Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 091)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

Kromě třetích a čtvrtých Avengers patrně nejočekávanější sequel v rámci celé historie MCU.. A zkrátka James Gunn opět dokázal, co za poklad nadělil všem fanouškům. Stejná parta, jen s menší verzí Groota.. Se stejnou chemií se zapíná druhá kazeta peckovních songů a jde se na to.. Začíná to vlastně okamžitě jedním kšeftem, který se vyřeší zase tolik Rocketovsky.. Útěk na naprosto random planetu, která je ale nakonec Quillovy bližší než všechno ostatní.. Původ Star-Lorda to je téma v podstatě celého druhého filmu a uvědomění si, kdo je to rodina.. Což už v jádru je vlastně klišé a někomu trošku prozíravější je rychle jasné, že rodičem je ten, kdo dítě vychová.. Líbí se mi, jak se tvůrci rozhodli postavy trošku životně nasměrovat a dát všem nástin vývoje.. Neuvěřitelně našlapaná jízda jako v prvním případě to není, ale na audiovizuální stránku se pořád nikdo nechytá.. Více prostoru pro Yondua jen umocňuje hlavní téma, které vrcholí tradičně Guardianovským dojákem.. Jen ta roztomilost Baby Groota je na mě někdy už moc infantilním prvkem, jenž tempo příběhu párkrát zbytečně nafukuje. Naopak trošku upozaděná linka se Suverény je daleko zajímavější, a nakonec i s nějakým potenciálem... Právě třeba vesmírná přestřelka s celou jejich flotilou, je jasně nejlepší část celého filmu.. Bohužel to ale není dokonalé v příběhu, který stojí okolo Kurta Russela, rozvláčněné povídání o tom, kdo je Peter, které vrcholí zcela rutinním zvratem.. Jako celek mi to přijde už poměrně obsáhlé, kdy by zkrátka nebyla chyba soustředit se jen na jednu z linek, ale když pak ještě děj přepíná mezi tím, co dělá část posádky ne Egu a jak Rocket s Yonduem řeší struktualizace posádky, je toho moc a hlavně to nepůsobí tak celistvě.. Není to vůbec tolik vymazlené a mám s tím hodně problémů, nicméně nikdo v MCU nemá tak dobře napsané postavy a jasně dané, kam je chce posunout.. Přesto ale po letech jsem si kromě hlavního twistu nepamatoval, o čem to je. A třeba ani, jak finále plynule navazuje do dalšího dílu.. /viděno v kině/ 75% ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

Je to větší, o hooodně šílenější a hlavně ambiciózní ve všech směrech. Triky jsou tu nepřehledné, stejně jako nudné akční scény bez napětí. Zároveň se tu objeví ty největší CGI zvěrstva ze všech Marvel filmů i celosvětové kinematografie vůbec. Zde zapomeňte na nějakou logiku nebo fyziku. Šílenosti (hlavně ve finále) se objevují neustále, ale zaručeně baví a nemůžete říct, že jste "tohle" už viděli stokrát. Neviděli. A to zaručeně. Retro soundtrack, na který jsem se těšil, tu je fajn, ale už ne tak jako v jedničce. Humor je většinou průměrný až trapný, ale i tak se najdou světlé stránky v podobě Grootova skotačení, které jsem si opravdu užil a smál se. Postavy stále baví jako minule a vyvíjejí se dobrým směrem. Závěrem říkám, i přes všechny vyřčená negativa, že snímek v klidu baví a nikdy jsem se vůbec nenudil. Ale zkrátka je to podobný film jako druzí Avengers. Všeho víc, digitální bordel všude a žádnou scénu, kterou chci znovu vidět, bych nevypíchl, až na konec, který je dobrý jako v jedničce. SCÉNÁŘ/3 POSTAVY/4 HUDBA/4 VIZUÁL/3 AKCE/3 = 17/35 ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Vseho, co fungovalo v jednicce, jsme dostali vice. Retro flaky, rozpustily humor a chemie mezi hrdiny sice furt slapou a ocenuju, ze nas hlavni zapletka dovedla do osobnejsi roviny. Druzi Strazci se ale topi v premire prekvapive nevabne digitalni omacky a odhaluji, ze Gunn neni zrovna nejzrucnejsi remeslnik v Hollywoodu. Pozoruhodne nevyvazeny film. ()

kreion 

všechny recenze uživatele

Hlášok je tam kopa, Groot je roztomilý a Drax si konečne vyslúžil viac hĺbky a nepôsobí tak plocho ako v jedničke. Avšak chýba tomu príbeh. Toto jednoducho nie je ten "iný" superhrdinský film, aký nám dala jednička. Hádam si na trojku najmú nejakého schopnejšieho scenáristu. 3/5 ()

wrána 

všechny recenze uživatele

Je to pecka, nenechte se odradit, smát se budete hodně a komu se líbila jednička, bude se líbit i dvojka, bez obav. Jen konec je poněkud zbytečně patetickej, ale kdyby takovou drobnou chybku měly všechny filmy, joo to by sme se měli nádherně:-)) ()

DaOtisAwe 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jsem nadšený. Asi to bylo shodou náhod, ale já jsem se královsky bavil, vůbec nenudil a dokonce všemi zmiňovaný pocit z digitální přeplácanosti mě taky nepotkal (viděno ve 2D). Sice konec malilinko přepálený, ale to mi nemůže zkazit dojem z celého filmu. Případal jsem si jako patnáctiletý fakan, protože na mě zabral skoro každý vtípek, skoro každá hláška. Určitě se z toho dalo vymáčknout více, ale mně to bohatě stačilo. ()

Aiwcz 

všechny recenze uživatele

Je to tak nějak skoro to samé, co byla jednička. Záporák, s čímž má Marvel vždycky problém, je zde zas jen tak na okrasu. Prostor pro jednotlivé protagonisty je lehce nevyvážený. Nebo spíše - je vyvážený až moc, což filmu malinko škodí. Pokračování se snaží být mnohem velkolepější, než byla jednička, a to kazí občas atmosféru. Ale možná za to může místy až moc CGI a je tam i "přegrootováno". Největším zklamáním je však soundtrack. Jak výběrem písniček tak i jejich zapracováním do scén. Kupodivu to však celé funguje a některé vtipy budou nezapomenutelné. ()

PunyHumanNo2 

všechny recenze uživatele

No raccoons or tree creatures were harmed during the making of this feature. Barevný spektákl někde na pomezí tří a čtyř hvězdiček. Scény s mývalem (Bradley Cooper) a modráskem Yondu (Michael Rooker) byly dokonalé, zbytek postav však působí poněkud komparzově a tvůrci si mohli odpustit přehršel humoru, který je chvílemi až rušivý (vážně - PacMan?), a neustále trapně se smějícího Draxe. Přes mírnou nevyváženost se však Marvelu konečně zadařilo představit slušného záporáka, super-saiyan bitku a přes laciné ždímání v závěru navodit emotivní moment. Popokornová zábava/10, a to stačí. ()

Marauder 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa jednoznačne najlepší film za tento rok ktorý som videl (teda až za Loganom) ale inak tento film fakt nemá chybu páčilo sa mi na ňom úplne všetko a bol by som rád keby z toho spravili trilógiu. ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Zábavnejšie, bláznivejšie a farebnejšie ako jednotka. Samozrejme, už bez onoho feelingu originality, ktorú prvý diel priniesol, no to snáď ani nikto nečakal. Humor funguje na výbornú, i keď trošičku poľavil v náročnosti a javí sa ako prístupnejší, zvýšil kadenciu a preto dá stále vašej bránici poriadne zabrať. Príbeh tentokrát v komornejšom a osobnejšom duchu, no nieje to vôbec na škodu. Postavy dostanú veľa priestoru na to, aby sa nám dostali pod kožu aj ináč, ako len hláškami. Každá postava je vyvážená a svoj čas na plátne využíva na maximum. A že je tento film pre MCU zbytočný? Samozrejme že je zbytočný pre marvelovské univerzum ako celok, no ako to vidím ja, tak pre trilógiu Strážcov to plní akýsi prostredník medzi jednotkou a trojkou (v jednotke sa tým dal dokopy, v dvojke ho viac spoznáme, a v trojke to všetko vyeskaluje - ale to možno predbieham). Okrem iného je potrebné si uvedomiť, že nie každá marvelovka má nejaký ďalekosiahly dopad na budúcnosť univerza, tak prečo to vyčítať snímke, ktorej primárnou úlohou je baviť, baviť a ešte raz baviť. A túto svoju milú povinnosť si plní svedomito. ()

wahaj 

všechny recenze uživatele

Dvojka stážců. Oh můj bože. Jednička je bezkonkurenčně moje nejoblibenější marvelovka, tak pochopitelně jsem se bál, že tohle neustojí moje očekávání, Naštěští to se nestalo. Můžu s čistým svědomím říct, že dvojka je silnější film, než byla první část. Zatímco jednička byla hlavně o ději a postavy tam prostě byly, tak tohle se zas zaměřuje na naše milované postavy a rozvine je natolik, že každý z nich působí jako pravý člověk. Teda pravý mimozemšťan. Nebo zvíře. Nebo strom? Snad chápete.. Každý z nich se během filmu posune o level výš v porovnání s jedničkou. Jsem hrozně rád, že tady ten záporák nebyl nějaký randomák. Měl svou roli, byl podstatný, a celkově děj a postavy posunul dál. Jiný marvelkovky by si z Ega měly vzít příklad. Film často skáče z vážných momentů do vtipu, což většinou funguje, ale někdy to pokazí momentum scény a nemá to takový silný dopad, jaký by to mohlo mít. Tohle je asi jediná negativní věc, která mě napadá, což upřímně nebyl zas tak velký deal. Mohl bych pokračovat a básnit o tom, jak to bylo skvěle, apod. Prostě na to běžte a přesvědčte se sami! ()

imaginer21 

všechny recenze uživatele

Epizodní. Přesně to, čím trpěl druhý Železňák nebo Patriot. Postavy už byly uvedeny na scénu a předvedly své v prvním filmu, zasadily se do MCO konceptu a uspěly u kritického a posuzovačného diváka. Strach tvůrců je pryč, lze zvolnit a víc se věnovat komornějšímu příběhu než zasazení do "mytologie". Na jednu stranu proto jasně hrozí pokles kvality (tvůrci mají větší prostor pro postavy, nepotřebují mnohokrát jen prospěšnou zkratkovitost), na druhou stranu se sází na sympatie i empatie diváka, který už postavy zná a chce víc. Kompromis? Zkrátka dát divákům větší dávku toho, co fungovalo. Zatímco u dvou zmíněných sequelů to nebyl dvakrát úspěch, Strážci paradoxně jedou vesele dál a funguje to. Především u zhruba první třetiny filmu jsem měl chuť střílet pěti hvězdami a zaklínat s nepochopením všechny místní kritiky. Mírné rozčarování přišlo zhruba v momentě, co skončila Rocketova hra s pastičkami a Yondu přišel o číro. Pak plyn ubral zhruba půlku a vše se do plné parády vrátilo (naštěstí aspoň) v závěru. Paradoxně hlavním hrdinou nebyl ani Peter poznávající svého tatíka, ani Gamora a její taškařice se sestřičkou, ani (opravdu) vtipný Drax a Mantis. Dokonce ani Rocket a roztomilý Groot (úvodní titulky rulez!!!!!!!). Ne, tenhle sequel byl Yondův. Zda záměrně, či ne; zda motivační pro další semknutí party či pro (pouhé) prohloubení divákových emocí, těžko říct. Tak či onak, ať každý soudí sebevíc, druzí Strážci především kypí dvojnásobnou náloží tolik milovaného (infantilního) humoru z jedničky, že se celý plný sál řehtal s kadencí, jakou snad už v kině nepamatuju. Viděno v 3D se zdařilým dabingem, trojky se nemůžu dočkat. ()

Bezejmený 

všechny recenze uživatele

Star Lord, Gamora, Rocket, Drax a Groot jsou zpět ve velkém stylu. Už úvodní scéna natočená na jeden záběr z nemožných úhlů a záběrem na baby Groota je skvělá. Ale je to jen začátek. Super akce, skvělé postavy, výborný humor (You look like Marry Poppins! :-). A k tomu ještě několik překvapivě hodně drsných scén. Prostě trefa. ()

Jack_F. 

všechny recenze uživatele

Jako ultimátní komedie, která si dělá prdel ze všeho a všech to funguje dokonale. Pratt a Bautista jsou prostě rodilí baviči. Problém pro mě nastává v podobě toho, že příběh je sám o sobě celkem průměr hodný zemských rozměrů(popravdě tady byla galaxie vážně jenom takové křoví). Není to špatné, ale jako sci-fi jsem si to v podstatě vůbec neužil.... 4 hvězdy, ale jenom proto, že Deadpool je v podstatě na stejné úrovni...nutno podotknout, že od strážců jsem ale čekal více a mimo humor mě to zas až tak nepotěšilo. Kdyby šlo dát 3 a půl, tak jasná volba. ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama