Reklama

Reklama

Mrtví a pohřbení

Trailer

Obsahy(1)

Filmový horor, odehrávající se v malém městečku na západním pobřeží Spojených států. Jeho hlavním hrdinou je místní představitel zákona, šerif Dan Gillis, který má velké starosti s dlouhou sérií nesmírně brutálních vražd. Musí najít vraha a zabránit dalším tragédiím, jenže tím jeho problémy neskončí. Když nešťastnou náhodou způsobí autonehodu, stane se svědkem neuvěřitelné události. Zraněný chodec si "klidně" nasadí přejetou ruku a uteče. To však není jediná nevysvětlitelná událost. Zdá se, že mnohé z pohřbených obětí brutálních vražd se tajemným způsobem vrací do života. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (123)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Napriek tomu, že sa považujem za zhovievavého fanúšika filmov, zvlášť hororov tak tento je určite jeden z tých slabších. Aj s ohľadom na štýl tohto žánru v rokoch osemdesiatych si netrúfnem dať viac ako 35%, pretože celé je to dosť nezáživné s nudnými hercami (aj keď to čo hrali nudné je) a celkovou atmosférou, ktorá mi jednoducho nesadla. Možno je to aj výkonom šerifa, ktorého herecký výkon bezpochyby patrí k jedným z najslabších v podaní hlavnej postavy vôbec. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé...Pozor SPOILEŘI !!! Horory hodnotím hlavně podle toho, jestli jsem se u nich bál. Je pravda, že tento horor obsahuje pár (3) solidních lekaček, ale bát se? Všeobecně se ví, že strach v člověku vyvolává především strach z neznáma. Zásadní pravidlo všech hororů tedy zní: zabijáka ukazovat co nejméně! Když ale hned v úvodní scéně vidíme, kdo že tady vraždí...čeho se chcete bát? Už od půlky filmu, kde všechny vrahouny vidíme sedět spolu v hospě u píva, včetně jejich poslední oběti, je jasný o co tu jde. A kdo že tyto zombíky stvořil a řídí? To už mi bylo v podstatě potom celkem jedno. Překvapivá pointa se tudíž nekonala. Ona je vlastně spíš nelogická až hloupá, než překvapivá. Protože je každýmu jasný, že člověk se nemůže sám stát zombíkem, aniž by si toho nevšimnul - to dá přece rozum... (:o) Prostě celkově typické Béčko osumdesátých let. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Film od lidí co mají na triku Aliena pro lidi, co se nechtějí bát.:) Hudba od autora budoucí Child´s Play a v jedné z rolí Dale Ardenová v.2.0 ;-) Ovšem horor jako takový to tedy není. Rozhodně bych zde připsal žánr komedie. Od 2.pol. určitě a posl. asi 2min. byly docela ftypné. Na 1 kouknutí (už se mi tento druh filmů začíná posl. několik týdnů nebezpečně množiti, se mi zdá) ok. A ani to moc nenudí. Ale jak píše kolega Seabeast, žádný zázrak se nekoná. Na to jak tento film vychvalují v In Search of Darkness. Ale tam chválí, kde co. Na 2.str. ta odhalovací pointa co kdo a proč, byla docela fajn. A jsem zatraceně rád, že přišla, páč jsem byl minimálně 1.pol. dosti vytočen, že nechápačka proč se tam děje to, co se děje. A když to trochu přeženu, viděl jsem v tom přímořském městečku trochu toho HPL a Kinga. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Dan O´Bannon, Stan Winston. Stačí ? Mě tedy ne, pokud se jedná o "Mrtví a pohřbení". Béčkový scénář ( jako ALIEN ) a průměrná režie (rozhodně NE jako ALIEN ) srážejí tento horrůrek, který začíná jako eroťák, do vod poměrně nudné šedivosti. Snímek mi připomenul The Fog od Carpentera svou atmosférou. Lekaček je poskrovnu a pointa je taktéž předvídatelná. Potěší rolička Harryho, ve které se mihl pan Englund. No a já už mám sbaleno a mohu odjet na výlet někam k moři, abych mohl konečně využít svůj fotoaparát :) ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Poklidnej, oldschool horurek, pekne natocenej. Zadne strasne straseni se nekona, par mrtvol, a celou dobu sledujeme spis pribeh mistniho serifa, jak se snazi prijit na kloub zahadnemu deni v primorskem mestecku Potter's Bluff. Jakoze ozivle mrtvoly, cerna magie, atd. Zadny zazrak, ale jedna projekce jiste nikoho neurazi. 3+ ()

Galerie (55)

Zajímavosti (7)

  • Film byl na počátku 80. let v UK umístěn na seznam tzv. "videonasties" filmů, tedy filmů zakázaných promítat a produkovat z důvodu zobrazování brutality, krve, nahoty a sexu. (Flipnic)
  • Tento film byl u nás původně distribuován pod názvem Reinkarnace. (masw)

Související novinky

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

Svet bez lží od scenáristu ALIENa

21.08.2005

Ako by vyzeral svet, keby existoval dokonalý a neomylný detektor lží? Touto otázkou sa bude zaoberať sci-fi thriller THE TRUTH MACHINE podľa rovnomennej knihy Jamesa Halperina. Prečítať si ju a… (více)

Reklama

Reklama