Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George se dostal až na dno a žije na ulici. Přespává v útulku a rád by dosáhl na podporu. K tomu ale potřebuje kopii rodného listu, protože nemá žádné doklady. Jeho poslední nadějí je dcera, která mu ale nemůže zapomenout, že ji opustil v nejtěžších chvílích života... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (38)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Richard Gere v roli bezďáka mi ze začátku přišel trochu jako úlet, ale postupně jsem si na něj zvyknul a musim uznat, že to zahrál celkem slušně a tu roli jsem mu věřil. Celej film je ovšem akorát takový plácání od ničeho k ničemu, kdy hlavní postava různě posedává někde na lavičkách, shání nějaký drobný, pak si koupí nějakej chlast, pak jde spát do nějakýho útulku pro bezdomovce, atd... Ale tak oni tohle bezdomovci asi obvykle dělaj, takže těžko se dá čekat od filmu o bezdomovcích něco jinýho. Film teda asi celkem reálně popisuje život bezďáka v ulicích New Yorku, ale je to dost nuda. Moc nevim, jak to ohodnotit. Nakonec dám neutrální 3 hvězdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Istá časť môjho ja skutočne nechce na tento film ukazovať moc prstami a kydať na neho. No iná strana môjho ja by zase veľmi chela. Keď som naposledy pozeral film v réžii od Orena Movermana, skutočne to nedopadlo veľmi dobre. "The Dinner" bola úmorná a ťažkopádna nuda. "Time Out Of Mind" je na tom bohužiaľ podobne. Problém filmu je totiž ten, že dokopy nemá ani nejakú žiadnu reálnu story. Je to skôr sledovanie Georga Hammonda v podaní Richarda Gera, ako sa vnútorne presviedča, že nie je bezdomovec a plahočí sa deň za dňom životom a snaží sa nejako dať veci do poriadku. Myslím si, že je tu niekoľko momentov, ktoré teno film posúvajú možno o niečo vyššie, no nie je ich tak veľa. Najzaujímavejší na tom všetkom je záverečný fakt, kde si George uvedomí, že existujú možnosti, ako sa dostať k veciam, ktoré potrebuje. No nikto mu nepovie ako to spraviť. A tak len chodí z úradu na úrad a pomaly ho presviedčajú, že neexistuje. Napriek tomu, že stojí pred nami. Nemá to veľa postáv, nemá to veľa dialógov a je to rozhodne veľmi pochmúrny film. No je tu jedna postava, ktorá podľa mňa mala ostať na niektorých miestach ticho, lebo narozpráva toho viac, než je reálne nutné. Dixie vie byť asi tak príjemný ako Kentan z Montarži. Ale ten bol oveľa vtipnejší. Toto je postava, ktorá dokopy za celý film nevie prestať rozprávať. A ja som si od neho už úprimne potreboval oddýchnuť. Richard Gere je veľmi dobrý, Jena Malone ako jeho dcéra tu dokopy moc veľkú rolu nemá. A to je škoda. Myslím si, že ten vzťah otca s dcérou mal byť zachytený oveľa výraznejšie a mal sa naň viac klásť dôraz. Dať filmu nejakú reálnu story. Lebo dokopy je to len plahočenie sa ulicami, a nič viac. A sledovať to dve hodiny nie je zrovna jednoduché. Netrvá to dlho, aby záujem nezačal opadať. Hodnotenie: C ()

Reklama

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Ruch ulice, barvy zašlých grafitů, cizí telefonní rozhovory, rozostřené záběry do dálky skrze sklo a mříže – tyto vjemy rychle navodí ambientní, odosobněnou atmosféru. Nezískejte však pocit, že Time Out of Mind je pouze lyrickou sondou americké společnosti. To snad jen chtěl Moverman vyjádřit rozhořčení z civilní byrokracie, když nechal upovídaného bezdomovce bloumat po úřadech s kamarádem, jehož herectví bylo scénářem zredukováno na zamlklé pohledy. Možná postavil formu nad obsah, možná hledal poslání, v každém připadě mi jeho film přišel zdlouhavý a nepromyšlený. Za dvě hodiny jsem neobjevil žádný znatelný posun a měl jsem pocit, že vše skončilo stejně rozpačitě jako začalo. 5/10 [KVIFF 2015] ()

campix 

všechny recenze uživatele

[MFFKV - 2015] Nevím jestli jsem v poslední době viděl snad zbytečnější film. Zároveň také ale film od kterého jsem čekal daleko více. Richard Gere přijel do Karlových Varů a přivezl sebou dva své nové snímky, které soudě podle reakcí ostatních zůstávají daleko za očekáváním a bohužel i daleko za festivalovým průměrem. Gere se do podobné role vůbec nehodí, nezapadá do konceptu. Děj je naprosto nulový, nic se vyloženě nestane, ani se nehne jakýmkoliv směrem. Nuda střída šeď a tak je zase střídána nudou. Bohužel o Time Out of Mind nemůžeme hovořit jako o nezávislé americké produkci, která léta zásobovala MFFKV kvalitními filmy. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Tak Richard Gere si střihl po roli miliardáře z Pretty Women sólovku bezdomovce, to je ale sešup. Bylo by to úplně super super, kdyby to nebylo tak zbytečně dlouhé a nudné, protože atmosféra bezvýchodné situace vynikající, Gere taky obstojný - z toho útulku při představě, že by tam měl člověk spát, mrazí. Chtělo by to ale alespoň nějaký dějový zvrat, nebo zápletku, takhle jen za ...60% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 7. září 2014. (Terva)
  • Richard Gere (George) se při testovacím natáčení natolik ponořil do své role, že skoro hodinu prosil kolemjdoucí o drobné. (Zdroj: Cinema 09/2015). (Terva)

Reklama

Reklama