Reklama

Reklama

Dejte mi pokoj!

  • Francie Une heure de tranquillité (více)
Trailer

Michela Leprouxe, vášnivého milovníka hudby, potkalo nečekané štěstí. Na bleším trhu objevil vzácnou gramodesku – první album muzikanta Niela Youarta, které se jmenuje „Me, myself and I". A od té chvíle touží Michel po jediném: v naprostém tichu, klidu, samotě a domácí pohodě si vychutnat tento hudební klenot. Jenže, v tom okamžiku, kdy už pomalu zasouvá jehlu gramofonu do drážky této vzácné gramodesky, se celý svět a snad i všichni jeho obyvatelé proti němu spiknou. Ať už se jedná o nečekanou návštěvu syna, kutilské bušení souseda, lomození uklízečky, urputné vyzvánění telefonu nebo poněkud dramatičtější obvinění z nevěry ze strany manželky či příchod jeho milenky. A jako třešnička na dortu se v domě koná tradiční oslava nazvaná Sousedský den. Michel musí nasadit do boje všechnu svou energii, lstivost i mazanost. Jen proto, aby získal svou vytouženou hodinku klidu. Dokáže to? Nebo se jeho tak nadějně započatý den změní v noční můru? (CinemArt)

(více)

Recenze (93)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Může obsahovat menší stopy po SPOILERech.\\Co vše se musí stát v životě takového obyčejného člověka,aby přestal myslet sám na sebe? Tuto otázku jsem si v životě párkrát kladla a stále se mi nepodařilo na ni najít odpověď. Michel má zálibu ve sbírání desek a jeho nejoblíbenější se před ním najednou objevila jako blesk z čistého nebe. Nehledě na všechny možné události se snaží si desku přehrát. Nepříjemné situace se kupí a východiskem pro něj je shledání s nemocným otcem. Snímek se mi líbil a hlavně malá filipínská holčička,která simulovala samotné svědomí hlavního představitele. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele

Spíše trapné než vtipné, umělé, příliš hysterické, přehrávající herci, Francouzi mají dobré komedie, ale tato je opravd hodně slabá! ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl komentáře a hodnocení, trošku jsem se začal bát. Nicméně, první polovina mi přinesla překvapení jako hrom. Svižný scénář, geniální Clavier (o tom bude řeč ještě níže) a celkově mě potěšilo, že je to ve stylu těch starých francouzských konzervaček typu Oskara. Skutečně vyjímečně jsem se bavil. Ovšem, ve druhé půlce už mé nadšení kleslo, protože rozehrávala poměrně primitivní a vulgární dějovou linii, která mi bohužel dvakrát vtipná nepřipadla. Když si totiž odmyslím to pitvoření, přiblblého souseda a rychlý střih s rychlou kamerou zbyde mi pouze příběh ve druhé půlce příběh o nevěře s lechtivou příchutí. Kdybych to viděl v americkém filmu, pouze bych se zatmelil jak jsou ty Američani blbý. Anebo spíš, jací jsou hulváti. Ovšem, trhá mi to srdce, když to vidím u francouzského komedie, co mě v prvních čtyřech minutách vrátila do pradávných zlatých časů. Časů Pierra co bydlí nalevo od výtahu, šoféra Oskara a Belmonda, co prožívá Veselé Velikonoce. Je pravda, že Veselé Velikonoce jsou taky o nevěře. Rozhodně ale nevyzní ve výsledném dojmu tak vulgárně. A závěr jsem už nepobral, vůbec. Jinak o Clavierovi jsem ani nevěděl, jaký je génius. Opět se vrátím k těm starým komediím, protože se musím na něco zeptat. Nepřipomínal vám zde strašně Funése? Tou gestikulací, výrazovými prostředky, hlasovým projevem, komediálním talentem. Parádní výkon. Tebe si Christiane ještě proklepnu. A doufám, že přístě už to bude u nějakého filmu, co bude dobrý po celou dobu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Christian Clavier podává velmi dobrý herecký výkon, kdy v podstatě celý film stojí na něm a na tom, jak svou roli zvládne. A zvládnul ji dobře. Popravdě, já bych se sesypal dřív a poslal všechny do háje. Tady jsou navíc ještě postavičky, které jsou fajn a které to místy případně dovedou hezky oživit, když už to začíná být monotónní. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie s jednoduchým dějem a zase až né tak originální zápletkou :o( Jediní kdo mne opravdu bavili, byl instalatér "Polák" a soused stejné národnosti :o) Čekal jsem alespoň vrchol v podobě převráceného regálu s elpíčkama, při nechtěném "sousedském dni" ale tak daleko asi scénář neviděl... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Francúzske komédie zvyknú byť dobré, ale to ani zďaleka nie je pravidlom. Dôkazom toho je napr. aj tento film, ktorý si viem predstaviť síce predstaviť ako obstojnú divadelnú hru, ale vo filmovom prevedení to bolo bolo dosť slabé. Ani neviem aké slová by som použil na to, aby som vystihol moje pocity z tohto celého. Nieže by som sa nudil, ale proste to bolo celé ako kolotoč fádnosti a ukážka toho ako dokáže ublížiť divadelnej hre, ak je pretvorená na film. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nevim proč,ale prostřednictvím hlavní postavy,ztvárněný Klavírem,a nevim proč námětem(bože,je to podle divadla)sem sjel,a to ještě na orig.dvd (kurva za prachy) french film,ale je to rozeřvaná,hysterická,dějově rozlítaná kokotina,ktero sem dojel do konce jenom silou vůle.Tohle je přesně jeden z případů,proč mám radši americkou komedii.30%. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Možná film nedosahuje vysokých kvalit, ale já tyhle divadelní adaptace prostě zbožňuju. Žádné hluché místo, žádné protahování, prostě nic, co by nudilo. Navíc výkony francouzských herců jsou jako vždy na velmi dobré úrovni. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Komédia, ktorá je postavená na skvele napísaných dialógoch, na odlišných postavách a odkrývaní minulosti. Veľmi trefné, Clavierom skvele zahrané a s komorným finále. 3 z 5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nebýt Chrisitiana Claviera, tak ten film stojí za starou belu. Sice i s ním je to jenom průměr, ale alespoň koukatelný, neboť se obávám, že bez něj by to bylo ještě mnohem horší, on to dost drží nad vodou. Přitom je to škoda, že to dopadlo, jak to dopadlo, protože Francouzi tohle vždycky uměli – mixovat dialogy, drama, komedii a hlášky snad úplně se vším a navíc, když se to odehrávalo v jednom malém prostředí a zápletka byla v postatě úplně debilní, protože vlastně skoro vůbec nebyla (čímž byla také nesmírně geniální). Tady to nefunguje skoro vůbec, opravdu dobrých vtipů a gagů je pomálu (instalatér Polák) a ani na té krátké stopáži to prostě spolu moc nejde. Není to špatný film, jen jsem dlouho neviděl žádný, který by tak moc promarnil svůj potenciál, ze kterého mohla být neskutečně skvělá podívaná. 55% včetně bodů za Claviera. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Pro mě "typická francouzská komedie", která se od začátku do konce nezastaví, ale nějako to není můj styl...Nemám ráda přehrávání a zbytečné "chyby", které aby člověk v životě skutečně udělal, tak by musel být extra idiot...Je tam toho sice málo (plno jiných těchto děl toho obsahuje, tak dvakrát více), ale i tak mi to stačilo. Clavier je super, ale zbytek osazenstva již ne...Přišlo mi to spíše trapné, ani jsem se nesmála, závěrečná scéna s otcem - ta byla ze všeho nejlepší a fakt mi to stačilo.... ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Zdařilá adaptace divadelní hry, která sama o sobě stojí především na výkonu hlavního hrdiny, což je v daném případě Christian Clavier, který svou roli zvládá velmi obstojně. Na druhou stranu to bohužel není Louis de Funes, aby sám utáhl podobně laděnou situační komedii, u které se budete smát celou její stopáž. V takovém případě je třeba, aby mu zdatně asistovali i další představitelé, což je bohužel největší nedostatek tohoto filmu, jelikož výběr a především výkony jeho kolegů jsou velmi nevýrazné a jakmile se hlavní představitel ocitne mimo objektivy kamer, tak to začíná být poměrně nudné. Moje hodnocení 55%. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Obvykle mám tento typ komedií docela rád, ale tady to nějak nefungovalo. Clavier přehrával a vtipy byly neskutečně předvídatelné. Snad jen scéna s polským dělníkem a postava manželky byli na celém filmu zajímavé. Čekal jsem větší pecku. Docela nuda. ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Pre životom zdecimovaného človiečika so symptómom zlomyseľnosti, ideálny typ na relax po sizyfovskej demolácii zronených duší. Inak námetovo obohraná mustra (pol) storočného vinylu hoc ide o akýkoľvek blahoslavený klenot. Úsmev prichádzal a odchádzal rýchlosťou marcového snehu a Huróni nechali bránicu učebnicovo ležať ľadom. Žiaľ ani herecké umenie sa nepľaslo po vačku, čo malo za následok bublajúce vírenie odpadových vôd v pozlátenej vani. 2 a 1/2* ()

Přemek 

všechny recenze uživatele

Líbilo, a moc. Zaplaťpámbu jsem to viděl s titulky a ne s otřesným Trávníčkem. Potěšil i dojemný závěr. Jen drobnost: žádný sběratel desek nedá takhle najevo své nadšení z objevené desky. Žádný! ()

Lionheart 

všechny recenze uživatele

Dokonale mi to sedlo. Jednoduchá francouzská komedie, která by před 50 lety byla ideální pro Funése, ale velmi dobře funguje i s Clavierem. Potřeboval jsem se pobavit a naprosto to splnilo účel. A Marielle na konci potěšil. ()

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

09.07.2015

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 9. do 15. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama