Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

izmi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jakoby ani nenatočili amíci. Vymyká se tradiční US produkci skoro vším. Naprosto působivý snímek, bravurní výkon hlavní postavy, která se stává hvězdou jakoby mimoděk. Příběhu se vlastně neúčastní, vše v podstatě jen pozoruje a občas do něho vstoupí. Ten kdo vymyslel univerzální jazyk heptopodů by zasloužil Nobelovu cenu. Fascinující nápad zbořit mýtus o lineární realitě! Práce s časovými liniemi - dokonalá. Ve filmu je tolik skrytého poselství, že jsem určitě nepochytal všechno a musím to vidět ještě jednou. Skutečně noblesní zážitek. ()

Mrliš 

všechny recenze uživatele

Zas tak super to není, jak se tu kde kdo rozplývá. Vizuální stránka pěkná, příběh moc roztahaný až nudný a vcelku o ničem. Hudba velmi povedená. Chobotničky musí přeci úžasný lidský druh chránit. Ty jsou ale moc hodné! A na oplátku jim lidé tu laskavost vrací palbou a bombami :/D. Navíc hlavní představitelka zjistí, že je až mimozemsky nadaná... nebyla ona náhodou také maskovaná chobotnička? Kdo ví? To se třeba dozvíme někdy v pokračování :) (Což se snad nestane) ()

Nollme 

všechny recenze uživatele

Nuda...nechápem ako toto môže mať tak vysoké hodnotenia.Film som pozerala na 3x lebo 3x som zaspala,až v druhej polovici sa to trošku rozbehlo a trocha som dúfala,že ma zaujme.Mala som dojem,že pozerám naraz 2 filmy.Prvý-romatickú drámu a druhý-suché ale strašne suché treťotriedne sci-fi.Jedine čo oceňujem je Amyn talent...aj to si myslím,že pre túto vec premrhaný.Sorry nadšenci. ()

kluviM 

všechny recenze uživatele

Nelineárny film bez deja. To milujem. Na začiatku zdánlivo dej, na konci zistím, že sú to vlastne útržky. Skladbou mi to silne pripomína BABEL http://www.csfd.cz/film/221646-babel/prehled/ Fascinuje ma že spôsob vyprávania viacmenej odpovedá tomu čo vypráva a forma tak obaluje obsah. Moc pekné a kompaktné. V kine som najprv dočumel na titulky, potom som sa ako zhypnotizovaný motal smerom k autu, úplne mimo som blúdil autom v Petržalke a premýšľal či to je táto Bratislava v tejto časovej línii. Úžasný pocit. Jeden z najlepších filmov čo som v posledných rokoch videl. Dali by sa nájsť isté logické zádrhely, ale nekazia mi to dojem z filmu. Pachuť zanechala akurát záležitosť so vzbúrencami. Americky trapné, nechápem jej zmysel vo filme. Ale prežil som ju. ()

Majkowski 

všechny recenze uživatele

Jistým způsobem mi to připomíná Interstellar, akorát tohle je mnohem lepší film. Rozhodně jej zařazuji na svůj seznam nejlepších filmů roku 2016. Je to originální, zajímavé a člověk při sledování musí trochu použít mozek, což mám rád. (90%) ()

vojacek 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi - akční sci-fi. Pravda, akce v tomto filmu chybí a věděl jsem o tom, ale i přesto jsem to zkusil a dostalo mě to. Nějaké mouchy film má, ale myslím, že je zbytečné se v tom nimrat. Jako celek funguje dokonale, režie skvělá, kamera skvělá, hudba skvělá. Vřele doporučuju. Za mě plnohodnotných *****. ()

macherano odpad!

všechny recenze uživatele

Na zaspatie presne film ako Den ked sa zastavila zem...alebo den nezavislosti ale toto je este horsie scifi mam rad ale s mimozemskou tematikou je to cista katastrofa skoda penez ()

Tauloo 

všechny recenze uživatele

Jakožto čtenář odkojený A.C:Clarkem, mám rád tentko koncept filmového scifi žánru.Je to tak trochu připomenutí, že scifi není jen šermování světelnými meči a soubojem s vetřelci. Herci nepřehrávají a žádný z nich si nebere film jen pro sebe, ipřestože by se tak u hlavní hrdinky mohlo zprvu zdát. Vizuálně hodně poutavé, ale celkový dojem z filmu trochu kazí forma sdělení myšlenky filmu, která je trochu obtížná na prvotní strávení. ()

FoxiDnB 

všechny recenze uživatele

Amy nemám moc rád, ale v tomhle filmu mě velice a mile překvapila. Po zhlédnutí filmu jsem si jen opakoval "WTF?" dal jsem si pár chvil abych to pobral a pochopil a WOW. Fanoušky mimozemských stříleček zklamu, válku mezi lidmy a mimozemšťany s laserovými pistolemi tu neuvidíte. Ale za to skvělá promyšlená podívaná o snaze příjit na to jak se s mimozemšťany domluvit stejnou řečí, a poté se konečně dostat k otázce: ,,Co tu ku*va chcete?". Tento film svým slovníkem nejspíš dostatečně nevynachválim, ale můžu jen doporučit, a názor si udělejte sami. ()

radinpr 

všechny recenze uživatele

Na začátku super atmosféra. Napětí roste , stále čekáte až uvidíte, jak vypadají oné bytosti, které sídlí v obrovských předmětech přistávajících na různých místech po světě. Poté dojde i k tomu ,,prvnímu kontaktu,, Amy s bytostmi. A stále čekáte, co se stane a jak film skončí, jaká událost otřese závěr filmu. A závěr celkem zklamal. !!!!SPOILER !!! Mrzí mě, že se konec filmu poutá k druhé linii filmu, ve které se nejedená o žádné UFO ,ale jde pouze o Amy a její osobnost se zvláštními schopnotmi. Nechápu co její vidění má společného s příchodem UFO. Z konce jsem byl celkem zmatený,každopádně se mi líbil způsob dorozumívání ufonů a jejich samotný vzhled , který byl originální. Za mě 4* , čtvrtá za Amy, která zahrála svou postavu přesvědčivě , škoda že z toho není nějaká ta oscarová nominace. : 70% ()

Rada.Shoa 

všechny recenze uživatele

Tak co k tomu napsat? Od začátku až do konce jsem byl zaříznutý do sedačky s takovým napětím,které jsem zažil jen opravdu málo.Člověk si u tohoto filmu určitě položí nejméně 3x otázku "Co by kdyby?" Film dokáže vážně moc upoutat,a to nejen kvůli obsazení a kvalitám celého snímku. Asi bych moc nepřeháněl,kdybych řekl že se tu potkala originalita s budoucností všeho co se dříve nebo později klidně může přihodit.Líbilo! ()

Opeth 

všechny recenze uživatele

Líbila se mi Amy Adams. A ve své podstatě jsem byl docela napnutej, i když jsem u toho kroutil očima, co to jsou za blbůstky. A pak už jsou jen zápory, které se mi nechtějí vypisovat. Za 3 až málem za dvě. ()

masakry 

všechny recenze uživatele

No.... že bych se u toho třikrát udělal, jako tady velká většina, to se říct nedá. Je ale fakt, že chvílemi mi lehce houpnul, takže 2* ()

xladik 

všechny recenze uživatele

Lol tak proč teda přišli? to přišli kvuli tomu jazyku nebo aby učitelka viděla do budoucnosti? a proto dáváte všichni jako 5 hvězd?....Svět se zbláznil. ()

Sworlx odpad!

všechny recenze uživatele

Tak moc se mi ten film nelíbil, že jsem právě ohodnotil 200 filmů a splnil test jenom proto, abych mohl tento komentář napsat a s velkou chutí dávám odpad. Absolutně nechápu jak něco takového může být tak dobře hodnocené. Netuším na čem jedou ti, kterým se tento paskvil líbí a raději to ani vědět nechci. Film naprosto o ničem, hlavní postava pořád jenom funí a leze do vesmírné lodě připomínající cereálii „čokapik“ luštit kolečka od chobotnice z vesmíru. Dokoukal jsem to jenom proto, že jsem celé dvě hodiny čekal až se konečně bude něco dít. Závěrečné titulky mě však vytrhly z omylu. Jediný pocit z filmu je pocit vzteku za ztracený čas, který jsem mohl využít daleko lépe, třeba zíráním do zdi. ()

Lakomidias 

všechny recenze uživatele

Po pravdě jsem od tohoto filmu čekal více sci-fi. Osobní život představitelky hlavní role mě nijak nezajímá. Ani mě snímek nijak nepřesvědčil, že bych se o ní měl zajímat. Film jsem si užíval, dokud šlo o komunikaci s mimozemšťany a rozklíčování jejich záměrů. Očekával jsem, že se dozvím něco nového o vesmíru, mimozemském životě atd... Místo toho jsem však dostal okénko do soukromého života hlavní postavy. Film nabízí mnoho zajímavých konceptů a sci-fi hypotéz, ale žádnou z nich nedotáhne do konce. Nakonec mi celá mimozemská "návštěva" planety Země přijde úplně absurdní a nelogická. Nebo minimálně její logické následky ve filmu nebyli patrné. Na to, jaké snímek otevřel zajímavé otázky, tak na ně pořádně nedokázal odpovědět. Kladení hlubokých a komplexních otázek nepovažuji za umění, umění je najít na takové otázky konstruktivní a komplexní odpovědi, ty jsem však ve snímku nenašel, autor celý příběh nakonec zahrál na domácí (lidské) hřiště, které z hlediska sci-fi a není vůbec zajímavé. ()

Maratonec 

všechny recenze uživatele

Velké očekávání,mírné zklamání.Pomalé,melodramatické,hudba mě spíš ke konci vadila.PS:neskutečně vtipný komentář Verbala mě rozesmál. ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama