Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 091)

Romi1010 

všechny recenze uživatele

Čakal som, že zopakovať kvalitu jednotky bude tažké a do kina som šiel s nízkymi očakávaniami avšak pre mňa osobne dvojka predčila jednotku. Smial som od začiatku do konca a niektoré scény boli tak dokonale prehnané, že som sa až zašiel od smiechu. Mimoriadne potešil Drax (Dave Bautista), ktorý tu dostal viac priestoru. Jediné v čom sa niekomu mohla páčiť jednotka je zápletka, keďže tam to bolo viac o porazení hlavného záporaka, kdežto tu som mal pocit, že to bolo viac o strážcoch samotných. 5* ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Na tendle film jsem se těšila opravdu dlouho a jsem ráda, že mě nezklamal.. ani trochu. Jak už tady někdo psal (nelze nesouhlasit), líbí se mi, že tahle "dvojka" se nijak nesnaží předčít jedničku (jak tomu u filmů často bejvá) a zbytečně se mega koninama snížit. Prostě pokračuje ve svém perfekcionismu.. ()

Professor Zoom 

všechny recenze uživatele

"To akože fakt zachraňujeme galaxiu znova ?" "Asi hej..." Myslím, že niektorí ľudia budú možno trochu nadávať na "len ďalšiu Marvelovku bez hlbšieho významu", ale ja som si film opäť užil. Predsa len v jednoduchosti je krása, nie ? Herci opäť výborný, pár zlatých hlášok sa našlo, cameá tentokrát neskutočne prekvapili (a potešili). Navyše to vyzerá tak, že Marvelu sa podaril nový hlavný antagonista, čo je len dobré. Najväčší dojem (okrem Baby Groota) na mňa spravila najmä hudba. Poviem len to, že Gunn skrátka vie čo robí, a robí to rád. Tým pádom z toho vznikne vždy niečo nové a dobré. Film má síce pár viditeľných podobností s prvým filmom, ale to vám však nebráni, aby ste si ho užili. Jedinou výhradou je u mňa jedine len pár dialógov, ale pre úžasnú vizualizáciu filmu som ochotný im ich odpustiť. Uvidíme, ako sa bude vesmírna časť MCU vyvíjať ďalej, a s pokojom v duši môžem tomuto filmu dať poctivých 95%-5* ()

NiaWolf 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný filmeček, který úspěšně navazuje na první díl. Překypuje dobře vyladěným humorem a originálními triky. Určitě to není nejlepší Marvelovský film, ale určitě patří mezi ty lepší. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Strážci galaxie jedou ve stejné rovině jako jednička. I když cestují po galaxii neskutečnými rychlostmi tak ve skutečnosti dělají jen malé krůčky kupředu. Děj tak v rámci MCU nikam ve skutečnosti neposunou, anebo jen malinko. Gunn se ve dvojce drží stylu jedničky, ale spíše rozvijí postavy a dává jim kromě odzbrojujících hlášek i nějaké ty nadlidské schopnosti a nějakou tu minulost. Všichni tu chrlí jednu hlášku za druhou a překonávají v tom v klidu své budoucí pozemské kámoše z Avengers. Celé je to vlastně limonádové CGI, které dává smysl a Baby Groot je díky tomu snad nejroztomilejší animovaná postavička ze všech. V kině se rozhodně nudit nebudete a na další projekci se budete i tak těšit stejně jako já. Bohužel to za plný počet nebude, neboť jsem postrádal větší posun kupředu… ()

ludva10 

všechny recenze uživatele

Bravo, bravo, bravo. Film mě velice překvapil a musím se přiznat, že jsem se u něho vlastně bavil od začátku do konce. Skvělé efekty ( umocněné v kině 4DX ), skvělé herecké výkony, výborná hudba a hlavně vyvážený nevtíravý inteligentní humor po celý film. Dlouho jsem se takto nebavil, díky. A pro všechny budoucí diváky - vydržte až do absolutního konce na několik ( opravdu několik !!! ) po-titulkových scén. ()

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Key words: FAMILY ENTERTAINMENT. Kým jednotka bola niečím novým, sviežim, humorným, niečím čo tu ešte asi nebolo ( aj vďaka obsadeniu ), tak dvojka ponúka o dosť viac. Okrem humoru, akcie, kvalitných dialógov a sympatických hercov tu tento krát máme aj rodinnú tématiku a problém začlenenia sa v kolektíve ( to len tak okrajovo ). Jediné negatívum vidím v slabej zápletke a tým nemyslím dôvod ich konania, to bolo skvelé, ale ten moment keď sa hlavné postavy pohádaju a ich cesty sa tak trochu rozdelia. Tu to bolo prekvapivo slabo prepracované. Mne to až tak nevadilo, ale dá sa to ľahko postrehnúť. Inak je to veľmi komplexný príbeh, ktorý po jednotke, ktorá nás navnadila na už spomínanú akciu, humor a interakciu medzi hercami, rozširuje obzory a dáva celej tejto „ ságe ” ( ktorá dúfam že bude ) iný rozmer. Nie je jednoduché byť ako tak objektívny, keďže si myslím, že objektivita neexistuje a preto je moje hodnotenie také aké je. Ako som už pár krát uviedol, ja dávam často len na pocity a u tochto filmu sa mi logiku vôbec, ale vôbec nechce použiť. A hudba: VÝBORNÁ. O, a aby som nezabudol, I am Groot. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Jak už je u Marvelu zvykem, jede se na jistotu a i na pokračování se tak dá použít moje recenze prvních Strážců Galaxie. S tim rozdílem, že prostoduchej Drax tentokrát víc hlásí a obsazení Kurta Russella přináší sympatickou oldschoolovou atmosféru stejně jako cameo Sylvestra Stallona (trochu jsem ale doufal, že bude vidět o něco víc). Potěšej taky různý popkulturní odkazy (Pacman a boží David Hasselhoff) nebo povedený hlášky. Míň nadšenej už jsem však byl ze schizofrenního chování některejch postav (Nebula), divně geekovskejch zlatejch "mimozemšťanů" nebo utahanějších scén z planety Ego (samozřejmě s výjimkou finále). Negativa však částečně vyvažuje skutečnost, že se tahle série nebere vůbec vážně, díky čemuž jde o nejpohodovější (nikoliv nejlepší) Marveláckou podivanou. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

Dvojka mě především ještě mnohem lepším scénářem zaujala mnohem víc než jednička, bylo tam i plno parádního humoru, skvělé herecké výkony a luxusní vizuální triky skoro po celou dobu filmu. 100% ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Jdu si sehnat prototyp číra, páč jsem hustej Mary Poppins!!! Gunn i napodruhý servíruje tunu zábavy s velkým Z, a návdavkem několik jednoduchejch, ale kur.a platnejch poselství, jako třeba že ségry by měli držet při sobě (což se mi do rodinný výchovy sakra hodí), nebo že pravej fort není ten, co si stříkne, ale ten, kterej se stará, nebo ( a tohle se mi líbí asi nejvíc ) že když "vypnete" boha, zbude z něj jen hromada bláta - takže: Fuck you, Sally!! ... teda ... Ego!! ... a to je všechno, co k tomu napíšu, jdu si do lednice pro prst. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Ešte vtipnejšie ako jednotka, plné nadsázky, sebaparódie a neskutočne peknej grafiky. Vidieť, že sa točilo na Red Dragon 8K. Brutálna ostrosť obrazu v IMAXe a odzbrojujúca pestrosť farieb. Boli to vizuálne hody naplnené vtipmi od začiatku po koniec. Len tej záverečnej akcie mohlo byť kľudne pomenej. Inak nadmerná spokojnosť a tešenie sa na Vol. 3. UPDATE 28.05.2023: Aj na druhýkrát super zábava, Kurt Russell si užil úlohu záporáka, film poskytuje vizálne hody, akciu, vtip, ale aj emócie. Potešilo vidieť znova spolu v jednom filme Sylvestra Stalloneho a Michaela Rookera (viď Cliffhanger :)). Teším sa na trojku! ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Barevnější a humorem prošpikovanější pokračování, ze kterého i přes vysoké očekávání nejsem zklamán. Je fakt, že místy už se až moc tlačilo na pilu, ale jinak všechny postavy opět super a Drax to totálně zabíjí (v pozitivním slova smyslu). Určitě stojí za podívání a další díl? Proč ne. 4* ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Očekávaný strach se naplnil. Abych se zasmál, či alespoň pousmál, musím vidět tolik digitálního bordelu, až z toho oči přechází. S odstupem času ani nevím, o čem to vlastně bylo. Rád bych viděl nějaké Strážce "lite version", ale budiž, dám jim ještě šanci, ale s odstupem... Jo a ještě něco, pseudo kjůůůt Grůtek je otravnej, tisíckrát lepší hláškař je Drax. ()

figliar 

všechny recenze uživatele

Druhý diel Strážcov narazil na jeden zásadný problém. Tým je zelené plátno. Prakticky celý film preto pôsobí ako počítačová hra a nedáva sa tu priestor na výraznejšie herecké výkony. Oproti prvému a originálnemu dielu, v tomto prípade však Strážcovia utrpeli aj tým, že James Gunn sa zo scifi snažil spraviť rodinný film. Vzťah otec - syn či sesterská rivalita by nemali byť hlavnou myšlienkou trháku jarnej filmovej sezóny. Aj keď narážky a gagy sú trefné tak ako v prvej časti a skvelý Awesome Mix vol.2 opäť zaraďujem medzi najlepšie soundtracky, dej je viacmenej prázdny a nedopĺňa diery v Marvel universe. Dokonca ani Groot tu nie je to čo kedysi. 4 hviezdičky sú možno trochu nadhodnotené, ale nakoniec predsa len, aj vďaka cameo roliam či Stallonemu a veľkému ohňostroju. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Ešte odviazanejšia a pubertálnejšia zábava ako minule. I bez momentu prekvapenia som sa stále bavil veľmi dobre, no ku koncu bolo toho digitálneho inferna trochu priveľa. Oproti jednotke došlo aj na hlbšie prekreslenie postáv, ktoré kupodivu popri tých stohoch gagov celkom slušne fungovalo. Stále je to ale predovšetkým len výborná zábava na dve hodiny - nič viac a nič menej. 8-/10 ()

emdvojka 

všechny recenze uživatele

Dvojka je o niečo dlhšia, ukecanejšia, ale i výpravnejšia. Groot dostal krute malo priestoru, najviac perlil pri úvodných titulkoch, ktoré boli mimochodom veľkým a veľkolepým úvodom, ktorý srší vtipom čo človeka vcelku naladí na viac ako dve hodiny rôznych situácii. Nieje to však také chemické a zábavne ako jednotka, čo je už trendom tejto doby, ale vždy si to drží dôvtip strážcov a preto sa teším na ďalšie pokračovanie, pretože na tak rôznorodú zmes postáv je rado pozerať. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Vůbec nejlepší a nejoriginálnější úsek filmu byla hned úvodní ani ne desetiminutovka s malým Grootem. Jinak u mě nějak nic moc nefungovalo a strážcovská charisma se spíš tak ucmrndávalo bez většího úspěchu. Humor mi po většinu času přišel zbytečně tlačený, příběh i celá kostra děje v podstatě o ničem a délku bych taky ocenil o 20-30 minut kratší jelikož už zhruba od poloviny jsem film dokoukával. Když to shrnu, ždímačka původního nápadu bez přidané hodnoty a celkově poměrně zklamání. ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama