Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

Ronkar 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Sci-Fi roku 2016! Dějová skládačka, která mi náramně sedla. Nebylo to vyzněním, protože jsem četl předlohu a věděl, kam příběh směřuje, ale formou jakou režisér použil. Tohle nebyl ani trochu lehký námět, ale Villeneuvovi se ho podařilo dostat do obrazu velmi zajímavě. Mohu namítat, že je tu víc patosu, než bych si přál. Že některé aspekty děje nejsou zcela dotažené, a že mě emocionálně nepohltil, tak jak by s ohledem na transcendentální poselství mohl. Přesto se mu to podařilo natolik, že jsem ve výsledku spokojeně vrněl. Příchozí rozhodně nejsou určeni všem divákům. Místy je to táhlé, dramatizace tu není na denním pořadu a je přítomna i přemíra melancholie, na což se musí člověk vyloženě naladit. Režisér však dělá skrze obraz, zvuk, střih a postavy vše proto, aby vám s tím pomohl. Mine-li vás tenhle film emočně a nad jeho poselstvím ohrnete nos, zas tak moc vám krom audiovizuálu nenabídne. Naštěstí je tu herecky skromná Amy Adamsová, která nese většinu děje na svých bedrech. Niterné polohy své postavy projevuje minimalisticky a paradoxně to funguje mnohem lépe než potoky slz v jiných amerických filmech. Příchozí nejsou zcela doslovní, aneb "jen si človíčku nad věcmi a životem taky někdy popřemýšlej". Za což má u mě další plus. Srovnávat s Interstellarem není úplně šťastné. Na druhou stranu tu jsou styčné body. Není to tolik sci-fi jako spíš mysteriózní drama a není to tolik o mimozemšťanech jako spíš o nás lidech, kterým emzáci svým příletem nastavují zrcadlo. Filmu nakonec domunije intimní rovina a právě v ní jsem se ztotožnil nejvíc. Příchozí jsou o lidstvu i jednotlivci, o jeho obavách i jedinečnosti, a také o životě ukotveném v čase. O tom, že i přes svou pomíjivost a konečnost nabízí neuvěřitelně mnoho krásy. A protože nejsem cynik a byl jsem dobře nalazen, dotkl se mě na tom správném místě :) Mimochodem posloupnost Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / slušně odpovídá obsahu. btw: Kontakt z roku 1997 zpracovává obdobné téma o něco lépe, ale chybí mu zase silná atmosféra, kterou mají Příchozí. ()

alica009 

všechny recenze uživatele

tak zufalo nudny film som davno nevidela. nechapem vsetky tie pochvaly inych uzivatelov na csfd. nielenze to bolo pomale a NIC zaujimave sa neudialo za cely cas, ale aj tam bol nulovy vyvoj postav a vztahy medzi postavami, mizerne herecke vykony, fadny pribeh, ziadne napatie, ziadne vyvrcholenie. vazne neodporucam za to vyhadzovat peniaze v kine. ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Herecké výkony na výbornú, ale film nepriniesol nič nové. Keď nič nečakáte, väčšinou sa karta obráti a film Vás vtiahne, ale v tomto prípade sme dostali pramálo ( ako by povedal Paldiny)..Vizuál, hudba a talent hercov boli očividne dobré, tak za 3*. ()

jenprodnes 

všechny recenze uživatele

Jako adaptace zajímavé povídky spíše zklamání. Pokud někoho zajímá spíše sci(ence) než fi(ction) a nepotřebuje k životu klasickou hollywoodskou osudovost a uměle vysoustružený konflikt, určitě stojí za přečtení.. ()

jirka25 

všechny recenze uživatele

Kamera super. Vypravnost super. Zobrazeni mimozemstanu a komunikace konecne originalni. Ale ze zpusobu podani cisi takova naivita na to ze to je scifi. Nariklad proc nas prijeli zachranit kdyz jsme to v tu chvili jeste nejak nepotrebovali. Cekal bych to provedeni nejak vic monumentalni z ceho bych sedl na prdel. Protoze zacatek je paradni. Hned to cloveka vtahne do deje, ale pak to tak nejak ke konci vyprchává. Dost si toho musi clovek domyslet aby to tak nejak klaplo logicky. Coz ej na jednu stranu + ale na druhou - :) No a ten pararelni soukromy dej je vec co je sice dobra k zamysleni ale vzhledem k tomu ze ja konkretne jsem se svym zivotem spokojeny dost tak nemam zrovna moc takovehle myslenky jako ze bych mel nekdy potrebu neco zmenit... Asi mam male naroky :-) Tak se zkusim zamyslet proc. Radeji mam pointy ktere me k necemu konkretnimu vyhecuji. Tahle je takova moc obecna... Ale nakonec jsem ty 4 dal ()

xhaud02 

všechny recenze uživatele

Velke zklamani. Hezky natocene, ale zamerne hraje na city, postavy vykreslene jen povrchne, hodnota daru a jeho pozitivni prinos, ktery lidstvo dostane, je hodne diskutabilni. Ve me vyvolal spis pocity hruzy. Takze vcelku neverohodna pointa. ()

MatZ 

všechny recenze uživatele

Do škatuľky "moji top režiséri" obvykle radím tých, ktorí natočili aspoň 3 filmy, ktoré vo mne zanechali hlboký dojem. Pán Denis Villeneuve si u mňa práve zapísal prvý hetrik. Áno, asi od polovice som vedel, o čom to nakoniec bude. Vlastne mi to možno napadlo už aj pred zhliadnutím filmu. Ale absolútne mi to nevadilo. Hltal som ten neskutočný audiovizuál a v napätí očakával, akým spôsobom sa "to" bude diať. Možno vám niekto hovoril, že je to strašne inteligentný a chytrý film. No, hlúpy určite nie je, ale o inteligencii a chytrosti to pre mňa nebolo. Nesnažte sa Arrival prechytračiť. Pravdepodobne by sa vám to podarilo a prišli by ste o to podstatné. Skúste ho proste vnímať. Stojí to za to. ()

misiaq 

všechny recenze uživatele

zaciatok filmu pripomina contact no neskor nabera kontury interstellara ako celok to sedi a Amy s jeremym tvoria dobry tim. kto ma vsetkych pat pokope pochopi celu pointu velmi skoro pri uvodnom prologu. V kazdom pripade zaujimavy pohlad na to ako by mohol dopadnut nas prvy kontakt s s vyspelou formou zivota z opacnej strany galaxie. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Arrival je pre mňa jedným z naj filmom za posledné roky. Denis Vileneuve je majster svojho remesla, každý jeho film je udalosť a Arrival to len potvrdzuje. Film som videl pred niekoľkými dňami a stále o ňom premýšľam a len som si utvrdil, že si zaslúži právom plné hodnotenie. Amy Adams podáva životný výkon, jej Louise je dokonale napísaná postava a hravo zatieňuje podobné typy super hrdinov v drahých trikových snímkoch. Hlavnou devízou je však dôkladne premyslený scenár so skvelou kamerou, efektnou výpravou a dokonale minimalistickou a zároveň pompéznou hudbou. Neváhajte, choďte do kina a vychutnajte si to naplno. Mimochodom, porovnávanie s Interstellarom nie je až tak na mieste, oba filmy sú skvelé svojím vlastným spôsom a som rád, že Nolan má takúto skvelú konkurenciu. ()

DaNvYto 

všechny recenze uživatele

Bez těch čachrů se znalostmi budoucnosti... by to bylo jistě doklepáno za 5. Takhle pouze 4... aneb jak znetvořit výborný snímek: Dáme tam něco unreal a bude!.... To už jsem víc věřil té umělé gravitaci, která působila nenásilně a bylo ji věnováno tolik... že tomu prostě jeden telefonát s čínským generálem (na kterého vlastně ani neznáte číslo) vedoucí ke spasení lidstva nemůže konkurovat. ()

Puppy 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny za 5, bohužel konec to trochu sráží, třeba se ale po čase dočkáme režisérské verze jako v případě Blade Runnera :-) ()

littleplayer 

všechny recenze uživatele

Šiel som do kina na nejaké to mimozemské sci-fi a za šesť eur bez nachos som dostal príbeh ženy, ktorá si spomína na svoje spomienky,ktoré sa ešte nestali. Ako bonus k tomu stihne zachrániť svet. Do prvých 20 minút to vyzerá celkom obstojne,ale potom sa to zvrháva do nejakej psychosféry,ktorú som si rozhodne nezaplatil pri vstupe do kinosály. U mňa veľké sklamanie. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

FILM NEJEN TOHOTO ROKU v oblasti sci-fi !!! PECKA . Výborný scénář , efekty , myšlenka daného tématu a nečekaný závěr . ()

anagi609 

všechny recenze uživatele

Keby som bol fanúšikom "obľubovanej" série s názvom Transformers, určite by som sa pýtal: "Prečo mimozemšťania nikoho nezabili?, Prečo je v celom filme len jeden výbuch?, Akú to malo pointu, veď tam nebola žiadna "krychla" ani nič podobné?" Menší ironický úvod snáď stačil aby som popísal nezabudnuteľný zážitok, ktorý nepotrebuje na upútanie verejnosti žiadnu inváziu a výbuchy. Nádherný dej, ktorý postupne gradoval až vás úplne vtiahol a donútil uvažovať nad nad v celku zvláštnymi dilemami. Pre divákov, ktorý videli The Shutter island (Prekliaty ostrov) to bola menšia soundtracková nostalgia. K hereckým výkonom niet čo dodať. Film krásne zobrazuje napätie medzi národmi a možno sa snažila ukázať aj dnešné podmienky. Následne sa vyskytne pozoruhodné riešenie, ktoré sme mali celú dobu pred očami Dej si udržiaval moju pozornosť od začiatku až do konca. 96% ()

lubostar 

všechny recenze uživatele

Prva polovica filmu uplne bezchybna. Az som si s uzasom povedal, ze ak by nasu planetu navstivili mimozemstania, tak presne takto asi by to realne mohlo prebiehat. Samotne vyvrcholenie filmu, aj ked bolo dejovo konzistentne, bolo na mna prilis "ezotericke", prilis uletene na to ako technicky bol film ponaty do toho okamihu. Po technickej alebo hereckej stranke som bol maximalne uspokojeny. ()

Nemooo 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, který vás po zhlédnutí přinutí se zamyslet a zanechá ve vás plno smíšených pocitů.. ()

Willynka 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Všechno je to krásný, originální, nepřehnaný, ambient působí husinu, herci hrají skvěle a uvěřitelně, ufoni nádherní, synopse miliontá variace téhož, ze které se dá ale vždy vydyndat něco neotřelého, takže to vlastně ani nevadí. Jenomže ten konec měl asi vzbudit nějaké emoce, ale mně to fakt bylo úplně jedno. Většina hrátek s časem zkrátka dopadá jalově. ()

John_Deer 

všechny recenze uživatele

Napínavé a inteligentní. Idealní film do kina. Protože doma bych si to tak neužil. Ovšem opakované shlédnutí už nebude mít takové kouzlo, protože vše už do sebe zapadlo:-/ ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Kino náročného diváka ! Vědecké Sci-Fi, jaké jsem dosud neviděl, výborný cinema zážitek, tento snímek se určitě stane legendou. ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama