stránka: 5/10 ... Soundtrack: 5/10 ... Didaktický potenciál: 4/10 ... Celkový dojem: 5/10. ()

dragon'88 odpad!

všechny recenze uživatele

Film nam cely cas ukazuje cloveka, ktory sa od lasky odvratil a stale len duma nad tym.  Asi nebolo vsetko ok v tej posteli s jeho dvoma fesakmi, ale to sa nedozvieme.  Co sa dozvieme, ze zo svojej novej cesty je opat raz smutny, ak by to niekomu nebolo jasne z predchadzajucich 90 minut. Neskutocna nuda. ()

Reklama

Reklama