Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 091)

Sorry 

všechny recenze uživatele

Puvodne jsem chtel dat pouze dve hvezdicky, asi jsem na tento styl akce prilis stary. I ten humor uz neni tak humorny. Nejake momenty ovsem vtipne byly a soundtrack byl prijemny. ()

Wallis3 odpad!

všechny recenze uživatele

Proč?! Proč z toho udělali takovou debilní taškařici?! Zatímco první strážci měli nějakej ten nádech mystéria a humor byl umírněnej, tady je stupidní začátek boj s vesmírnou chobotnicí, která z huby vypouští duhu, dokonce i asteroidy jsou barevný. Je to jako ty animáky, kde lezou oči z důlků, všechno se najde po kapsách, kámen rozpleskne postavičku, která si vzápětí strčí prst do pusy a sama se nafoukne. Všechno je nahláškovaný tak na sílu, že to ani vtipný není. Kostra příběhu? Pokřivená, jak když mrdaj hadi. Na jedné straně se ukradnou nějaký baterky, na druhé vyšinutej pablb, kterej chce aby celej vesmír byl ON (wau,jak originální a neopotřebovaný-ironie) a jmenuje se Ego (wtf) a jeho loď vypadá jak něco z kindrvéca!! Tohle neprobudilo ani to dítě ve mně, protože to bylo tak trapný, až to byla hanba!! Cesta, kterou se vydali druzí Strážci je absolutně nepovedená, a jestli by po ní měli pokračovat, tak ať se raději někam zahrabou a už nevylízají!!! ()

xmy 

všechny recenze uživatele

Trošku jsem se Vol. 2 bál, nicméně kvalita je zhruba totožná jako u prvního dílu. Též zde byly hlášky, akce, vtipné postavy (hlavně Rocket) + Hasselhof k tomu, vše samozřejmě v retro stylu. Místy se to trošku vleklo, pár hluchých míst, kratší stopáž by dle mého prospěla. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Trestu-hodná slátanina, nevtipná, nudná debilita o ničem. Aspoň že Z. Saldana má v těch kalhotech fakt hezkej zadek. Jinak by to byla fakt jen ztráta času. Hrozivej omyl. Úplně zbytečné. Jsem z toho celý rozladěný... OMG taková kravina ... fuj ! ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

To, čo som o prvého diela postrácal, tak som u pokračovaní dostal. Viac priestorov dostali emócie a rodinné záležitosti, ale nie je to prehnané. Autori a aj sám režisér nehrajú na nič: od samého začiatku je vidieť, že cieľom bolo zabaviť divákov a dosiahnuť toho, aby sa uvoľnili. K tomu odpovedá aj samotný príbeh a jeho koncepcia – všetko sa dá s dostatočným predstihom uhádnuť. „Strážcovia“ opäť excelujú a to jak v skupine tak aj individuálne. Asi by som nikoho nevyzdvihol, každý odviedol slušnú prácu. Veta „I am Groot“ stále funguje a hudba je opäť parádna. Z hľadiska vtipných dialógov a scén druhé dielo dopadlo lepšie. PS.: S. Lee samozrejme nesmie chýbať! ;) Osobné hodnotenie: 80% (****) ()

Kulda24 

všechny recenze uživatele

Po prvních 15 minutách jsem věděl, že to nebude film pro mě. Je to šílený, nepřehledný, moc barevný no zkrátka digibordel, jak se patří. Druhý díl mi přišel úplně bez toho šmrncu, a nadhledu, jako by se báli stvořit něco lepšího nebo jiného. Místo toho jedou na jistotu a ve starých kolejích, které už mě bohužel nebaví. Dialogy jsou velice nudné a nezáživné a jediné, co mě přišlo vtipné bylo, když Drax chytal ty své záchvaty smíchu. Příběh nepřináší nic inovačního a celkově mi z toho vychází film, který rozhodně podruhé nechci vidět. Lidem se to bude líbit, film vydělá spoustu peněz, ale když se podíváte pod slupku tohoto barevného jablka, zjistíte, že je pěkně prohnilé. Chtěl jsem dát 2 hvězdy, ale to by bylo moc kruté. 60 % ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Dala bych i 5/5, ale nelíbil se mi záporák typu "zničím celou galaxii bez logického důvodu". Jinak Strážci jsou nejpovedenější Marvel s vtípky pro dospělé (dospívající), vtípky pro mrňata, akcí pro teenagery, počítačovým vizuálem atd. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Tak nevím ... Ať nám z toho nakonec nevznikne vesmírná sitcomová telenovela. V jedničce se mi líbila příjemná vyváženost hlášek a akce. Ve dvojce máme opět obojí, ale tak nějak nekonzistentně namíchané. K tomu kýbl cukrkandlů o rodinných hodnotách, hned dvojitou love story a občas dost trapné dialogy. Nakonec mě asi nejvíc dojal odchod sympaťáka Michaela Rookera z jeho snad nejvýraznější role - ale třeba ho ve trojce nějak exhumují, kdo ví? :-) Každopádně tady opět máme v rámci tradice posledních let klasicky přepálený konec, kde je toho tolik, že se vám chce po deseti minutách usínat - proč? No je to přece dvojka, tak se do ní zákonitě musí všeho narvat 2x více ... Ale tak nakonec jsem se i tak vcelku pobavil a sem tam i hlasitě zasmál, zůstaneme tedy v červených procentech a budeme doufat, že trojka bude pojetím navazovat spíše na údernější první díl ... 71% ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Nooo, u mna sklamanie. Je to farebne, je to hlucne, daco sa stale deje, ale uprimne zabavili ma len joke-y, tych bolo aspon zopar ale bavil som sa menej ako u jednotky. Uprimne, treti diel mi je uplne ukradnuty a najskor sa na nho vyprdnem. Ale nie, asi sa ukecam, ale asi som sa prejedol tychto akcii a hrdinov na milion x sposobov, a dokonca, uz aj tych antihrdinov na y sposobov. Je toho strasne vela poslednu dobu. Bohuzial IMAX som premeskal, verim ze ten by ma zabavil. [#23/2017] ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Já s tím Marvelem asi končím. Nuda, nekonečná nuda, trapné fórky, nulový děj a nezajímaví hrdinové, o záporácích ani nemluvě. Kvantita začíná čím dál více válcovat kvalitu. A v tu chvíli je mi úplně jedno kolik zajímavých herců producenti na dolárky zlákali na minutové cameo. Guardians of the Galaxy vol. 2 se zasekli v bludném kruhu mimózně dávkovaných rockových vypalovaček, rádoby cool humoru a přeumělkovaného vizuálu. This kind of Hollywood fucking sucks a já skutečně nechápu, jak někdo může mít chuť si podobně sterilní paskvil pustit podruhé... 30% ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Víc expozice, méně Hasselhoffa, více Guardianů, méně (až tak) skvělé muziky, více emocí, stejně humoru. A jedna fakt drsná vyhlazovací akce k tomu. A jinak platí, to samé, co u jedničky – není to Marvelovka, je to Gunnovka a je to kurva super! Jedinou lehkou výtku mám ke Kurtu Russellovi, který tomu v první polovině moc nedal, ale jakmile došlo na zvrat, očividně si to začal užívat. Vtipy jsou boží, akce je boží, postavy mají rovnoměrně prostoru (a jsou boží) a Gunn je stále jediný člověk v Hollywoodu, co umí CGI využívat nejenom účelně, ale taky tak, aby za dva roky nevypadalo jako stará videohra. Scenáristická a filmařská třída, mnohem chytřejší a odvážnější než spotřební superhrdinské věci (dost jí asi pomáhá, že stojí stranou... a že to superhrdinská věc není). Jasně, není to takový zásah jako jednička, ovšem nejspíš proto, že ta fakt přišla zničehonic. A že tady se víc jede na rozvíjení vesmíru a pozadí postav. A myslím, že to nejlepší mají tyhle Gunnovy Hvězdné války teprve před sebou. Budu se těšit. ()

MikeeTheory 

všechny recenze uživatele

Nejodlehčenější podoba Marvelu mě spíš otravuje, ale když to vezmu kolem a kolem, musím objektivně uznat, že tvůrci zdařile pokračují ve vizi celého univerza. U Strážců galaxie jen nepatřím do té správné cílové skupiny. Potěšila mě hudba Tylera Batese, který každým rokem roste, a pár vtípků taky pobavilo. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Strážci galaxie léta páně 2014…..svěží vítr na poli blikajících vesmírných plavidel. Strážci galaxie roku 2017…..další efektní (neplést s efektivní) vesmírshow, u které ani pořádně nechápete děj, jen vnímáte barvičky. Už to prostě není ono. Účinek jedničky pominul a ačkoliv je Groot pořád Grootem, on a jeho spoluraketníci se už jenom s úsměvem na rtech zařazují do nekonečného zástupu prapodivných mimozemských bytostí. A ten „rodina je základ státu a kdo nebrečí, není emzák“ konec…..tak to si fakt myslím nebylo potřeba. Škoda, byli jste mi sympatičtí. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Gunn na to šel s dvojkou Guardianů úplně jinak, místo dalšího predictable epického dobrodružství téhle neustále se roastící party, divákovi naservíroval v podstatě rodinný snímek, kde se většina z postav vyrovnává sama se svými problémy, z nichž nejvíce vyčnívá Quillův původ a vztah s otcem (Kurt Russell), ale nebyl by to James Gunn, kdyby z toho nakonec v závěru neudělal epickou digitální řežbu. Groot je malý cute výhonek a v závěru vzpupný teenager, Gamora řeší většinu času sourozenecké problémy s Nebulou, Drax je mistrem říkání nevhodných věcí v nevhodnou chvíli, Rocket je na všechny salty a Yondu mění svůj vztah ke Guardians of the Galaxy. Soundtrack v podobě Volume 1 byl o trochu lepší, ale ten 80's odkaz je ze série patrný stále (songy, Hasselhoff, Pac-man..). Marvel je kasovní jistota Disney, což potvrdili i Guardiani, kteří z kin urvali přes 800 milionů a utržili skoro o 100 mega více než jednička. 4* ()

Azurovydrak 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je celkem nezáživná, vyjma pár vtípků, druhá to ale už slušně rozjede. Obdivuji a chválím výběr krásných osmdesátkových songů, které nádherně podkreslují atmosféru scén, které by byly jinak i vcelku nezajímavé. Jen škoda že to vypadá místy levně, čemuž nerozumím, jelikož v jiných scénách jsou zase efekty na velmi vysoké úrovni. Nejvíc se mi ale stejně líbí ono poselství. "Možná to byl tvůj otec, mladej... ale nikdy ne tvůj taťka." 70% ()

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Nádherný film - akčný, zábavný, farebný, dojímavý, vtipný, napínavý a krásne vystavaný. James Gunn urobil dobre, že pokračoval v režírovaní tejto série a že dvojka nie je iba nafúknutá jednotka. Skvelé ()

tomik99 

všechny recenze uživatele

James Gunn má zkrátka svůj ujetý styl, který na Strážce galaxie totálně sedí. Odlehčené filmy jsou fajn, ale úplně je nevyhledávám, ale Gunn předvádí se Strážci opravdu skvostní podívanou, která uchvátila i mě. Humorných scén je opravdu dostatek a přitom nepůsobí vůbec rušivě jako například v „Age of Ultron“. Je to takový zdravý humor, který potěší. Většinu těchto scén (a v podstatě celý film) si pro sebe krade Drax, který oproti jedničce dostává mnohem víc prostoru. Sype jednu hlášku za druhou a jeho přímá upřímnost mě několikrát dostala. Každá postava v podstatě dostane na plátně svůj patřičný čas, možná Gamora je trochu zastíněna, zvlášť v první části filmu. Vedlejší postavy se také povedly. Myslel jsem, že budu mít problém s Yonduem, Nebulou či Mantu, ale tato trojice byla naprosto úžasná a dýchá samotným Strážcům na záda. Původně jsem vůbec netušil, jak si představím Ego jako živou planetu. Inu, Gunn má opravdu velkou fantazii a naservíroval nám poměrně logickou a zajímavou zápletku o živé planetě, že jsem se sám nestačil divit. To se mi líbilo. Je to nové, inovativní, neokoukané. Hudba se také povedla a je jedno, jestli se bavíme o písničkách nebo vážném soundtracku. Co tedy tomuto filmu chybí? Dá se říci, že nic. Nedokážu říct ani jednu věc, která by byla na filmu špatně. Plné hodnocení mi ovšem z nějakého důvodu svědomí nedovolí dát. Ale o něm to v podstatě ani není. Důležitý je, že film dokázal skvěle zabodovat a James Gunn překonal sám sebe. ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama