Reklama

Reklama

Dospívající Ed, který si zvyká na novou školu v novém městě, se spřátelí se svým sousedem Ashbym. Jde o bývalého zabijáka CIA, jenž chce odčinit své hříchy dřív, než prohraje boj s mozkovým nádorem. Ed od něj dostane řadu životních lekcí. Když Ed Wallis nastoupí v novém městě na novou školu, jeho prvním úkolem je napsat esej o některém z příslušníků starší generace. Obrátí se proto na svého souseda, samotáře Ashbyho, který mu přislíbí pomoc, ale jen pod jednou podmínkou: když bude mít Ashby nějaké pochůzky, musí ho Ed vozit po městě. Chlapec ovšem netuší, že je Ashby bývalý zabiják CIA, kterému zbývá jen pár měsíců života. A co víc, Ashby zjistí, že na něj před několika lety jeho bývalí šéfové ušili boudu a přiměli ho zabít nevinného muže. Rozhodne se je proto před svou smrtí zavraždit. Ed tak nevědomky dělá Ashbymu, který sleduje a zneškodňuje své staré kolegy, řidiče na útěku z místa činu. Během toho se mezi nimi vytvoří silné pouto. Ashby zaplňuje prázdnotu, kterou v sobě Ed po otcově odchodu pociťoval, a povzbuzuje ho, aby odhalil svůj skrytý talent a vstoupil do školního fotbalového týmu - k velkému překvapení všech spolužáků i dívky, kterou Ed tajně miluje. (Cinemax)

(více)

Recenze (78)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu je vysloveně dobrá jediná věc…a tou je Mickey Rourke. Hraje tu totiž poměrně normálního člověka. Normálního ve smyslu, že z něj není žádná komiksová zrůda a ani z jeho ksichtu nejde strach, když se na něj, byť jenom, podíváte. Nicméně normální člověk je v tomhle případě pořád relativní pojem, protože Mickey tu hraje bývalého nájemného vraha, takže to, co se mu honí hlavou, by asi chtěl prožít málokdo z nás. Příběh je pak klasickým přátelstvím s mlaďákem. A jelikož Nat Wolff hraje dost divnýho kluka s blbými postřehy a chováním tříletýho fagana, nezbývá nic jiného, než přijmout za vděk alespoň to, že Mickey konečně zase ve filmu vypadá trošku k světu. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Opět musím konstatovat, že to už tady bylo mockrát. Model: vykulenej bažant a starej zkušenej bard, kdy se vzájemným působením svých paprsků jeden zocelí a druhej roztaje. Jo, bylo to tu už mockrát, ale proč ne, když to funguje a je to milý. Nepochopim Rourkovo zálibu v sebepoškozování, ale hraje tak podmanivě, že bych mu zobala z ruky i přes ten jeho zrychtovanej xicht. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,631Tržby Celosvetovo $121,000▐ hľadanie svojej životnej identity cez vyslúžilého agenta CIA, fajn, môže byť /60%/ ()

larelay 

všechny recenze uživatele

ja teda neviem, ale nemalo to ani hlavu, ani patu a navyse to bolo cele tak zvlastne absurdne. jedinym pozitivom boli interakcie medzi Natom a Mickeym, vsetko ostatne bol iba zbytocny balast. a aby som nezabudla, strihac a reziser boli asi permanentne nahuleni, lebo tak amatersky zostrihany film v jednodtlivych scenach som uz davno nevidela. Mickey sedi v bistre, v jednu chvilu zuje palacinky alebo whatever a o par sekund este ani nedohovoril vetu a uz sedi v inom uhle a palacinka davno zjedena. ach jaj. kazdopadne, ano, malo to aj svetle chvilky, sem tam to bolo aj vtipne, ale inak velke sklamanie. A Ed na ihrisku mi niekoho pripominal (samozrejme s nadsazkou) Run, Forrest, run! http://giphy.com/gifs/running-forrest-gump-Sdyikc5vNyKEU ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mickey to asi bral tak, že keď to vyšlo v roku 2014 Billovi Murrayovi (s ktorým sa stretol v Krvi na krídlach) v Miluj suseda svojho, prečo by to nevyšlo jemu? Ale... nevyšlo. Nuž! Ak necháme bokom morálnu stránku veci (dospievajúci chlapec sa priatelí s nájomným vrahom, ktorý zabil 95 resp. 96 ľudí), tak je to nezáživná nuda. Scény, v ktorých zákerný vrah mentoruje nesympatického pubertiaka, sú zaliečavé. Tvorcovia si povedali, že aby to dve hodiny nebolo len o tom, vrátia zabijaka na dôchodcovské kolená späť do špiónskej hry a začne zabíjať a strieľať. Vymýšľanie konfliktov za každú cenu je až otravné. Už niekoľko mesiacov som nevidel film, ktorý by mal také silené vzťahy, postavy, dialógy, myšlienku, humor. Pár scén je fajn, Emmu Roberts a MILF Sarah Silverman si možno budete predstavovať v hardcore porne a pohľad na extravagantného Mickeyho je výživný, ale to je všetko. Najhorší je strašne nepríjemný Nat Wolff, lebo príliš hrá. Viem, že to môže znieť absurdne, vyčítať hercovi, že hrá. To je ako keby som koňovi vyčítal, že je kôň. Ale nie je to to isté, lebo keď herec hrá a je to vidno, nemožno to zrovnávať s obvinením koňa z toho, že je kôň. To je OK. Ale keď herec hrá, to JE zlé, lebo si to uvedomujete. Hrozne sa neteším na ďalší film, v ktorom Wolffa uvidím. Pritom v Na vine sú hviezdy sa mi celkom páčil. Ale možno preto, že tam zomrel. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Ale ne, to teď vážně bude hrát Nat Wolff v každém druhém filmu sympatického středoškoláka, do kterého se zamiluje ta nejhezčí holka ze školy (samozřejmě největší nerd, protože kdo nemá rád paradoxy), přičemž se budem potýkat se sto a jedna způsoby, jak to prostředí zamaskovat tak, aby se film na první pohled tvářil zajímavě? No hádám že jo. Bokem toho, sice nerad, ale nemůžu Ashbyho úplně odstřelit. V jistých momentech je to prostě fajn guilty pleasure s rozhodně mnohem lepším posláním, než jak to z traileru vypadalo. 6/10 P.S. Emma Roberts tady neskutečně dává najevo, že do podobných filmů nepatří. Je na to až moc dobrá herečka. Also, Mickey Rourke je tady zábavnější, jak ve všech Expandables dohromady. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejste idiot, co osahává intimní partie mého syna?." Měknoucí zabiják Ashby a tvrdnoucí otloukánek Ed jsou dostatečně kvalitní dvojkou pro konfrontaci názorů. Taky sexapádová matka není špatná, tréninkový stroj na výuku amerického fotbalu mne rovněž zaujal a Eloise je mi zase sympatická tím, že má doma magnetickou rezonanci. Jen se tam toho zase tak moc zajímavého nedělo a Edův ztopořený fotbalový běh vykazoval takovou dávku demence, že jsem měl strašnou chuť zaveslovat mu společně se spoluhráčem Valchekem pádlem v obličeji. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Rom-com, zprvu tak obyčejně a klasicky natočená a přesně tak, jakých jsou tucty, ovšem po určité době jsem se do tempa přecijen dostal a nebudu zastírat, že v tom velkou roli hrál Mickey Rourke, kterého v nových filmech moc často nevídám a už vůbec ne v podobných dramatech. Velice milé překvapení, kterému jsem až nepovážlivě dlouho unikal...8/10 ()

juta 

všechny recenze uživatele

Mickey Rourke mi tady moc neseděl, možná za to mohl dabing, nebo zřejmě už stařecké role nejsou pro něho, ale jinak je to dost průměrný. Je to docela typický, nesoucí se v současném směru nezávislepůsobícího filmu. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ničím neprekvapí, ničím nestrhne, ničím neupúta, ale napriek tomu s časti dokáže zaujať. Tak podivná dramaticko-romantická komédia Ashby je. Mickey Rourke to celé drží nad vodou a prekvapivo mu to celkom sedí. Natt Wolf a Emma Roberts moc toho nepredvedú, takže celý film sa drží v rovnakej hladine až do kým v závere nerozvíri hladinu Rourkova postava. 65% - 3* ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Nemastné, neslané...Chalanisko mal v ksichte niečo z Dustina Hoffmana, Mickey Rúrka občas hodil držku ako Don Corleone, ale inak to bola ,okrem pár úsmevných momentov, taká blbosť v podstate o ničom. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Slušný film, který vyzdvihl hlavně parádní Mickey Rourke. A hlavně zhlédnuto kvůli Emme Roberts, která tu byla klasicky, jak řekla Paní Wallisová, roztomilá, jako košík plný koťátek. Příběh sice nic originálního nepřinesl, ale dívalo se na to hezky a Ashbyho vraždy, jsou zpestřením v tomto romantickém dramatu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film na pozeranie, kde skutočne človek dokáže pochopiť všetkých našich hrdinov... plus je treba priznať, že film má výborný scénar, ktorý ho skutočne vie posúvať správnym smerom. Pôsobí to všetko ucelene, dokončene a nenecháva nás so žiadnymi otvorenými otázkami, ktoré by nás trápili. Okrem toho sú ale všetky postavy veľmi uveriteľné, veľmi reálne a prežívajú reálne problémy a stavajú sa k nim tak, ako by sa ľudia k nim postavili. A to všetko pre mňa robí tento film radosťou sledovať. Ed a Ashby sú skutočne skvelými postavami aj sami o sebe aj keď spolu vedú dialógy. Jeho vzťah s Eloise je veľmi uveriteľný a nepôsobí, že len je vo filme len tak, ale niečo reálne Edovi dáva a dokáže na ňom pochopiť určité fakty. Osobne musím povedať, že Ashby je jeden z najpríjemnejších filmov tohto roku a užil som si každú jednu minútu. A pristihol som sa často ako sa pri sledovaní jednotlivých scénok usmievam. A to je paráda. Hodnotenie: A ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Občas fakt zamrzí, že je to americký film. Pretože miestami ide o sympatické dielko takmer v štýle LEONA. Škoda toho pomiestneho patetizmu a patriotizmu (prekvapivo dejová línia zo strednej školy mi prišla v pohode). Aj Mickey tak trochu skáče z hereckej polohy starnúceho človeka, vtipného mentora a sympatického zabijáka. A nie vždy sú prechody také plynulé, ako by mali byť. Ale film mi skrátka prišiel bohovsky sympatický... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech klasický, nezávislý, americký standard o nesmělém skoro až depresivním hrdinovi, který se seznámí se zarputilým sousedem do vedle, který má nepříjemné tajemství spojené s minulým zaměstnáním. Film nepřináší moc nového, ale je celkem fajn a Rourke po dlouhé době v roli, která mu sedla, i když mi připomínal starší verzi Roberta Downeyho jr. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

U Rourkea platí, že čím horšie vyzerá, tým lepšie hrá. Trošku zbytočne veľa nepodstatných vrážd z toho urobili polodrámu, poloakciu a tým nemohlo hodnotenie vyskočiť viac. Chápem, že Mickey sa hodí do drsných rôl, ale ak už umiera na rakovinu, mohli sa pustiť dramatickou líniou. Alebo sa na to vykašľať a riešiť ho čisto akčne. Aj tak ale tento herec je nosným pilierom celých 100 minút tohto filmu. Nebolo to nakoniec celkom zlé, aj mladá dvojica bola vybraná vhodne, ale z nich dvoch to ťahá Emma Roberts. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

"Je vyrovnané a zostáva 10 sekúnd do konca." Jak ja to kurva neznášam! To patetické filmové vyvrcholenie športových podujatí s nekompromisne tesným výsledkom pre vypchané dresy a hlavy. Inak ale v pohode film, aj keď nemá nijak objavný príbeh. Herci sú sympatickí, čo nepokazí ani strašidelný zjav Mickey Rourkea. Predsa len je tu majiteľom krásneho zánovného auta s pomerne netradičným účelom. ()

Kamca_ 

všechny recenze uživatele

Průměrný film. Ze začátku mi přišel zajímavý, ale postupně mě začal nudit. Tenhle scénář už tu byl několikrát a je docela ohraný. 55%. ()

Reklama

Reklama