Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 091)

Figu 

všechny recenze uživatele

Prostě Marvel umí! Nevím nevím, jestli nenašel přemožitele Avengerů či sólíček jejich jednotlivců, každopádně Strážci jedou a baví všechny okolo! Stejně jako jednička je i pokračování akční smršť plná hlášek, skvělých postav a kostýmů, parádní hudby a nadupaných efektů!!! Chris Pratt je budoucnost a boduje na plné čáře a za mě i jednička pro Míšu Rookera a jeho šíp na písknutí. Ta postava je fakt moje topka komiksáků!!! A tohle všechno mě prostě k radosti stačí! Těším se na všechny pokračování! 80% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nebudeme si nic namlouvat, tady fakt nešlo o žádný děj nebo tradiční filmovou kvalitu (obojí reálně scházelo), ale jen a pouze o prdel, kterou druzí Strážci nabízí nespočet. Celé kino se většinu času řehtalo a spoustu fórů si pamatuji i zpětně, což je pro mě jasná známka pětihvězdičkové komedie. 90% ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele

(Mohlo se stát: ) Zbývaly asi tak dva dny do začátku natáčení, když team super-scénáristů Marvelu hodil Gunnovi na stůl... tohle. No, co teď s tím, že. Vzal pero a pravil: "Tady, tady a tady dopíšeme nějakou brilantní scénu. Všude kolem jakékoli vtipy, čím pubertálnější, tím lepší. A zbytek utáhneme na Prattovy oči. Chlapci, že jsem to já, bude to fungovat." ... A ono jo. Celý film ze všech sil nepokrytě přiznává, jak je špatný, zatímco ho nadšeně líbáte na obě líce a říkáte mu, jak ho máte rádi. Ke své jedničce se vlastně má dost podobně jako letošní díl Rychle a zběsile. Obě jedničky jsou skvělé filmy, zatímco pokračování jsou zábavné letní jízdy v milovaném světě, s tak nehorázně sympatickými postavami, že sebenešikovněji popsané vztahy mezi nimi i sebehloupější hlášky naprosto precizně fungují s rázností shakespearovského dramatu. A u obou by se skvěle hrála panáková hra na slovo "rodina". ()

epicek 

všechny recenze uživatele

Rozhodně už to nebude na vás působit tak svěžím dojmem jako jednička ale myslím si, že vás to stejně neskutečně uchvátí, protože to funguje minimálně stejně tak dobře. Ono taky, proč měnit něco co šlape jako hodinky že? Tenhle odlehčený komiksový nářez je prostě skvělá podívaná a každý tady dostane kousek od každého a dokonce i druhou kazetu Awesome mixu. Jedno z velkých soust si rozhodně pro sebe krade Drax a jeho nekorektní humor, který mě kolikrát brutálně rozsekal no a samozřejmě i malý cute Baby Groot, který už v úvodní scéně jede svoje "bomby". Ze Strážců se pomalu ale jistě stává silná součást MCU a já se nemůžu dočkat, až je uvidím zase příště. Jo a vydržte až do konce, potitulkových scén je tam vážně dosti! Viděno v kině i podruhé a tentokrát s dabingem a ten je rozhodně povedený! Are we really saving the galaxy, again? ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Chichester, 29.4.2017 Tady není o čem, už dlouho jsem se v kině tolik nebavil. V Marvelu mají problém, od dob Lokiho neumí udělat zajímavého záporáka. Naštěstí však ví, jak udělat pokračování úspěšného hitu a o to šlo u Guardians of Galaxy především. Bavil jsem se hned od začátku, kdy překvapili akční scénou, která vlastně vůbec nebyla vidět protože se soustředila na tancujícího Groota. Originální, pamětihodné a nezaměnitelné. Tahle dvojka se prostě povedla a opět se nemůžu nabažit soundtracku. Sice tam na mě bylo trošku moc rodinného drama, ale dostatek zábavy to zvládnul vyvážit. Druzí Guardians of Galaxy jsou přesně takoví, jak jsem si představoval a přál, takže za mě veliká spokojenost. Málokdy mám chuť si film hned pustit znovu, ale tady se dostavila. Jsem zvědav na jejich využitý v Infinity War, ale mnohem víc se těším na to až se představí potřetí... ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Mám rád romantické komedie. Hlavně když to všude kolem dělá bum, prásk a Já jsem GROOOT!!! ... GA Cinema 3D ()

carly 

všechny recenze uživatele

Od Kingsmenov som nevidela zábavnejšiu a vizuálne fascinujúcejšiu masovú vraždu. Druhý diel mal okrem super hudby aj veľa srdca. Aj som si poplakala. Postavy boli skvelé, aj keď film si v podstate ukradol Baby Groot. páčilo sa mi, že to bolo viac o vzťahoch ako o veľkej akcii, aj keď ani tá nechýbala. A hlášky. No a samozrejme, Tango & Cash. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Z posledních marvelovek jde jednoznačně o nejhravější a nejmíň temnou komixárnu. Je to barevné podobně jako dr. Strange, hlášky podobně jednoduché, ale nezávadné jako v Ant-Manovi, příběh blboučký jako v Green Lanternovi, ale zpracování s pár výjímkami stejně zdařilé, jako v předchozím díle... . Takže jednoduchá zábava, která se dost odklání třeba od posledních trablů Avengerů v CA3. Jestli mi Dr. Strange do marvelovského univerza moc nezapadá, tak po Strážcích Galaxie 2, si ani nechci představovat, jak moc bude to finále se všemi postavami pohádkové. Jinak mýval, Groot i ostatní postavy...zábava, i když hrozba které čelili mi moc nesedla. Jenže i tak se díky nadhledu a zmiňované hravosti, povedlo dostat SG 2 na dostřel jedničce, takže velká spokojenost. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Rodinná pouta Strážců galaxie. Z druhého pokračování úspěšného letního Blockbusteru se stala spíše taková hodně digitální vztahovka, kde většinu času řešíte staré křivdy, nové pravdy a vztahy mezi celým dostupným universem. Bohužel už to není taková testosteronová zábava a také často zbytečně tlačí na emoční notu. Asi je fajn občas dostat i trošku více personálních dramat do filmu podobného ražení, ale ruku na srdce, přesně tohle u podobných filmů rádi oželíte. Výměnou za dechberoucí nášup akce. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Film dvoch polovic, v ktorej ta prva je zabavna a vtipna, ta druha preplnena bezduchou digitalnou akciou, ktora ma unudila skoro do zaspatia...skoda...u mna znacny prepad kvality oproti vybornej jednotke. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Kde zůstala hravá bezprostřednost pilotního filmu ? Jakoby ji nenávratně pohltila chladná a neosobní prázdnota nekonečného vesmírného prostoru. Snad až příliš puntičkářská pestrobarevná animace zpochybňuje věrohodnost zápletky, nadbytečně megalomanské filmařské ambice potlačují (z)dravou živelnost, a přepečlivě naaranžovaným prostředím znejistění a tím pádem i trochu nedůtkliví hrdinové se v tom plácají, byvše ponecháni na pospas scénáristickému a režijnímu, nikoli Egově egu. Přesto - snad kvůli jednomu malému, chlupatému, introvertnímu, nevrlému, bojovně naladěnému stvoření ... slabší 4* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

,,Strážcovia Galaxie 2 " je veľkolepým pokračovaním s akčným príbehom a špičkovými efektmi. Vtipný humor spojený s charizmatickými postavami a portréty známych hercov robia z filmu skvelú zábavu. V kredite je niekoľko nezabudnuteľných viet ako ,,nemáš kobercovku".  7,5/10 ()

Flynn 

všechny recenze uživatele

Strážci se v tvorbě Marvelu drží na mém žebříčku oblíbenosti vždycky o kousek výše než ostatní. Než je zamíchali mezi Avengers a udělali z toho naprostý guláš. Dvojka už nemá takové kouzlo jako první díl. Ten byl naprosté překvapení a dostal mě na plné čáře. Tady si zažijeme nové dobrodružství se starou partou. Pořád je to ale skvělý nadprůměr a v rámci Marvelu jde o špíčkovou záležitost. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Tak po 3 letech další nášup. byť už tu není to kouzlo něčeho neviděného, přesto to stále funguje. Akce, gagy, popkulturní odkazy (a nejen odkazy, že Davide?), citování a kopírování filmových i jiných vzorů. Všichni boží až na Slye, ten byl trochu zvláštní ;-). už jen úvodní scéna začíná velkou bitvou, jako i jiné filmy, a člověk tedy čeká přehnanou akci, přehnané béjové umění, prostě všeho až trapně víc (viz začátek Avengers 2) a ejhle, stačí hnout kamerou a jít jinudy a taky to funguje :). A prostě Kurt Russel. Kdyby tam hrál Jeff Bridges, odkaz na Starmana by byl dokonalý :-D A vydržte do konce titulků. Je v nich spousta vtípků a hlavně potitulkovky. SPOILER Nakonec se ukáže, že všichni ti namachrovaní drsný týpci a typky jsou vlastně velmi přecitlivělí. Škoda, že se toho dějovým obloukem nevyužilo i k zastavení Ega...vysvětlit mu, že život má smysl, který mu dodává rodina, přátelé, láska...a tak ho zastavit bez nutnosti ho zničit...ideálně aby se Gamora přiznala ke svým citům :) ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Celkově musím Strážcům galaxie uznat, že přestože jsou součástí Marvel Cinematic Universe, dost dobře fungují i sami o sobě, a na rozdíl od ostatních Marvel filmů v nich nejsou samé odkazy na Avengers. Ale k věci... Ve většině filmu převládá pořádná porce humoru. A tady je podle mě jedno, jestli se Vám některé vtípky třeba nezalíbí, protože jich je tu tolik, že aspoň několikrát se prostě zasmějete. Zároveň by se ale Vol. 2 dalo brát vážněji, než první díl. Tam platilo, že když už se vyskytlo něco vážnějšího, vzápětí si z toho někdo udělal srandu a odlehčil to. To v tomto díle nejdříve platí taky, ale ke konci už se přejde na spíše emotivnější rovinu, kterou neruší skoro nic. Každopádně u mě zafungovaly jak vtipné hlášky, tak většina akce (možná jen ta na začátku tolik ne) a všechny vážnější chvíle. Taky mě trochu překvapilo, že u spousty postav se tu projevila větší hloubka, trochu víc se poodhalila jejich minulost atd. To jsem popravdě moc nečekal a překvapení to pro mě bylo rozhodně příjemné. Celkově se mi i film jako takový líbil víc, než jsem čekal. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Myšlenka, která tvořila u jedničky druhý plán filmu, a uváděla ho, tj. že jde vlastně o reálný příběh sirotka, outsidera, který po smrti matky žije na ulici ve velkoměstě, je využíván k loupežím, a aby přežil, vytvořil si vlastní komiksový svět, a posléze i vlastní gang, mně byla dost sympatická. Kdo pro nás, bohému ve zlatém, hrající si na hrdiny v klidu před svými obrazovkami, vyhrává bojem války? Tisíce bezejmenných Peterů Quillů. Jenže co u jedničky bylo jen pozadím, a nijak moc neovlivňovalo samotný příběh, je u dvojky první plán a hybná síla. Quill je takový levoboček, a když najde otce, pochopitelně boháče, a musí se rozhodnout, kam vlastně patří. A bohužel jak scénář tlačí dopředu všechny ty paralely s realitou, ztrácí oproti jedničce bezprostřednost a začíná to trochu skřípat. Doufejme, že závěrečný update za jednu zničenou věc nás posune směrem k devadesátým, a trojka už nebude tak psychoanalytická. ()

fugazi 

všechny recenze uživatele

Nejzábavnější, nejbarevnější a nejemotivnější komiksovka všech dob. Obrovská palba nápadů, motivů a gagů, který dokážou rozesmát i rozbrečet zároveň. "I'm Mary Poppins, Y'all" ... 9/10 ()

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Vím, o co jde. Znám i comics. Neříkám, že to nebylo chvílemi zábavné. Ale pak jsem si to přehrál ráno v hlavě znovu a málem jsem přišel o rozum. Opravdu potřebuje tohle filmové plátno za desítky milionů dolarů? Nejsem si už vůbec jist... ()

Deyw 

všechny recenze uživatele

top class! Prvni strazci me znicili a mel sem velke ocekavani...dvojka latku posunula, ikdyz jednicka mela neco lepsiho, a to pro me byl groot, jeho mrnava verze je skvela, ale stary poleno voni proste nejlip! Obrovska pochvala pro Bautistu, kterej valel celej film a vzdycky kde byl tak nakladal neskutecnym zpusobem..jinak pratt,bautista, rocket pro me prvotridni...rooker nejlepsi forma a take bavil, kurt si jede to svoje a nijak nenadchne ani neurazi..sly prijemne zpestreni..muzika prvotridni..sceny, ktery maji napad a sou proste top. nejsilnejsi zazitky - zacatek,skok galaxii,groote prines,vsude kde byl bautista ! plnej pocet a smutek pri cekani na blu ray, asi budu chodit do kina jak magor! ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama