Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

yatan 

všechny recenze uživatele

Prvotriedne vycibrene sci-fi. Rozpravacsky dokonale. Ako divak som sa citil ako male babo, a dnes uz je velmi malo filmov, ktore ma do takeho stavu dostanu..potrebujem to vidiet,ale este raz aby som sa viac sustredil na postavu Amy Adams, pretoze tak intelektualne nabity film, s jasne mierenymi elementarnymi otazkami ma jednoducho ohuril natolko, ze mi Amyna linka prisla prilis jednoducha. Dokonala rezia, vyborny scenar. 9/10 ()

NeMiQ 

všechny recenze uživatele

Aj keď nie som vyslovene sci-fi kajnšmetke, občas mi sadne a viem ho patrične oceniť. Arrival u mňa neskončil v elitnom klube sci-fi, ale by som ho prirovnal k znehodnotenému orgazmu. Mal som očakávania, že bude dobrý....a veru aj zaujímavo začal...priebeh bol tiež vcelku príjemný, či po vizuálnej a takisto aj audio stránke....tematika mimozemského jazyka, snahy sa navzájom porozumieť a uvedomenie si koľkými inými spôsobmi okrem nami známej reči môže existovať ma zaujala...postupne sa aj thriller-ový aspekt prejavoval a napätie a vzrušenie sa stupňovalo....a vtedy prišiel záver, ktorý samozrejme pekne objasnil paralelnú dejovú líniu. Dospeli sme sa do happy-end-u, pointa taktiež bola, ale akosi bez toho želaného povzdychu blaženosti. Takže uspokojený som bol, ale nevychutnal som si to. Každopádne vkusné, pútavé, zaujímavé sci-fi bez potreby rozmlátiť polovicu planéty, aby sme poslali nepochopené príšery ďaleko dopreč. ()

megajalec odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z filmov, keď som sa neskutočne tešil, keď naskočili záverečné titulky. Šok prišiel, keď som zistil, že na koľkých Oscarov bol Arrival nominovaný. Nuž, proti gustu... ()

wanry02 

všechny recenze uživatele

Wooooow. Vůbec nenacházím slova k tomu jak bych tento snímek popsal. Existuje mnoho a mnoho filmů o příletu mimozemšťanů na zemi a můžu s přehledem tvrdit, že tento je ze všech nejlepší. Film začíná nenápadně, jenom takovým chladnějším startováním děje, který každou minutou se násobí a násobí, až vygraduje fantasticky vymyšleným závěrem. Zcela upřímě doufám, že na nedělním předávání oscarů, získá film né jednu, ale hned několik sošek....On si to totiž zaslouží. 100% ()

swinevenca 

všechny recenze uživatele

Vážení Příchozí, za 14 dní jsem se podíval na Váš případ a příští týden jsem si to zopakoval, tak moc jsem ho chtěl vyřešit. Bohužel Vás musím upozornit, že časová osa sestavená na základě vašich výpovědí má vážné trhliny a dokud je neupravíte, musím trvat na obvinění z vizuálně působivého, ale ve finále příliš chytrého a na dvouhodinovou dobu i poměrně plytkého filmu. Zamyslete se například, zda byl první nástup do Vaší lodě opravdu tak dlouhý, ujasněte si počet meetingů s heptapody, dekontaminačních sprch i soukromých vojenských telefonátů a věřím, že uznáte, že to s délkou trochu přeháníte. Dokud tedy nevyvstanou nové okolnosti, Váš případ zakládám a těším se, až se ke mně minulou sobotu dostane vražda, kde budu muset číst pouze mezi řádky a ne až za rohem. P.S. Věřím, že časové nesrovnalosti z mého vyjádření správně zaokrouhlíte. P.S.S. Děkuji za pobídku ke znovuotevření případu Interstellar. ()

Sakulnikov 

všechny recenze uživatele

Výborný námět, skvělé myšlenky, ale něco mě na tom štvalo - částečně Amy Adams, částečně nejasnost ostatních postav. ()

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele

Komorný a zdlhavý štýl sa v tomto prípade Denisovi až tak neosvedčil. Na konci sme čakali nejakú pecku, podobne ako to bolo v Sicariovi, lenže neprišlo to a aj keď prišlo, tak to bolo slabé. Stále je to ale kvalitný scifi film na úrovni a samozrejme skvelo zahraný. Adamsová aj Hawkeye sú vo svojich rolách skvelí. ()

Logarto 

všechny recenze uživatele

Čisté poctivé sci-fi. Pomalu budované mystérium chvějící se strachem z neznáma spějící k originálnímu vyústění nenápadně vypovídající o lidské povaze a soudobé pozemské společnosti. V mnohém připomíná Zemeckisův Kontakt, ale v unikátním minimalistickém stylu - čistém, chladném a hladkém jak povrch mimozemské lodi. Oprávněně chválený hit, který si troufá dělat vysokorozpočtové hollywoodské sci-fi o mimozemské invazi originálně a po svém. ()

Leobarka 

všechny recenze uživatele

Celkově by to nebylo vůbec špatný, jen jsem asi nepochopila, co mělo za sysla to koukání do budoucnosti a co s tim má společnýho nějakej jazyk přeroslých chobotnic. A taky Vám přijde zvláštní, jak vždycky Ti mimáci mají místo nožiček a ručiček chapadla, drápky, pařátky, a vůbec nikoho nesere, že by tím nesmontovali ani trakař? Ale asi mají nějaký mentální tentononc.. No, nevim. Každopádně bych určitě porodila dítě, když už předem vim, že mi zjebne na nějakou nevyléčitelnou rýmu. Asi mám málo mateřskýho prdu. ()

wopi 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli bych dal vyšší hodnocení, kdybych nečetl tolik chvály, ale prostě jsem čekal víc. Nedostatečně využitý nápad. ()

Wyorax 

všechny recenze uživatele

Velice přeceňovaný film. Dvě příběhové linky - jedna je scifi o UFOnech, které učí lingvistka anglicky a druhá psychologické drama o jejích osobních problémech v soukromí a z obou zaráz na konci vzejde, že umí předvídat budoucnost. Nemám rád psychologická drama zasazená do scifi filmu a tady jej to (nečekaně) vyloženě potápí. Bez druhé příběhové linky bych se bez problému obešel a kdyby tam nebyla, byl by i daleko lepší a dal bych 4*. Ale chápu, že režisér potřeboval film natáhnout stopáží, aby se jednalo vůbec o film. Bylo to vidět i dost na protažených nezajímavých záběrech např. cesta na základnu, cesta na loď, plošinou na loď, už jen to rozsvěcení neonové trubice... zatímco ty zajímavé měli velmi rychlý prostřih, ach bože... A bohužel, to jej neskutečně sráží dolů a u konce se člověk vyloženě nudí a doufá už v závěrečné titulky. Konec tak i dopadne, že ho vyloženě někdo zařízne. Musím však hodnotit i hudbu, která je ucházející. ** ()

CrazymanM 

všechny recenze uživatele

Ať se snažím sebevíc,prostě se mi to příliš nelíbilo,zřejmě jsem měl moc velké očekávání,které se těžce nenaplnilo! ()

Veskoslav 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavé sci-fi. Jedno z těch, které Vám pak "nedají" spát a přemýšlíte, jestli je to, co je řečeno pravdou nebo je to jenom překroucení faktů a využívání slabostí lidí. ()

Taron 

všechny recenze uživatele

Pro mě celkově vzato velký kopec nudy, možná kdyby tvůrci zbytečně film nenatahovali. První hodinu se děje téměř to stejný "nic" dokola. Ta první hodina mě opravdu tak odradila, že už jsem ani nebyl patřičně schopnej docenit hodinu druhou, ve které se fakt začalo něco dít a začala vyplývat na povrch skvělá zápletka.. Podtrženo sečteno je to pro mě hodně zajímavej nápad zbytečně zabitej rádoby napínáním diváka.. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Vsetky zeme sveta su sproste a dementne rozlusknut tajnu rec mimozemstanov iba uzasna americanka dokaze prelozit ich znaky a vyuzit pre seba a svoju buducnost, nizkonakladovy film odohravajuci sa len vo vesmirnej lodi a v zahrade okolo domu, nevyuzity potencial Jeremy Renner. ()

harycek 

všechny recenze uživatele

Málem jsem dal "odpad" to byla , ale plánovaná nuda nuže závěr byl plánovaný šok!! Není to sci-fi , kterému hovím , ale toto mě mile překvapilo!!! ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Celé to začíná hezky, poutavě a divák je v napětí, co přijde, a když to přijde, nadšení pohasne. Jakýsi chapadlnatci, kteří se učí komunikovat skvrnami. no a tom je celých 100 minut filmu. ()

Mustaffa 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu ta vysoká hodnocení, ale to je fuk, je to čistě subjektivní pohled. Za mě každopádně nudné, neoriginální sci-fi, které je úplně o ničem. Sto% ztráta času. Tečka. ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama