Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 091)

Lubik333 

všechny recenze uživatele

Šel jsem do kina s tím, že to bude kravina a taky že jo, ale tento styl filmů mě baví. Líbily se mi vtipné hlášky, herci sympatičtí, trochu přeefektováno. Hlavně už něco svědčí o tom že je to marvel. ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele

Neviem. Sú tu aj nudnejšie časti, ktoré sú ale vyvážené Draxom a WTF momentmi (finálový súboj). Vo výsledku ide o nevyvážené pokračovanie, ktoré je slabšie ako jednotka. ()

ChmelovaZ 

všechny recenze uživatele

You're like Mary Poppins! Zase bylo hodně akce, zachraňovaly se galaxie a sršelo to vtipem. :) Přišlo mi ale, že v tomhle snímku se tvůrci nesnažili překonat sami sebe, ale sázeli na jistotu, čili tancujícího Groota a na velkou sadu hlášek. Rozhodně to nebyl špatný krok, nic nepokazili, ale zas jsem od toho čekala víc. Asi jako když jsem se po jedničce Avengers těšila jak malá na dvojku. Je to to samé s tím rozdílem, že Strážci byli přece jen trochu víc kýčovití. :D Nicméně, film stojí za vidění právě už jen kvůli výše zmíněným hláškám, roztomilému Grootovi nebo nepřetržitě gebícímu se Draxovi. :) Byl to dobře strávený čas a z kina jsem odcházela spokojená a pobavená, jen si prostě myslím, že jednička byla o fous lepši. :) ()

Sashmen13 

všechny recenze uživatele

Je to možná trochu overkill, ale dám 5. Popravdě, těžko můžu přesně říct proč. Konec mě dojal, tomu se těžko dá odolat, především když se to člověka samotného dotýká. Celkově to příjemně plynulo a pár věcí i překvapilo. Kadence vtipů je prakticky neustálá a jejich variace je od hodně dobrých k infaltilním (těch ale není moc). Já bych řekl, velmi povedené. ()

Robbie 

všechny recenze uživatele

Som tak sklamaný že ani nemam silu ísť do detailov. Opakované vtipy, ktoré už nie sú vtipné a pobavia akurát tak priemerného predškoláka alebo dospelého na jeho mentálnej úrovni, ktorých pozerám že tu (aj v kine) je viac než by sa patrilo. Násilné dojímanie diváka, ani štipka napätia, nezmyselné, detinské zvraty, žiadny poriadny charizmatický záporák a nulový príbeh. Som šokovaný, že ľudia majú dnes takú nízku úroveň (nielen filmovej) zábavy. Ani ten soundtrack to nezachránil a nemal ani zďaleka také grády ako vol 1. Veľká škoda, že Marvel po svojom krátkom víťazstve opäť klesol do svojej povrchnej a silenej nudy. Hviezdy dávam za jediné vtipné cameo Davida Hasselhofa a zopár podarených hlášok. ()

Sathine 

všechny recenze uživatele

Na začátek musím říct, že sice u tohoto dílu jsem se mnohem více zasmála, ale hodnocení je určitě slabší, než u jedničky. Vzalo se všechno to, co fungovalo v jedničce a navýšilo se to o 200%. Ano, někdy to fungovalo - vtipné hlášky v první polovině filmu, ale někdy se až moc tlačilo na pilu. Třeba mě osobně přišlo, že až moc do popředí se dostaly songy z 80. let, které měly udělat tu správnou atmosféru, ale přišlo mi, že kolikrát se použily i tehdy, kdy to opravdu moc nesedělo. Ale pořád se jedná určitě o další nejlepší film z marvelovského vesmíru, obávám se ale, jak bude vypadat třetí díl... ()

Sheemass 

všechny recenze uživatele

Pokračování Strážců na sebe nenechalo dlouho čekat a je zde i s novou várkou akce a malým Grootem. Celkově film jede více na vlně humoru, než na silném příběhu, což ale mnohdy stačí, zvlášť když zde máte tančící ,,větvičku” a navíc se objeví i Sylvester Stallone (asi jen na dvě minuty). Při srovnání s ostatníma marvelovkama, se ale bohužel jedná spíše o slabší dílo, které nepřichází s ničím novým, jen výrazně přidává na barvách a digitálních efektech. Příběh je sice slabší a moc nepřekvapí, ale i tak chválím skvělý výběr hudby, povedené vtípky i super drahé efekty. ()

lindanovak 

všechny recenze uživatele

Druzí Strážci jsou zklamání, film svým pojetím připomíná špatně napsanou epizodu rodinného sitcomu. Postavy prošli změnou, nikoliv však vývojem. Nejvíce patrné je to u Draxe, který se změnil z válečníka na komedianta. V prvním dílu zajímavá postava, jenž bohužel v pokračování slouží jen jako komická vložka, navíc po chvíli začne být vcelku otravný. Groot je roztomilý, ale to je vše co může nabídnout. Z jeho postavy cítím jen prvoplánovou reklamu na hračky. Hlavní lídr týmu Star-lord nemá tolik prostoru, jak jsem očekávala. Kurt Russell v roli záporáka je charismatický, ale jeho pohnuty jsou vyloženě hloupé a sráží ho tak na podobnou úroveň, jako ubohého Ultrona i spoustu dalších Marveláckých záporáků. Akce je místy velmi nepřehledná a na plátně vytváří klasický digibordel, jenž nejvíc vyniká právě ve finální bitvě. Strážci Galaxie Vol. 2 se jednoduše nepovedli. ()

sebulba1981 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem,vynikající pokračování.Bavil jsem se stejně jako u prvního dílu.Tahle parta super hrdinů má prostě duši.Všichni hrají na výbornou.Zápletka je šílená,ale to k tomuto filmu patří.Chris Pratt je prostě boží.Na konci filmu jsem brečel,jak mě to dojalo.Trochu se začínám bát,jak je Marvel začlení příští rok do Avengers:Infinity War.Pomalu se k tomu připravují,ale bude z toho podle mě nakonec pěkný guláš.Uvidíme.Prozatím jim to všechno ještě vychází.Za zmínku ještě stojí vyzdvihnout Soundtrack,protože každá akce je podtržena písničkami ze sedmdesátých let,které sedí lépe než v jedničce.A pak ještě 3D,které tu dává zase smysl.Film je pestrobarevný tak to pěkně vyzdvihuje.Viděl jsem v kině na Smíchově,ale doporučil bych tentokrát IMAX.Dabing byl taky v pohodě,takže za mě plný počet hvězdiček. ()

bigmatko 

všechny recenze uživatele

strážcovia galaxie v plnej paráde nesklamali ani po druhý krát. od začiatku až do konca je to zábava, vizuálne divadlo, vtipné scény a hlášky, ktoré sa do deja zatĺkajú ako klince do dosky. poznám aj kreslené verzie, ktoré nadväzujú na prvý film a keď si chce niekto rozšíriť a predĺžiť zážitok zo strážcami tak odporúčam aj marvel:guardians of the galaxy. je to animovaný seriál a rovnako ako film je plný hlášok. Strážcovia Gaalxie sa v tomto film pretvorili na skutočnú rodinu a všetko tam výborne funguje aj konflikty aj vzájomné väzby. popkulturne odkazy sú skvelé a prekvapila aj účasť niektorých celebrít. Teším sa ďalšie pokračovania a aj na prepojenia s marvelovským vesmírom, ktoré tvorcovia slubujú už dlho. ()

demovka 

všechny recenze uživatele

Vesmírné dobrodružství určené pro teenagery. Je to svižné, vtipné, akční a barevné vesmírné dobrodružství. To, co mi ale nepřekonatelně vadí na tomto komiksovém dílku je jeho mělkost, všem rádoby zápletkám by bez problémům rozuměl i Forrest Gump. Neřeší se nic složitého, celé je to ploché a emotivní scény jsou patetické. Divák u filmu nemusí přemýšlet, jen se nechává bavit. Náročnější dívák se už v první polovině nudí. Možná za upozornění stojí brouček/women s tykadýlky, co pamáhají uspávat či měnit náladu. To je zajímavý nápad. A druhá zajímavá věc je osoba nebesťana. Mohla by to výt variace na stvořitele? Sic je ukázán v druhé polovině jako silně negativní charakter, co nemá nic společného s bohem, ale v první polovině to diváka napadne.Tak snad to tak mělo být. ()

zurivymlok 

všechny recenze uživatele

Ještě jednou to samé. Hlavní padouch vcelku originální, i když než začne padoušit to trochu trvá a jak začne padoušit, je to zase typický digitální bordel, které jsou bohužel jak Marvelu tak DC standardem. Přiznám se, že bych se spokojil i s komornějším finále i s padouchem, který by nemusel aspirovat zničit celý svět, resp. vesmír. Chris Pratt mi tu nepříjde tak cool jako v předchozím dílu, stejně tak Rocket. Co však musím ocenit je, že v některých scénách se celé kino řezalo a já taky. Jednoznačně nevtipnější byl Drax. ()

Fany000 

všechny recenze uživatele

Dvojka staví na všem co bylo v jedničce zmáknuto skvěle a přidává kopu humoru navíc, jestli první byl alespoň v některých místech maličko vážný, tak díl druhý posílá veškerou vážnost do patřičných míst a pokračuje si svou vlastní cestou, cestou zběsilých přestřelek, draxových vtipů které sype z rukávu nebývalou rychlostí, pošahaných situací, které rozesmějí každého a vrcholem všeho je Groot, ten je prostě úžasný. Druhý díl Strážců galaxie jsem si užil se vším všudy, je to film, který se s ničím nemazlí, valí na vás jeden šílenější nápad než druhý, hlášku za hláškou až to všechno skončí a člověk se cítí zcela spokojenej. Strážci galaxie se nedají brát vážně, ani nám nedávají šanci je tak brát, je to štěně, které zničí celý obývák, roztrhá vaše milované papuče, počůrá koberec a nakonec usne vysílením, ale stejně ho budete mít rádi, protože za ten kopec zábavy se dá odpustit vše. ()

Sub 

všechny recenze uživatele

Není to dokonalý film. Kolísá hlavně kostra příběhu, která tam snad ani není. Ale nekončící humor, práce s postavami, akční orgie a to že mluvící mýval, chodící strom a modrý pankáč z vás vymáčknou vic slz než lecjaké drama si těch 5 prostě zaslouží. Nevyrovnaný film, ale ty PRO jsou dost silná. ()

AmunRa 

všechny recenze uživatele

Takové slabé 4 hvězdy. James Gunn moc tlačí na pilu: Líbil se hláškující Drax - víc Draxe a jeho hláškování, líbil se Groot - víc I'm Groot a tancující Groot. Gunn prostě pročetl divácké recenze na první díl a všechno co se líbilo nasadil v dvojnásobném množství jen krůček od otravnosti. "Rodinný" tón filmu se nese ve znamení plačtivého odpouštění každý každému, což brutálně kontrastuje se zbytečnými masakry na pirátské lodi. Ale pořád jsou tu známí hrdinové, nová dobrodružství a všechno jede v kolejích prvního dílu a směřuje k dalšímu kasovnímu trháku. Oceňuji roličky pro Sly Stalona a Davida Hasselhoffa, Kurt Russel si se svou důležitou rolí poradil na výbornou. Hlavním postavám se nedá nic vytknout, svoje role odehráli herci bez zaváhání. Karen Gillian jako Nebula dostala zaslouženě větší part a nepohrdl bych filmem s hlavní rolí pro ni. Celkově Gunn lavíruje na hraně mezi "zopakujeme co se minule líbilo" a "otravně přeženeme co se minule líbilo". Naštěstí většinou zůstává na straně první varianty, ale nic nového se ve filmu neobjevuje. ()

Monditrade 

všechny recenze uživatele

Velká spokojenost.. s porovnáním s jedničkou je to konkurence schopné samo sebe.... dle mě to má jen malou vadu na kráse a to, že člověku občas trochu chybí té reálné skutečnosti než jen to zelené plátno v pozadí... ale na to si asi budeme muset do budoucna zvykat více a více... ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama