Reklama

Reklama

Když po celém světě přistanou tajemné vesmírné lodě, dojde k sestavení elitního týmu – v čele s odbornicí na lingvistiku Louise Banksovou (Amy Adams) – s cílem zjistit, jaké mají mimozemšťané úmysly. Zatímco celé lidstvo balancuje na pokraji globální války, Banksová se společně se svým týmem pokouší ve velmi omezeném čase najít odpovědi – a aby je byla schopna najít, bude muset přistoupit k činům, které mohou ohrozit nejen její vlastní život, ale dost možná osud celého lidstva. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (26)

Duna (2021)

  • Denis Villeneuve povedal: "Adaptácia 'Dune' bola celoživotným snom. Vyjadril svoj záujem o projekt v septembri 2016, pričom povedal: "Dlhotrvajúcim snom pre mňa je adaptovať 'Dune', ale získanie práv je dlhý proces a nemyslím si, že sa mi to podarí." Villeneuve uviedol, že sa cítil nepripravený režírovať film, kým nedokončil projekty ako Prvý kontakt (2016) a Blade Runner 2049 (2017), a že s jeho skúsenosťami v žánri sci-fi je "Dune jeho svetom". Brian Herbert, syn Franka Herberta a autor neskorších kníh v sérii, potvrdil, že Villeneuve bude režírovať tento projekt vo februári 2017. (Pat.Ko)

Wind River (2017)

  • Režisérovou prvou voľbou pre obsadenie postavy Coryho Lamberta bol Jeremy Renner, ktorý bol však v tom čase zaneprázdnený natáčaním filmu Prvý kontakt (2016). Následne bol oslovený Chris Pine, ktorý taktiež musel od projektu odstúpiť, pre natáčanie filmu Wonder Woman (2017). Nakoniec sa predsa len Renner dokázal uvoľnit a úlohu získal. (Trip)

Související novinky

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

Mahershala Ali si vyzkouší sci-fi

28.02.2019

Pár dní po jeho druhé oscarové výhře za roli v Zelené knize se Mahershala Ali (Temný případ, Moonlight) upsal dalšímu ambicióznímu projektu. Zahraje si hlavní roli v nezávislém sci-fi snímku… (více)

Clooney a temné sci-fi

Clooney a temné sci-fi

22.06.2018

Přestože se momentálně studio 20th Century Fox nachází uprostřed přetahované o to, kdo ho nakonec koupí (aktuálně vede Disney), pokračuje společnost ve své tradici a čerstvě teď získala práva na nový… (více)

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

Vin Diesel si zahraje Bloodshota

09.03.2018

O comicsovém nakladatelství Valiant Entertainment jste možná nikdy neslyšeli. Podobně jako Marvel a DC ale má svůj propojený vesmír s tisícovkami postav, který se teď převádí na velké plátno.… (více)

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

Zemřel hudební skladatel Jóhann Jóhannsson

11.02.2018

Pokud vás fascinovala hudba u Zmizení, Sicaria a Příchozích, začínáte číst velmi smutnou zprávu. V pouhých 48 letech nás totiž opustil její autor Jóhann Jóhannsson, jeden z nejvýraznějších hudebních… (více)

Reklama

Reklama