Reklama

Reklama

Outpost 37

  • angličtina Alien Outpost
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Rok 2031: svetové mestá ležia v troskách. Mimozemskí útočníci známi ako "Heavies" na nás pripravili zničujúci útok. Ľudstvo horko-ťažko zvíťazilo, no nepriateľské sily zostávajú ukryté medzi nami. Následkom prvého kontaktu sú vytvorené základne za účelom brániť našu planétu. Základňa 37, najsmrteľnejšia z nich, je umiestnená na najnevraživejšom mieste na Zemi. Dokumentárny filmový štáb je vyslaný, aby zaznamenal každodenný život na základni 37, kde sú muži na čele s kapitánom Spearsom (Rick Ravanello) pod neustálou nepriateľskou paľbou. Keď člen posádky zmizne počas nepriateľského útoku, jednotka zaháji operáciu hlboko na nepriateľskom území, aby ho zachránila. Počas záchrannej misie však objavia desivú skutočnosť: prvá invázia bola iba začiatok... (figliar)

(více)

Recenze (28)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Parta nadšenců si hraje na vojáky v lese a v hodně úsporně vystavěné základně. Je to viditelně hodně levné, ale překvapivě ne laciné a kupodivu to i funguje. Jednoduchý děj asi nikoho z židle nenadzvedne, ale herecké výkony jsou velmi dobré a po technické stránce nemám vzhledem k budgetu moc co vytknout. Pro military fanoušky filmů s nenáročným dějem je to jako dělané a mě tenhle film padl jak do vkusu, tak do nálady. Nějakých 15% v průměru navíc by si tenhle film určitě zasloužil. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pohľad do každodenného, ťažkého života vojačikov na pozadí mimozemskej invázie v blízkej budúcnosti. Lacno obsadený, nezáživne natočený, extra nudný (95% kecy a citové výlevy uniforiem vs. 5% smiešnej -údajne alien- akcie) a otravný epic fail. Podobný "Battle Los Angeles" je oproti tomu dokonalý film a o kultovke "Starship Troopers" radšej ani nehovorím. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle téma mám rád ať už jsou ufouni v L.A. nebo v JARu. Čekal jsem, že po Districtu tohle může být podobná záležitost. Celý děj se odehrává na hranici Afghánu s Pákistánem a pokud se někdo těšil na padající mrakodrapy, bude zklamán i když pár záběrů uvidí. Vše se odehrává na předsunuté základně sil Spojených sil lidstva, kde kempuje parta maerickejch vojáků a nejít o rok 2031, řekli by jste, že je to někde v Afghánistánu či Iráku v současnosti. Technika je stejná, uniformy také, jen název ozbrojených sil se po rozpadu OSN změnil. A fandům do letadel sdělím, že ještě v roce 2031 budou létat A10 ! :-). Takže milovníci military filmů si částečně přijdou na své už jen na základně, většina z nás (včetně military milovníků) se však těšila na emzáky. K pár kontaktům také dojde, ale je to tak jedna přestřelka v celkové době trvání 5 min na 30 minut keců... Film je totiž točen jako reportáž z návštěvy novinářů na základně Outpost č. 37. Mezi záběry na sedící vojáky na židličkách s černým závěsem za zády a odpovídajícími novinářům na dotazy odkud jsou, proč šli bojovat atd...vidíme pak jejich denní chleba. Mně osobně nejvíc vadili ty emzáci. Proč sakra většina ufounů musí vypadat jako my? Dvě ruce, dvě nohy, hlava, oči nos... Sakra trochu fantazie! Je te tedy na slabší tři inplantáty, ale dám je. * * * ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Tá forma natočiť film v štýle „reálneho“ dokumentu z prostredia pár vojačikov bojujúcich s poslednými mimozemskými tvormi, ktorí na Zemi po invázii ostali nie je úplne na zahodenie. Akurát to znie tak tisíc krát zaujímavejšie, než to v skutočnosti je. Alien Outpost aka Outpost 37 tak ponúka len rutinné zábery vojakov pobehajúcich po zaprášenej základni a jej okolí, do toho sú neustále nezáživné prestrihy na postavy rozprávajúce do kamery o „reálnych“ udalostiach a to je tak všetko. Nie je to absolútne ničím zaujímavé, pôsobí to lacno, po celý čas tomu chýba spád, neskutočne sa to vlečie a pozeranie sa stáva každou sekundou čoraz nezáživnejšie. Po pol hodine som u toho už vyslovene trpel a mal pocit, že to trvá snáď 18 hodín a nijako sa to nerozbehlo ani tú ďalšiu útrpnú hodinu. Nemám nič proti malým sci-fi filmom, ale v Alien Outpost nie je nič, vôbec nič. Nemá to takmer žiaden príbeh, takmer žiadnu dramatizáciu deja, takmer žiadnu výraznú akčnú scénu, jednu jedinú zaujímavú postavu, nič. Nestojí za pozornosť. CELKOVO: 0,5* (1/10) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Laciný pokus o jakoby reálný dokument z po-enemácké invaze snímaný samozřejmě pro vysokou realističnost ruční kamerou. Výsledek tedy odpovídá amatérské scifárně kolektivu fandovských amatérských filmařů s výpravou ála "vzadu za barákem" a s několika počítačovými efekty. Jako fakt ne, na Vimeu a na YouTube najdete spoustu i lepších kratších a tedy méně nudných scifárem s mnoha efekty a triky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Člověk se prostě neubrání tomu, že mu to připomene "District 9" jen v levnějším provedení. Ty triky jsou tu ale překvapivě dobré, pokud tedy nedojde na digitální krev. Mimozemšťané ale vypadají skvěle. Ten dokumentární styl tomu ale nic moc nepřidává a příběh samotný není nijak moc zábavný a ani akční. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jsem se bavil více, než u Světové invaze a podobných ufounských filmů poslední doby! Nekonečný letitý boj s invazí vetřelců působí celkem reálě, vůbec né lacině a dějově to je taky celkem povedené, takže fandům žánru mohu jen doporučit! Chvilkama to má jakoby dokumentární ráz, ale to ději vůbec neublížilo. Film v distribuci i pod názvem Alien Outpost. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Za stěnou z vlnitého plechu leží základna strážící nejnebezpečnější oblast na světě. Na vratech má hrdě nasprejovaný nápis OP 37 a uvnitř hrstku vojáků, drsných a zároveň citlivých. Jestli takhle vypadá to nejlepší co může lidstvo poslat proti mimozemské invazi, tak se nedivím že divím válku dávno neprohrálo. I když. Nepřátelé jsou banda amatérů. Útočí za dne, bez krytí a novinka zvaná taktika asi na jiné planety nikdy nedorazila. Ergo amatérskost projektu je skoro k pláči. Rád bych napsal že děj je zajímavější, ale bohužel se mi žádný nepodařilo vypátrat. Pokud ho nemají suplovat ony dokumentární pasáže. Ty jediné stojí alespoň za řeč a kdyby je někdo slušně sestříhal, podbarvil dramatickou hudbou a vynechal celý zbytek filmu, tak by mohl vzniknout slušný mystifikační dokument. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

10 let po mimozemské invazi zůstalo na planetě Zemi již jen pár izolovaných nájezdníků a celá válka se smrskla na lokální bojůvky vedené z "plechových" základen např. na pákistánsko-afghánské hranici. Nebo to tak aspoň vypadalo z minimální výpravy reportážně točené produkce (kameraman přímý účastník, rozhovory s vojáky). Ale nebylo to zas tak hrozné, protože postupně do sebe střípky zapadaly (jak dění na "37", tak obrázek celého konfliktu) a rozmáhající se nudu zahnal slušný závěrečný protiúder. ()

KeithMaxwell 

všechny recenze uživatele

36%? Vážně? Nevím co se vám tolik nelíbilo, pohodový a dostatečně zábavný film bez trapných scén, se slušnou akcí a solidním ozvučením. Fanoušky invazních scifi určitě neurazí. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý film o mimozemské invazi s poměrně sympatickými hrdiny (klasické figury zaplňujjící desítky jiných válečných film) stvárněnými neznámými herci. Příběh se tváří jako dokument, ale je sestřihaný více filmově, tzn. za chvilku zapomenente a s vámi i hlavní postavy, že tam nějací filmaři jsou. Tato berlička je zde jen jako snaha zamaskovat malý rozpočet. Evidentní je to v bitevních scénách. Většinou sledujeme někoho jak střílí přes zeď někam směrem k nepříteli a ten se zobrazuje většinou jako postava v dálce. Námět filmu je výborný, ale chtělo by to nějaké peníze navíc, nějaké charizmatičtější obsazení, lepší scénář, lepšího režiséra a mohlo z toho být celkem zajímavé dílo. Jak naznačuje potitulková sekvence, tak existuje naděje (zřejmě extrémně mizivá), že se můžeme dočkat pokračování. 70% ()

pilarius 

všechny recenze uživatele

Dokument o emzácké válce v budoucnosti. Dějový obsah neoriginální, avšak způsob a kvalita podání na dostatečně dobré úrovni na to, aby to udrželo divákův zájem. Všehovšudy slabší tři hvězdy. ()

Sinusiridum 

všechny recenze uživatele

celkem sranda film, poměrně mě to pobavilo...viděno se slovenskými titulky, což mě obohatilo i jazykově : pokokot, popiči, matkojebač atd......jinak trapná nuda, snaha o dokumentární styl ve mě vyvolávala skoro slzy od smiecha... 1 hvězdička protože to bylo legrační a emzáci byli hezký napohled...skoro čerti :-))) ()

kiros179 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečný a svým zpracováním směšný sci-fi nízkorozpočťák. Nechápejte mě špatně, nemám nic proti takovým filmům a jsem ochoten přimhouřit obě oči, ale aby film o globálním konfliktu s mimozemšťany měl svůj vrchol v jednom obrněném vozu, vrtulníku, který jste viděli už někde v Coppolově Apokalypse a jedné plechové (!!!), slovy účastníků nejnebezpečnější, základě - to už je slušná kovbojka. Příběhově nečekejte nic, co by jste už milionkrát neviděli, mimozemšťané jak z animací her devadesátých let, prostě všechno špatně. Kdybych tady měl rozebírat všechny nesmysly od toho, že samotným mimozemšťanům prý silně dochází munice do jejich zbraní, ačkoli při každé potyčce vesele pálí ze svých ručním laserů (a samozřejmě skoro nikdy nikoho netrefí), nebo fakt, že stejní mimozemšťané, který jsou schopni meziplanetárních přesunů, "ještě nikdy předtím nepoužili návnadu", jinými slovy taktiku používanou na Zemi posledních pár tisíc let, to už jsem se válel smíchy! Ne - díky! 10% ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Tak je to skutečně odpadkový film. Hloupá kamera, hloupé scény a kecání do alelujá. Avšak nedá mi to, abych kladně neohodnotil desítkou Těžké, a další desítkou konec, který se ovšem dal čekat. ()

Reklama

Reklama