Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

lubica1995 

všechny recenze uživatele

Dosť dobré to bolo . Ale neviem si pomôcť.. niečo mi tam proste chýbalo. Emócia. ? Myslím, že mám asi problém s Amy Adams. ()

Sireen 

všechny recenze uživatele

Film, který si těch 5 hvězdiček rozhodně zaslouží. Z příchodu mimozemšťanů se toho dalo vytěžit tolik- ukázka davového šílenství, jak to ovlivní vllády, cokoliv, ale Arrival si zvolil tohle téma. Na začátku je to prostě smutné, šílené a maličko nudné, ale pak se to zvrtlo a než si to uvědomíte, sedíte jak přikovaní a sledujete, jak se všechny linie a kousky příběhu skládají do jedné velké, gigantické pavučiny. Dokonalá psycho hudba a výborná kamera to jen dokreslují. Herci jsou tak uvěřitelní, až se vám z toho chce pbrečet- a finální vyústění příběhu je jen jeden velký "Wow!" efekt. A po dokoukání přichází pocit, že jste vlastně dokonale smíření se vším a že se na ten film rozhodně někdy podíváte znovu. A tohle se často nestává. ()

jauahaoas 

všechny recenze uživatele

Téma silné a velmi zajímavé. Film má však velmi slabé efekty a rozmazané fleky alá mimozemšťané a mě absolutně nedostali do chtěného reálu. Snad někdo s více financí to zkusí znovu lépe později. ()

karlvonarbei 

všechny recenze uživatele

Tak zejména výborná hudba umocňuje do jisté míry až fatální atmosféru filmu, který nese určité poselství, ale k tomu dost okatě vše prostříhává flashbacky a s tím si bohužel vlastně vystačí po celou dobu (ne)akce. Zase jeden nedotažený film, kdyby k němu totiž napsali hudbu Mike Oldfield či Jean-Michel Jarre, nestál by ani za ty tři hvězdičky. A to nekonečně trapné americké klišé zlého východu (Rusko, Čína) ještě v roce 2016 - ani se nedivím, že se možná Jóhann Jóhannsson z toho ufetoval, když viděl výsledek ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Tak ted´ přiletěli pro změnu zas hlavounožci........a doktorka Zorka Horká s nima musí vykomunikovat z kterýho akvárka zdrhli...to bude lopota! ()

Yamatosan 

všechny recenze uživatele

Obavy, že půjde o "něco jak Interstellar", pro mě nejhorší Nolanův film, se naštěstí ukázala být mylnou. Neskutečně vypiplaný vizuál, velmi originální scénář, skvělé herectví. ()

draxxi 

všechny recenze uživatele

Vizualne paradni, ale myslenkove na me moc moc moc hluboky. Obavam se, ze to asi uz nezvladnu uplne pochopit... Presto je to prijemnej film... 3/1/2021 67% ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Intelektuálne sci-fi, ktoré má famóznu atmosféru a výhodu v tom, že aj napriek svojej temnote a hmle má príbeh, v ktorom sa dá orientovať, a to drží diváka v napätí až do samotného konca. V tom je Villeneuve majster. Ibaže to samotné "vypointovanie" a emocionálna stránka išli mimo mňa. Presne ten typ filmu, ktoré je nutné pre lepšie pochopenie vidieť znova, lenže ťažko s k nemu opäť dopracovať. ()

Jiriiik04 

všechny recenze uživatele

Ještě, než začnu, tak musím zdůraznit, že Arrival rozhodně není perfektní film, protože se zde nachází momenty, kde snímek lehce ztrácí na tempu. Ale i tak – za celé dvě hodiny jsem nedokázal z tohoto komorního sci-fi s nádechem temné atmosféry odtrhnout oči. Co se týče technické stránky, tak se jedná o brilantní snímek – kamera je skvělá a působí tak atmosféricky, že jsem měl pocit, jako by se celý příběh odehrával pár metrů ode mě. Vizuální stránka je rovněž úžasná, celé je to takové úžasně potemnělé a zejména scény s mimozemšťany jsou skutečně vizuální lahůdka. Hudební stránka mě dokázala opravdu neuvěřitelně zhypnotizovat – soundtrack je dost temný, ale přesto vtahující, neuvěřitelně působivý, atmosférický a do filmu je zakomponován bezchybně. Herecky rovněž bezchybné, za zmínku stojí zejména skvělá Amy Adams, do které se díky výbornému hereckému výkonu dokáže člověk vcítit, a zmínku si rozhodně zaslouží i výborný Jeremy Renner, kterému tahle role opravdu skvěle sedla, nutno ovšem dodat, že i vedlejší herecké obsazení je skvělé. Scénář sice není úplně dokonalý, protože, jak jsem zmiňoval výše, jsou zde momenty, ve kterých sice snímek lehoulince ztrácí na tempu, ale to vůbec nevadí – nepamatuji si totiž snímek, který mě dokázal přikovat k posteli a vtáhnout do děje hned v prvních sekundách, a už vůbec si nedokážu vzpomenout na snímek, který mi během prvních pár minut dokázal přivodit husí kůži (a ještě nutno zmínit, že snímek mistrovsky pracuje s gradací příběhu)… Nezbývá mi, než zopakovat to, co jsem psal na začátku komentáře – Arrival rozhodně není dokonalý film, pro mě je to byl ovšem silný pocitový zážitek, a proto mu s radostí udělím krásných pět hvězdiček. 100% ()

90125 

všechny recenze uživatele

Veľmi som chcel mať rád tento film a moje očakávania boli vysoké. Ale aj po opakovanej projekcii musím konštatovať, ze filmová poviedka Arrivalu mi nesadla. Samotné sci-fi tu funguje len chabo a mysteriozny triler už vôbec nie. Skôr ako sci-fi je film filozofickou melodrámou o nás, o ľuďoch. Áno, sme hlúpi, máme paranoický strach pred pokrokom. Bezdôvodne sa bojíme všetkého neznámeho a nechceme sa naučiť niečo nové. Ešteže nepoznáme svoju budúcnosť, to by sme nezvládli. Nikto z nás. Tomuto filmu chýba scéna, ako je tá, ked Jodie Foster v Kontakte objaví na radare vysielanie z vesmíru. Tomu ja hovorím emócia s gulami. Paradigma nelineárneho vnímania času nie je vysvetlená vôbec, namiesto toho film ponúka cukrovo slaďučký koniec. Holt melodráma. Moja favoritka Amy robí čo sa dá, ale dali jej do ruky len flašu tuzemáku a z toho fajnový rum nikdy nebude. Síce sa mi páči, že mr. Villeneuve netočí filmy úplne podľa klasickej hollywoodskej formuly o americkom supermanovi (viď Interstellar), ale jeho fanúšikom som sa znovu nestal. Pre mňa je to veľmi zvláštne, že "slávnym" sa stal tento film a soderberghov vynikajúci Solaris prešumel onehdy bez povšimnutia. 64 % ()

Little_Sawy 

všechny recenze uživatele

Uuuuuuu...film od Interstellaru som videla dávno, ale jelikož ho hodnotím až tedkom, co mě docela regulérně sere a pytvá navzájem, sem ráda že patří do mé sbírky na ČSFD. To jsem válela sví kukadla na obrazofku monitoru div že jsem ji neprepálila pohledem kdybych měla lejzroví oči, určitě by to byla černá díra jak cela galaxie. Tenhle kousek si zaslouží plnej počet ať se Vám to libi nebo ne, je mi to u prdele. A teď k filmu..Já hodně ráda divné věci a mimozemšťani nebo co to fuck mělo bejt, i tak mě to rozsekalo úžasem, ti efekty! Ty.. Nevím co to mělo bejt za úžasných bubakov ale awww!!.. Svatej Buddha mi je svědkem že jse mi tenhle filmek libil všemi 5tima! ()

Malyszs 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách naprosto luxusní filmařina... Denis Villeneuve prostě umí dělat filmy. Akorát je dělá pomalé a člověk musí dávat pozor, a taky v jeho filmech není takový ten "drive", který vás vtáhne do děje a díky tomu 2 hodiny utečou jako 30 minut. Tyto 2 hodiny jsem si užíval čirou kvalitu, promyšlenost a hudbu, ale i přes to tak nějak cítím, že nemůžu dát 5 hvězd. Takhle na mě film působí. ()

Ondak 

všechny recenze uživatele

Jedná se o velice povedený sci-fi film, kde vlastně není vůbec žádná akce. Celý děj je založen na komunikaci s heptapody a dvou hercích. Ostatní postavy jsou vedlejší a nedůležité. Jedná se o film, který mě velice zaujal a nakonec mě i překvapil. Sice s ukončením, nebo spíš vyřešením hlavní zápletky jsem mírně nespokojen (myslím, že v budoucím měřítku to moc nedává smysl), ale i tak se jedná o velmi kvalitní dílo. Bohužel bez spoilerů nedokáži vyjádřit svou myšlenku. Hlavně fanouškům žánru doporučuji, ale myslím, že ostatní si ve filmu najdou to svoje. Přece jen to není klasické sci-fi. ()

Marcecek 

všechny recenze uživatele

Silné melodramatické sci-fi, v ktorom sa Denis cíti ako ryba vo vode. Nečakajte žiadnu akciu, teda okrem výbuchu bomby na lodi, ktoré mi tam veľmi nepasovalo, ale silný filozofický a dojímavý pomalší príbeh s celkom prekvapivým záverom. A keď už sa koná návšteva mimozemšťanov, príjemná zmena, že niesú len agresívni, čo nás chcú vyhladiť. Tajomno a vizuál, tak typické pre Denisovu tvorbu, krásne. Rovnako musím vyzdvihnúť perfektný soundtrack a herecké výkony hlavných postáv a prepáč Hawkeye, ale najmä krásna Amy Adams je vynikajúca. Film na viac zhliadnutí, medzi sci-fi sa dostáva do mojej top 10. Vrelo doporučujem. ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama