Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 091)

bk81 

všechny recenze uživatele

O neco slabsi nez jednicka, ale porad je to zabava...hlavne uvodni titulkova scena, baby Groot a hlasky Draxe, Rocketa a Star-Lorda. Vizualne dokonale. ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Mnoho povyků pro nic... Oproti skvěle našlapnuté jedničce slušný pokles. Nic víc než pár dobrých triků a podivně poslepovaných scén.. Manthis a Groot pro tentokrát více než zbytečné postavy... Sice tentokrát nechyběl záporák co má koule... No spíš kouly, jednu pořádnou. Ale to finále... Pořád čekáte že konečně přijde ten Záporák na kteréhp všichni čekají a najednou je po všem. Se týče komediální stránky je to takové na vážkách... Občas se zasměte, občas a to dost převažuje, nevíte co si o některých fórech máte myslet. Například rasa zlaťáků jak se pořát vstekaj.. To pobaví, včetně jijich videoherního přistupu k boji je sranda, ale třeba trapárna z Ohnivákem... Mnoo. No a co se týče příběhové stranky. Jako že cože? Ani se nechci vyjadřovat... Čekal jsem rozhodně víc a závěčném GOW souboji se ani nezmiňuji. Fakt digitální hnus. No a teď je na řadě i ten Adam Worlock.. Mám se bát asi ano... 55% ale žádný zázrak... Se fakt nekoná. Prostě jen jeden velký barevný ohňostroj... A velmy ukecaný. ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Je to sice cool a soundtrack super, ale ani fantastický Drax nezachrání od toho, abyste se chvilkama nenudili. Nějak tomu chybí výraznější dějová linka, spíš jde jenom o zajímavé scény slepené dohromady. Malého Groota nechápu, myslim, že cílová skupina nejsou osmileté holčičky. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Slušný digitální bordel, který drží nad vodou typický humor, ale vůči jedničce nepřináší pokračování nic nového... ()

KarlosBenda 

všechny recenze uživatele

První díl patří mezi TOP Marvelovky ... a druhý díl je možná ještě lepší než první ... Takže není co řešit ...jeden z nej. filmů tohoto roku. (Bavíme se o komiksových filmech, ty jsou pro mnohé černé nebo bíle) Ps. : Sly je beztak největší frajer ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Opět moc galaktické, strážně galaktické. Oproti předchozímu dílu tady dost chyběly dobré vtipy - což o to, snaha byla, ale jaksi to nevyšlo. Drax, kterej se furt něčemu smál, se smál tak často, až to bylo moc často. Ani ostatní skvadráci z jejich skvadry se nedošoupali ke kvalitě z prvního dílu, i když Yondu přece jen asi ano. Potěšila účast Kurta Russela a Sylvestera Stalloneho, ale samotná hlavní záporná postava mi moc zajímavá nepřišla. Akce byla strašně barevná a vesmírná a digitální, jak kdyby někdo do fontánky vhodil několik různejch plechovek Primalexu. Myslim, že tohle ani na druhé skouknutí nepovýší na 4 hvězdy... ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Taškařice pro malé děcka, překolorizované, převtipkované a stejně mě to nějakým zvláštním způsobem bavilo a stejně jako u jedničky jsem se občas řechtal nahlas. Ono se na to dobře dívá, protože se tam najde pár režijních nápadů, soundtrack je taky fajn, Kurt a Sly potěšili a třeba scéna, kdy otec vysvětluje synovi, jak se věci mají, je parádně vygradovaná. Objektivně za dvě hvězdy, subjektivně za čtyři, tak to necháme na třech. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele

Vlastně stejné jako jednička. Nepřináší to nic nového, ale je to o trošičku horší. Sice je tu Kurt Russell, kterého mám rád, ale ten tomu moc nepřilepšil. Opět pochválím výborný mix songů a skvělé vtipy. Mimochodem se jedná o první MCU film, na kterém jsem byl v kině. ()

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Jednička je spolu s The Winter Soldier nejlepší komiksová adaptace vůbec. Očekávání byla vysoká. Bohužel. Dvojka jako vyšitá. Ještě více barviček a vizuálních orgií, dvojitá porce hlášek a chemie mezi postavami, trojnásobná výbušnost akčních scén a snaha o hru na Shakespeara v balení od Marvelu. Dvojka za jedničkou bohužel strádá na sto honů. Grootova banda je sice stále neskutečně zábavná, přepálená (při čtení komiksů jsem si říkal, že nikdy nic takového na plátně neuvidím - mýlil jsem se), ale chybí tomu ten wow moment a srdíčko, jako v jedničce. Na druhou stranu velký palec hore za camea, Sylvestra, (doslova) božího Kurta a závěr. Dvojka je snad ještě víc rodinná, než jednička a budou se bavit zkrátka všichni i přesto, jak je hlavní zápletka vachrlatá a jednoduchá. Není to špatný film, ale ani nijak zvlášť úžasný. Na současné standardy fajn marvelovka. ______ Pokud budou i v trojce takhle nadužívat Groota pro jeho roztomilost, tak se brzy všem zprotiví stejným způsobem jako svého času Jack Sparrow. 3,5* ()

Triple H 

všechny recenze uživatele

Ukážkovo spravený sequel. Evidentne drahší, ale nie spôsobom kedy by pozlátko slúžilo ako náplasť pre prázdny dej. Postavy a chémia medzi nimi zostávajú alfou a omegou Strážcov. Na rodinné patálie, vyznávanie citov a prehlbovanie vzťahov sa tu hrá viac ako v ktorejkoľvek marvelovke a ono to funguje prekvapivo dobre. Napriek opulentnejšiemu vizuálu je film v jadre komornejší než jednotka - strávime čas všehovšudy na dvoch, troch miestach. Veľmi sympatické mne osobne je, že si tvorcovia dali záležať na tom, aby všetky postavy, aj poniektoré ťažko vedľajšie figúrky, dostali svoj cool momentík. A spôsob akým sa osudy všetkých zúčastnených pretínajú a stretnú vo finále je skoro bezchybný. Do toho namixovaný podarený humor (Drax vyhráva na celej čiare), našlapaná a vždy prehľadná akcia, krásna výprava a efekty, ktoré sú špička dnešných možností, ale nikdy neskĺznu do nudného digibordelu. Všetkého akurát. Dokonca aj ňuňuňu Baby Groot, ktorý mohol byť veľmi ľahko otravný, je použitý striedmo a efektívne. Z celej veci navyše cítiť, že nie je robená len ako pásový produkt a film tak má srdce na správnom mieste. Gunn a spol. majú všetko pevne v rukách tak, že na konci ustoja zmienku o Hasselhoffovi uprostred inak dojemného okamihu - tož keď už toto nie je kumšt... Nie možno tak svieže ako jednotka a chýb je určite plno, ale nenudil som sa, zasmial som sa, akcia bola fajn, postavy a ich spracovanie sa mi páčia, vizuál bol veľmi príjemný na oko a nemám pocit, že niekto uráža moju inteligenciu (infantilnosť a blbosti v stráviteľnom množstve). Viac som nechcel. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele

Asi nejvtipnější klasická marvelovka (Deadpool se nepočítá), jakou jsem kdy viděl. Ty vtipy jsou jedna bomba za druhou. Skvěle to rozvíjí první díl, a suveréně si to jede svou. Kam se hrabou Avengers. ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Z relativně originálního a kouzelného konceptu zbývá jen něco mezi slabým odvarem a nastavovanou kaší. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Do poslední minuty jsem věřil, že se GotG předvede ve stejně zdařilém světle jako minulé. Nestalo se tak a ve výsledku jsem spíše zklamaný. Tentokrát souhra této podivné bandy více otravovala než bavila. Těch skutečně vydařených vtípků je poskromnu. Převažuje nesourodost, chaos a přílišná infantilnost. Přidejte si k tomu dalšího naprosto tuctového záporáka, tak nějak nevyužitého Starlorda a na nervy jdoucího baby Groota. Svou tvář si z týmu zachovaly pouze Gamora a mýval. Po tomto výsledku rozhodně nechci trojku a doufám, že někdo z hlavní pětice zařve ve třetích Avengers. 50% ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Lepší než jednička, která mě ze stále mě nepochopitelných důvodů moc nenadchla, ale která i tak byla dobrá. Dvojka je ovšem mnohem zábavnější a víc cool. Čtveřice Drax, Rocket, Baby Groot (hlavně ten) a Yondu byla naprosto fantastická, kradli si film pro sebe a všechno to vlastně stálo jen na nich - ať se nám ten film snaží namluvit cokoliv. Soundtrack opět nehorázně epickej, závěrečný titulky a meziscény boží, camea výtečná - u Slye si nestěžuju na nic (doufám jen, že se ještě objeví) no a Hoff... inu, ten tam mohl být víc. Kurt Russel je frajer planetárních rozměrů. Vývoj postav je úžasnej, nejenom v rámci děje, ale i v mezičase. Chris Pratt taky furt boží. Vol. 2 jsoou dvě a čtvrt hodiny fantastické zábavy, která nemá snad jedinou chybu, nebojí se ničeho (a nikoho) a u které je jen a jen dobře, jak moc stojí mimo MCU (zatím), protože je prostě EGOisticky boží. Lepší než Spider-Man, Thor ale tenhle film skutečně překonat může - ale bude to mít zatracené těžké, protože tahle dvojka je v rámci Marvelu rozhodně ta nejlepší a pokud jde o film jako o celek, tak ten je taky zatraceně vysoko. Čtveřice Drax, Rocket, Baby Groot (hlavně ten) a Yondu byla naprosto fantastická, kradli si film pro sebe a všechno to vlastně stálo jen na nich - ať se nám ten film snaží namluvit cokoliv. 95%. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Energie z filmu přímo sálá, což má diváka odradit od myšlenek na to, že scénář za nic nestojí. A skutečně, bylo tohle to, co divák po nadprůměrné jedničce toužil dostat? Vyjasnění otcovství je OK, avšak scénáristé nevyužili potenciál a všechno vymysleli tak absurdně, že i obecenstvo neznalé prvního dílu je zmateno. A co je nejlepší? Nejlepší hity #2. 71% ()

Script 

všechny recenze uživatele

Herci ve filmu jsou jako vždy super a vždy to zahrají výborně, ale film je až moc vizuálně přeplácaný nemluvě o finální scéně, kde Strážci bojují proti planetě požírající další planety. Ve filmu je přehnaně moc barev a díky nim to vypadá, jako by v tom studiu hulili trávu. Nic méně děj je téměř úplně stejný jako u předchozích filmů Marvelu. Vždy je jen o to zachránit svět. Za mě 3 hvězdy. ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama