Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

blazma 

všechny recenze uživatele

tak se nám tady pomyslně spojilo DC a Marvel. Hawkeye a Lois Laine tady spojily síly a šli komunikovat s ufony. Celkově ten příběh kde jde o luštění komunikace je výtečná. Stejně tak vypadají originálně, text je úchvatný, jasně ufoni jsou přerostlé chobotnice, ale stejně. Vypadá to skvěle. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Slušné hard sci-fíčko! Perfektní atmosféra, která se Vás snaží udržet v těžkém napětí. Ty komunikační bloky jsou topové! Nevím no, jestli je úplně politicky korektní udělat zrovna z Číny taková nadržené hlupáky. Bohužel mi ty flashbacky trošku narušovali celkový projev a ačkoli jsem se fakt snažil, tak jejich hlubší význam pro děj mi uniká... 70% ()

Marcas 

všechny recenze uživatele

Musím dát pětku. Z pohledu sci-fi to je velmi zajímavý nástin toho, jak by mohla probíhat komunikace s neznámou rasou. Zároveň se do toho vkusně přimíchává politika a rivalita mezi mocnostmi (ani nevíme, co po nás kdo chce a stejně by jsme je hned vystříleli, bohužel). Korunku tomu nasazuje konec, který přetáčí film vzhůru nohama a diváka nechá sedět s otevřenou pusou. Velmi povedený kousek, kde se Villeneuve zase předvedl v tom nejlepším světle. ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele

Nádherná severská podívaná, co vám vezme dech. Úžasný přírodní tajemný vizuál, herecké výkony i velmi vtahující hudba, co s prostředím krásně ladí. A dokonce to všechno dává i smysl. I když jsem film viděl vícekrát, vždycky se na něj rád podívám znovu a vždycky mi rozproudí neurony, že mám pocit, že mi bouchne hlava. Je to celé velmi originálně pojato a rozhodně bych řekl, že z mnohých zpráv, které toto dílo přenáší bychom se mohli poučit. Speciálně v aktuální době (2022) je to potřeba. ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele

Toto je jeden z těch filmů o mimozemšťanech, kde nejde o akční střet dvou světů, naopak se jedná o postupně budovaný a řekněme objevitelský příběh, který je podán opravdu poutavým způsobem. Samotná hlavní dějová linka a její vyústění není ve finále až tak zajímavé, ale naprosto jsem si užíval právě samotné budování kontaktu mezi mimozemšťany a člověkem a tajemno, které se neslo tímto filmem. Každopádně hlavním, co mě na tomto filmu zaujalo byli právě mimozemšťani, kteří jsou tu opravdu originální a líbí se mi, jak vše kolem nich bylo vymyšleno, ať už se jedná o jejich vzhled, způsob komunikace nebo jejich vesmírné lodě. Ve finále opravdu pěkné mysteriózní sci-fi. ()

bmolko 

všechny recenze uživatele

Neveril jsem velmi kladnym ohlasum z festivalu v Benatkach, Toronta ci Londyna. Je velmi pomalu vybornych sci-fi filmu, Arrival je po dlouhe dobe vysoky nadstandard v tomto zanru. Jde o velmi inteligentni, narocnou, emotivni a vycerpavajici podivanou. Denisi, Amy a Johanne, diky za tento zazitek! ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Perfektné komorné scifíčko o prvom kontakte. Film ma celý čas držal v napätí. Páčilo sa mi postupné odhaľovanie návštevníkov. Normálne mi nevadila ani Amy Adams, kde ako Loise Laine bola úplná krava, tu bola sympatická. Renner mi prišiel do počtu, i keď ..... Palec hore za dva menšie mindfucky. Jeden príbehový, druhý ....dekoračný /dizajnový ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

Přes očekávání se jedná poměrně o velmi jednoduchý příběh. Hlavním úkolem bylo zjistit proč těch dvanáct nezvaných hostů je na Zemi a co mají za lubem. Toť sice vše, ale ono nebylo třeba nic více. Dlouhé zajímavé záběry v doprovodu správně dunící hudby na sebe opravdu dokázaly upoutat pozornost. Zvlášť podařený byl první pořádný záběr lodi z přilétající helikoptéry. Nejlepšími momenty filmu byla ale snaha a postup dua sympatických vědců o rozluštění mimozemského dorozumívání. Obzvlášť kreativní byl nápad jejich kruhové komunikace včetně jejich neobvyklých podob. Pro většinu zde byl závěr úchvatný a emočně vypjatý. Bohužel mě se citově nedotknul a bral jsem ho jen jako zajímavý s malým zklamáním, že šlo vlastně o něco jiného než jsem čekal. Možná jsem jen všechno nepobral, možná některá část filmu byla pro mě nečitelná, což ale může druhé shlédnutí napravit. Každopádně v této kategorii sci-fi poslední doby je za mě stále králem Interstellar. ()

djrewerz 

všechny recenze uživatele

Denis Villeneuve, Jóhann Jóhannsson, Amy Adams, Jeremy Renner - nádhera. Veľmi dávno sa mi nestalo, že po skončení filmu som mal pocit ako by mal iba 15minut. ()

PamPero 1 

všechny recenze uživatele

Arrival má všechno. Villeneuve tomu opět přidává naprosto dokonale vysoustruženou audiovizuální stránku, přesnou kameru a mnoho dalšího, ač u té nejdůležitější věci pociťují lehké zklamání. Závěrečná pointa, dá se tedy tomu vůbec tak říkat, je v mých očích taková jalovější a je to škoda, jelikož první hodina filmu byla takřka učebnicová. V okamžiku kdy by měl Arrival pomalu gradovat, moje nadšení paradoxně začínalo uhasínat. Emocionálně mě to minulo úplně a zkrátka jsem po tom hypu čekal víc. 80%. ()

FIorian 

všechny recenze uživatele

Příchozí mne dostali, cítil jsem se z něj jakoby pořádně vymeditovaný, vše mi přišlo po návratu z kina dlouho snové, lidsky silné, osudové, ale i krásné a tajemné životem stejně jako tento film se silným závěrem.. ()

Sherty 

všechny recenze uživatele

Vyvedené sci-fi, které exceluje především v napětí. Opravdu originální koncept s pořádným mindfu**em. Klobouk dolů! - 95% ()

Vojta-x 

všechny recenze uživatele

Film nebyl špatnej. Základ je atypickej od ostatních Scifi, ale zbytečně prokládanej nesmyslnými vzpomínkami hlavní protagonistky o smrti její dcery. Kdyby toto řežisér vynechal a trochu zdymaničtil děj, byl by to fajn film. Takhle ne ee. Vidět po 2. již nemusím. Vetřelce 2 jsem viděl asi 30x.. ()

wick 

všechny recenze uživatele

Filozofické sci-fi...které navozuje očekávání větší než nabízí. Zcela jistě do jisté míry originální (přesto se nevyhneme srovnání např. se Znamením), Amy A. přesvědčivá, atmosféra zejména v první polovině vynikající, druhá polovina ztrácí trochu dech. Zvláště ke konci začne tempo povážlivě kolísat a utápí se trochu v melodramatickém pojetí. Flashbacky působily trochu rušivě a vzhled mimozemšťanů také trochu zklamal - opět trojrozměrní a těžkopádně působící). ()

Gregor_Samsa 

všechny recenze uživatele

Je to dobré. Velmi. A zneklidňující. Možná trochu překombinované. Jak to vlastně bylo? Kdy zapomněla, že ví, co bude, a proč si začala vzpomínat? Točila se v kruhu, žila v cyklu? Jaké tajemství to vlastně odkryla? A proč nám ho předali? K čemu nám mělo být? Forest Whitaker interesantně zestárl a úvodní/závěrečná melodie Maxe Richtera z The Blue Notebooks, kterou teď právě doma poslouchám, mi přišla povědomá, i když jsem ji hned nedokázal zařadit. No. Krásný film. Jiný. Už teď se těším na Blade Runnera. [90%; 2016-11-15] PS Po prostudování Wikipedie jsem to celé rozklíčoval. Jinak bych na to asi nepřišel a A. taky ne. No jdu jí to říct :-). ()

halberdier 

všechny recenze uživatele

Všechny tři předchozí filmy Denise Villeneuva se mně hodně líbily a proto jsem se na jeho nový sci-fi počin hodně těšil. Spolu s Christopherem Nolanem patří mezi nejzajímavější tvůrce současnosti a podobně jako Nolan, který prokládá nákladné blockbustery s "menšími" filmy, natočil Villeneuve před pokračováním Blade Runnera svůj menší "Arrival". A je to opět pecka a pravděpodobně dosud jeho nejambicioznější film. Filmů o mimozemské "invazi" bylo už natočeno hodně a různými způsoby, Arrival jde ve šlépějích Contactu a nabízí inteligentní podívanou s chytrým scénářem a filozofickým přesahem. Má nemálo společné s Nolanovým Interstellarem (skvělá hudba, funkční triky, zamyšlení se nad smyslem života) a žádá si od diváka jeho pozornost k plnému vychutnáni si ho. Prozatím nejpůsobivější a nejlepší film tohoto roku. (9/10) ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama