Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Na hodine angliny pošlite profáka viete kam, miesto toho angažujte Ejmy a Džeremája, naučia vás spíkovať aj keby ste boli z planéty H153*JB/SE+! ()

eisha3 

všechny recenze uživatele

TA HUDBA! Max Richter, Jóhannsson i Dvořák mě fakt potěšili. Co taky hodně oceňuju, je fakt, že mě Amy Adams a týpek z Avangers snad poprvé herecky moc neštvali. ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Chytrého a humanistického sci-fi so silným vzdelávacím potenciálom nikdy nie je dosť. Mňa to dojalo.10. 12. 2016. 247. najlepší film, o necelý mesiac sa už nezmestí ani do prvej 300-ovky. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Ano, vskutku opět další felace nebohého Zarathuštry, který kdyby do toho mohl kecat, sešle na scénáristu minimálně několik Angry Manů. Totiž pardon, Angru Mainju samozřejmě. Mám z této aplikované noční můry šíleného lingvisty poněkud zavařené jazykovědné závity. No ale abych jen nenadával, tak Městonový si i s tímto materiálem Kryštofův egomaniakální Interzvratek zvládl máznout na krajíc samozřejmě naprosto v pohodě a v mnoha ohledech pozitivně trhnul i Krychlíkovu Ódyseru (jejda, neurony stále přetíženy!). Ačkoliv mám dojem, že na téma "otisk hrnku s kafem na ubruse" by se dalo vymyslet i něco kulantnějšího. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Celou stopáž jsem čekal na poselství, které tento film má a mělo toto poselství hloubku, jenomže na prdel jsem si z toho nesedl. Celé se to táhlo a nemyslím si že by tento film zasloužil takový hype jaký má. Tento hype většinou zajištují lidé kteří do kina nechodí, doma se podívají na Ulici nebo na cokoli v té telce běží a potom jednou za rok v kině zjistí že je i něco lepšího. Aspon toto je moje zkušenost. Nicméně ocenuji soundtrack a filmařskou práci. ( 16.1.17/PC ) ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Efekt obrazu a zvuku. Vlastně o ničem. Nevím co si myslet. Smysluplně jsem svůj filmový čas nevyužil. Strašně pomalu tekoucí film, zbytečně zesložitělý. Nemám moc rád filmy, které až do úplného konce nedávají smysl. Závěr to pak obvykle nezachrání. Pamatovat si budu jen to obří vejce nad zemí. Nechápu, proč tak jednoduché poselství musel režisér vyprávět tak komplikovaně a nesrozumitelně. Aby dostal nějakou cenu? Za obraz a zvuk 55%. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

Precizni, presna, utlumena, ke konci gradozni nakladacka, ktera je ve vsem vyjimecna..prvni kontakt, zabery kamery, vsechno krasa..hlavne ten konec...inception meets alien.. :D amy adams, whitaker,renner vsichni OK. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Pičo ti jebe? To ty jsi tu host tak se kurde nauč po našem! Tady pero a piš! Ingoust už vidím že máš.. tak že by jsi teda něco načáral? no tak sakra kam si to strkáš ty čuně! Přestaň to oslintávat! no ty vole ty jsi teda fekál.. Tolik k prvnímu setkání čtvrtého druhu! No ty jsi se posral! Né vážně to si utřeš... já ti dám papa! Deník důstojníka Zemské datum... a doprdele! No tak kurde už po 6654osmé... Aaaaaaaaaa! Vole! Malá stříška přeškrtnout! Kurde to umí u nás i šimpanz jebnutý!!! Vole! Jakou zase NULU SAKRA! No super takže O"... no konečně se někam dostáváme, takže O" KURDE SPOMAL!!! Co jsi PORNO NÁPOVĚDA?!!!! ooooooooOOOOOOoooo!!!Víš co? Játě rovnou sejmu a pak sebe.. Pač jestli ty jsi inteligentní rasa.. nadřazena našemu chápání, tak to jsme všichni v RYTI!!! PRÁÁÁÁSK!!! Tak jak tohle pojmout hmm, Hmm...To se vám takhle prostě jednou vycáká na sklo akvárka vaše oblíbená sepie.. a vy si hned myslíte že že svámi komunikuje... a přitom si možná jen prdla. O.o No takže super si přidávám tanhle ingoustovej matroš k dalšímu Inštalaterovy... teda až přijde mi podruhé protáhnout moje mozkové trubky! Kurde co to tam v tom Hawlylandu poslední dobou hulej to není možný! 81% Však šíbnutý lidi jste? A nebo podmázlí...? upřímně, jít na tohle do kina.... tak přiškrtím příchozí co přijdou po nás.. abych je té hrůzy ušetřil! Jestli je tohle BUDOUCNOST sci-fi... Tak si z fleku udělám lobotomii.. flaškou kečupu!!! Že to nakonec není ani o těch "příchozích vám bohužel dojde až v závěru filmu... však možná až po titulkách. V podstatě kdyby tam nebyli ty lodě... NIKOHO BY TO VŮBEC NEZAJÍMALO! 15% Odpad nedám ani nevim za co.. možná za digitál, netušim... O_o Závěrečná myšlenka.. Ani né tak otázka jak je mohli vidět když neměli oči, nebo proč vůbec sklo... Ale, co se sakra stalo z Ebotem? Toho jako ti ostatní Octapodi upálili protože si moc pustil inkoust na špacír? Nebo proč to měl být útok z naší strany, To jim ani nedošlo že ta bomba byla lidského původu, jak kdo proti komu útočil...? pochopil ten film vůbec někdo, nebo se tu všichni tváří, pokyvujou a dělají že jo aby nebyli z blbce? O_o ()

Qualdezar 

všechny recenze uživatele

Neakční, klasické sci-fi k zamyšlení. Vypráví o příchodu mimozemšťanů, kteří se opravdu nepodobají lidem nejen vzhledem ale i způsobem uvažování a řečí. Jak s nimi navázat kontakt, aby lidstvo přislo na to, proč přišli a zda jsou pro nás nebezpeční. Jak něco takového zjistíte, když druhá strana třeba koncept nebezpečí ve svém uvažování nemá. Celá pointa filmu vychází z lingvistické teorie, podle které jakýkoliv jazyk odráží způsob myšlení společnosti, která jej stvořila. Jakýkoliv jazyk, který se učíme, přeprogramovává náš mozek takovým způsobem, že způsob myšlení, který je v něm obsažen, se stává součástí myšlení člověka, který jej opravdu ovládl. Kdo jiný by mohl problém vyřešit, než lingvista. Spoiler: Celý tento motiv filmu chytře vyjadřuje ve formě palidnromu (v jazykovědě je palindrom forma slova nebo slovního psojení, které se zepředu i zezadu čte stejně) - film se na princip palindormu přímo odkazuje když hrdinka mluví o jménu své dcery, která zároveň symbolizuje prvni náznak prolinání minulosti a budoucnosti. Jelikož pro mimozemšťany neexistuje lineární čas a jelikož se snaží hlavní hrdinka naučit jejich jazyk, musí zákonitě s ním i příjmout jejich způsob uvažovaní (časově nelineární) a tak se celá dějová linie nakonec stane palindromem, kde minulost a budoucnost splyne a příčina se stává následkem a naopak. Velmi chytré :-) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo, co je na tomhle snímku tak skvělý? Něčím mi to připomínalo Blízká strkání třetího druhu (což byl podle mě odpad) a místama taky Válku světů, akorát bez té války teda... Ale jinak fakt nic moc. Od Villeneuvea bych čekal trochu víc trošičku. V podstatě jsem se u toho nudil a 2x usnul, ale určitou hodnotu to má. Já tu hodnotu vidím jako jedno skouknutí za život a tím rozluka a už nikdy žádná sluka. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Na venek tvářící se trochu jako Válka světů, ve skutečnosti naprostý opak.. Je to takový ten chytrý, precizně natočený, herecky dobře obsazený film, který mě ale bohužel příliš neoslovil.. komorní sci-fi.. Nevtáhlo mě to jak jsem očekával. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

IF YOU COULD SEE YOUR WHOLE LIFE FROM START TO FINISH, WOULD YOU CHANGE THINGS? Z toho mě jímá hrůza. Sladká nevědomost je sladká, pro svou neznámou. Ačkoliv film ze startu byl úděsný až nudný, i samotný vstup do vesmírného korábu byl hrozný, tak musím říct, že když začali komunikovat tak mě film chytnul. V závěru se z něj totiž vykluval docela creepy blow mind. Samo o sobě mi to přijde jako velice reálný scénář pro takovou situaci. Což je smutné. Raději ať nás vesmírčani oblétají oblkoukem. ()

reky 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpůsobivějších filmů posledních let, nejen z ranku sci-fi. Napětí provází diváka po celou dobu, závěr je božský a Amy Adams neskutečná. Viděno zatím dvakrát. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Pred pár dňami som sa rozhodol, že každý videný film nejak okomentujem. Pri tomto však vhodné slová neprichádzajú. A asi to tak má byť... ()

sator 

všechny recenze uživatele

Největší dar který nám mohli dát..." VĚDOMÍ JEDNOTY "....Film mě některými pasážemi rozsekal, aniž bych chápal proč, Dejavi...? -Viděno znovu 10/18 Pro mě jeden z nejdůležitějších filmů v celé historii...-------- PŘINESLI JSME VÁM JAZYK, KTERÝ VÁS NAUČÍ VNÍMAT ČAS ZPŮSOBEM JAK JEJ VNÍMÁME MY ----- Scénář vznikl na základě povídky "Story of Your Life" od Teda Chianga. V Češtině povídka vyšla v knize povídek v roce 2011 pod názvem "Příběhy vašeho života". ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Toľko päťkových hodnotení. Toľko chvály. Ale keď si odmyslíme Villeneuveov útok na prvú signálnu, film vo výsledku vôbec nie je tak "cerebral" ako sa tvári. Obsahovú jednoduchosť až báchorkovitosť maskuje miestami takmer geniálne spraveným remeslom a krásnou formálnou stránkou, ktorá je nápaditá a zároveň dosť gýčová, aby pri nej uznanlivo prikývla aj úplná lopata. Človek je tak ohučaný tým mystičnom a estetičnom, že veľkoryso prehliadne určité dejové lapsy. Niektoré veci boli IMO na hrane paródie - Johanssonove varhany mi v úvode prišli svojou únavnou monotónnosťou a prehnanou hlučnosťou nechcene smiešne (ideálny balans kakofónie a melódie zo Sicaria sa nezopakoval), a príkladne sledovať ako Amy Adams so zatajeným dychom v potemnelej miestnosti počúva v slúchadlách niečo čo znelo ako prdy po fazuľovom prívarku - OK. Nadhadzujú sa zaujímavé myšlienky a veľa prvkov je podarených. Ale potom príde moment, pri ktorom sa dovtedy rozumne jednajúci svet začne správať ako totálny idiot, celý ten pôsobivo civilný koncept sa naštrbí a nejako sa poloezotericky doklopýtame do konca. Villeneuve síce udrží všetko celkom pevne v rukách a diváka nestratí, bo formálne je naozaj veľký pán, ale scenár mu naozaj nepomáha. Čiže tak. Výborná atmosféra a na viacerých miestach pôsobivé, ale vo výsledku nie tak inteligentné ako sa film tvári a vo svojej jednoduchosti možno príliš nabubřelé a vyhypované. P. S.: Dúfam, že Blade Runner bude mať konečne vybrúsený scenár, ktorý adekvátne sadne na Villeneuvovu vypulírovanú formálnu stránku a vlastne sa nečudujem, že film robí - má totiž z mladšej generácie dosť blízko k neskorším veciam Ridley Scotta. P. P. S.: Nebolo by jednoduchšie keby Amy na papier nakreslila obrázok mimozemšťana, znamienko plus, obrázok zemegule, rovná sa a otáznik? Možno by sa pár mesiacov ušetrilo. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Chytré, prosté, promyšlené, emocionální a bravůrně zrežírované. Amy Adams jsem věřil všechno. Na Denise Villeneuvea si budu muset dávat pozor. Líbilo se mi to - moc. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Značně nevýrazné, avšak s brilantní hustou atmosférou. Amy Adams se buďto nedokázala vžít do role nebo role samotná nebyla scénáristicky uchopena zrovna šťastně. Poněkud otravné je opět to, že hlavním nepřítelem lidstva je spojenectví čínského generála ŠU-LÍNA a ruské garnitury. Závěr mi značně nesedl, avšak samotné zpracování je po technické stránce zcela bezchybné. 74% ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Meh. Řemeslně moc fajn, atmosféra by se dala často krájet i přesto, že to nebylo nejhlavnějším cílem. Sci-fi linka, která je jen podkladem pro linku "výchovnou" ze své druhé koleje zapůsobí mnohem víc než ten heavyhanded přesah, který měl každého diváka posadit na zádel. Začínám mít obavy o Blade Runnera. ()

David.Darco 

všechny recenze uživatele

Snímok je určite hodný aj piatej hviezdy, no nezložil ma tak, ako som čakal. Kamera, prostredie v ktorom je film zasadený a aj herci sú naozaj na správnom mieste, no niečo, čo nedokážem vysvetliť mi na tomto filme chýba. Uvidíme, možno na druhý krát, možno pri predĺženej verzii. ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama