Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 092)

sirien 

všechny recenze uživatele

Na plakátech bylo "A co jste čekali?", což hodně sestřelilo má nevím-proč-existující očekávání a umožnilo mi to si film užít o hodně víc. V podstatě to je pořád jednička. Což je jak dobře - pořád vtipné, rychlé, odpočinkově povrchní atp. - i špatně. Jako vážně - ten film mohl mít trochu odvážnější ambici než "uděláme totéž znovu". A zatímco jednička u mě trpěla co do hloubky vztahů postav atp., tak tady mi zas nějak nesedly náměty - božská planeta, prvoplánovitost závěru. Celkově pořád hezkej zábavnej film, ale prostě sem opět šel z kina s takovým smutným dojmem, že mohl být i ještě lepší - ne nutně pětihvězdovej nářez, ale silný čtyři z toho třeba udělat šly. Ale nestalo se. ()

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Fajnová marvelácká zábavná omalovánka s peckovým soundtrackem a super hláškami. Zde platí výjimka z dogmatu, že "dvojky" jsou vždy slabší. ()

Darren98 

všechny recenze uživatele

S osvědčeným svižným stylem se vesmírná rozvíjející komedie odvážněji zaměřuje na dramatické momenty, a s propracováním veškerých vedlejších postav plynule přechází mezi kvanty humoru a paradoxně působivou vážnou notu. Využité Grootovo znovuzrození a obživlý Yondův charakter jako přední z mnoha všudypřítomných jedinečných témat pak při zachovalé úrovni soundtracku upevňují Strážce mezi nejzábavnější týmová dobrodružství. ()

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele

měl jsem strach jelikož pokračování zejména filmy s číslem "dvě" se mnohdy nepovedou ale stanou se i vyjímky kdy překvapí a v tomhle konkrétním případě překvapil až vyrazil dech! nejenže kvalitou se vyrovnala dvojka jedničce ale překonala jedničku o sto mil dál ... Což bylo jak jsem již zmínil dechberoucí všechny vlastnosti jedničky se přenesli do tohoto pokračování s tím rozdílem že tady dostanete minimálně trojnásobek všeho co obsahovala jednička!Dostanete takový filmový zážitek že byste si hned z fleku střihli další kolo a pal další a další atd... ať co se týče perfektně propracovaných efektů které jsou přímo hudbou pro oči ale hlavně humor který provázel celý film ať věčné postrkování Star-Lorda a Rocketa či věčně se přiblbě smějící Drax ... Nebudu nic prozrazovat jen ve zkratce na závěr chci říct že pokračování Strážců má vše ... Skvělý humor, Perfektní akce, Dobrodružství galaxií (zejména Yondu společně s Rocketem a Grootem), Rodinné drama spolu s bezvadnou rodinnou atmosférou atd ... Přinese vám to pláč, napjetí, smích, nadšení, husí kůži a k tomu všemu snad nejroztomilejší postavu vůbec a to nikoho jiného než Baby Groota celý film doprovází skvělý soundtrack ať orchestriální od Tylera Batese který je přímo skvostný a samozřejmě Star-Lordův "Awesome Mix Vol. 2" do kterého snad nemohli dát lepší skladby klasických sedmdesátek a osmdesátek doporučuji oba soundtracky oba už mám naposlouchané nejmíň 100x a samotný film je povinností vidět! ()

Aurus 

všechny recenze uživatele

8/10. Ano je to horší než první díl ale pořád to je hodně dobrý film který si zas někdy musím pustit. Příběh je velmi dobrý, postavy jsou sympatické, hudba je výborná, akce tu je perfektní, vtipy jsou geniální, efekty jsou na vysoké úrovni, lokace jsou zájímavé a kamera filmu je fakt super. Film má 80% zaslouženě. ()

phamphi 

všechny recenze uživatele

"Well, get ready for a 800-foot statue of Pac-Man with Skeletor and Heather Locklear ... I'm gonna make some weird shit." ()

SidneyP 

všechny recenze uživatele

Nehorázný digibordel a strašně přepálená stopáž. Kdyby se tenhle film vynechal v rámci MCU, nestalo by se nic. Gunn se zaměřil hlavně na rodinné vztahy, kterých si ve filmu užijete sice fakt dosyta, ale připadalo mi to jako zbytečný pokus o ždímaní citů diváka, který se upřímně řečeno povedl jen někdy. Další důkaz toho, že Marvelu se dvojky moc nedaří (čest výjimkám - ano, pomrkávám na tebe, Kapitáne). Vtip, učarování a celistvost příběhu z jedničky se nekoná tak moc, jak nás film donucuje. Závěrečné kreditovky - někdy je míň víc. Dám vám radu: nečekejte, ztráta vašeho času. 65%. ()

Sydonai 

všechny recenze uživatele

Hmm. Jednička byla stejně jako Doctor Strange závan čerstvého vzduchu do Marvel univerza. Dvojka je klasická chyba ve stylu "vezmu co fungovalo minule a narvu sem toho víc". Bohužel na úkor příběhu, během kterého film stojí na místě. Průměrná zábava, která se snaží až moc divákovi zavděčit. ()

ropufo 

všechny recenze uživatele

Guardians of the Galaxy 2 je film, který mě příjemně překvapil svou vtipností. Zasmál jsem se mnohokrát a spousta narážek byla opravdu trefná. Taky se mi moc líbily použité hitovky - soundtrack si určitě poslechnu. Také se mi líbilo, že se dozvíme více o jednotlivých postavách. Některé scény se trošku táhly a film chvílemi ztrácel tempo.,ale pokud nebudete Strážce brát příliš vážně, nudit se pravděpodobně nebudete. ()

SC 

všechny recenze uživatele

Barevnější, infantilnější, nudnější a s trapnějším humorem. Dle ohlasů prostě skvělé pokračování! Nu což, někdo rád vdolky a někdo zvracejícího Groota. Já (k mojí smůle) patřím do první kategorie… ()

HH 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než jednička. Jízda od počátečních tiulků až po ty závěrečné. Místy se sice musí nadechnout, ale pak pokračuje zase ve zběsilém tempu plném vymakaných efektů a solidních hlášek (snad nejlepší je ta s opossumem či Mary Poppins). Ani ten útěk do sladkobolnosti není až tak kýčovitý, jak mohl být. Zkrátka sovy nejsou tím, čím se zdají (v prvním dílu) být... Nebývale velký prostor má Groot a je to dobře. Sly Stallone má sice "čurdu", ale je dobře, že na to kývnul právě on. A vyslovený štěk Davida Hasselhofa mě také pobavil, je vidět, že má smysl pro humor. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele

Super. Možná i nejlepší Marvelovka. Ona je to spíš komedie s prvky rodinného dramatu a i přes ten galaktický rozsah docela komorní záležitost. Doufám, že v Infinity War budou Strážci hodně vidět na úkor ostatních nezajímavých postav což jsou prakticky všichni kromě Iron-man, Capa, Thora a Hulka (a i ten Stark už mě přijde vyždímaný - myslím dějově :)). Je úžasné, jak dokázal Gunn udělat tak omalovánkový film, který přesto nevypadá kýčovitě. 90% ()

Folky 

všechny recenze uživatele

Pokračování jak má být. Větší, ale zároveň ještě víc zábavné. Akce není vůbec nudná, scény vtipné a celkově to hrozně rychle uteče. I přes nefungující patos jeden z vrcholů MCU. ()

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Nechal jsem si schválně trochu času od shlédnutí, abych si utříbil dojmy. Dnes tedy již převládá spíše nelibost. Vol. 2 je především plný otravných dialogů, při kterých jsem měl nutkání si protáhnout uši nosem. Všichni navzájem si vylévají srdíčka a nacházejí k sobě cestu jak v laciné slzoždímačce. Najednou jsou všichni hrdinové a být členem Strážců galaxie je obrovská pocta a poslání. Kde je memento z prvního dílu "Strážci galaxie? Taková banda kreténů!!!"? Kde je naprostá lehkost a rozpustilost? Kde je ta záplava vtipu? Proč mají najednou všichni potřebu hledat svoje ztracené sestry, otce, syny a kamarády? Řešit svoje mládí, dětství, vztahy? Vtipů ubylo, mizerného patosu přibylo. Srážím hodnocení ještě za újmu na psychice, protože tohle mě osobně ranilo. ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama