Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

zissou 

všechny recenze uživatele

Absolutní zážitekt. A musím to vidět znovu. Napoprvé se mi to celé vstřebat nepodařilo. Už dlouho jsem se tak netěšil na druhou projekci. ()

cobislav 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavá věc tihle příchozí. Velice poutavý pohled na to, jak by opravdu mohl vypadat první kontakt lidí s novou mimozemskou rasou. Takovýchto filmů moc není, protože se to pokaždé zvrtne v nějaký velký masakr lidské rasy nebo její boj o přežití. Co mi ale opravdu zkazilo dojem z celého snímku, je dle mého názoru otřesný závěr. Pokud jsem tomu rozuměl správně, tak jediné využití daru který hrdinka obdržela spočívalo v tom, že zjistila jak se dále bude vyvíjet její soukromý život. To je trošku málo ne ? 80% ()

FOndra 

všechny recenze uživatele

Máme tu další lahůdku v duchu Interstellar. Pomalé ,působivé scifi s naprosto masakrózním rozuzlením ! Překvapilo mě použití ústředního hudebního motivu ze snímku Disconnect. Tu píseň miluju. 90% ()

Hubna 

všechny recenze uživatele

Film, který začne, skončí, mezi tím uplynou skoro dvě hodiny, a vy ani nestačíte dýchat. Je to krásně natočené, troufnu si tvrdit, že vizuálně se mi málo filmů líbilo víc. Vyzdvihnout je třeba i hudbu, respektive zvuky, které atmosféru posouvají o dva levly výš...i přes to všechno jsem váhal mezi 4-5*...možná kvůli přehnaným očekáváním, kterým ale film nemohl dostát. Nakonec je to 90% s tím, že to musím v nejbližší době vidět znova...A stalo se. Ten film je prostě magický. Plus další body za Maxe Richtera...ale má to i své slabé stránky, dobře je shrnul POMO. Subjektivně můj film roku, objektivně tak jeden z TOP10 2016. ()

Jenn 

všechny recenze uživatele

Nenávidim scifi a na tenhle film sem rozhodně neměla chuť jít (ale lístky zadarmo jsou prostě lístky zadarmo!). Nejdřív mě to nijak nezaujalo, ty scény s dítětem mi přišly hloupý, ale když se to rozjelo..moc toho beztak nechápu, jen herci byli výborný a soudtrack možná ještě trochu víc. Nejlepší film, co sem kdy viděla v roce 2016. ()

Blackthunder 

všechny recenze uživatele

Atmosféra, která vás pohltí v podstatě od začátku filmu a nepustí, které nenapomáhá jenom hudba, ale i samotný děj i přesto, že se za film v podstatě nic nestane.A také jako vždy kouzelná Amy Adams. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne invenčný film s geniálnym režisérom.V skutočnosti to sci-fi ani nie je,je to skôr o ľudstve,kde vidieť a história to dokazuje,že človek je sám sebe najväčším nepriateľom.Treba vidieť viackrát.Amy Adams na Oscara.Podstatou príbehu sú príchodzí mimozemšťania,ktorí sa skontaktovali s ľudmi v snahe zabrániť celosvetovému konfliktu vedúcemu k zničeniu ľudstva ,využitím hlavnej hrdinky vidieť budúcnosť tak sveta ako aj svoju osobnú.Svet je zachránený,ale jej osobný život nie.Potvrdzuje to aj otázka"Čo by si zmenil,ak by si poznal celú budúcnosť svojho života?".A ona ju pozná.To čo vidíme na začiatku filmu je vlastne budúcnosť z konca filmu.Minulosť a tiež budúcnosť v mene dieťaťa Hannah.Po druhom zhliadnutí,určite film roka. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší sci - fi od filmu Na hraně zítřka. V porovnání s tímto filmem se sice jedná o skoro komorní záležitost, ale napětí v něm nechybí. Týmu vědců se krátí čas, otázek kolem mimozemšťanů je hodně, odpovědi skoro žádné. Svět kolem začíná šílet, politici panikařit a vojáci tlačí na preventivní úder. Hlavní hrdinka ve famózním podání Amy Adams se začíná blížit k nalezení řešení, ale je otázka, zda na to bude mít dost času. A cena, kterou za to zaplatí, nebude malá. Na tento film jsem se dostal tak trochu náhodou, film, na který jsem původně šel, byl už vyprodaný, ale vůbec nelituji. Silný film, jeden z nejlepších filmů posledních let. Můžu jen doporučit, a to nejen fanouškům sci - fi žánru. ()

marekspanel 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného a dostal jsem něco jiného. Odcházeli jsme ohromeni a zatlačovali slzy. Možná i tím jak moc miluju Dinah Washington a její nádherný song This Bitter Earth, který tam jistě nebyl náhodně a nedokážu si to snad bez něj ani představit. A Amy začínám mít čím dál víc v oblibě. Sci-Fi je tu jen nástroj jak vylíčit drama...země, lidí, jedince. Je to už 2 týdny a když si vybavím projekci tak se mě zmocní jakýsi intenzivní pocit, který neumím moc dobře popsat. Bez toho aniž bych úplně vše technično vstřebal, na což to potřebuju ještě jednou vidět, úžasné! ()

rodier 

všechny recenze uživatele

Ja nechapu, co je na tom filmu tak dobreho? Me to prislo jako desne nudna sracka. Furt jenom resili jejich jazyk, furt jenom mluvili a nic.. podle traileru to melo bejt slusny scifko. Navic to preskovani a flashbacky.. no na pest. 1 hvezdicka za napad. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je taký výnimočný snímok ako by sa zdalo na prvý pohľad. Film nenudí, zaujme diváka... to že príbeh nemá dynamiku ani nevadí, lenže divák nechápe rozlúšteniu jazyka heptapodov, neustále budúco - minulé flashbacky a pointa snímku sú však silným negatívom. Podľa aktuálneho hodnotenia 85% som čakal oveľa viac. ()

Optical 

všechny recenze uživatele

Bůh existuje a je to emzák. Dohlíží na nás přes 3000 let. Snesitelněji stravitelná, jemně utopická idea o vzájemném porozumění a sjednocení, nežli nabídl Scottův Marťan. Navíc s porcí melodramatu. Nad rozhodnutím Louise ohledně jejího potomka by se dalo filozofovat dlouho. Posílá ho vědomě na jistou smrt z vlastní sobeckosti, aby nezůstala nakonec zcela sama? Nebo mu dopřává dar života, i když po omezenou dobu. Buď jak buď. Film se neubránil několika klišé momentům, ale stopáž celkem příjemně plyne. ()

argo.smile 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi drama, ktore sa zaobera ludskymi osudmi pri jednej navsteve z inej planety. Hudba super, rezia takisto, hercom nemam co vytknut a scenar bozi.... ()

DJMaroko 

všechny recenze uživatele

Konečně další skvělé sci-fi ALE ! Čím méně toho ukážete tím větší úspěch to bude mít to už platilo u Vetřelce. Nicméně u mě je to zklamání č.1 chtěl jsem se dozvědět a vidět více. Zklamání č.2 opět jeden z filmů bez konce neboli domysli si sám jak to vlastně dopadlo. Líbilo se mi to, ale po dvou hodinách podrobného rozboru se vše vyřeší v posledních deseti minutách a jak jsem psal domysli si sám ! Konec bez konce ! ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Absolutně neakční Sci-Fi, bez nesmyslného vymlacování, ať meziplanetárních vetřelců, nebo nás, obyvatel Země, přesto v podstatě akčně nutící prohánět vlastní mozkové závity. ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama