Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 092)

Misirlou odpad!

všechny recenze uživatele

Po Jedničce, která se mi velmi líbila, jsem, plna očekávání dobrého a kvalitního filmu, radostně zasedla a pustila si Dvojku. Prvních deset až dvacet minut dobrý, ale pak se film proměnil v chumel nesmyslných, sáhodlouhých, občas dobře rozehraných, ale nedotažených, rádoby vtipných scén, že jsem si po čtyřiceti minutách sledování ukousala nudou povislou tukovou tkáň na rukou a rozhodla se již dále nepokračovat jak ve sledování, tak v okusování tukové tkáně, protože další pěknou zásobu mám na břiše a tam se nejen neohnu, ale vzhledem k hrozící válce s KLDR si ji chci, v rámci hesla - až bude válka, tak hubený budou studený a tlustý budou hubený, schovat na horší časy. Taky jsem si říkala, že jsem na Dvojku nebyla asi správně naladěná, a tak jsem si pustila pěkný a kvalitní film Trojka na FreeVideo.cz. Druhý den, jsem si Dvojku opět pustila, abych mu dala ještě jednu šanci, ale dopadlo to tak, že po dalších dvaceti minutách, které jsem filmu darovala, jsem si vzala noťas a zbytek doposlouchala s občasným kukem na obrazovku. Když to utrpení skončilo, se slovy: "To byla ale sračka.", jsem vytáhla DVD a přemýšlím, kdo mě letos nasral tak, že bych mu to dala k Vánocům. ()

Tempter 

všechny recenze uživatele

Hlučné, přeefektované (a místy neuměle), uřvané, hudebně nechutné - 80-kové retro, ble, ale pořád dost vtipné na to, aby to bylo docela koukatelné. žádný žánrový posun nečekejte, ale pobavíte se dobře. Oddychově samozřejmě, ale to je občas taky třeba :-). ()

DominikMH 

všechny recenze uživatele

Ačkoli mě bolí po dokoukání filmu hlavu z toho, jak jsem musel zaznamenávat veškeré momenty, tak musím říct, že je to naprostá bomba. Barvičky tam a tam a má tu i takovou určitou přeplácanost. Mohli to trochu zmírnit. Draxovi citlivé bradavky, naprostá roztomilost a nevinnost Groota tomu nesměli chybět! Film naplněný velkým množstvím humoru, ale také i smutku. Za mě obrovské plus a přeji hodně štěstí ve Vol. 3. Doufám, že si nezkazí takovou skvělou sérii. Skončit se má přeci v tom nejlepším. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Akcemi nabitý snímek Strážci Galaxie s pořadovým číslem 2 jsme si doma pustili, přestože mi MARVEL kult nic neříkal a na podobné filmy jsem se vždy díval s nadhledem. Nicméně i já jsem jako kluk hltal komiksové příběhy, i když jsem se za dob mého mládí musel spolehnout maximálně na ty ze Sedmičky pionýrů či časopisu ABC. A když už jsem viděl tu jedničku, která nebyla vůbec špatná, tak jsem si nechtěl ujít pokračování dobrodružství party super hrdinů. V případě dvojky jsem si užíval výhody, že už jsem věděl kdo je s kým proti komu a taky v tom vzdáleném nekonečném vesmíru jsem měl už více jasno. Trochu mne překvapil začátek, kdy to vypadalo že hrdinové nebudou mít žádný velký úkol, ale povedou jen obchodní jednání. To ale neznamená, že by chyběly akční scény, těch bylo habakuk - od úvodu až do konce. A hned na začátku Chris Pratt jako Peter Quill, Zoe Saldana jako Gamora, Dave Bautista jako Drax Ničitel, stromeček Groot a mýval Rocket museli za dramatických okolností odletět z planety plné zlatých lidí. Ti je pronásledovali a zachránil je kdosi neznámý ve vesmíru. Po tvrdém přistání se Rocket pustil do oprav lodi a zůstal s ním Groot a také zajatá sestra Gamory, modrá Nebula. Pro ostatní přiletěl jejich zachránce, z něhož se vyklubal Quillův otec, jehož si střihl známý herec Kurt Russell a spolu s ním odletěli na jeho planetu, kterou sám vytvořil. V druhém díle se opět objevil Michael Rooker jako Yondu Udonta, další modrák a vůdce Plenitelů, což byla skupina zlodějů a ničitelů. Yondu Udonta kdysi unesl Quilla své matce a poněkud tvrdým způsobem jej vychoval. Právě tento zloděj se pak zmocnil Rocketa a Groota, když dokázal vystopovat ztroskotanou loď. To hlavní se ale odehrávalo na planetě Ego, kde byl zbytek týmu pod ochranou Kurta Rusella. Vše zde bylo ale příliš krásné a snadné, aby to byla pravda a bylo na našich hrdinech, aby zjistili co má Ego za lubem. Strážci Galaxie opět nezklamali, byla to fantastická barevná akční, ale nikoli strhující podívaná. Ve snímku se dalo najít několik hluchých pasáží, které mne nebavily, ale dalo se to přežít, protože vše vynahradila vždy nějaká akce která následovala. Nechyběl ani humor, který opět obstaral Rocket sotva s někým promluvil a také mne pobavil Drax Ničitel, když si povídal se společnicí Ega. Byla zde i láska mezi Quillem a zelenou Gamorou, i když poněkud potlačovaná. A byť byl Groot malým stromečkem, i tentokrát se mi hodně líbil. Jediné co mne moc nezaujalo byl ten příběh samotný o Egovi a jeho touze po moci, ale co už. Strážci Galaxie Vol. 2 ode mne dostali tři hvězdy v druhé galaxii ***. ()

Sorafay 

všechny recenze uživatele

Oproti prvému dielu výrazný pokles, no furt nie taký, ako Avengrs a Thor 2, či iné pokračovania z tejto dielne filmov. Hudba a efekty stále super, dej trochu...nudný, ale furt ma tam bavilo veľa vecí, pre ktoré si to nezaslúži menej ako 4, pre mňa. ()

tehol 

všechny recenze uživatele

Rrrete! Rrrrete! Rrrete! ano, takhle si predstavuji dokonaly velkofilm. oproti 1. dilu skok vpred(presne, jak jsem predikoval). nabusena akce, vtipne, opakuji velmi vtipne (ne samoucelne wannabe cool - zdravim deadpoole) hlasky, nadupany soundtrack a nyni uz i rozvinute postavy. vse tu funguje a kazdy detail, sebemensi kraviina ma svuj duvod a je propracovana do posledniho bitu. treba zaverecne titulky s v pozadi tancici Zoe popsanou I am Groot. ps. az ted jsem si vsiml, ze andyho(peter) matka je Samantha z hntlyl. No proste no comment. --- "Máš pravdu, jsme rodina. Nikoho neopustíme. Teda možná kromě tebe." ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

Na začátku pobavil pidi Groot,pak pobavil Bautista svým smíchem,spíš než akční sci-fi bych to bral s nadsázkou jako fantazy komedii,sice tam nějaká ta akční scéna je ale hlavní postavy to berou jako zábavu. ()

Kaucukovnik 

všechny recenze uživatele

Nemá to tak perfektní spád jako jednička, ale rozhodně žádné nedochůdče. Měl bych jedinou výraznější výtku - zápletka s Egem najednou prodělá ukrutný skok a jeho společný čas s Quillem je mezi oběma extrémními polohami velice krátký. Klidně bych bral, kdyby postavu Ega tento film jen představil skrze jiný příběh a zvrat a vyvrcholení proběhlo pozvolněji až ve trojce. Nehodlám ale panu Gunnovi kecat do řemesla a dál mám jen chválu - hrdinové jsou sympatičtí (a sympaticky nedokonalí) a padouch je o proti prvnímu filmu nesrovnatelně lepší, a to jak po stránce charsimatu, tak hloubky. Srandy je kopec, ale když je potřeba, tak se dovede i zvážnět - hlavně Youndu a Rocket mají opravdu vynikající rozhovor z očí do očí. Yondu je tu vůbec můj oblíbenec, a s tátou se nám navíc šťastnou náhodou podařilo trefit závěr filmu na Silvestrovskou půlnoc - kdo film viděl, dovede si představit účinek. :) ()

altean 

všechny recenze uživatele

Pokračování skvělá jízdy z prvního filmu. Hudba z 80-tých let, skvělé postavy a vtipné hlášky. Tentokrátse tu objeví dokonce můj oblíbený akční hrdina z mládí Kurt Russell. ()

StarFsh 

všechny recenze uživatele

Každá generácia mala svoje "dobrodružné filmové sračky" na ktorých ulietavala. Tento film je však viac schyzofrenický než Joker. Snaží sa tváriť ako 80-tkový film, ale je utopený v moderných sračkových CGI, ako Titanic v severnom mori. Je to vlastne len komiksový a plytký Star Wars bez kúska invencie. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: V marveláckém filmovém vesmíru film číslo 16: "Vypadáš jako Mary Poppins." - "Je to hustej týpek?" - "Jo. Jo je." - "Jsem Mary Poppins!" Strážci Galaxie musí opět zachraňovat vesmír a přitom znovu pořešit vzájemné vztahy. Star-Lord se setká s otcem, kterým je Kurt Russell a je to dokonce bůh. Taky se zde potkáme se Sylvesterem Stallonem a na pár vteřin se objeví David Hasselhoff. Je to poměrně ukecaná digitální záležitost. Příběhově nesoustředěná a překombinovaná. Tancující větvičku s roztomilými kukadly zabírá ty nejlepší scénky. "Máš tu děsnej chlív!" - "Já jsem Groot!" - "Brzdi, já neprudím. Ty prudíš! Víš co je pruda? Dřepět tu a hrát tu přiblblou hru. A zrovna tak, zakopávat o ty tvý šlahouny." - "Já jsem Groot!" - "Už vím, jak se cítil Yondu." Pubertální humor tady znovu vládne. Oceňuji vizáže mimozemšťanů, pecky z walkmana a Groota! - 20%. P.S: Po konci filmu následuje dokonce pět krátkých scén. ()

Pennywise168 

všechny recenze uživatele

Dvojka to měla těžší, protože stavěla na překvapivém hitu, takže to mohla v podstatě jen podělat. A nepodělala. I když to není zase takové překvápko, jako byla jednička, pořád je plná scén, na které se člověk rád podívá znova. Už jen ty úvodní titulky se dají pouštět ve smyčce stále dokola. A navíc, vždycky jsem byl přesvědčený, že Mary Poppinsová je cool - tenhle film mi to potvrdil. ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama