Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Recenze (1 781)

omega_SK 

všechny recenze uživatele

Take megahaloooo a nakoniec nicovate NiC, akorat si tam nejake chobotnice cely cas cmaraju kolieska. U mna sklamanie = SLABOTA ()

vlajad 

všechny recenze uživatele

Obsazení, soundtrack, pointa - perfektní, všechno si sedlo jak zádel na hrnec, jen mě trochu zklamala pointa. Ale to je jen malý šrám na jinak super díle. ()

sml41 

všechny recenze uživatele

jedno mi nejde do hlavy... mimozemšťania maju vymakanu techniku, cestuju si po galaxiach a nevedie sa dorozumieť s tak primitívnou rasou ako sme my len vystreľujú nejaké čierne galaktické sperma v tvare kruhu....WTF? Nasledne kvôli nedorozumeniu dôjde skoro ku galakticke vojne...toto uberá na dramatike filmu-aspon pre mna koniec totálna fraška...načo sem vlatne išli aby sa Amy dozvedela, že vidi budúcnosť...? hudba však bravúrna. ()

JanMarek 

všechny recenze uživatele

2 hodiny zbytečné nudy. Když jsem zjistil, že od mimozemšťanů nic zajímavého čekat nemůžu, doufal jsem aspoň, že se dozvím něco zajímavého z jazykovědy. Taky ne. Prostě film úplně o ho*ně, jak to někdy může srovnávat třeba s Kontaktem, to mi fakt není jasné. ()

Hajajan 

všechny recenze uživatele

Velké zklamání. Stále jsem čekal a čekal a ono ejhle, už je konec filmu. Vizuálně perfektní, ale příběh nula. Na sci -fi mne baví hlavně to, že mne inspiruje přemýšlet nad tím, jak by mohl pojímat prožívání reality někdo jiný. Tady jsem celou dobu dostával přičichnout k výbornému chodu, ze kterého jsem ale nedostal ochutnat. Škoda, snad v dalším díle. Navíc mě dost štve, že zase z Rusáků a Číňanů udělali paka. ()

SafaJ 

všechny recenze uživatele

Už ani nepamatuju, kdy jsem byl z nějakého filmu tak nadšený jako z Příchozích. Ještě dlouho ho nedostanu z hlavy. Neobyčejně zajímavý a chytrý sci-fi, který se obejde bez akčních scén a diváka donutí nad filmem přemýšlet. 90% ()

Bednobuch 

všechny recenze uživatele

Zajímavý příběh, i když jsem cca v polovině pochopil pointu i výsledek. Takže bez překvapení. Ale dobré pojetí "ufonů". A Amerika opět devastující i když tentokrát ne jako první. Nicméně to patří mezi filmy jednou a dost. Podruhé to vidět nemusím. ()

JJzL33 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbenec posledních let mě nezklamal. Musím souhlasit s tím, že emotivnější a propracovanější je linka ze života Louise. Linka z kontaktu ale není o moc horší. Celý film je emocionální s krásným zvukem a výborně hrající Amy Adams. Pro mě z toho co jsem z produkce za rok 2016 viděl, tak nejlepší film. ()

Coumway odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytocna kýčovitá sracka.Dufam,že tu feministicky sa tvariacu peechu Amy Adams už nikdy v ziadnom filme neuvidím pretoze je úplně onicom onicom herečka a Este,s malým deckom sa hra tak,že prst o prst jebe?Tieto pseudomoderne herečky sú skoro vsetky na jedno kopyto.Bol to ten najhorsi film o mimozemskej civilizacii aky som kedy videl.Renome tejto frašky nezachránil ani Forest Whitaker.Tvary a vyzory mimozemstanov bolí poctivo odkukane z filmu Hmla ktory natočil Darabont v roku 2007. ()

d-nao 

všechny recenze uživatele

Ďalší preceňovaný film, snažiac sa prekvapiť, ale žiaľ, niet čím. Za sympatické chobotničky (mimozemské nohy), ktoré mi pripomínali ruku z Adamsovcov, dávam jednu * a zvyšné dve za hru s videním budúcnosti, plus hudba. PS: Preletím niekoľko galaxií a nezvládnem čo i len jedinú primitívnu ľudskú reč/písmo a idem zachrániť jeden primitívny druh, ktorý ma v génoch len svoje sebazničenie? ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Co mě napadne, když si vzpomenu na tento film: 1. Další aliens, co vypadaj jak chobotnice, 2. Čína a Rusko zase za zloduchy, 3. Amy Adams mluvící všemi jazyky světa, 4. nechci znát budoucnost.... ()

Drslw 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, bola to strašná blbosť... OD začiatku do konca. Sled scén a udalostí, ktoré sa proste NEMOHLI za žiadnych okolností stať! Už od začiatku - celé ľudstvo si na komunikáciu s mimozemšťanmi nezavolá Noama Chomskeho a ďalších 300 celosvetových odborníkov na jazyky, ale voľajakú miestnu tetu s halucináciami a lacnú náhradu Toma Hardyho - potom stráca čas pár mesiacov, až sa generál Shang (ktorého by v skutočnosti odpílili za 10 minút, ak by presadzoval nejaké vlastné nápady bez konzultácií s ľudstvom) rozhodne pre hromadnú sebevraždu, namiesto aby za dva týždne mala kompletný prekladový online slovník (akákoľvek bytosť musí mať prednú a zadnú časť, na tej prednej časti hocičo na ukazovanie, a ak sa raz naučíme vzájomne ukazovať a opakovať, je vzájomné pochopenie otázkou krátkeho času), aby na konci skončila v sebapotvrdzujúcej sľučke a bez možnosti čokoľvek zmeniť, čo je samo osebe fyzikálna blbosť (podľa teórie chaosu sa dve veci nemôžu stať rovnako ani pri rovnakých východzích podmienkach)... Namiesto tajomnosti, zvedavosti a pohltenia dejom som dostal len nervózne vypočítavanie, kde všade nechali autori logické diery, ktorými by prešla čínska flotila, a rozťahanú nudu.Namiesto hudby fúkanie do demižónov, namiesto úvah, ako by svet (a náboženstvá, to by bolo o čom rozmýšľať) ovplyvnila jasná existencia mimozemšťanov (prvý Abbott či Costello na povrchu Zeme by sa nevyhnutne stal prorokom každého náboženstva na svete), voľajaké nevieryhodné bájky o tom, ako dvojica vojakov prepašuje bombu i kufor zbraní na palubu cudzej lode, ktorá si to nejak nevšimne... Žiadna veda, žiadna mysterióznosť, žiadna filozofia, žiadne stotožnenie sa s postavami. Čo je však najhoršie - ak takéto dačo považujú diváci za úžasný či prelomový sci-fi film, ide to s nami veľmi dole vodou... ()

MythbusterCZ 

všechny recenze uživatele

Film je rozdělen na dvě dějové linky. Říkejme jim pracovní a osobní. V té pracovní se hlavní hrdinka snaží dorozumět s mimozemšťany. Tyto části jsou velice dobré, baví, dávají smysl a samozřejmě posouvají příběh vpřed. Osobní linka je velice emotivní. Popravdě si na takovéto věci moc nepotrpím, ale nenudil jsem se. OK, solidní čtyři hvězdy. Dokud... Dokud nepřišel konec. Díly skládačky do sebe zapadly a připravily velice silný emotivní zážitek. Popravdě mě konec zasáhnul tak hodně, jako už dlouho žádný film... Nakonec jsem si musel popřemýšlet, jak bych se asi zachoval já v situaci, ve které se na konci filmu ocitla hlavní hrdinka. A neuměl jsem si uspokojivě odpovědět. Silný zážitek. ()

Miso1985 

všechny recenze uživatele

MOŽNÉ SPOILERY.Neviem čo si o filme myslieť..Herci kvalitní a myslím že aj vhodne vybratí.Nápady zaujimavé.Ale v podstate celý film je to o tom istom.Kontakt,dešifrovanie,kontakt,dešifrovanie...A keď sa už zdalo že sa nič zaujimave nestane,príde posledných 10 minút a ja som z toho vypatlaný ešte hodinu po filme..Asi to treba vidieť a spraviť si vlastný názor..Ja ho stále nemám.. ()

JS11 

všechny recenze uživatele

Možná pod dojmem těch 81%, možná i díky glorifikaci Denise Villeneuva jsem v děštivém a větrném nedělním odpoledni zasedl k obrazovce ve velkém očekávání. Začátek byl podle mého gusta a vše bylo OK až do chvíle, kdy jsem se začal ztrácet v tom "nelineárním čase" i ve vleklém ději, kde je těžké rozlišovat podstané od nevýznamného. Když to, na co jsem upínal svoji pozornost nakonec de facto nepřišlo, nebo jsem to nepochopil tak, jak zde erudovaní a intelektuálně vyspělí kolegové, kteří se v hodnocení chlubí (ale neřeknou), jak pochopili, "co tím básník chtěl říci". A nakonec mě zdrtil i fakt, když se k Rusku a Číně (kdo taky jiný, že), připojil s rozhodnutím zlikvidovat heptapody také Sudán. Sorry, ale ***. ()

KaileenaX 

všechny recenze uživatele

Žít v USA, tak se soudím o dvě hodiny života, o který mě připravili. Něco tak rozvleklýho a o ničem jsem dlouho neviděla. Amy je druhá S.M.Gellar - v nabídce jen výraz "proboha mě už někdo doražte". Takový chvály na ten film. Aspoň, že jsem nešla do kina, vyhozený peníze. Doporučuju pro dámy k žehlení a pány k dloubání v nose a zkoumání nálezu - o nic nepřijdete, stačí vidět začátek a konec, ono se v mezidobě stejně nic neděje. Nebo vemte děti a malujte si, budete mít VR zadarmo, film je taky jen o malování a když vezmete vodovky, budete joo blažený, že se dorozumíte s EMzákama. Nápad dobrej, ale to zpracování je děs běs. ()

Bobby_Fisch 

všechny recenze uživatele

Tohle je čirý náhled do budoucnosti. Tvůrce zřejmě jen přepisuje svoje dojmy a představy budoucího vnímání reality. Trochu zbytečné melancholie a těžko uvěřitelné okamžiky mi nezkazily celkový dojem ()

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama