Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

dynamic_duo 

všechny recenze uživatele

Já osobně jsem od toho po všech těch bombastických hodnoceních čekal trochu více. To poselství je zajímavé, což o to nejde, audiovizuální stránka také zaujme a práci kamery určitě oceníte, ale mě tam prostě chybělo něco zlomovějšího, něco co by mi skutečně vyrazilo dech a to se tak úplně nestalo. Ve výsledku ale určitě jeden z nejzásadnějších filmů tohoto žánru co můžete vidět. ()

Eywa11 

všechny recenze uživatele

Paradoxne mi nevadilo tempo filmu. Práve naopak. Plus chválim kameru a hudbu. No celé to bolo prvoplánové. Tým pádom absolútne nezaujímavé. Od polky filmu jasná pointa a koniec......sklamanie. ()

Alex126 

všechny recenze uživatele

Film nám Denis ukazuje z pohledu Amy Adams, což je úžasné. Celé je to příběh ženy zasazený do úžasného prostoru a příběhu. Osobně miluji filmy, které si může divák interpretovat sám a nejsou úplně jednoznačné. Film mi navodil úžasný pocit svobody a smíření, který pochopíte, pokud se na film podívate. 95% ()

14krejca14 

všechny recenze uživatele

Po Arrival se Denis Villeneuve nadobro zařazuje k mým favoritům. Znám jej už velmi dobře a přesto mě ta jeho poctivá a precizní práce nepřestává udivovat. Film vyladěný po všech stránkách skvěle dokresluje parádní hudba/zvuky J. Jóhannssona - v posledních 10 minutách nepřestávající mráz po celém těle! Potěší také obsazení (skvělá Amy Adams). Arrival se chtě nechtě bude srovnávat s filmy jako Close Encounters of the Third Kind, Contact, Intersellar a po první projekci se nebojím říci, že je v mnohém předčil a mezi snímky o setkání s mimozemšťany jde na první místo mého žebříčku a hodně vysoko jako film vůbec. ()

Luswani 

všechny recenze uživatele

Jasných pět hvězdiček. Na Příchozích se mi nejvíce líbí, že i když se jedná o velkofilm, je pojat velmi komorně, civilně, minimalisticky a to i přesto, že se stále jedná o sci-fi. A ono to kupodivu funguje. To říkám jako někdo, kdo žánr sci-fi fakt nemá rád. Vlastně mi přijde, že zde sci-fi bylo využito jen jako prostředek ke sdělení něčeho hlubšího. Možná někdo změní způsob, jakým jsme doposud vnímali čas... Ale víc prozrazovat nebudu. 90% ()

silak_xup 

všechny recenze uživatele

První ,,hluboká´´ sci-fi, co jsem viděl. Pro mě jedinečný námět v tomto žánru, doplněný o poselství a podkreslený úžasným zvukem, ve večerním kině kde skoro nikdo nebyl a nikdo nerušil to byl fakt zážitek. Pro mě z toho plyne poselství, že jeden den v týdnu vynechám chlast a pojedu autem do kina na nějaké co nejpozdější promítání. ()

Tartalus 

všechny recenze uživatele

První půlka super. Skvěle budovaná atmosféra, napětí a příběh. Ale co se týče konce filmu, chybí mi tam nějaká chytrá pointa, něco ohromujícího nebo alespoň nějaká silná emoce. I když se o to film hodně snaží, nic ve mně nezanechal. P.S. Místo postavy Jeremy Rennera by tam mohl být pytel brambor a film by to nijak zvlášť nepoznamenalo. ()

RipperTM 

všechny recenze uživatele

Výborné audiovizuální novodobé scifi. Žádné nesmyslné létající talíře a hrůzné slizké oči nedokonalých nestvůr. O tomto faktu se přesvědčíme hned v úvodu celého díla, kde není režisérem vpálen onen žánr, po kterém se pachtíme již od úvodních titulků, nýbrž je zde jako spletité kořínky mandragory vpletena dějová linie osudu soukromého života hlavní protagonistky, což dodá impuls směrem k vážnosti a myšlence, že to nebude jen tak. Upřímně jsem nečekal až takovou spojitost této, byť krátké etapy celého příběhu, s celkovým pojetím. Což je samozřejmě dobře. Obecně je o čem přemýšlet. ()

Edeltruda 

všechny recenze uživatele

Věřím, že literární předloha má svou sílu, ale na celovečerní film podle mě nestačila. Fajn mi přišlo dnes už nevídané idealistické poselství mimozemské návštěvy nebo realisticky podané přehnané politické a mediální reakce na neznámé návštěvníky (byť těch "breaking new" bylo někdy až příliš). Super byl také jakýsi "minidokument" o příletu UFO v rámci první třetiny filmu, vizuál a zvuk. Tady však mé nadšení končí. Celou první půlku jsem byla na pochybách, jestli opravdu takto vypadá vědecké luštění jazyka a komunikace s naprosto neznámou (a v tomto případě dokonce mimozemskou) civilizací. Jinak jsem se nudila. Příběh je slabý, nedotažený do konce, plný nejasností a nelogičností. ()

waltosin 

všechny recenze uživatele

Tahají vas za nos skoro cely film a pak koukate jak husa to flašky jak vas utřely, protože si myslíte že víte jak to celou dobu bylo ale prostě si s vama pohrali jak s loutkama v divadle :D 75% ()

nemer 

všechny recenze uživatele

Působivý (až depresivně vyznívající) film navzdory tomu, že mezi ústředními protagonisty funguje nulová chemie. A nenechte se zmást, je to hardcore sci-fi, zejména pokud jde o kontakt a reakci lidstva na Příchozí :) Nicméně ufouni jsou tu vskutku až na druhé koleji, film spíše navozuje řadu pocitů a pro vnímavější nastoluje mnohé otázky, které bohužel kvůli řadě lidských omezení zřejmě zůstanou navždy bez odpovědi. Svým způsobem je to téměř horror bez násilí a bez krve. Tentokrát není na místě pročítat předem děj, ale raději vyrazit do kina, čím méně o filmu víte, tím lépe. Tempo je sice pozvolné, příběh přesto skončí dřív, než se nadějete. Naštěstí pro mě není Arrival plochá telenovelistická slátanina jako Interstellar, který čestně řadím do odpadu, zatímco Arrival má u mne místo na opačném konci spektra. Jistě se na Příchozí nebudu dívat často, ale občasné zhlédnutí vadit nebude. První projekci už ale další stěží překoná, s tímto filmem se to má podobně jako s hororem Ti druzí. ()

matolos1 

všechny recenze uživatele

Z môjho pohľadu to je až moc precenený film. Jasné, je to scenárovo a exteriérne jedninečné, aj nápaditosti je tu dosť, len pre taký úderný a silný koniec mi príde nedostatočné vykreslenie postáv. Je to super pozerať sa na film kde sa svetový ošial prelíňa s dejúcou sa komunikácou vo vnútri loďe, súčasnosť sa dopĺňa s predzvesťami z budúcnosti, lenže keď tie charaktery tam visia iba tak vo vzduchu ( aspoň na mňa to tak pôsobilo), tak to celkovo veľmi pokrivkáva. Začiatok takisto zdĺhavý. PS: Po druhom pozretí maximálny filmový zážitok. Myšlienkovito aj emocionálne. ()

klarajaja 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem od tohoto filmu příliš, ale co jsem dostala mě uchvátilo! Po dlouhé době mě děj úplně překvapil a pohltil. Měla jsem husí kůži. Určitě jeden z nejlepších filmů za poslední léta. Herecké výkony musím také zhodnotit na velkou 1*!! Více takových filmů prosím!! 97%! ()

sabo5 

všechny recenze uživatele

Velice napínavý film který byl sice dobře hodnocen ale nedokázal jsem zjistit proč až na pár vážně dobrých scén jsem film typoval na 70% maximálně. Nápad to byl velice zajímavý ale bohužel se mi na ten film nepodařilo naladit jako ostatním protože jsem byl k tomuhle filmu spíš takový neutrál. Čekal jsem víc ? ne.Za mě lepší 3* ()

mnx 

všechny recenze uživatele

Jooo! Tak konečně scifi, které se dá směle měřit s téměř 20 let starým Kontaktem, a možná ho v leččems i předčí. Žádný ubrečený Interstellar s grandiózní hudbou, ale skutečně originální nápad, který nutí diváka přemýšlet na plné obrátky. A to dokonce takovým způsobem, že divák po odchodu z kina začne uvažovat, jestli se tvůrci ohledně (ne)linearity času netrefili do té správné struny! Hudebně sice slabší, pár efektních scén se najde, ale i v tomhle jsou lepší filmy. Zde vítězí myšlenka a originalita na plné čáře, a tak to u správného scifi má být. Tohle bude kultovka jak vyšitá. ()

Knightey 

všechny recenze uživatele

Od nazvu filmu a precteni obsahu o mimozemstanech, jsem cekal typicky film s kopirujicim se scenarem jak je zname o filmech s mimozenstanama. Nastesti se tohle nekonalo. Tohle je film, u ktereho clovek musi premyslet a peclive sledovat dej. Za me super. A videt tenhle film po druhe, by me vubec nevadilo. ()

PaTeXx 

všechny recenze uživatele

Geniální. Geniální. Geniální. Villenueve se opět předvedl a po Sicario vytáhl další luxusní kinematografický kousek. Celý film převládá až neskutečná atmosféra (už opravdu dlouho jsem se do filmu tak nevžil jako teď). Celý film jsem byl napnutý jako trenky a bylo jen pár momentů, kdy jsem se alespoň trochu uklidnil. Od Adamsové a Rennera jsem načekal takový výkon jaký podali. To stejné soundtrack, dialogy... Vlastně všechno dopadlo líp než jsem čekal. Jediné, co se mi nelíbilo, byly herecké výkony vedlejších postav, ale čert to vem! Abych to shrnul, tak pro mě jednoznačně scifi roku s Oscarem a Zlatým Glóbem. Ať se na mě Emmerich nezlobí, ale Independence Day se s tímhle nedá srovnávat. 2016 - Villenueve 1:0 Emmerich. ()

Te_Sa 

všechny recenze uživatele

Až do poslední chvíle jsem byla doslova pohlcená do filmu. Vysvětlení začátku na konci filmu... Jeden z nejlepších filmů o mimozemšťanech. ()

IZFNP 

všechny recenze uživatele

Až do momentu onoho veľkého odhalenia som si vravela, ako nenápadne pôsobivý snímok Villeneuve opäť natočil. Po danom momente som sedela s otvorenou pusou, ako neprvoplánovo extrémne pôsobivý snímok to v skutočnosti je. Hollywood je stále schopný produkovať originálne filmy, ktoré diváka plne zabavia a zároveň i intelektuálne uspokoja. S dokonalou kinematografiou Bradforda Younga, ktorý takmer nepostrehnuteľne nahradil Rogera Deakinsa, a s hudbou čoraz výraznejšieho Jóhanna Jóhannssona. Amy Adams hrá civilne a sugestívne, zvládajúc preniesť na diváka každú emóciu, Jeremy Renner moc priestoru nemá, ale stále platí za schopného sympaťáka. Ústredná zápletka a myšlienka snímku je niečo, na čo už dlho čakám, a Arrival ma posadil do sedačky. Vizuálne je snímok presne tam, kde má byť, až na pár motívov, ktoré mohli dostať viac priestoru, sa jednalo o bezmála dokonalý film - pomalý, tichý a vo výsledku strhujúci. Villeneuve pre mňa začína byť režijným bohom, ktorého rukopis sa dá jasne čítať. Je precizný, čistý, pomalý a podmaňujúci. Som veľmi zvedavá, s čím tento Kanaďan príde v novom Blade Runnerovi. Jeden z remeselne i scenáristicky najlepších filmov roku, o tom žiadna. ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama