Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paul a Helene, tvoří zcela konvenční pár, jakých jsou tisíce. Mají dospělého syna a vzájemně už spolu příliš nekomunikují. Každý má své zaměstnání, kterému se plně věnuje a jejich syn žije v podnájmu s přítelkyní. Stačilo málo, zdánlivě banální věc, která však strhla lavinu událostí, po kterých už nic nebylo jako dřív. Ten večer pospíchali Paul s Helene na společenskou večeři a stali se svědkem brutálního napadení mladé prostitutky. Zoufalá žena prosila o pomoc, ale oba, ochrnutí strachem, nedokázali vystoupit z auta. Stopy krve z auta smyla mycí linka, ale v duši Helene zůstalo znamení hanby. Vydává se do nemocnice za prostitutkou, která je dlouhou dobu v komatu, pomáhá personálu o ni pečovat a je při tom, když se Noémie učí znovu chodit a mluvit. Helene se začíná dívat na sebe, na stereotyp, do kterého vklouzl její život, a sama se stává v určitém smyslu silnější a skutečnější. Příběh mladé Alžířanky, násilím přinucené k prostituci, jí vnáší do života nový řád, nutí ji hledat pravý smysl věcí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

havran 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem tenhle film nedávno v TV a příjemně mě překvapil. Prolínání života "spořádané" rodinky a prostitutky, se kterou se život od malička rozhodně nemazlil, a které svedla tragická událost dohromady, má své kouzlo a zvláštní atmosféru, hlavně díky představitelkám hlavních ženských rolí. Porovnání prostředí, ve kterých jsou zvyklé žít, kdy ani jedna to nemá jednoduché a každá má úplně jiné měřítko hodnot, je velmi zajímavé. Jen konec je udělaný pro diváka, bohužel reál bývá asi tvrdší. ()

kristianzen 

všechny recenze uživatele

Úchvatný snímek. Miluji Coline Serrau. Je to bojovnice za pravdu, svobodu a krásu. Bravurní herecké výkony. Bravurní scénář. Úžasný příběh ženy, která si prošla peklem. Pořádná kritika islámských mužů a jejich nehorázného chování k ženám. Tento film je jedna velká pravdivá událost. Úžasně převyprávěná. Není čas si ani oddechnout a je konec. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Ivan Franěk prohlásil, že tenhle film byl průlom v jeho herecké kariéře ve Francii a jeho role pasáka, který tam párkrát něco zahuláká česky je výrazná, ale řekl bych celkem malá. Ústředními hrdiny je konvenční manželský pár, který jede ze setrvačnosti a jedna nucená prostitutka, které on odmítne pomoci, když ji zmlátí pasáci a ona se o ni začne v nemocnici starat a pomáhat proti pasákům. Drama s prvky absurdity, které prvních třicet minut je jakýsi žánrový chaos, na který je třeba si zvyknout, ale pak to jede ve zběsilém tempu a má to svoje kouzlo. Způsobem provedení velmi zapamatovatelný film, který ve své mrazivé absurditě i pobaví jako solidní komedie. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama