Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

loki5 

všechny recenze uživatele

O trochu lepší interstellar. Nic víc. Mnohé díly Doctora Who mají lépe promyšlený děj a neberou se tak vážně :-D Méně Malicka a více Sci-fi a mohla to být pecka. A paradoxně i vizuálně to není zase tak poutavé. 65% Po uležení hodnocení snižuju jelikož je hlavní zápletka vlastně blbost. Který soudný člověk by udělal stejné rozhodnutí co hlavní hrdinka po tom co viděla. Stejně jako jaká pravděpodobnost je, že by se to stalo stejně (trochu genetické náhody). ()

Eluin 

všechny recenze uživatele

Když máte nějakého režiséra opravdu rádi a sledujete jej už pěknou řádku let, tak se podvědomě trochu modlíte, aby nenatočil nějaký ten průser. Denisovi se to zatím evidentně vyhýbá. Film samozřejmě nese jeho rukopis, je to kvalitní práce se zvukem i kamerou - prostě takové lehce artové audiovizuální orgie. Samotný scénář je pak vždy o krok zpátky, ale to se samozřejmě dá pochopit. Denis si libuje v překvapivých zvratech a šocích, takže netrpělivý divák čeká s vytrvalostí dospělé jepice dvoukřídlé na to, kdy že to vlastně přijde a jak se nám to tu zvrátí. Přišlo a zvrátilo, nicméně i vzhledem k jistému obrovskému pocitu očekávání (který se odrážel napříč moji sociální bublinou rychlostí geparda štíhlého) jsem možná čekal něco... něco víc. Ne, není to málo, Antone Pavloviči, jako divák jsem spokojen (ale stále se budu bát o Blade Runnera). ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k netypické (re)konstrukci zápletky chápu, že Arrival posbírá nějaké ceny a přeju mu to vzhledem k opomíjenému žánru. Bohužel film se snaží vyprávět o nepochopitelném myšlení jiných tvorů. Udělá něco jako 3D projekci z 5D prostoru. A pak se do toho zamotá jako mnoho předchůdců. Tématicky podobný Kontakt byl jenom lineární, ale užila jsem si ho krapet víc. 100% se však povedlo úsporné dávkování emocí, díky čemuž o hlavních hrdinech vlastně nic nevíme, ale přesto je známe. ()

Voj.ta 

všechny recenze uživatele

Po dlouhý době pořádný sci-fi, na který jen tak nezapomenu. Originálně pojatí mimozemšťané (jak vzhledem, tak i způsobem komunikace), hrátky s gravitací a časem, úžasná atmosféra a skvělé vizuální zpracování. Co víc si přát... ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

mám z toho smíšený pocity, přeci jenom na začátku prohodili nějakou ptákovinu o sanskrtu, přitom to je jen písmo, jako kdby řekli v latince. Amíci jsou přiblblí, a pak tam hodinu rozvláčně plkali o ničem, Další hodinu si hráli se skvrnami tvaru kruhu a myšlenkou o vidění budoucnosti. to celkem ujde ale i tak je to hodně málo na 3* ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Problém je, keď mi veci a súvislosti nedávajú zmysel.. Problém je, keď sa snažíme rozprávať o veciach, ktoré našu logiku presahujú a vtedy sa začne príbeh trieštiť na kúsky. No povedzte: pochopili ste to? Nemyslím ani tak myšlienku tohto príbehu, skôr príbeh ako taký. Čestne sa priznávam, že som veľa veciam nerozumela a keďže toto nebola rozprávka, v ktorej prijímam ako fakt, že nejaký čarodejník urobí zázraky pomocou paličky, začalo mi to postupne prekážať. Podobný problém som mala v Interstellari, kde veci do určitého bodu dávali zmysel a potom sa mi odrazu zosypali pred očami. Zážitok síce zvláštny, ale o viac než zážitok tu nejde.. ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Úvod a závěr je dokonalý nejen díky dojemnému Richterovu motivu, ale zároveň vytváří pro celý film velmi intimní vypravěčský rámec, který svou naléhavostí a osudovostí přebíjí neméně působivý scifi element, se kterým žongluje kanadský zázrak, Denis Villeneuve, s podobnou lehkostí s jakou dokáže být Christopher Nolan velkolepý. Možná jste správně již z předchozích slov vytušili, že Arrival je komorním snímkem, který ale rozhodně nešetří vizuálním perfekcionismem, který ovšem neznamená do posledního pixelu vypiplané exploze, ale dokonalou zvukově obrazovou kompozici, ve které se divák, který se sveze na tvůrčí vlně snímku, snadno utopí. K tomu přispívá i atmosféricky tepající soundtrack islandského zázraku Jóhanna Jóhannssona, jehož kreativita vám bude rezonovat v uších ještě několik dní po shlédnutí (soundtrack urputně doporučuji). Když už jsem naťukl Nolana, tak jeho Interstellar ve mně vyvolal velmi podobné pocity a také pracoval s existenciálními tématy, ale sázel také na omračující vizuální složku. Arrival brnká na lidskou notu ještě silněji, a přestože při své již zmíněné komornosti nedosáhne u mnoha na metu Interstellaru, svým jemnocitem a neprvoplánovostí si mně získává naprosto rovnocenně a Denis Villeneuve je již definitivně pojmem, který stojí za to sledovat. 100% ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Většinou jsem hodně vnímavý a nadchnutý k filozofickým sci-fi. Tohle mě ale minulo pořádně velkým obloukem. Některé dramatické a napínavé scény byly dost natahované a k zoufání nudné, např. první příchoď do lodě. Audiovizuální stránka taky nic moc. Jediná fakt krásná scéna byla ta s lodí a valícím se dýmem přes hory. Jednou věc, kterou nemůžu filmu vytknout, je ústřední dvojice. Co je naprosto ubíjející je absolutní nesmyslnost celého konceptu příchozích a ostatně i chování jednotlivců a národů. Kam se poděla ta část ohledně jedný z dvanácti? Že jsou potřeba všechny díly? Proč by si někdo vůbec mohl myslet, že může zastavit technologicky mnohem vyspělejší rasu? U popkornových akčních blockbusterů se to dá odpustit. Jenže Arrival se snaží o intelektuální zábavu a tragicky v tom selhává. Zkuste si vygooglit, co to vlastně znamená "zero sum game". Spoiler, win-win situace to totiž není. Nemůžu pochopit, jak tohle někdo může vidět víckrát a ještě to přirovnávat kvalitativně k mistrovskému dílu Kontakt, který má hlavu a patu a je v podstatě ve všem lepší. Za pět let si lidi budou víc povídat o Interstellaru, než o tomhle. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Inteligentný a motivujúci k premýšľaniu. D. Villeneuve (inšpirovaný nedávnymi sci-fi filmami od skvelých režisérov) dokazuje, že aj v roku 2016 sa dá natočiť veľmi dobré sci-fi bez „akýchkoľvek zbraní“ a akcií. A. Adams (opäť) vynikajúca a J. Rennre v úlohe „asistenta“ bezchybný. Hudba taktiež výborná. PS.: Pokračovanie Blade Runnera je v dobrých rukách. Osobné hodnotenie: 86% (****) ()

CyriC 

všechny recenze uživatele

Zajímavá myšlenka podaná neuvěřitelně neatraktivně. Film je prakticky takové over-the-top využití Sapir-Whorfova teorému, kdy skrze využití jazyka dokáže hrdinka uvažovat v úplně jiných dimenzích. Toto je shrnutí celého filmu. Bohužel film je extrémně zdlouhavý a flashforwardy jsou často velmi dlouhé a někdy i dokonce bezpředmětné. I když často čtu, jak do hloubky se velmi filmu řeší věda, tak tomu úplně nevěřte. Většiny témat se dotýká jen povrchně Ale jako vědecký osvětový pokus dobré. Kdyby to obsahovalo méně hysterčení a bylo to o 30 minut kratší, mohlo by to být za 5. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Mám rád "intelektuálně pojatá" sci-fi, ale alespoň trošku více napětí a dynamiky by i takto "hluboce filosofickému dílu" neuškodilo. Jo a samozřejmě že Čína a Rusko by ty hodné emzáky hned chtěly zničit, ale nejchytřejší Američani opět museli zachránit svět. I čínský generál z toho zjihl. Jo, jo:-) ... 70% ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Fakt zajímavý film, u kterého člověk musí přemýšlet, aby pochopil. Velice chytře natočené a vy si uvědomíte až skoro ke konci filmu, že to, co jste viděli, se teprve (možná) stane... pro někoho málo akční - od klasických sci-fi stříleček to je opravdu jiná liga. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte tu o Teleblbís?? "To je volant, to je volant!" Tak jsem si připadal z počátku, když armáda zaklepala Adamsové na dveře a řekla "Pojď přeložit cosi" a tak tam potí krev při vysvětlování, že ona je Luis a Ian chodí. Tak se to tam kudlí, z chlórovýho smradu se vynoří nejasný chobotnice, co vypouští inkoustový kolečka a lidstvo se je snaží pochopit a to každej jinak. A vzniká z toho ukecaný, sáhodlouhý a nezáživný drámo a mě začíná být jasný, že ten opar, v kterým se ty chobotnice zjevují a vypouštějí svý pižmo, není chlórový smrad, ale oblak vyhulený trávy, marjány a gándži, co si Villeneuve a ti, co tenhle pičovskej spektátl vyzdvihli do nebeskejch výšin, dopřáli ve větším než mega množství, páč jinak to ani není možný!!!!! Adamsová byla zhulená ještě víc, než Denis, když tohleto plodil a Renner tam byl řádná vedlejší role bez charisma. Tohle by zvládl odehrát i Mr. Bean s plyšovým méďou v podpaždí! Děj slaboučkej, gradace žádná a pionta pitomoučká. ()

Kolssteyn 

všechny recenze uživatele

Film působí jako ze začátku 80tých let. Tehdy by se jistě stal hitem, ale tohle nešlo přežít... koncentrovaná nuda! ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Ještě pořád mě tenhle druh filmů s touhle atmosférou nesmírně baví, takže jim budu dávat 4 hvězdičky, dokud mě nezačnou štvát. Tenhle měl ale i jistou myšlenku, místy trochu ujetou, místy hodně ujetou, ale pořád mi to dávalo smysl. A konec mě dost překvapil. ()

oletadelku 

všechny recenze uživatele

Wow, ten úvod, první půlhodinu jsem se tetelil blahem, mráz po zádech a tak... Pak by to chtělo něco ubrat, něco přidat a mohla to být událost roku. ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama