Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 092)

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Už tomu chyběl ten tehdejší WTF efekt, o to víc jsme si ale užili charaktery jednotlivých postav. Jako předtím: akční, fakt vtipné, efekty luxusní, hlášky nekonečné... a ta hudba. Asi jeden z nej soundtracků posledních let. Paráda! Těším se na ně v Avengerech! ()

woodsman odpad!

všechny recenze uživatele

tak preplacany digibordel som fakt necakal neskutocna srajda pribeh totalny odpad a vysmech 1 dielu ktory sa da v pohode pozret ale toto vazne zly sen tolko farbiciek ze as stipu oci s toho a ten trapny suchy humor ani nehovorim ()

.baris. 

všechny recenze uživatele

Jízda od začátku do konce. Když mám sáhnout po nějaký marvelovce, většinou padne volba na tenhle kousek. Je strašně jednoduchý oblíbit si postavy jako Iron Man nebo Spiderman, jde o typický superhrdiny. Stejně jako je jednoduchý zamilovat si Endgame, protože k tomu spěje předchozích milion filmů, je to velkolepý, dojemný a skvěle natočený. Vedle toho se tak může na první dobrou zdát, že jsou filmy jako Strážci galaxie trochu vedlejší, jen do kontextu, aby doplňovaly a vysvětlily další děj a dovedly nás k tomu kýženému velkolepému závěru. Jenže tak to není. Jakmile totiž přijdete na chuť humoru Strážců galaxie, musíte si je zamilovat a jste ztraceni. Dvojka je za mě ještě o úroveň lepší než jednička a funguje fantasticky i sama o sobě. Servíruje jednu hlášku za druhou a k tomu skvělej příběh, ke všemu humoru navíc ale zvládá i vypjatější momenty (ano, zase jsem to vobulela). Stallone v miniroli a Kurt Russell moc potěšili. Ledově klidně hláškující Drax válcuje úplně všechny a Rooker.... To už bude navždycky Yondu Udonta. Hustej Mary Poppins! ()

jarmik 

všechny recenze uživatele

Je to jiné než jednička, více to staví na emocích. Děj je sice moc roztahaný a nedrží to tak pohromadě, ale nálož hlášek je fakt požehnaná a proto jsem si tu partu zamiloval, takže dávám plný počet. Jak říká Yondu, řídím se srdcem, ne hlavou. ()

Ant_Antony 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová rodinná psychoterapie. Pár dobrých scén se najde, ale oproti jedničce je to slabý odvar až hrůza. Tak vlezlou instrumentální hudbu jsem ve filmu dlouho nezažil. Jakoby režisér skladateli nařídil, aby rval tklivé, přeřvané smyčce do každé scény, kde zrovna nehraje retro písnička. Škoda, velká škoda. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od jedničky je tohle prakticky komorní film. Veškerá akce je i přes svou kýčovitost a nabušenost stále jen jaksi bokem a jde o ni vesměs celkem málo. Celý děj se zaměřuje spíše na vývoj postav a vztahy mezi nimi. S tím uměl režisér celkem dobře pracovat a vykutal z toho až překvapivě silné finále. Navíc takové, kde se vše hlavní odehrálo tak nějak až po akci a člověka ani moc nezajímalo, že vůbec nějaká byla. A s tím tak nějak mířím k tomu, že ono vlastně dobrá třetina věcí je tu nadpočet a zbytečně. Tím myslím hlavně ony bombastické akce (které popírají fyziku a postavy mají nadlidské schopnosti. Když takový Drax visí za lodí a mlátí to s ním o stromy, popřípadě Gamora padající z 15 metrů vysoké skály, atd.). Několik záporáků, jeden přehnaný a klasicky Marvelovský (rovnou planeta) a další hromadní jen aby se neřeklo. Tím myslím piráty a zlaté sluníčkáře. Samozřejmě nesmělo chybět moderní klišé "nedávejte tam jednu velkou loď, dejte tam roj malých jako hmyz, to vypadá víc kůl". Do očí bijící kravina, kde jsou hrdinové ve středu planety (Ego) a gravitace pořád jaksi funguje směrem někam dolů se dala vyřešit jinak, ale budiž, nejspíš nebyly peníze. Velké mínus filmu je infantilní Baby Groot, kterého spousta lidí a děcek očividně žralo (soudě i podle hlasité náctky v poslední řadě v Brněnském Cinema City), který začal být neskutečně otravný už po pár minutách filmu. Úvodní titulky byly vyloženě utrpení. Naštěstí to zachraňoval parádní Drax. Bohužel ale musím uznat, že po týdnu si budu pamatovat pouze Yondua, PacMana a Davida Hasselhoffa. ()

Jaro_slav 

všechny recenze uživatele

Objektivně spíš tříhvězda, protože ty, ehm, akční scény na konci jsou moc DCComicsový, a protože ten humor moc předvídavě tlačí na pilu. Ale jsou tam ty osmdesátkový pecky, digitální Kurt Russell a modrá Karen Gillan a tak se to na tu čtvrtou dostalo. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Možná budu jeden z mála, ale musím říct, že se mi to líbilo více než první film. Není to čistá stovka, takových 90%, ale je to bomba. Od začátku do konce jsem se náramně bavil. Spousta vtipných hlášek, rozhovorů a situací. Doplněno o standardní akci, která už v dnešní době ničím nepřekvapí, ale ani nepopudí. I když konec byl už trošku moc asi... :-) Každopádně zapadala přesně, nebylo jí mnoho. Hodně se zde mluvilo, ale to mi nevadí. Děj mě celkem zaujal. A takové to plácání o rodině bylo v pohodě, patří to k tomu. Nepřišlo mi to tak šílené, jak jsem se dočetl zde v komentářích a obával jsem se toho před cestou do kina. Povedlo se to, nenudil jsem se ani chvíli a pořád byl přilepený k plátnu. Parádička. Howgh! ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Nebývá to zcela běžné, aby druhý díl předčil jedničku, ale myslím, že tenhle film je (aspoň co se týče v legraci a zábavnosti) jasným příkladem, že je to možné. Typická vtipně-hustá Marvelovka, takže všichni fandové brutálně sarkastického mývala, nedovtipného Groota přijďte se pobavit na super film. ()

Ollie235 

všechny recenze uživatele

Příjemné pokračování, kterému sice chybí prvek překvapení, ale přesto šlape, jak má. Překvapilo mě, že ačkoliv druzí Strážci opět spoléhají především na sympatické postavy a množství hlášek, dokáží zaujmout i příběhem. Scénář dává smysl, záporák není jenom do počtu a film celkově působí opravdu pohodovým dojmem. Mohlo to být o 20-30 minut kratší, ale jinak je to zcela srovnatelné s prvním dílem. ()

Jimmy15 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, viděl nejprve dvojku než jedničku. Bál jsem se, jak to bude navazovat a já budu mimo. Naštěstí ne. Po zhlédnutí dodatečně prvního dílu musím přiznat, že dvojka se mi líbila možná i o něco více. Protože malej Groot byl skvělej. ()

Marys 

všechny recenze uživatele

Trailer nebol taký nabitý ako k jednotke, no samotný film sa presadil. Nabitý humorom, akciou, originalitou, pútavými scénami, postmodernou. Každý si prišiel na svoje. Dokonca ak komixoví ignoranti. Predsa len som čakal od potitulkových scénok, že napovedajú niečo o Infinity War. Žiaľ, nevydalo. ()

Mimomisu 

všechny recenze uživatele

Mozna se na to budu muset kouknout znova a ve vetsim klidu, ale horsi, nez jednicka a troufam si rict, ze horsi nez Ultron (kdyz uz jsme u tech pokracovani) ()

Mikino00 

všechny recenze uživatele

Dějově neuvěřitelně plytké a jednoduché. I po akční stránce řadu vydařených a nápaditých akčních sekvencí ruší digitálně přeplácané a tuctové finále. Film je tak ve výsledku sledem povedených i nepovedených vtipů a hlášek, překvapivě také fungujících postav a rozmáchlého barevného světa. ()

geimz 

všechny recenze uživatele

Strážcovia majú dobrý, osviežujúci štart a človek je rád, že po dlhšom čase vidí sympatické a obľúbené postavy z tohto univerza. Zadrhávať sa to začne po príchode na Egovu planétu, kde to dejovo až do záverečnej akcie hodne škrípe, dobrodružstvá Rocketa a Yondu, ktoré sa odohrávajú paralelne, sú o míle zaujímavejšie. Finále je však pomerne tuctové a záver ako taký je až prílišný presladený gýč. A gagov je tu podstatne viac než v jednotke, a napriek tomu, že ich je veľa trefných, je ich zároveň aj celkom dosť hluchých. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle, který mě tolik neuchvátil asi jako, že nejsem komiksovej nerd či vítač digitálního hnoje, jsem to samé dostal i zde. Možná ještě více lentilek a mnohem více snahy o vtipy v americkém stylu, které nemusí zabrat na průměrného Středoevropana. Jenže přidáme ´´Awesome mix vol.2´´, který mi tentokrát padl do noty snad každým kouskem a nálada se mi za přispění odsépajícího se příběhu spolu se sympatickými postavami zlepšovala. Zlepšovala se tak až jsem za půlkou o ničem nepřemejšlel a jen se bavil digitálním hračkářstvím. Na mnoho věcí se tlačilo trochu násilněji, ale mnoho z toho odpustím, když občas vypnu tu brzdu v hlavě. 75% ()

Blazin 

všechny recenze uživatele

Super pokračování prvního dílu, ještě více zábavy, akce zůstala, jen se přidalo víc sentimentu, ale to se dá taky přežít :-). ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama