Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 8

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 091)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Na mě to působilo tak, že Honza Gunn si přečetl moje hodnocení jedničky a podle toho se zařídil. Škrtly se kecy, přestalo se hrát si na pupek světa a začala zábava. A na to já slyším, protože tak jako je i dvojka chujovina všech chujovin Matka, mě oproti první záchraně Galaxie nenutila trhat si chlupy v nose, abych neusnul. A v příští lekci už se snad konečně dozvím, jestli je Zoe zelená úplně všude. Napíšu. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nikdo by asi před třemi roky neřekl, že dokáže fungovat film mezi jehož hlavní hrdiny patří i mluvící mýval a strom opakující pořád jednu samou větu. Jednička byla ale v rámci filmového průmyslu něco neokoukaného. Jednička dodnes funguje jako úžasná sci-fi komedie která se vyznačuje úžasným situačním humorem. A kromě kvalit z toho bylo 773 milionů dolarů celosvětově. Proto musela vzniknout dvojka která si............ vede snad ještě víc. Příběh dvojky se odehrává asi tři měsíce po jedničce což znamená dvě věci......... postavy se zase tolik rozvinout nemohli ale zato lépe funguje jejich chemie. Už to není pět lidiček kteří mají chuť se navzájem zabít ale jsou ´´rodina´´. Strážci galaxie Vol. 2 především trpí syndromem Avengers 2 kde chcete aby si postavy více povídali než aby zažívali akci. A to se stane. Ke strážcům se přidavá i Mantis který je v rámci sociologie trochu opožděná ale jinak celkem kvalitní postava která by ještě mohla něco předvést. Ke strážcům se přidávají i dvě postavy ze Strážců galaxie 1- Yondu a Nebula. Yondu tentokrát dostává více prostoru a více prozkoumáme jeho nitro. A to samé se dá říct i o Nebule která tentokrát není obyčejná loutka. Otce Star-Lorda poté hraje Kurt Rusell který je 1) v úvodní scéně geniálně omlazen a za 2) skvěle hraje a stejně jako v Rychle a zběsile 7 a 8 si krade každou scénu pro sebe. Strážci galaxie Vol. 2 jsou především další vesmírnou space-operou a hned první scéna s Grootem láká na to aby si děti kupovali jeho hračky. Ale pro dospělého diváka to nepůsobí rušivě a naopak je to neuvěřitelně geniálně vtipné a další možnosti fungování situačního humoru. Strážci galaxie Vol. 2 jsou neuvěřitelnou space-operovou dávkou a to tak, že dle mého patří do TOP 5 celého marveláckého univerza. A stejně jako u jedničky si budete chtít pouštět písničky pořád dokola. Velká očekávání od trojky! Viděno v kině: 2x ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najlepší Marvel od začiatku Fázy 2. Konečne originálny príbeh, ktorý nie je len generickým derivátom ako väčšina príbehov od Avengers. No vrcholom je neskutočný vizuál plný úžasných masiek, kulís a "domaľovaných" pozadí. James Gunn replikuje campy space opery a paperbackové obaly sci-fi románov a privádza tento štýl do dokonalosti. Guardians of the Galaxy vol. 2 skvelo pripomína, že film je v prvom rade vizuálne umenie a že dokáže stvoriť pred očami tie najneskutočnejšie svety a bytosti. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Sranda to je, o tom žádná....dokonce velká sranda ale už to není tak cool jako jednička, něco to ztratilo....chyběl mi tam i nějaký klasický záporák. Ale dobře se na to dívá a uteče to jako voda, trojka bude rozhodně lepší = vydržet úplně do konce. [IMAX 3D] ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Galaktická jízda number 2 pokračuje a znovu ve velké parádě. Už první scéna tančícího Groota nemá chybu. Ono celkově tahle postava je kouzelná a vtipná. I další postavy jsou fantastické, plno hlášek a momentů, kterých se v jiných filmech jen tak nedočkáme. Trošku jiní hrdinové nám ukazují skvělou jízdu plnou akce, efektů a skvělé zábavy. Kam se hrabe Thor, Spiderman a jiní, kteří nabízejí jen a jen stejný zážitek. Do plného počtu chybí jen málo, ale přesto spokojenost obrovská. 8/10 = 87% ()

Rosaviva 

všechny recenze uživatele

"There are two types of people in this world, those who dance and those who do not." Moje obavy, že to bude horší než jednička se nepotvrdili. Strážci Galaxie jsou pořád stejně skvělí. Postavy neztratily svůj vtip, naopak, třeba Drax perlí ještě víc než v prvním díle. Dvojka strážců má ale ještě něco navíc, co prvnímu dílu vyloženě chybělo - Baby Groota (level roztomilosti dosahuje do mezigalaktických výšin). Pobavíte se vlastně už od prvního okamžiku, kdy film začne velkou akcí (kterou ale vlastně ani nevidíme), až do konce, konkrétně až do potitulkových scén (kterých je tu víc než dost). Nejvtipnější kombo byl pro mě Drax a (šeredná) Mantis, zlato si ale ode mě odnáší Baby Groot a jeho snaha o nalezení číra. Příběh, který se tentokrát soustředí na rodinu, sice není úplně světoborný, ale ono to prostě nevadí. A soundtrack stále boží. 5* ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Tenhle komiksový svět z dílny Jamese Gunna jednoduše miluji. Emoce, humor i v těch nejhorších situacích a silný příběh jedné rodinné historie. Určitě ještě lepší než jednička. Tahle marvelovská parta je stokrát úžasnější než cokoli s Avengers dohromady. A znovu je tu moje slabost pro Chrise Pratta bez trička. Pardon. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pri jednotke som povedal, že sa mi už dávno nestalo, aby som zo žiadneho fórika absolútne nepociťoval nútenosť. V druhej časti to síce úplne neplatí, pretože sa v nej nachádza také veľké množstvo srandy, že sa jednoducho nemohol každý joke vydariť. Ale nevadí, pretože pri drvivej väčšine z nich som sa v kinosále naozaj z chuti smial, až ma na konci škrábalo v hrdle od zakašliavania. Príbeh bol síce trochu plochý, záporak nie úplne dokonalý, ale bavil som sa na úrovni a od podobného žánru žiadnu hĺbku nečakám. P.S. Yondu je naozaj borec. Nech už je tu trojka! ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Dvojka Strážců Galaxie se povedla. Je to pořád děsná prča, což je základ, a skvělý hlášky se na diváka sypou ze všech stran (hlavně ty Draxovo). Pro svižnou akci se taky nechodí daleko, což je pro Strážce už běžná rutina. Dočkáme se vývoje hlavních i vedlejších postav, novou příběhovou linku a zajímavý prostředí. Malej Groot je fantastickej a celkově celá parta k sobě sedí, skvěle se doplňuje a nikdo nezůstává pozadu. Potěšilo několik skvělých cameo rolí od herců, který by tam nikdo nečekal, a jako vždy skvělej soundtrack. Vadu na kráse to má asi jen jednu - je to prostě dvojka. Jednička byla jedinečná, originální a měla scény, který bych si pouštěl pořád dokola. Dvojka je ale velmi vydařený pokračování, který má všechno, co je třeba, a i něco navrch. Skvěle jsem se bavil. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Vesměs trediční dvojka. Nese se přesně v duchu peckovní jedničky, ale už to prostě není ten wow efekt. Pokračování je to důstojné, ale dál už ani krok. 75% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Záporák je poměrně atypický (v dobrém) a příběh trošku bojuje s překombinovaností, ale dá se. Co se ovšem ve dvojce nedá, je tým. Gamora je víc chlap než ženská, potetovaný kolohnát je nevtipný, roztomilost baby Groota vyprchá během prvních 10 minut a sarkastický (ne)Mýval už podruhé řeší to samé dilema. Všechno tak táhnou postavy vedlejší, nové i staré, jmenovitě pak Ego (skvělý Kurt Russell), Broučice, Yondu a zkladnělá Ubula. Edit: Na druhé zhlédnutí o poznání lepší, což se nedá říct o jedničce. Tak naopak klesá a klesá... ()

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip jaksi přestává být vtipný, zejména, když to jsou džouky pro džouky s kadencí AK-47. O kýblech patosu a neochotě postavy umístit do nějakého použitelného dějového rámce ani nemluvě. Jako by vlastně vůbec na ničem nezáleželo; divák by se měl automaticky tetelit nadšením nad tím, že je opět v oblíbeném universu, kouká na oblíbené postavy ve zdánlivě frenetické akci, která chabě zastírá, že se ve filmu vlastně tak moc neděje. Nasrat. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Všeho víc, greenscreenu i příběhových nesmyslů a patetického bulšitu, zato vtip střílí z dobré poloviny mimo - a duše prvního dílu umřela někde cestou. 6/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Obsahovo aj formálne na podobnej úrovni ako jednotka, len sa mi zdalo, že oproti jednotke tu bolo menej hlášok a vtipných situácií, hlavne v spojitosti s postavičkou Rocketa. Tiež časť, kde Strážcovia pobývajú na planéte Ega ma bavila menej, ale koniec už bol zase výborný, akčne a vizuálne bombastický. Veľká spokojnosť, slušný nadpriemer. 80/100 ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Větší, nabušenější a barevnější než minule. V podstatě tučný upgrade jedničky, který jde jak do šířky, tak i do hloubky. Skvělé je prokreslení postav a prohloubení vztahů mezi nimi (Nebula vs. Gamora, Star-Lord a jeho původ). O komické vsuvky se stará především Drax a malý Groot, ale i tak je toho někdy až moc a over-the-top za hranou (časové skoky, velký Pac-Man...). Je to bláznivé, ztřeštěné, ale asi to tak má být, protože jako alternativa k příběhům ze Země to funguje velice dobře. [Přesná stopáž: 136 min] ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Prozatim jen 4hvězdy... Musím se to nechat rozlezet v hlavě. Nedostal jsem zase až tak to, co jsem čekal.... ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|40%| Shodou okolností mi to uniklo v kině. Tolik jsem se na to těšil. První díl se povedl, sice to není taková pecka jako Iron Mani, Avengers apod., ale přesto se jedná o výbornou oddychovku. No, ale tohle pokračování se tomu ani náhodou nemůže rovnat. Nevím čím to je (možná to bude i tak trochu mnou), ale mě to celkově moc nesedlo. V jednom kuse jsem se nudil, i ten scénář mi přijde takový nemastný neslaný, bez náboje, bez nápadu apod. Po skončení jsem dal 3*, ale nyní musím snížit na ty 2*. Šlo to úplně mimo mě. Akce byla rozložena po celém filmu, nebylo jí kvantum, ale dostatek ano. Nezaujala mě ani jedna scéna. Dokonce i vtip tu dost ubyl. Klíčová menší pointa s K.Russellem je dost předvídatelná. Postavy to zahráli dobře, ale přišlo mi, že to sehráli už s donucením. Jsem zklamaný, čekal jsem zábavnou marveláckou jízdu a ona to byla sterilní nuda. Ani to cameo se S.Stallonem mě moc nepovzbudilo. Snad budou další marvelovky lepší, ale už by je neměli tak často točit. Všeho moc škodí. Většině lidem se to bude asi líbit, červená barva, pecka, ale já se tentokrát k vlně nadšených nepřidám. Bohužel. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

K jedničce Strážců jsem měl poměrně dost výhrad. Zřejmě jsem byl až moc "přehypovaný" a nebyl jsem ani zdaleka tak spokojený, jak jsem zrovna u tohoto námětu očekával. Ovšem vše, co se mi chybělo v prvním dílu, mi James Gunn a spol. naservírovali v pokračování v míře vrchovaté. Vtipné od začátku do konce, Drax je zde naprosto fenomenální, audiovizuálně oslňující, ač bych možná subjektivně ocenil více trochu profláklejších osmdesátkových hitů jako v jedničce, a i přes lehce přepálenou stopáž ty dvě a čtvrt hodinky utečou jako prd. Oceňuji snahu o nahlédnutí do psychologie jednotlivých postav, které bylo na komiksové poměry poměrně slušné, navíc emotivní scény fungovaly na jedničku. Shrnuto podtrženo, pokud mi jednička stačila vidět jen jednou, dvojku si s chutí zopakuji - a ne jednou. P.S.: BABY GROOT JE BŮH! ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama