Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

yvona 

všechny recenze uživatele

Dvě chobotnice a lingvistka se snaží vzájemně pozdravit dobrých 75 minut filmu.Druhý povolaný odborník je fyzik a je tam spíš jen do počtu,protože z něj za celý film nevypadne nic,než "uděláme si děťátko". (Ono vlastně z nikoho nic kloudného nevypadne). Čína a Rusové jsou ti zlí a chtěli by chobotničky rozstřílet, takže nebýt těch dvou usaspasitelů, bylo by po ptákách. Uf,to byl po všech stránkách tak lacinej film,jakej jsem už dlouho neviděla. Z celého filmu mě aspoň rozesmál výstižný komentář Verbala. ()

Vodny 

všechny recenze uživatele

Přemýšlivé snové sci-fi, ve kterém nejste zahlceni číslíčkama, odborné výrazy vám neblbnou hlavu a celé se to tak odehrává na bázi vizuálního kontaktu s vaší myslí. Je to jako se učit znakovou řeč, kdy nepotřebujete slova slyšet, ale vidět. Jedno z mála filmových setkání s mimozemšťany, kde lidstvu nehrozí zánik, ale naopak se nabízí záchrana. V tomto ohledu je otázkou, o jakou záchranu se vlastně jedná. Kdyby chobotnice na naší planetě nepřístály, tak by nás nemusely učit vidět budoucnost a Louise by nemusela přemlouvat čínského prezidenta, aby na ně neútočil. Nemá to logiku. Ale to už je osud všech filmů na toto téma. Otázkou je, proč na naší planetě přistávali a odkud jsou. To se nedozvíme, protože by to příliš odvádělo pozornost od důležitosti sdělení poselství, které film nese. Komunikace a dialog je základem přežití naší civilizace a jakmile se některá z velmocí odmlčí, přestane se stýkat s okolním světem, uzavře se do sebe, tak hrozí, že vznikne konflikt. Bez komunikace se bojíme jeden druhého, protože máme strach z neznámého, z nesděleného. Klasické klišé v podobě dobra a zla, souboje západu s východem, respektive v podobě odlišného přístupu k operaci, kdy jedna strana (Čína) chce celou záležitost řešit poměrně záhy silou a ta druhá (USA) se tváří, že oni teda rozhodně ne, ačkoliv to také mají dříve či později za lubem, je takovou menší kaňkou na jinak fajnovém scénáři. Nápad je to parádní, zpracování je kvalitní, esteticky a hudebně v naprosté harmonii, tak mi chyběl pocit bezprostředního ohrožení a dramatičnost. Je tady bomba, sabotáž, hrozící konflikt, ale není to podáno s dostatečným důrazem. Film je to dobrý, rozhodně doporučuji a ke čtvrté hvězdě mu možná chybí snad jen čas. Čas, kdy si jej pustím znovu a třeba přijdu na to, že se mi měl líbit ještě víc, až mi to někdo v budoucnu pošeptá do ouška. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Sladká odměna v podobě originálního rozuzlení v mých očích nemůže vymazat hodinu a půl mocné nudy. Mít to o půl hodiny míň, dalo by se to kvůli té pointě akceptovat, protože je vážně dobrá, ale tohle bylo moc. Nesvezu se s davem... necelých 65% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Samozrejme film,ktory nestoji za nic ma na CSFD vysoke hodnotenie,ale uz si zvykam,viac-menej furt to iste dookola,nudna zalezitost,pri ktorej si prajete,aby bol uz koniec,nechapem tych 79%...:-) ()

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Pocity jsou vesměs pozitivní ale kdybych měl dítě tak mě to zasáhne víc. Každopádně Jsou příchozí originální a luxusně (jako vždy od Villeneuvea) vypadající scifi. ()

burton 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě totálně minul. Chjo a tak jsem se těšila. Nebaví mě ta hysterie celého světa, vždycky když přiletí mimozemšťani. Asi když přiletěli, ne, tak asi budou mít lepší technologie, než my, neasi, kteří jsme k nim nepřiletěli, jak jsou miliardy let dlouhý. Nebo třeba jo a vrátili jsme se po těch miliardách let chytřejší, lepší a krásnější (no tady zrovna nevim...megachobotnice nejsou můj typ mimozemšťana), mezitím co ta pakáž, co tu na Zemi zůstala, se stihla několikrát vyvraždit. Noa navíc, kdyby ONI viděli budoucnost, asi by nepřiletěli. Proč lítat? Když mám takový možnosti? A těm tupoňům s jadernejma hlavicema a oceánem plastů něco předávat? A vážně chobotnice? A kruhy? Fuck....fuck!..... Nedejte se však mým zklamáním odradit a směle se podívejte, protože jen tak zjistíte, jestli to za to stálo. ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Hvězdička dolů za poslední třetinu. I když to funguje skvěle, směr jakým se film vydal, mi prostě nevyhovoval. Ale to je spíš můj problém. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Těžko uchopitelné sci-fi, v podstatě Interstellar na Zemi, vynikající soundtrack velmi podobný Zimmerové práci na Interstellaru, který skvěle pracuje scnapětím. Villeneuve se mi líbil už u Sicaria, tohle je ještě o kus lepší. Arrival mohl být ještě o kus delší a trochu rozvést tu hlavní pointu. Pro mě rilm roku 2016. ()

animario 

všechny recenze uživatele

Emocionální,přesto chladný scífko,jehož poselství chápu,ale smysl mi asi uniká..První projekci jsem nejspíš nevěnoval patřičnou pozornost a na další mě to dostatečně nezaujalo. ()

Doomedx 

všechny recenze uživatele

It's such a great film; one that encourages deep thought of not only our own existence and mortality, but also that of our shared experience with those around us, and with whom we are fortunate to share in these short few decades together before separating forever as we enter the phase of death following our own phase of being alive. The genius of this movie is that it forces you to ponder such relationships and confront your own mortality and to (hopefully) wake you up to the fact that your time alive is short (relative to that of the cosmos), and to encourage you not to squander this short, precious gift of 80 or 90 years that has been bestowed upon you.  ~~~ Don't waste your life. ()

panvasik 

všechny recenze uživatele

Já normálně nevěřil tomu, co vidím. Neskutečně chytré napsaný a ještě lépe zpracovaný příběh o přistání emzáků na planetě Zemi. Od začátku mě ten film pohltil a já si ten film musí dát co nejdřív znovu. Komornější sci-fi, které má čím zaujmout a rozhodně nebude nudit. Stačí pár sympatických hlavních postav, parádně sepsány scénář a hlavně ty zatraceně pěkné záběry, které jsou k nezaplacení. Normálně bych řekl, že 2 hodiny je málo a já bych chtěl mnohem víc a nemohu si pomoct. Jednoznačně nejlepší film Denise Villeneuva a nějaká Duna i když ji mám rád, tak či tak pro mě není konkurencí 10/10 ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Formou i obsahem veskrze moderní Sci-Fi pro 21. století. Dle mého - budoucí klasika žánru. Skvěle a srozimitelně, bez polopatizmu podané myšlenky o jazyku, lidské percepci a agresivitě lidstva, jejich vzájemné provázanosti. Drama jednotlivce, exhibice Amy Adams, audiovizuální zážitek, až matematicky vystavěný scénář, a Denis Villeneuve i napodruhé v poslední době uhranul, čímž ho strkám do TOP10. Pozn. Po přečtení povídky od Teda Chianga musím říct, že to co filmaři přidali, bylo právě to,co mi ve filmu vadilo asi nejvíc - ta militaristická linie a scénka s čínským generálem. Chápu tohle "vylepšení" jako úlitbu hollywoodu, ale pokud jsem dal filmu hvězd 5, tak povídka by si zasloužila 7. ()

JurincoLM 

všechny recenze uživatele

V čase písania tohto komentáru má Arrival na CSFD 88 percent a je to 90. najlepší film. A ja si kladiem otázku: "Prečo?" Po svižnej prvej tretine som takmer krochkal blahom. Mohol za to neotrepaný vizuál a minimalistická hudba, no predovšetkým ťaživá atmosféra a skutočne geniálny zvuk. Nanešťastie to po prvej tretine začalo akosi drhnúť a keď sa film konečne dostal do svojej polovice, s čistým svedomím by som sa ho opovážil nazvať toporným. Len veľmi ťažko uchopiteľný a kvázi umelecký koniec len dokonal dielo skazy. Pri násilnom odhalení "skutočnej identity" hlavnej mužskej postavy a pri telefonáte čínskemu generálovi som tiekol. Dostanete tu Spielbergove tripody na steroidoch, niečo málo aj z 12 opíc a abstraktný koniec v štýle nemenovaného filmu od pána Nolana, keď však zmixujete 2 špičkové a jeden kvalitný film ešte to neznamená, že si pochutnáte aj na výsledku. Takto nie, takto naozaj nie. Jedna hviezdička za atmosféru prvej tretiny a druhá za naozaj pôsobivý zvuk. Tu by si mohli mnohé sci-fi snímky zobrať príklad. ()

caramell 

všechny recenze uživatele

V dnešní době se už tak často nevidí, aby do kin šel film založený na dialozích a situačním napětí spíš než na akčních scénách. Měl jsem značná očekávání. Vždyť to byl tak po roce první film, jehož trailer mě upoutal a dokoukal jsem jej jako reklamu na Youtube! A když zde začaly vycházet oslavné recenze, musel jsem ho prostě vidět. Hned od začátku si film buduje hutnou atmosféru osudovosti. Jsem si jistý, že kdyby nezačínal takto depresivně, mnoho lidí by jej dál nevnímalo tak vážně. Ale tu atmosféru si drží až do konce, bez přestávky, což považuju za jednu z jeho hlavních předností. Onu atmosféru dokresluje výtečně zvolená hudba, která v kombinaci s bezchybnou vizuální stránkou představuje další z mnoha předností filmu. A když k tomu přidám to postupné odhalování tajemna, skvěle natočené hledání si cest dvou naprosto neznámých kultur k sobě, výborně ukázaná dilemata dnešního světa v realizaci cílů pro společné dobro namísto osobního prospěchu a hrdosti, a taky zakomponování motivu osobní tragédie, vychází mi z toho výborný film, který bych vřele doporučil každému. Postrádal jsem v něm jedinou věc, a to k čemu nás vlastně potřebovali za těch 3000 let, ale to je spíš už jen moje zvědavost než opodstatněná výtka vůči filmu. Avšak na má oblíbená Blízká setkání třetího druhu, absolutní špičku a zakladatele žánru, se to pochopitelně už jen z nostalgie nechytá. I tak ale 5*. ()

FanKalEl 

všechny recenze uživatele

Konečne film o emzákoch ktorí majú zaujímavejšiu motiváciu než je ničenie pamiatok metropol. Mimochodom taktiež zaujímavá podobnosť medzi alienmi a cathulhu. Prečo je tento film výnimočný? Nemá priamočiaru pointu ale dokáže vnuknúť človeku viacero myšlienok. Pre niekoho nespočetne a pre niekoho ako v tom spodnom rade jedincov ktorí sa na konci filmu len zasmiali čo sedeli v kine, ani len zrno maku. Samozrejme to má svoju hlavnú myšlienku, ale Villeneuve to dokázal rozprestrieť do kvalitného tripu. Teraz nám už len ostáva čakať dokým skončí príprava jeho extáze menom Blade Runner!! (90%) ()

Dm1tr1j odpad!

všechny recenze uživatele

Nezrovnalosti v logike su značné. Dieťa muselo byť ešte malé kým sa to cele stalo ale to by sa museli poznať rodičia skôr nie sa len vtedy zoznamiť, alebo boli dve hannah alebo to bolo to isté a otec si nepamätal matku takže asi mala 2 rovnake deti ..a dôvod potreby pomoci mimozemšťanov od nas za 3k rokov rovnako ako predhadzajuce spomenuté ostalo záhadou..alebo len wtf momentom a dierou obrovských rozmerov v príbehu ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Na hraně! Režisér je jasnej zabiják. Ale měl to zabít ještě víc a vyprcat ty klišé úplně. Chlacholit se tím že je to nejlepší scifi za poslední dobu není moc měřítko, zejo? Ale je to prostě 1000000x lepší než ta mrdka interstelar. Tady se furt nekrici murph! Murf! Mufrfrf! Aaaaaa! Murph! P.s. Neměli se jmenovat původně Kang a kodos? ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

I tentokrát byl výsledek vcelku takovej, jak jsem od Villeneuvea očekával. Na jedný straně fajn atmosféra, herecký obsazení nebo námět. Na straně druhý šnečí tempo vyprávění a hlavně nezájem aspoň trochu pobavit akčnějšíma nebo napínavějšíma scénama (většinou je Villeneuve utne ještě dřív, než na ně dojde a pokud už teda nějakou nakroutí, skončí dřív než pořádně začne). Spoustu lidem tenhle styl filmařiny evidentně sedí, mně ale tohle falešný navnazování diváka na "něco víc" často spíš vytáčí. Emzáků si teda člověk moc neužije a nejvíc adrenalinový scény tvoří skládačka emzácký "abecedy". Jasný ponaučení, že pro mě nemá velkej smysl vyrážet na Villeneuvevy bijáky do kina, ať už vypadaj jakkoliv slibně. Třetí hvězda za pointu, hudbu a atmosféru. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Dávám sice za 5*, ale ne tak úplně poctivých. Najde se tam několik hluchých míst, některý prostřihy působily poměrně rušivě a od závěru očekávám, že trumfne úvod, což se nestalo. Na druhou stranu ten úvod byl tak grandiózní, že to snad ani nešlo. Z heptapodů a jejich "řeči" v kombinaci s hudbou mi běhal mráz po zádech, proto to plný hodnocení prostě dát musím... ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Zřejmě tu máme nejlepší sci-fi a možná i nejlepší film roku, bravo Denisi ! Hutné sci-fi drama s dokonalou atmosférou bez žádných akčních stříleček ... 100% ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama