Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

Blazis34 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv nejsem fanouškem sci-fi žánru, propojení skutečného světa s tím mimozemským mě zajímá. O to více, když není v hlavní roli mimozemská invaze a útok. Věřím, že na světě nejsme jediný a různé teorie mě zajímají. Arrival mě mile překvapil, jak impozantně a uvěřitelně příběh popsal. Jediné, co mi přišlo nezdařilé, byla 4/5 filmu, kdy bylo až moc mysteriózností a nejasnostní. Jinak výkon Amy Adams chválím, ostatní role průměrné. Celkově mě film nezklamal, spíše naopak a dávám mu (horší) čtyři hvězdičky - 78%. ()

ikre odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase jednou naletěl zdejšímu vysokému hodnocení a podíval se na film, který se mi vůbec nelíbil. Děj je nudný a nesmyslný. Na konci jsem se už dost často smál, ale obávám se, že to nebylo cílem tvůrců. Nerad a málo dávám hodnocení "odpad", ale tady nemohu jinak. Jiné filmy mají aspoň něco - nějaký příběh, akce, napětí, triky, ale zde nebylo nic. Nesmyslné filosofické žvásty nepočítám. ()

Lubos_Hurych 

všechny recenze uživatele

Asi to chce ještě více zhlédnutí, nicméně teď to na mně působí tak, že ačkoliv celý film jsem byl napnutý a mnohdy mi mrazilo v zádech, konec a rozhřešení celého příběhu, na který jsem se celou dobu tak těšil, se nekonalo. Možná je to způsobeno tím, že jsem zápletku a film celkově zřejmě nepochopil tak jak bych měl, nicméně i přesto jsem od Příchozích čekal něco víc. Nicméně bavilo mě to a až si to pustím příště, třeba tomu porozumím více a hodnocení budu moci zvýšit. ► 78% ◆ 8/10 ◆ 4* ◄ ()

rashaverak odpad!

všechny recenze uživatele

Plan byl udelat scifko s mene bombastickymi efekty, komornejsi, uveritelnejsi. Jenze pokud chci jim timhle smerem melo by to davat smysl, ktery to ale bohuzel nedava, je to postavene vsechno jen na efekt, hloupocke, nesmyslne a do toho jako kdyz kocicka a pejsek varili dort tak jeste nekoho napadlo namychat citove vydirani v podobe smrtelne nemocneho ditete. Bravo idioti. Vsichni kdo se na tomhle braku podileli jdou na muj osobni black list a uz je nikdy nechci v nicem videt a jejich dila od ted az do smrti budu bojkotovat, hanit, spinit a hluboce jimi pohrdat. ()

x_ander 

všechny recenze uživatele

Denis Villeneuve natočil další nehoráznou pecku. Arrival sice příběh staví velice pomalu, ale mě toto vyhovovalo. Napětí by se dalo krájet, Amy Adams hraje jako o život a i závěr je neskutečně dobře vymyšlený. Určitě jeden z nejlepších filmů roku. ()

spotczek 

všechny recenze uživatele

Tedy, jestli jsem to pochopila správně, tak Louise získala zbraň v podobě jazyka, kterým se předpovídá budoucnost, a díky němu sbratřila svět, který se původně chtěl kvůli "dárcům zbraně-jazyka" povraždit, ale stačilo, že si pokecali. Nechci znít náročně, ale tohle je volovina jako kráva. Navíc příliš poutavě natočené mi to nepřišlo (že zrovna nejproblematičtější bylo chování Rusů a Číňanů!?!). Přilepený na obrazovce jsme z toho nebyli. Souhlasím s tím, že bychom byli jinde, kdyby národy vzájemně spolupracovaly, ale společný jazyk a předpovídání budoucnosti k tomu určitě nestačí. Historie se stále opakuje (v podstatě je to jakési věštění), stejně nefunguje, protože jsme bohužel nepoučitelní. Vývoj je záležitost spíš mimoběžná, mimo naši kontrolu. Určitě to nezachrání jedna americká multilingvistka nebo hodní dědečci-hříbečci mimozemšťani. Strašná spousta věcí je tu postavená na vodě - tedy vlastně levituje ve vzduchu - ocenit můžu jen vizuální stránku filmu, jeho poněkud snovou atmosféru a snahu vrátit jazyku jeho sílu tvůrce. Ovšem nikoliv tvůrce vědy, národa nebo všehomíra, ale základu kultury! ()

MrDorry 

všechny recenze uživatele

Jako fandu Sci-fi a mysteriózních dramat mě tenhle film v pár věcech zklamal (většinou se ovšem jednalo jen o drobnosti), ale i tak se jedná o kvalitní snímek s dobrými hereckými výkony a zajímavým námětem. Film je doprovázen krásnou ambientní hudbou, která perfektně dokresluje atmosféru situace. 80% ()

Aywes 

všechny recenze uživatele

Slibný nápad, který je tak trochu pohřbíván účelnými flashbacky(flashfronty?). Celkově to bylo napínavé a byl jsem zvědavý, co se z toho vyvrbí, ale výsledek tak nějak vyšumí do prázdná. Arrival zanechal několik nezodpovězených otázek, ale nejsem si jistý, jestli chci na ně znát odpověď, když ta, kterou jsem dostal byla ze slabšího soudku. Nápad a atmosféra je celkem zmáknutá. Asi prostě jen nejsem fanoušek podobných vysvětlení. Nejspíš nejsem tak úplně cílovka. Když totiž film rozeberete, tak ve výsledku je to v podstatě scifi romanťák. I tak jsem si strávený čas s Arrival celkem užil. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Ano i ne. To by byla odpověď na to zda se mi film líbil. Proč ? Inu bylo to velmi zajímavé sci-fi, které mi čímsi připomínalo Kouli, ale na druhou stranu ve filmu je hodně logických kiksů. A díky nic v kombinaci s relativně pozvolným dějem, jsem u filmu zíval a díval se na hodinky. Nedívat se na film ve společnosti dalších lidí, pravděpodobně bych usnul. Není to špatné, ale nějaké vyvrcholení tam opravdu chybí. 65 % ()

teplic 

všechny recenze uživatele

Do chobotničieho krista, z tohto filmu tak kričí "dajte mi oskara dajte mi oskara dajte mi oskara" že to až bolí -- senty-menty scéničky, teda najmä pridrbané melancholické dialógy. Nevadí, témička dobrá, aj premisa, že prídu mimozemsrania a nechcú to tu hneď z fleku rozjebať alebo nerobia drahoty, že duuh iný druh buďme tajomní (lebo to predsa robia vývinové formy, ktoré dokážu cestovať vo vesmíre a pristávať u ostatných, neexistuje, aby chceli len pristáť a chill). Lingvistické okienka dobré, aj keď niekde už prestrelené (najmä seizmografické písmo), ale who am I to judge, aspoň to bolo originálne. Hudbička a zvuky fajn, pekne sa na to pozeralo, amy adams fuck yes, dejový zvrat celkom ok, aj nejaké tie podnetné myšlienky by sa našli, ktoré už sa predtým našli v každej učebnici všeobecnej lingvistiky a antropológie. ale ten záver, to jednoducho nie, oveľa silnejšie by vyznel bez žvástov typu "uďelejme si ďeťátko." ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Už povídka byla zoufale nudná a thle je jen o trochu lepší - zde můj komentář k povídce: Dílem mne to nebavilo, dílem nudilo a dílem jsem to nechápal. Mých třicet procent vystihuje podíl objemu povídky, kdy tam dokonce bylo něco jako děj. Chápu Gaarqovo nadšení, je to lingvista, ale já si nejvíc připadal jako na setkání matfyzaků, na kterém se vyprávějí vtipy. Smějí se jim, až se za břicho popadají a já tak nějak netuším, kde je pointa. Tady jsem pointu asi i pobral, ale nadšení se nedostavilo. Tímto končím s panem Chiangem. Na základě hype, co kolem něj bylo, jsem si říkal, jak super autor to musí být. Výsledek byl takový, že ve dvou ze tří „povídek“ se mě snažil unudit k smrti vědeckou exhibicí, která je možná bravurní, ale hlavně je to NUDA. ()

kingpsch 

všechny recenze uživatele

v maloktorom filme je tak prenikava a do popredia vystupujuca hudba,aj ked nie som fanda sci fi celkom sa mi to pacilo,rozhodne zaujimave a cakal som na koniec ()

dzules 

všechny recenze uživatele

já to nechápu..co byl ten dar? jazyk? ale ten znala jen Ona, kdyby se ho naučili všichni, přece i On věděl, jaká bude jejich společná cesta životem...takže mi připadá, že ten dar dostala jen oba...asi aby jí došlo, že On je ten pravý..jako myšlenka dobrá, i to propojení těch linií, ale smysl mi uniká ()

K1NGSLAYER 

všechny recenze uživatele

Ten WOW moment ve mě nastal, když jsem viděl ty podivné objekty. Celkově hodně zajímavý film s opravdu kvalitním obrazem a zvukem. Mírně jsem u toho usínal díky těm flashbackům na Louisinu dceru, ale nedá se říct, že by to pro mě byl propadák. Dávám tomu tedy poměrně vysoké hodnocení i když se zde neobjevuje žádná akce. Díky té napínavosti to na mě ani nepůsobilo, jako by měl film 2 hodiny. Ale jo, fakt povedený mindfuck Sci-Fi. ()

ejay 

všechny recenze uživatele

Nemůžu dát víc hvězd, ikdyž se mi to moc líbilo, ale chybělo tomu napětí. Obsah se dal taky využít lépe. Možná napodruhé jednu přidám. Dám tomu ještě šanci. ()

Parabot 

všechny recenze uživatele

Za mě jednoznačně nejlepší film roku 2016 a Villeneuve potvrzuje svoji pozici jednoho z nejzajímavějších filmových tvůrců této dekády. To, o co se snažil Christopher Nolan v poněkud šroubovaném závěru ambicózního Interstellaru, zde Denis s lehkou rutinérskou samozřejmostí nasází do diváka nevídaným způsobem, kdy hardcore sci-fi ustupuje tomu, o čem dobrá science fiction vlastně je. A to povaze člověka, jeho nitru, zranitelnosti i síle. Plus ta učebnicová počáteční expozice. Nádhera. Nelze dát méně, než 5. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Tento sci-fi kúsok je pre mňa rozporuplný v dvoch rovinách. V tej prvej rovine sa filmom nesie akási zvláštna atmosféra, ktorá vás síce jedným dychom ohromí, ale tým druhým vás uspí. Ide hlavne o pasáže zoznamovania sa s mimozemšťanmi a pochopenia pozadia snímku. V tej druhej vás ale odrovná celková pointa filmu a následný sled udalostí, s ktorými ste vonkoncom nepočítali a dajú filmu úplne iný rozmer. V tomto je Villeneuve pán a tento snímok sa dostal o úroveň vyššie ako sa očakávalo. Každopádne ale videl som už aj atmosferickejšie filmy podobného žánru. Amy Adams skvelá voľba. 75 % ()

Bbbulanek 

všechny recenze uživatele

Jediné, co mi na filmu vadí, jsou docela nevýrazní herci, ale i tak nemohu dát jinak než 5*. Žádný jiný film mě totiž tak nezarazil svým "rozborem" jazyka, na kterém je vlastně celý film závislý. Samozřejmě pro mě jako pitvala jazyků by mohlo být informací ještě více, ale i přesto jsem stále ohromena, jakým způsobem je příběh vystavěn a k jakému vede závěru. Toto je důkaz, že dobré sci-fi nemusí nutně obsahovat krvavé scény. 90% ()

jack_scott 

všechny recenze uživatele

Zajimavý snímek, který je výborně zpracován a proveden. Navíc hoodně originální kombinace minimalismu a velké produkce. 90%. ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama