Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 10

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Recenze (1 092)

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Správně udělaná dvojka. Vezměte to, co v jedničce fungovalo a znásobte to. Takže tu máme: Další ultravtipný úvodní titulky, víc Rocketa, víc Draxe, víc Yondua, víc oldschool muziky, větší vyvraždovací sólo pro hvízdáním ovládaný šíp (tuším, že se James Gunn chtěl přiblížit extrémně vtipnému masakru z Kingsmana) a do toho nějakou tu romantiku, rodinné vztahy a samozřejmě tuny a tuny hlášek, které jsou v české verzi ještě korunovány bohatým slovníkem překladatele Vojtěcha Kostihy. A pak je tu sozřejmě Baby Groot, jehož roztomilost u vás asi (bez ohledu na věk a pohlaví) spustí laktaci. Jelikož v poslední době už jsou Marvelovky trochu na jedno kopyto, tak je fajn, když se aspoň pořádně zasmějete. Tak se připoutejte a nechte se pobavit. Já jsem Groot. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na druhou část Strážců jsem se hodně těšil, ale asi jsem očekával až příliš. První čtvrtina filmu mě jaksi nebavila a místy mi přišla až trochu dětinská, později jsem se do děje přece jen dostal, ale pořád jsem byl dost nesvůj z toho, že se jedinou vtipnou postavou (takovým tím buranským způsobem) stal Drax a že si mé sympatie získala Nebula (zřejmě podle hesla mrzák k mrzákovi sedá). Ovšem to, co proběhlo v závěru snímku, to bylo odporné. Takové množství patosu bych čekal spíše ve filmu, v němž by hrdinní členové amerických záchranných složek vynášeli mrtvé a zraněné spoluameričany ze zřícené budovy po sebevražedném atentátu. Za snahu 3*-. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Netvrdím, že jsem se občas nepousmál, párkrát jsem se i krátce zasmál, humor je tu vcelku slušný, kousavý a ne úplně pitomý. Ale na můj vkus je tahle série příliš velká šaškárna. A příliš extravagantní a infantilní a digitální a patetická a laskavě hřejivá (fujtajxl). Mohl bych zopakovat to, co jsem napsal už k jedničce, jen mojí mimozemskou favoritkou už není zelená Gamora, nýbrž tykadlovitá Mantis. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

James Gunn v Guardians of the Galaxy Vol. 2 zvolil diametrálně odlišný styl než jako u jeho předchůdce z roku 2014. Zde se spíše řeší rodinné vztahy a katarze mezi hlavními postavami, přičemž záchrana galaxie je zde až "na druhé koleji". Někomu se to může zdát jako velmi podivný krok zpět, nicméně u mne tento odlišný přístup fungoval na všech frontách. A i když tedy někdo z mé předchozí věty může nabýt dojmu, že akce je zde poskrovnu, nemůže se mýlit více. Je jí zde více než dost a s nemalou dávkou nadšení, kreativity a pěkných kamerových "veletočů", takže se před Vámi rozestře dobře známá neonově-komiksová podívaná s oblíbenými hrdiny, která obsahuje nepočítané množství trefných hlášek na metr čtvereční. Právě tento atribut, společně s akci, je výkladní skříní Guardians of the Galaxy Vol. 2. Každá postava má svůj památný hláškující moment, avšak když se do záběru dostane Dave Bautista a jeho Drax, všichni ostatní rázem mizí v jeho stínu. Za zmínku též stojí role Kurta Russella, jakožto Star-Lordova otce a malé cameo Sylvestera Stalonnea v roli Plenitele. Oba herečtí matadoři si své role velice užívají, takže je na ně vážně radost pohledět. Co tedy ještě více dodat? Guardians of the Galaxy Vol. 2 si pořád zachovává svou originální osobnost, s níž hrdě vyčnívá z portfolia filmů MCU. James Gunn opět vytvořil skvěle natočenou popcornovou podívanou, která všechny skalní fanoušky stáje Marvel nadchne svým bezprostředním přístupem a skvěle zvoleným soundtrackem. Takže mám pro Vás jen jednu radu: Neváhejte a okamžitě na to běžte do kina! Star-Lord a jeho parta jsou totiž opět v "plné polní" a připraveni zachránit galaxii s velkým úsměvem a hláškou na rtech! PS: Baby Groot je snad tou nejvíce roztomilou postavičkou celého komiksového světa! PPS: Doufám, že mi nikdo neřekne, že jsem šereda, která je krásná. Uvnitř. (Viděno v kině CineStar Jihlava) „The fate of the universe lies on your shoulders. Now whatever you do, don't push this button 'cause that will set off the bomb immediately and we will all be dead! Now repeat back what I just said.“ ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„You shouldn't have killed my mom and squished my Walkman!“ Před dlouhými dvěma roky jsem křičel "Chci dvojku!". Sen se mi plní, protože kvalitativně Strážci toho moc neztratili. Právě možná i naopak. Největší hity pokračují a je čas obléci skafandry pro stav beztíže. (A nebo, jen pro srandu.) Tahle partička, kterou vytvořil James Gunn, mu sedí dokonale. Chemie mezi postavami funguje i podruhé, a možná i lépe než v jedničce. Tím, že se parta už nemusí dávat dohromady, tak funguje od začátku do konce. Nechybí popichování Star-lorda (Chris Pratt) a Rocketa (Bradley Cooper). Do toho vždy přijde Groot, aby pronesl svoje Iam Groot. A já mám úsměv na rtech. Ke spokojenosti tedy nemám daleko. I tentokrát je vesmír plný akce, humoru i hezkého vizuálu. Za nové postavy se představí Kurt Russell, který moc komentáře nepotřebuje. Od jeho hereckého comebacku zahrál dostatek rolí a stejně má ve všech charisma. Pětice Strážců je stále sympatická a nepotřebuje ani moc chválit. Marvel opět dokazuje, že ke štěstí stačí málo. Vizuálně hezká podívaná plná skvělé muziky a trefného humoru. Akce není chaotická a je jí dostatek. Dvojka je přesně ten typ pokračování, který se mi moc líbí a baví mě. James Gunn pokračuje v nejlepší sérii u Marvelu a má našlápnuto na nejlepší trilogii. Modlím se, aby se žezla chopil i potřetí a přinesl mi další epické, barevné pokračování téhle mojí oblíbené party. Vše funguje jak má, a možná právě že na podruhé je to větší zábava než předtím. Já si Guardians of the Galaxy Vol. 2 užil nadmíru. Takže mohu s klidným svědomím napsat "Hergot já chci trojku! A to hned! „So we are saving the galaxy again? - Yes. - Awesome!“ (98 %) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Taká oddychová pohodička. Rating pre najmenších, niekoľko podarených vtipov, niekoľko skvelých lokácií. Digitálnych aj normálnych a niekoľko fajn cameo rolí ako Stallone, Hasselhoff. Gunn stavia na istotu. Zabáva sa. Dokonca je na konci aj patrične emotívny a ako celok to funguje. Možno len tá prostredná časť medzi Russellom a Prattom mohla byť trošku dynamickejšia. V zásade ďalšia Marvelovka kde je všetko jupí a všetko je hej, aj keď vlastne jupí a hej nič nie je. Hudobný motív poteší a ako výplň Marvel Universa je to slušné. Ale takú poriadnu galaktickú pecku som nedostal. Úvodné titulky sú ale dokonalé. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

První Strážci byli příjemným překvapením a jednou z nejlepších Marvelovek, která kombinovala humor, charaktery a našlapanou akci. Postavy opět perlí, jsou vynikající a dvojka se snaží tyto atributy servírovat v mnohonásobné míře, což na mě jako celek nezapůsobilo. Prvních devadesát minut ve mě vyvolávalo pocit, že se jedná o nudný slepenec scének, který postrádá jakoukoli zápletku. V každém dialogu jde vidět snaha vecpat humor, hlášky za každou cenu a časem se to projevuje , neboť v určitých momentech chybí vážnost a epických scén je minimum. Postava záporáka opět slabým článkem, i přes výborného Russella a celý příběh kolem zničení lidstva prostě drhne. Poslední hodinka se snaží vše dohnat, akce je opravdu hodně a snaha o osudovost se jakžtakž daří. Na mě byla akce až moc barevná a tentokrát hrdiny posouvá na nesmrtelné polobohy, kterým nic nehrozí. Když se přes to přenesu, tak jsem si to v závěru nakonec užil. Po posledním kapitánovi a Dr. Strangeovi však nezastírám menší zklamání.......6/10 ()

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Tentokrát je výsledná jízda o malinko slabší než minule, přičemž nejzábavnější je snad hned úvodní scéna, která nepatří nikomu jinému než našemu milému stromku, stejně jako i několik dalších nezapomenutelných výjevů, přestože se do bandy galaktických zachránců přidávají také někteří další vtipálci. Oproti prvnímu dobrodružství je to ale na můj vkus trochu přeplácané. 75 % (Viděno během Filmového víkendu ČSFD 2017) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

O dosť slabší príbeh, o dosť slabší záporák, oveľa slabší (v porovnaní s predchádzajúcim strašný) soundtrack. Prvá scéna síce naznačovala, že sa zopakuje zábavná jazda z jednotky, ale ako sa viac odkrývala zápletka, tak bolo jasné, že chémia bola narušená. Najzábavnejšie momenty má tentoraz na triku, či skôr bradavkách, Drax. Slon v porceláne, ktorý sype krutú úprimnosť na všetky strany. Sklamanie, ktoré potitulkovým odkazom na trojku rozhodne nenalákalo. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se skoro stejně výborně, jako u jedničky. Kurta Russella mám rád a do zdejší postavy rozhodně přinesl vše co bylo potřeba, aby fungovala, stejně jako aby fungoval ten zvláštní rodinný vztah se Starlordem. Kulometná palba gagů a sarkasmu pomáhá překlenout i některé, možná trochu méně povedené pasáže.Tahle pestrobarevná odysea za zjištěním toho, že rodina jsou ti, kteří vlastně celou dobu stojí vedle nás, má větší stmelovací potenciál, než všechny možné i nemožné dramedy. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vypadáš jak Marry Poppins !!" - "Krutopřísně ??" ;) Gunnovsky zvrhlé, v jednotlivostech skvostné, v důsledku podivně doslovné a bizarně rozbité.. Yondu si natočil nový číro a James Gunn svůj vlastní "jsem tvůj otec Hasselhoff, kLuku !!" biják, biják tak našlapaný odkazy, o poznání méně intertextovými než vol.1, až mě mrzí, jak je místy špatný.. Soundtrack rovněž zoufalý.. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Pokračování neortodoxně humorného vesmírného dobrodružství. Povedené (i když ne dokonalé)! A konečně někdo úspěšně donutil diváky, aby zůstali na celé závěrečné titulky (neboť jsou prošpikovány krátkými scénami). ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Gunn to zase dokázal. Jednička sice byla o něco lepší, ale tohle je pořád parádní vtipná akční jízda. Akce, humor (Drax rulez), hudba, všechno na výbornou. Osobně mě, vzhledem k počtu postav, překvapilo, že u většina je zachycen nějaký vývoj (především Rocket, Yondu a Nebula). Sice tu není žádná taková emocionální ždímačka, jako bylo v jedničce "My jsme Groot," ale jeden z rozhovorů mezi Rocketem a Yonduem je také fajn. Jedinou výtkou jsou záporáci. Ten hlavní je fajn, ale zbylí dva za moc nestojí (hlavně Ayesha má asi tu nejpitomější motivaci vůbec). Ale tohle vynahrazuje Baby Groot. 90 % ()

OndwaK 

všechny recenze uživatele

Opět skvělá podívaná a předně jsem rád, že jsem dostal, co jsem čekal - kopec srandy, která je ještě o level jinde, než u ostatních polo-až-převážně seriózních Marvelovek a postavy, které spolu mají tak skvělé interakce, že mi úsměv z tváře za celou dobu skoro nezmizel. Oproti jedničce sice ubylo překvapení na téhle rovině a vtípky jsem tak "pouze" spokojeně hltal, zato se nám ale o dost zvýraznila rovina vážná. A ono to i fungovalo! A hlavně kvůli úžasně rozvedeným postavám, jejich postupně se odhalujícím příběhům a chemii můžu spokojeně říct, že je to v určitých směrech o dost dále, než jednička. Zase mi tam ale chybělo to kouzlo z úvodní scény prvního dílu, kde je opravdu všechno "vážné jak prdel", dokud nám Star-Lord nezačne tancovat. Rozhodně ale asi nejlepší Marvelový sequel co do udržení kvality! 87% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to ještě o maličko nadupanější než první díl, ale k plné spokojenosti mi chyběl výraznější příběh. Jinak je to ale hodně vtipná, barevná, akční a hlavně velice zábavná digitální omalovánka s se sympatickou partou, kterou bych chtěl vidět rozhodně ještě několikrát. Soundtrack opět perfektní, postavy se skvěle doplňují a to jejich hašteření mezi nimi skutečně funguje, Baby Groot je roztomilej božan a těším se na jeho pubertální verzi. V závěru se ale překvapivě docela zvážní a kupodivu v tomto bodě film funguje lépe, než kdy jindy a potěší i titulková sekvence, která je stejně hravá, jako samotný film. Trojka se bude doufám věnovat Rocketovi. Jeho minulost mě zajímá teď asi ze všeho nejvíce. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Jako pořád je to zábava, to o tom žádná. Jen mi přišlo, že to kouzlo něčeho nového a svěžího, které bylo spojené s prvním filmem, je trochu vyprchané. Ani gagy, super-chibi-cute Baby Groot a hláškující Drax (a další sympatické postavy, je jich tam nakonec celá plejáda) to prostě nedokázali zachránit. Co mě ale štvalo totálně, byla ta (možná schválně přepálená) snaha o dramatičnost - hlavně když třetinu filmu tvoří rádoby dojemné monology několika postav o tom, ja těžký měli dětství nebo jinou část minulosti, to už jsem se začal nervózně ošívat. A že příběhově je to zase taková jednoduchá naivitka, to už je u Marvelu zvykem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Po vrchole väčšinou prichádza pád. Sú výnimky potvrdzujúce pravidlo, je ich však málo. A potvrdenie mojej prvej napísanej vety, sa pokračovaním jednej z najlepších marveloviek iba viac betónuje. Kým hit roku 2014 bol nesmierne odľahčeným produktom, ponúkajúcim okrem tradične dobrých trikov a akčných scén aj niečo, čo sa vo filmových komiksovkách dovtedy veľmi nenosilo. A to nadhľad a agresívny humor. Toto všetko, však v tomto pokračovaní pôsobí kŕčovito a nasilu. Napchať čo najviac hlášok na minútu kubickú prinieslo iba odpor voči strojovému, akémusi nutnému spôsobu zaujať. Veľká ľútosť nad zahodenou šancou priniesť spektákel hodný odporúčania a hodného zápisu medzi diela spoločnosti Marvel, ktoré budú nesmrteľné na veky vekov. Jedničke sa to podarilo, dvojka je pre obdivovateľov Strážcov skôr utrpením. Aj napriek drsnému komentáru dávam ´´tuctové´´ štvorhviezdičkové hodnotenie, pričom dúfam, že sa to časom opäť zlepší. P.S. Najlepšie 3D za posledných veľa veľa rokov. ()

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama