Reklama

Reklama

Dejte mi pokoj!

  • Francie Une heure de tranquillité (více)
Trailer

Michela Leprouxe, vášnivého milovníka hudby, potkalo nečekané štěstí. Na bleším trhu objevil vzácnou gramodesku – první album muzikanta Niela Youarta, které se jmenuje „Me, myself and I". A od té chvíle touží Michel po jediném: v naprostém tichu, klidu, samotě a domácí pohodě si vychutnat tento hudební klenot. Jenže, v tom okamžiku, kdy už pomalu zasouvá jehlu gramofonu do drážky této vzácné gramodesky, se celý svět a snad i všichni jeho obyvatelé proti němu spiknou. Ať už se jedná o nečekanou návštěvu syna, kutilské bušení souseda, lomození uklízečky, urputné vyzvánění telefonu nebo poněkud dramatičtější obvinění z nevěry ze strany manželky či příchod jeho milenky. A jako třešnička na dortu se v domě koná tradiční oslava nazvaná Sousedský den. Michel musí nasadit do boje všechnu svou energii, lstivost i mazanost. Jen proto, aby získal svou vytouženou hodinku klidu. Dokáže to? Nebo se jeho tak nadějně započatý den změní v noční můru? (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (92)

kartacek 

všechny recenze uživatele

Jak mám nyní uvedeno ve svém profilu, jsem toho názoru, že základem komedie je všední život, do něhož se vlivem okolností dostanou komediální prvky. A přesně takové jsou komedie s Clavierem. A tedy i tato. Tato komedie navíc má i hlubší podtón, neboť jde i o sondu do manželského života, a to sondu, která jde takříkajíc na dřeň. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nebýt Chrisitiana Claviera, tak ten film stojí za starou belu. Sice i s ním je to jenom průměr, ale alespoň koukatelný, neboť se obávám, že bez něj by to bylo ještě mnohem horší, on to dost drží nad vodou. Přitom je to škoda, že to dopadlo, jak to dopadlo, protože Francouzi tohle vždycky uměli – mixovat dialogy, drama, komedii a hlášky snad úplně se vším a navíc, když se to odehrávalo v jednom malém prostředí a zápletka byla v postatě úplně debilní, protože vlastně skoro vůbec nebyla (čímž byla také nesmírně geniální). Tady to nefunguje skoro vůbec, opravdu dobrých vtipů a gagů je pomálu (instalatér Polák) a ani na té krátké stopáži to prostě spolu moc nejde. Není to špatný film, jen jsem dlouho neviděl žádný, který by tak moc promarnil svůj potenciál, ze kterého mohla být neskutečně skvělá podívaná. 55% včetně bodů za Claviera. ()

Reklama

johnny01 

všechny recenze uživatele

Skvělé téma slibovalo parádní komedii, ale bohužel. Je tam sice spousta zábavných situací a vtipných dialogů, nicméně hlavní hrdina se nezdá úplně dobře zahraný, především mi v jeho reakcích přišly určité prodlevy, které nejsou na místě. Film celkově vyznívá jako multikulti a levicově liberální agitka, což je zklamání. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Christian Clavier podává velmi dobrý herecký výkon, kdy v podstatě celý film stojí na něm a na tom, jak svou roli zvládne. A zvládnul ji dobře. Popravdě, já bych se sesypal dřív a poslal všechny do háje. Tady jsou navíc ještě postavičky, které jsou fajn a které to místy případně dovedou hezky oživit, když už to začíná být monotónní. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„One man show“ v podaní Ch. Claviera, ktorý dokázal zatieniť svojich kolegov a kolegýň. Celkom dobre rozpracovaná komédia na francúzsky spôsob o chlapovi, ktorý miluje (jazzovú) hudbu a nechce nič iného, len si vypočuť „unikátny“ album, ktorý si kúpil. Ale keď prídu problémy, tak prídu naraz! Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Na obalu fiktivní LP desky "Me, Myself and I" fiktivního Niela Youarta, jsou jako spoluhráči napsáni i Salomon Pickett a Wilson Burke. Jejich jména jsou přesmyčkou skutečných soulových zpěváků, jimiž byli Solomon Burke a Wilson Pickett. (Previt)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama