Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 091)

Piri 

všechny recenze uživatele

Strážcovia Galaxie rozhodne nastolili úspešnú a novú vizuálno-príbehovú líniu, avšak táto časť je nejaká divná. Oproti jednotke je to slabé. Vizuálne je to výborné, ale postavy, dej a akcie sú bez šťavy, pripadá mi to infantílne. Musel by som dať 2*, keď som dal minulej časti 3, ale na 40% to veru nie je, je to takých 50%. ()

Bezda202 

všechny recenze uživatele

Jednička je u mě za lepší 4*, tudíž tady těch slabších 5* dát musím když je to o chlup lepší. Znovu blockbusterová špička, vtipnější než 90% hollywoodské komedialní produkce. A ten casting je prostě neskutečně povedenej. Drax vládne!!! :D ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Strážci Galaxie 2 jsou trapná patetická píčovina bez jakékoliv originality. Mnohem radši bych viděl komplexní souboj Strážců s galaktickou bestií, než 5 minut tancujícího Baby-Groota. Mně je u prdele nějaká malá větev. Tahle postava byla neskutečně debilně využitá. Tvůrci se před několika měsíci nechali slyšet, že Baby-Groot bude takovej malej hajzlík. To je pěkná lež. Ve skutečnosti se jedná o zbytečnou malou postavu, jenž je absolutně blbá a neschopná. Tvůrci ho však využili kam se dá, pač je "roztomilý". To možná zabere na malé holky. V mém případě je Baby-Groot jen přiblblý hovno odvádějící pozornost od zajímavějších věcí - tedy spíš od věcí, které mohli být zajímavé. Druhý díl totiž není zajímavý v ničem. Akce nemá nápad a já už si z ní nic nepamatuji. Výprava není nijak okouzlující. Hrdinové mě nebavili, páč se každej z nich zachoval během filmu minimálně jednou jako debil. V Marvelovkách jsem už zvyklý na cringy humor bez pointy avšak s velkou dávkou prvoplánovosti. Jsem schopen unést jen určitý počet takových vtipů. Zde jsme dostali silnější a hlavně větší dávku mrdky, ejakulované přímo do našeho xichtu. Rodinné drama mě nezajímalo a fakt, že se nějaký dvě postavy po letech nenávisti neuvěřitelně sblíží kvůli nějaký maličkosti mě iritovala. Tolik z palce vyhoněného patosu. Tolik keců o rodině, že by se za to nestyděl ani Vin Diesel. Tolik scén s debilním Grootem, tolik trapného humoru, tolik vizuálního kýče a nezapamatování hodné akce. Záporákův zrod též zcela nechápu. On to je jako mozek, který kolem sebe vytvořil planetu a na ní pak sám sebe, Kurta Russela, který vojel ženskou v sedmdesátkách a po třiceti letech se shledá s Chrisem Prattem, svým synem a je přitom starší o 30 let, přestože říkal, že žije už miliony let. To jako zestárl jen za těch posledních 30? Další nerovnost ve filmu. Čím víc filmu jsem viděl, tím víc jsem chtěl už konec. Celé je to tak natahované. Je tam moc postav, málo zábavných postav, moc stereotypů, moc barevné nudy. Všechno, co se ve filmu dělo mi bylo u prdele. Během celého filmu se mi líbili jen 2 věci. První je dorůstání organické tkáně na kostru záporáka. To vypadalo dobře a částečně mě to probudilo z PG-13kového blamazu. Druhou věcí je Draxův vtip na tu holku s tykadly, když jí na konci filmu řekl "jsi krásná jen uvnitř" - to je meme. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

On se člověk těma hvězdičkama tlačí do kouta. Dal jsem poslednímu kapitánovi usa plnej? Dal! Byl lepší než Strážci? Asi ani ne... Ale přesto, že jsem se výborně bavil, párkrát nahlas zasmál a nakonec i trochu dojal, jaksi nemůžu dát plnou palbu. Proč? Nevím, asi snad proto, že se kolem Strážců vytvořil groteskoidní vesmír, kde je možný úplně všechno, kde je nemožný se o kohokoliv bát, protože stejně jako Bugs a ostatní kresleňáci, všichni přežijou všechno, kde postavy umírají jen proto, aby se to příště líp psalo a dramaturgovalo. Tak přesto, že Gunn odvedl nepochybně dobrou práci a poskládat dohromady tolik postav a linek tak, aby to docela dávalo smysl a mělo únosnou stopáž, musel být nadlidský úkol, nedokázal jsem se úplně nadchnout a nechat unést. Mám vás rád Strážci, ale děláte si medvědí službu a bude pro vás čím dál tím těžší mě dostat na svou stranu. PS: Bautista je buďto neuvěřitelně špatnej herec, co byl neuvěřitelně dobře nacastován, nebo je genius. Věřím v to první. ()

toi-toi 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Bol výborný, no i tak cítim sklamanie. Viac komédia ako akcia, stále sci-fi no s rodinným pátosom alá Hallmark. Humor baziruje od výborných vtipov (Baby Groot hľadá Yonduho plutvu) až po úplnú trápnosť (výkaly bol vankúšom). Postavi majú jasne rozdelené úlohy. Groot a Drax sú na humor, Nebula a Gamora riešia rodinné problémy akciou a Peter, Ego a Yondu riešia family issues. Je to dobré, no dalo sa i lepšie. A Howard the Duck by už mal mať vlastný nový film. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Strážci Galaxie nahodili takovou laťku, která se jen stěží bude překonávat - humorem, uvolněností, celkovým stylem. Filmů, které jsou pohodové a ještě příběhově dobré, s nadhledem, humorné i sebekritické a sebeparodické zároveň, nikdy není dost. A to všechno mixují v super koktejl, který se jim i na podruhé vydařil na jedničku. Za mě rozhodně bezva jízda s dobrým příběhem, atmosférou, postavami a prostorem pro jednu hlášku za druhou i příjemnou retro hudbu a hlavně hodně místa pro Baby Groota. :-) 100% ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť ale tieto Marvel hlúposti ma veľmi bavia. Jedná sa o obyčajné povrchné popcorny pre vymleté hlavy ale sú také rozmanité (od vážnych príbehov ako Wolverine a X-men až po veľmi odľahčené veci ako Deadpool a Guardians of Galaxy). Jedné ma bavia viac, iné troška menej ale dokopy tvoria veľmi štýlové universum a tlačia z obmedzených možností ktoré sú im predlohou ponúkané skoro maximum. Výnimkou niesu ani najnovší Guardians of the Galaxy vol. 2. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Pacilo sa mi to, dokonca mi nevadilo ani to, ze sa pre mna velmi necakane tlacilo na "rodinnu" notu. To som od tohto filmu fakt necakal. Aj ked tomu celkom rozumiem, takze no problem. Hlasky funguju na cca 90%, co pri tom mnozstve prakticky znamena, ze sa smejete vacsinu filmu. Jedine co ma odradilo od 5* je to, ze filmu chyba nejaky jasny zloduch. Ked sa zamyslim, tak oponentov bolo viacej, aj jeden co bol akoze Zloduch No. 1, ale nejako ma nezaujal. Sorry man. Film sa opat nesie na vlne 80's, co je riadne super. Soundtrack je zaujimavy. Ja som sa velmi zabavil. Konecne film, pri ktorom som nemusel nahlas kritizovat, aj ked to zelene platno mi oci tahalo :-D ()

Eterninox 

všechny recenze uživatele

Zřejmě ve snaze o osobitost se Strážci Galaxie 2 zříkávají zdánlivé "realističnosti" marvelovského univerza (včetně prvních GotG) a pokoušejí se o campovou space operu à la Pátý Element. To v praxi bohužel znamená, že se především tlačí na pilu s humorem, a vytrácí se divácká emoční investice. *** Například "Malý Groot tancuje na osmdesátkovou hudbu zatímco zbytek party bojuje s příšerou" je fajn nápad a na moment určitě pobaví, ale postavit na tom několikaminutovou sekvenci moc nefunguje. Obdobně otravné je, když Ravageři několik scén kašpárkují jako osazenstvo blázince, když každých 5 minut některá z postav propuká v hromový smích. nebo když jsou napínavé akční scény "pauzovány", aby si postavy mohly mezi sebou zašpičkovat nebo alespoň prohodili něco násilně vtipného. Prostě asi filmaři potřebovali často připomínat, jaká je to vlastně sranda, kdyby divák zapomněl... *** Hrdinové se navíc zdají naprosto nezničitelní (pokud se tedy zrovna scénář nerozhodne jinak), takže nečekejte ani žádné napětí. I díky tomu pak jakékoliv "dojímavě rodinné momenty" nebo průpovídky o "používání srdce" těžce nevyznívají. Aby té vypravěčské mizérie nebylo málo, expozice se většinou doslovně odříkává, a poměrně zajímavý záporák je (zase pro potřeby scénáře) značně nekonzistentní v tom, co vlastně dokáže. *** Částečně to kompenzuje jen řemeslná stránka. Na mega-barevnou výpravu a kostýmy, promakané efekty a cool záběry se celkem dobře kouká, g/oldies soundtrack šlape, a některé vtípky přecejen fungují dost dobře (obzvlášť Draxovy deadpan hlášky). Z moderních marvelovek pro mě ale i tak určitě jedna z nejhorších. 55% ()

Janko_Vlyrd 

všechny recenze uživatele

Jednotka bola solídnym štartom do novej série, rozbiehala sa postupne a divák nemal problém si zatriediť pocity po dopozeraní. Pri Guardians of the Galaxy Vol. 2 platí, že menej je niekedy viac. Na jednej strane disponuje film s najkrajším CGI (ktoré okrem iného zostarne za pár rokov), aké som mal možnosť vidieť zo všetkých Marveloviek a DCoviek k dnešnému dátumu. Na druhej strane, film spomaľuje tam, kde by nemusel a zrýchluje tempo tam, kde je ho až až. Film stratil čaro niekde v polovici, kedy ma ani orgazmické efekty spojené s dianím na obrazovke, skrátka, nedokázali uspokojiť. Bolo mi jedno, ktorá postava prežije a ako to skončí. Jediný tón zo soundtracku mi neuktvej v pamäti, ak nerátam originálne klasiky. Nebyť toho záveru, film by u mňa skončil niekde za druhými Avangermi. Tri s odretými ušami. ()

barrahir 

všechny recenze uživatele

Po dvojce Strážců Galaxie jsem toho nechtěl moc, stačilo mi jen, aby mi vykouzlila dobrou náladu. Ani to se nepovedlo. Navíc dobré osmdesátkové songy asi vybrakovaly jiné filmy, protože tady hrajou celkem sračky. ()

Flopik 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa k tomu dostal a musím povedať že nesklamalo.Opäť skvelá podívaná.Postavy skvelé staré aj nové.Príbeh je troška komornejší ako prvého dieli, viac sa tu dozvieme o Peterovi.Hudba vo filme skvelá, hrozne sa do toho hodia tie pesničky.Čo sa akcie týka tak pomenej ako v prvom diely.Celkovo musím povedať že prvý diel prekonaný nebol a to ani zďaleka.Avšak na 5* to stačí, bavil som sa a ako pri prvom diely vypadala nejaká tá slzička. ()

JM87 

všechny recenze uživatele

Bejt 10ti letej kluk, kterej na tohle pujde do kina, tak budu nadšenej. Spousta vtipných hlášek, super grafika, dobrá akce atd atd... jenže, když je Vám třicet, viděli jste spoustu podobných žánrových filmů, tak vlastně zjistíte, že to až tak vtipný není, že ta akce je nudná a že se věčně nedá sázet na dobrou grafiku. Jednička byla mnohem lepší. ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama