Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Diskuze

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

BFG2000

Ona to u většiny filmů není teorie, ale fakt. 

ZZZ otázka tady není úplně na místě, protože ty verze se časově fakt liší. Nemá ale moc smyslu uvádět ty odlišné časy jako alternativní, když o žádnou alternativu, aspoň z pohledu toho díla, nejde. Stejný film má jinou délku na DVD a BD od stejného českého distributora. Kvůli odlišné snímkovací frekvenci. U filmů se vždy alternativní, speciální, režisérské atd. verze braly jako odlišná díla, ve kterých jsou změny. Je to matoucí, když netušíme, jestli jde fakt o alternativní verzi, nějak změněnou, nebo jde o totéž dílo, u kterého je uveden odlišný čas při jiné snímkovací frekvenci. 

USA, 2016, 117 min (112 min) a USA, 2016, 117 min (Alternativní 121 min) by ihned odlišilo, zda je odlišná stopáž pro naprosto totožné dílo, nebo nějak pozměněné. 

BFG2000

BFG2000 (hodnocení, recenze)

Castrator

Nechci vám kazit teorii, ale... vzpomněl jsem si u ní na takovou tu starou a zcela zásadní a základní otázku: "Co je těžší? Kilo peří nebo kilo železa?" :-) 

na příspěvěk reagoval Castrator, Sepp37

hippie2222

hippie2222 (hodnocení, recenze)

No, vzhledem k desítkám stran zdejší intelektuální debaty nemá smysl, abych se tu k filmu nějak exponoval. Snad jen že mě hrátky s nelineárním časem a s tím, že co bylo, teprve bude, a co bude, to už se stalo, fakt nijak ani nedojímaj, ani nebavěj. Film mě sral úplně stejně i napodruhé, takže nemá smysl se pokoušet o další projekce. Ale vzkázal bych něco těm, kdo dávali odpady (hodně se to v jejich recenzích objevuje): Rusko a Čína JSOU ZLO, milánkové. Zcela bez pochyb. I když je mi jasný, že hodně z vás to nepobralo ještě ani v roce 2023.

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

chelsea17

Nevím, ale jsem si téměř jistý, že žádná jiná verze není a odlišné časy jsou způsobené odlišnou snímkovou frekvencí. Kdy je jiná pro Evropu a USA, nebo pro TV v Evropě a kina v Evropě. Méně snímků za sekundu znamenají kratší film. Kdy pak délka filmu je uváděna na různých webech různě. Přesto může jít o úplně stejný film. 

Méně známé filmy málokdy mají odlišné verze, u těch známějších lze časový údaj ověřit mimo ČSFD na zahraničních webech a zjistit tak, zda jde skutečně o další verzi. 

na příspěvěk reagoval BFG2000

Stallone

Stallone (hodnocení, recenze)

Pro někoho jako já, který na filmy kouká pravidelně již přes třicet let a má tudíž nakoukáno, velice nudný snímek. Nuda a pokus šokovat. A filmoví nováčci skutečně šokováni jsou. Na mne toto neplatí. Hodnotím protestní 1 hvězdičkou za drzost, pustit to do mých milovaných kin.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

blatouchm

blatouchm (hodnocení, recenze)

M.Blumtritt

Chlápek ve videu popisuje, jak vytvořil program, který analyzuje jazyk ufounů. Na samotných logogramech bych nehledal hlubší logiku. Bylo nutné vymyslet dostatečně rozdílné inkoustové kaňky a zase ne moc složité. Jsou to přece nějaké chobotnice a kreslí svým inkoustem do mlhy nebo co to je.

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No no no, jen jsem chtěl vědět reakci na můj koment kdy jsem se snažil psát jako Verbal... jestli tudy cesta vede. 

Nač vytahovat zbraně. ... já Hesky v klidu a potichu... odlezu ať si tady můžete zase Hesky v klidu... probírát třeba nejnovější téma. Yoschitsunovy poznatky o novém Hellboy... Hellboy... bude mít za kámoše týpka co se nemění na Jaguýra ale, vlkodlaka... né fakt. Yoshi se prostě nasral a přepsal scénář. Doufám jen že to stihne do premiéry, jinak bude mela! :D

Pampalá pááá páááá!!! Prometheus69 smazal svůj příspěvek: 

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

To je zase zvratek obrovských rozměrů. Kdo to má uklízet. Že bych zažádal csfd tým? Vadilo by ti to? 

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Uživatel Prometheus69 smazal svůj příspěvek.

Nu.Fylyp

Nu.Fylyp (hodnocení, recenze)

Inirdin

aaaaa tomu ver, že to je ono ..ďakujem veľmi pekne idem si to dať :D ..som zvedavý aké pocity to vo mne zanechá po takej dobe

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Nu.Fylyp

Zatiaľ ani netuším, ale asi sa pýtaš na správnej diskusii, je šanca, že odpoveď príde... :)

Nu.Fylyp

Nu.Fylyp (hodnocení, recenze)

mm13

veď práve a som normálne už zúfalý z toho lebo som to videl viac krát a toto je všetko čo si panätám :D

na příspěvěk reagoval mm13

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Nu.Fylyp

Tak aj 2001: Vesmírna odysea má obrovský monolit. Najprv ho nájdu na Zemi, potom na Marse či Mesiaci a potom pri Saturne... ale ten mal pravidelný tvar.

na příspěvěk reagoval Nu.Fylyp

Nu.Fylyp

Nu.Fylyp (hodnocení, recenze)

zdravím ľudia potreboval by som pomoc ohladom jedného filmu, bol dosť podobný Arrivalu, tiež tam bol v centre diania nejaký veľký mimozemský (myslím) predmet ..skôr to však bolo niečo ako kamenný stĺp takého nepravidelného tvaru a tiež sa do neho snažila dostať skupina vedcov/vojakov ..možno šlo o nejaký TV film ale fakt neciem videl som to asi pred 10timi rokmi aj viac, neviete čo by to mohlo byť?

na příspěvěk reagoval mm13, Inirdin

M.Blumtritt

M.Blumtritt (hodnocení, recenze)

Ahoj, prokousat se těma hejtama všude je teda krásný odpoledne...
Zajímá mne, jestli je tu nějaký Arrival fan který se o film víc zajímá a zkoumal také to, jak se k logogramům přišlo?
Dostala jsem se přes většinu článků, kde jsem se něco teda dozvěděla, až k videu, který je asi zásadní a kterýmu bohužel z důvodu špatné angličtiny a ještě strašnějšímu chápání programátorství nerozumim - https://www.youtube.com/watch?v=8N6HT8hzUCA&t=27s
Viděl jste to někdo a porozuměl? Díky!

na příspěvěk reagoval blatouchm

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Nie je priestor, pretože nie je čo by si (o svojich kvalitách) nevedel. Tak ti len poslušne (chvíľami až servilne) opakujeme, čo už dávno vieš. Dobré, nie?

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Helo , mm13

ten film sem viděl před rokem, tak nešlo o krev, tak jako tak na světě byl mír, jejich dcera zachránila  E.T., ona o tom věděla že umře, jemu to neřekla, on ji za to nenáviděl. 

na příspěvěk reagoval mm13, Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Co? Tam nešlo o žádnou krev jejich dcery. Emzáci řekli, že potřebujou lidstvo někdy v budoucnu, ale ne její dceru. Tam šlo o to dilema, jestli si vůbec udělat dítě, když vím, že předčasně umře. A o další věci, ale oni ani v zásadě nepomohli k tomu míru, oni jí jen naučili jinak vnímat čas a ten mír pak zajistila už ona.

na příspěvěk reagoval mm13, Yoshitsune, Jakkob

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

SPOILERY:

 

Takže oni jí pomohli na světě nastolit rovnováhu mezi světovými velmocemi za cenu toho, že si vezmou krev její dcerky a zachrání svou planetu? Hmm, je to jak píšeš no...asi bych se taky rozhodl pro svojí rodinu

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ouwen

oba dva ji hrozně moc milovali, a ona mu to řekla až později, takže on byl na ni nasranej, ale jejich dcera díky své krvi/ nebo to co obsahovalo její tělo, zachránilo mimozemšťany a zároveň byl na planetě mír, mezi USA, Ruskem, Čínou a dalšími státy. Ale myslím si že to všechno, by zahodily, a to jen proto aby jejich dcera mohla žít. Z globální hlediska minimální oběť, z citového hlediska naprosto destruktivní a zničující. 

na příspěvěk reagoval Ouwen

Ouwen

Ouwen (hodnocení, recenze)

Komentář si nechám na potom, protože mám otázku:

SPOILERYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!! SPOILERY!!!!!!!!!!!!!!!

 

 

Pokud jsem to správně pochopil, začátek filmu mapuje události za pár let po přistání Mimozemšťanů a ona během toho období tomu vědci řekne, že jejich dítě zemře a to se potom skutečně stane, takže to dítě je z budoucnosti a předtim nic neměla?

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Jednička G. I. Joe byl docela fajn zábavný výplach. Ale dvojka... ta nebyla daleko od sračky, no. 

Ale tak, každý má nějaké guilty pleasure :)

na příspěvěk reagoval Helo

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ty si mi ale HRDINA! Plácáš sem samé hovna a pak nedokážeš ani pořádně odpovědět, SRÁČI!!!

Inirdin

Inirdin (hodnocení, recenze)

Já bych se jim smál, a ještě bych jim zaspamoval email s fotkama roztomilých kočiček!

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Tak proti gustu žádný dišputát. Jen už začínám pomalu chápat, jak jsi tady předtím mohl vyblejt takovou sračku :)

 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Zase tu ze sebe děláš vypatlance, jak u tebe bývá zvykem?? Víš, že mě to vůbec nepřekvapuje! Tak dementně se smát a ještě k tomu být tak neskutečně trapný a poukazovat, že jsem filmu dal pět hvězdiček. Radši se podiv znovu na zmrvenou Mumii a dej jí klidně i deset hvězdiček.
P.S. a budeš se takto smát i dalším stovkám lidem, kteří dali G.I. Joe pět hvězdiček??

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama