Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

Chlo0opek 

všechny recenze uživatele

No je to umění, zvládnout natočit film, kde průchod několik stovek metrů dlouhou chodbou, ve které nic není, vyjde časově tak na 5min. filmu a přesto to člověk nevypne:). Zpočátku se teda film vyvíjel naprosto standardním směrem, kterým se teď ubírá naprostá většina tohoto druhu filmů (a nutno podotknout, že už mě tento směr dost nudí), ale pak se zápletka naštěstí vydá rozdílným směrem. Především za to dávám nakonec 4*, přece jen je to v téhle oblasti něco ne zrovna zažitého. ()

HScy 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se všem, co dali 5 hvězd a že jich tady je. Čekala jsem po těch všech úžasných recenzích a doporučeních od známých, že mě tenhle film posadí na zadek, ale nějak se nepodařilo. Amy Adams, Jeremy Rennerovi či Forestovi nelze nic vytknout, svou roli odvedli bravurně, ale něco mi zde stále chybělo. Možná jsem očekávala něco jako ve filmu Kontakt s Jodie Foster, ale to se bohužel nekonalo. I když film první polovinu vypadá docela zajímavě a druhou polovinu čekáte něco přelomového, stále mi zde chybělo na konci filmu to WOW. ()

james11 

všechny recenze uživatele

Teď po shlédnutí si nejsem jistý, jestli jsem filmem nadšený nebo ne. Originální aliens jsou plusy nahoru. Film se ale záměrně vleče a dává si na čas, než něco odhalí. To by asi nebyl takový problém, kdyby se kvůli tomu některé postavy nechovali jak úplní idioti, jen aby se ve filmu oddálilo některé další rozuzlení. Hraní si s časovou rovinou by bylo celkem fajn, až do té doby než se Luise setkala s generálem Schangem (?). Přítomnost Iana mi byla celkem záhadou a nevím, proč by tam člověk tohoto typu měl být. Jako většina filmů, to má svoje chyby, ale já film přesto všechno hodnotím kladně. ()

Nathaniel8 

všechny recenze uživatele

Celý film jsem se ztrácel v časových liniích co kdy kde a jak. Až na konci jsem pochopil a taky zjistil, že jsou věci které bych nikdy vědět nechtěl... Podívaná za mě nadstandardní... ()

JaryKury 

všechny recenze uživatele

Tak jako Forest Gump je pro me precenovane dilo, tak tohle je dosti nedocene. Divak klouze pochmurnym, ale velmi zajimavym dejem, ktere hraje presne na tu tajemnou strunu inovace. Setkani s mimozenstanama jeste nebylo zajimavejsi a intenzivnejsi. Skoro az mam pocit ze tam jsem s prijemnou husi kuzi. Reziser skvele pracuje s vkladanim vzpominek behem filmu, ktere jdou naopak a vyvolava otazky, jestli by clovek neco zmenil i kdyz uz zna svuj osud. Chytre lingvisticke hlavolamy nam propleta, az jde hlava kolem a pritom staci vypravet pribeh, ktery nestagnuje a prijemne plyne. Toto povazuji za velmi tezke, nejeden reziser pri tom jiz narazil. Proto s klidnym svedomim muzu dat 89% ()

Aamon 

všechny recenze uživatele

Film přesně dle mého gusta. Denis Villeneuve nezklame. Skvěle natočené, skvělá hudba i herci, napínavý děj, i když se vlastně zase tak moc neděje a promyšlený příběh. Amy skvělá a krásná jako vždy. ()

Michalsafr 

všechny recenze uživatele

Jako povídka docela dobré, jako film se to zbytečně vleče a těch nosných momentů je tam pomálu. Na druhou stranu, v kontextu moderní filmové produkce je to ještě OK. The Arrival - 3* Kontakt - 5* Jinak je otázka, jestli by někdo chtěl vnímat svou budoucnost jako Amy ve filmu, já bych řekl, že většina z nás určitě ne. Pro všechny kolegy inteligentní sci-fisty raději připomínka :) https://youtu.be/Ulwq9vWmFTY ()

elEStet odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto je naozaj veľké sklamanie z mojej strany. Veľmi zlý film. Extrémne nadhodnotený a pritom prázdny, až komický. Toto nie je žiadne Sci-Fi. Pozor SPOILERY, lebo toto naozaj zhodnotiť inak nejde.... Naozaj obsahuje komické scény akoby z McGyvera, s tou časovanou bombou, nelogické veci, začiatok že armáda nechce pustiť predkladateľku na tvár miesta a asi má prekladať cez email či čo, mimozemštania nevidia kto je v skafandri, čakajú aby s nimi niekto vôbec začal komunikovať, oni takí "geniálni" nevedia "náš jazyk", dávajú nam dar, lebo ich zachránime........2 príbehy ktoré sú odveci.....Amy osobné prežívanie s tým príbehom o heptapodoch vlastne vôbec nesúvisí.....trapný mindfuck.....žena vie ako to skončí ale ajtak sa na to dá...........klišé, samé klišé, armáda zlá čína a zlé rusko..... proste o čom toto akože má byť?! Film je očividne orientovaný pre ženského diváka, na city bez logiky, bez súvisu, ako aj tá poviedka, tá pôsobí ako z červenej knižnice. Proste Villeneuve natočil sám sebe paródiu a komédiu v jednom, akurát že to mal dať jasne najavo a nie sa tváriť že to myslí vážne. Ja som v tomto "dielku" nenašiel pre seba vôbec ničovité nič, v polke som to musel vypnúť to sa nedalo, dopozeral som to len z nutnosti .... Amy a herectvo? Myslím že nikto neveril, že je tam akože naozaj, prsote bola stále niekam duchom neprítomná. Veď aj preto nemá nomináciu na oskara....Hudba? Preboha aká veď je tam samé ticho, tak ticho viem zložiť aj ja. Villeneuve aj s Johannssonom idú natočiť pokračovanie Blade Runnera? Preboha, ten človek sa zbláznil? Veď na to nemá..... a Johannsson chce tým fidlikaním doplniť Vangelisa? Tu asi niekto potratil vážne zdravý rozum..... Škoda ale tento film je fakt ďalší zbytočný v svetovej kinematografii a keď opadne davová psychóza tak predpokladám že si za 1/2 roka na to nikto ani nespomenie. Fakt odpad!. A prosím ľudí aby úmyselne neskreslovali hodnotenia, ak dá záporné hodnotenie v texte tak nemôže predsa súčsne tomuto paškvilu dať 3-4 hviezdy !!! ()

Capri2016 

všechny recenze uživatele

Tato vyborna sci-fi Vas vtiahne do deja uplne od zaciatku. Prichod mimozestanov je spracovany tak realisticky, ze na zaciatku Vas tato mimozemska navsteva tlaci na hrudi, ako keby mimozemstania pristali na Vasom humne. Tento film mi od zaciatku pripadal tak realny ako ma napriklad pred skoro 10 rokmi sokoval scifi film "District 9" v ktorom mimozemstan bol Vas sused! Velmi triezva, skoro az dokumentarna kamera "Prveho kontaktu" tiez dodava pribehu na vierohodnosti. Tento vynimocny scenar prinasa vynimocny pribeh. Tento pribeh mimozemskej navstevy je pribehom o komunikacii a adaptacii. Je ukazkou toho, ze na zaciatku ma kazdy strach z nepoznaneho, ale tento strach sa znizuje cim viac poznavame tohoto "cudzinca". Poznavanie je jednoduchsie ak hovorime spolocnou recou a ak sme ochotni pristupit ku kompromisom. Vynikajuca hudba tohoto snimku dokaze byt taziva v momentoch neznama alebo skolo lubiva a podmaniva ked sa ludstvo s mimozemstanom viac spozna. Vyborne vykony vsetkych hereckych predstavitelov, ale hlavne Amy Adams, ktora dokaze excelovat v tejto roli akademicky - vedkyne, tak ako bola predtym ocarujuca princezna alebo excelentna klamana manzelka - vytvarnicka. Filmu davam 90% iba preto, ze konci holywoodskym koncom, co mi pri sucasnych postojoch svetovych velmoci nepripada realisticke. Inak by to bol plny pocet bodov 100%. ()

pichta 

všechny recenze uživatele

Film mal dobrú myšlienku, len akosi mi chýbalo aby ju rozvinuli. Bol to nevšedný film, pretože neskončil ani dobre, ani zle. Neboli tam porazení ani víťazi. Ešte nejakú tú chvíľu potom som rozmýšľal nad tým čo sa tam udialo... Vojaci to akosi pokazili. Myslím, že film by si zaslúžil pokračovanie vo forme seriálu. ()

robbez 

všechny recenze uživatele

Zajímavé hlavně vizuálně a atmosférou. Vadí mi takové to spasitelské klišé: Mimozemšťané přijeli, aby nám sdělili, že máme všichni spolupracovat a táhnout za jeden provaz. Naopak přitažlivá je myšlenka, že součástí určitého jazyka jako nástroje komunikace může být i znalost budoucnosti. Nejsem si úplně jistý, jestli by takový "dar" lidstvo skutečně ocenilo a k jakým důsledkům a následkům by to mohlo vést. ()

jizvoun 

všechny recenze uživatele

Tak podle hodnocení jsem čekal pecku, ale defacto se tam nic nedělo. Celý film se dlouhodlouze táhnul, napětí při první komunikaci následně vyprchalo. Na mě moc melancholické, málo dramatické. ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Tedy - po pravdě řečeno nechápu, jak je možné, i když to není pravidlem, že u Oscarů v nominaci Nejlepší film roku, i když to tenhle nevyhrál, se umísťují ty nejnudnější snímky všech dob. Tento byl mezi favority, ovšem se potvrdilo, že měl šanci nominaci Nejlepší film roku získat. Neříkám, že se jedná o odpad, nebo že jsem to nezvládl dokoukat, ale dle mého úhlu pohledu je to jeden Z TĚCH nejprůměrnějších sci-fi zpracování všech dob. Určité pasáže (hlavně v pasážích mezi začátkem a počátkem druhé poloviny) jakž takž ušly, ač divák netuší, co bude následovat. Ale jak film pokračoval, nepřinášel vůbec žádné další zvraty, jenž by mě jako diváka imponovaly. Pointu jsem sice pochopil, ale celkové zpracování...nevím, nevím. Filmová akademie má zvláštní vkus, hodně zvláštní. ()

ardeas 

všechny recenze uživatele

Tento film je v mojich očiach v neblahej miere fakt len utopistické scifi, paradoxne nie kvôli ufónikom v dvanásťdielnej kamennej sade, ale pre ten záver, ktorý objasní prečo sledujeme 2 časové línie a tým vlastne spľasne celá bublina, ktorá maže med popod nos. To sa ani surealizmom nedá nazvať, ale tak nejaký happyend musí byť :) ()

mire.k 

všechny recenze uživatele

Krásný film. I když pointa se rýsuje v půlce filmu a konec je trochu pro nedovtipy, kterým to myslí pomaleji, vůbec to nevadí. Zpracování bezchybné a dobrý námět dělá své. Varování: neakční jen s jedním výbuchem. ()

tulen 

všechny recenze uživatele

Film je vizuálně celkem povedený, pomalé tempo mi nevadilo, horší je to s tím, že je tak nějak o ničem ... když jsem si pak přečetl povídku, která posloužila jako námět filmu, divím se, že někoho napadlo to zfilmovat. V literatuře se dá leccos vysvětlit, povídka je postavená hlavně na hraní si s odlišným myšlením mimozemšťanů a částečně se v ní vysvětluje, proč je hlavní hrdinka schopná vnímat jinak (jakkoliv to vysvětlení pokulhává). Film o všechno toto přichází a přidává zbytečná standardní hollywoodská klišé, která v povídce nejsou (vojáci, bomba). I fyzický vzhled mimozemšťanů mi v povídce přišel zajímavější, navíc byl v lepším kontextu s jejich písmem. Prostě opět zvítězila forma nad obsahem ... ()

Monellito 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě naprosto zklamal. Je vidět, že hodnocení čsfd není odpovídající kvalitě filmu. Tenhle nudný, uspávací škvár byl opravdu podprůměrný. ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama