Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

Rostinak 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, tento film je jedna velká BUBLINA. Absolutně nechápu zdejší pochvalné komentáře, protože já jsem viděl pouze nudný a prázdný film, který ve mně nevyvolal žádné emoce. Jediné emoce, které jsem v kinosále prožil, byl maximálně smutek z dojedeného popcornu a utracených peněz za takovou sračku. ()

steelspace 

všechny recenze uživatele

Denis Villeneuve nezklamal a co byl Sicario v žánru policejně-akčním, to jsou Příchozí v sci-fi. Do detailu zpracovaný a uvěřitelný scénář, skvělá kamera a herci. Pomalé tempo, minimalistická technologie mimozemšťanů a jejich způsob komunikace nakonec vedou k poselství, které by v jiném zpracovní asi bylo nechtěně úsměvné. Blade Runner 2049 je v dobrých rukou. ()

Malaika 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové!!! Aspirant na film roku. Presne ten druh filmu, počas ktorého si poviete wtf?, idete z kina WTF??? A keď si to nakoniec poskladáte dohromady, tak sa poseriete a pred pánom Villeneuveom smeknete. P.A.R.Á.D.A. #ajslzičkaukápla ()

mitrax 

všechny recenze uživatele

Mam rad sci-fi. Bohuzial vzdy ked pride na stretnutie ludstva s mimozemstanmi, tak je vidno ake je plytke ludske myslenie a ako scenaristi celu zalezitost s momizemstanmi vybavia. Bud je to panoptikum Star Wars alebo akesi naznaky niecoho ako v tomto pripade. Bod za slubny zaciatok a za napad s pismom alebo skor znakmi, ktorymi sa mimozemstania dorozumievaju. To bolo nieco zatial nevidene. Keby film pokracoval v tomto duchu dalej, hviezdicky by pribudali. Ale potom pridu take tie momenty, ked mimozemstania co vedia predvidat buducnost nezabrania odpaleniu bomby a podobne... Najhorsie je, ze cela myslienka je akasi nedotiahnuta a wtf moment pride na koniec filmu ked sa zobrazia titulky a divak ocakava este skutocny zaver, akoze o com to cele bolo? Ludstvo sa udobrilo? Co to malo prist o 3000 rokov? Koniec sveta? No to by bolo aspon konecne nieco. Mam chut dat za odpad, pretoze toto hodnotenie je uplne mimo. Ovela lepsi sci-fi film je napriklad film Moon alebo ktorykolvek Votrelec vratane uletenej 4-ky okrem uletu s nazvom Prometheus, ktory je na urovni tohto pocinu. ()

padawan88 

všechny recenze uživatele

117 minut čučíte a čekáte, kdy bude nějaké rozumné vyrozumnění toho, o čem se tu do prdele jedná. Film roku? Leda houby. 4 hvězdy dávám za dobrý výkon herců a za speciální efekty. ()

majorzeman13 

všechny recenze uživatele

Příchozí je zcela právem nadprůměrný,skvělý, film je spíše mysteriozní než sci-fi . Tak vysoké hodnocení si nezaslouží 87% ? ! Dle mne takových 75 % ,max. 77,ale to je strop......... adekvátní tomuto filmu !! Spíše komorní,ale velkolepá podívaná kažopádně !!! ()

KielHawke 

všechny recenze uživatele

Hype kolem byl k zkousnutí. Utvořil jsem si určitou představu, nečekal jsem akční sci-fi, ale film mě i přesto bohužel velice zklamal. První půlka kvalitní. Tak nějak bych si představoval první kontakt. Vojáci kolem, špičkoví vědci (i když úloha astrofyzika mi tam uniká: Jsem specialista na fyziku, matematiku, chemii a přispěji jedinou věcí, že vlastně nevím z čeho je ta loď postavená.), a jdeme "zdravit" a "zkoumat". Nálada v lidské společnosti na Zemi byla "reálná". Pár debilů dělá ve městech bordel (příznivci Hillary),ale jinak vcelku klid. MOŽNÝ SPOILER: A první setkání. Naprostá lahoda. Ztvárnení sedmichodů, kaligrafická forma dorozumívání. Protagonisté v šoku a jedou zpět na základnu. A za pár hodin šup, a znova a znova. KONEC SPOILERU. Tyhle pasáže filmu naprosto parádní. A zničeho nic, NASRAT. Film se stočí uplně do jiné dimenze. Rozumové pochody jak po lobotomii. Nesmyslné střihy, chování ostatních supervelmocí dementní (To na ně kurva budete střílet z tanků?Seriously? Povídku jsem nečetl, ale vsadím litr ,že tohle v ní určitě nebylo. Hollywood se z těch Číňanů jednou pose...), agent negativní CIA, rodinné trable hrdinky (a pro film potřebné asi jako toaleťák, když si naděláte do kalhot) a její "zničehonic" osvícení (deus ex machina hadr)...Jedna pitomost za druhou, americkej styl dojení emocí... No prostě druhá půlka naprosto pohřbila kvalitní nálož té první. A film roku? To jako vážně? Děláte si snad srandu... Srovnávat s Interstellarem klidně můžete, protože ten stál taky za h.o.v.n.o. Už i ten Prometheus byl jako komedie lepší. P.S. Jak říkala má kamarádka hned po shlédnutí v kině: "Škoda, že jsem taky nedostala tu samou schopnost jako hrdinka. Protože bych v půlce filmu odešla a ušetřila ČAS." ()

silverscreen 

všechny recenze uživatele

Nic překvapivého v tomto filmu není, podobné věci už jsme videli v různým modifikacích v jiných scifi. Mám takový pocit že scenáristům dochází inspirace, anebo se točí už tak velké množství filmů, že nic nového už nelze natočit. Film me tak zaujal, že si ani nepamatuji jak pořádně skončil. Na Intestellar to rozhodně nemá.... ()

lacertacz 

všechny recenze uživatele

Silnější jako psychologický film spíš než sci-fi. Nápad, vyprávění a práce s časem, ztvárnění kontaktu a podněty k přemýšlení - vše na pět hvězdiček, sráží to zbytečná klišé (média, Čína, Rusko, armáda jako taková) i uklouznutí ve scénáři (motiv atentátu, který tak nějak vyšumí a ani se neví, proč byl). Změní film dějiny kinematografie? Ne, proč by měl; ale pokud takhle mají vypadat filmy pro masy, tak jsem spokojen: i pro náročnější tam toho zůstane habaděj. ()

Icesmell 

všechny recenze uživatele

Tak asi takto: hmmm, po delší době nádherná a hlubokými vhledy protkaná podívaná! Nelineární vnímání času, lingvistika, palindromy, blízká setkání třetího druhu, komunikace a porozumění - to vše je Arrival... Cítil jsem se zvláštně a to je vždy znamení, že je to dost dobré! Po uležení jsem změnil hodnocení ze 4 na 5! Nedalo se jaksi jinak... ()

mrzo 

všechny recenze uživatele

Obsadenie hlavných hrdinov a miestami deravý scenár je to, čo mi zabránilo dať piatu hviezdičku. Neubral som dve, lebo toto je film, ktorý treba skôr precítiť, nie nad ním príliš premýšľať, čomu výborne napomáhala skvelá hudba. ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekal a ani sem nic nedostal. Celej film je taaaaaak dlouhej a přetahovanej až jsem si tak po hodině v tvrdejch kinovejch sedačkách začal jemně mnout bok. Nerad od filmů odcházím, abych o něco nepřišel, ale tady jsem se prostě sebral a šel ven na cígo. Jo.... Až tak mi to přišlo nudný. Nebýt Rennera tak bych snad šel rovnou domů pustit si leč tupou ale zábavnou hovadinu. Celou dobu čekám na Shyamalanovskej twist, kterej se sice jakž takž poved, ale nakřivo jsem z něj nebyl. Zkrátka a dobře mě tyhle typy filmů fakt děsně nebaví (2001: Vesmírná odysea, Solaris atd.) a divim se, že jsem se nechal ukecat, abych na to šel. Dvě hvězdy za Rennera a relativně dobrej nápad. ()

Flav 

všechny recenze uživatele

Koncept, který měl velmi vysoký potenciál, ale opětovně naráží na americkou malost, tedy lépe řečeno už si ani nevzpomínám na americký film, kde oni nezachranují zemi a naopak druzí (rusko, čína atd) se ji snaží zničit. Všudy přítomná politika bez které to po americku už jednoduše zřejmě nejde sráží celkové hodnocení ze 4.5 na 3 body. ()

52637 

všechny recenze uživatele

Hodne zajimavy a silny zazitek. Necekejte zadnou akci, ale skvele promyslene drama, ktere funguje od zacatku az dokonce ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama