Reklama

Reklama

Strážci Galaxie Vol. 2

  • USA Guardians of the Galaxy Vol. 2 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V rytmu zbrusu nových Nejlepších hitů #2 pokračují ve filmu od studia Marvel Strážci Galaxie Vol. 2 dobrodružství party superhrdinů, kteří se vydávají až na samé hranice kosmu. Strážci se musí naučit držet pohromadě a odhalit tajemství rodičů Petera Quilla. Staří nepřátelé se stávají spojenci a na pomoc našim super-hrdinům přicházejí i další oblíbené postavy z rozpínajícího se filmového vesmíru studia Marvel. (Falcon)

(více)

Zajímavosti (87)

  • Nápis na Star-Lordově (Chris Pratt) triku může na první dojem budit vliv asijské kultury. Jedná se ale o znaky, jaké byly používány na Kylnu (věznice v prvním díle). Jejich dešifrováním získáme nápis „GEARS SHIFT“ (řadící páka). (Charpy)
  • Film se natáčel od února do června 2016. Natáčelo se ve filmových ateliérech v Atlantě. (M.B)
  • Jde o první film zaznamenaný na kameru s rozlišením 8K. (M.B)
  • Kapesní radar Petera Quilla (Chris Pratt) je ve skutečnosti lehce upravená kapesní elektronická hra „Classic Football“ od firmy Mattel Electronics z roku 1977. (efenberger)
  • Rozpačité setkání Stakara (Sylvester Stallone) a Yondua (Michael Rooker) je pro filmové fandy nostalgickým odkazem na film Cliffhanger (1993), kde se oba herci objevili v rolích dvou horolezců, jejichž přátelství narušila tragédie. (Bertramm)
  • Komiksový scenárista Stan Lee se ve filmu objeví v malé roli muže, který si povídá s mimozemšťany, když Rocket (Bradley Cooper), Yondu (Michael Rooker) a další proskakují vesmírnými okny. (necisty)
  • Ve filmu si zahrál i bratr režiséra Jamese Gunna Sean Gunn, který ztvárnil jednoho z pobočníků Yondu Udonty (Michael Rooker). Na place pak opět vystupoval jako dubl pro digitálně vytvořeného mývala Rocketa (výrazy pomocí "motion capture" a hlas mu ovšem propůjčil Bradley Cooper). (Mr.Baboon)
  • Realizace pokračování byla oznámena již týden před uvedením prvního filmu v San Diegu na Comic-Conu 2014. (Spidey3)
  • Film měl být původně uveden až v červenci 2017, ale nakonec se datum premiéry přesunulo na 5. květen 2017. (Dio_Padre)
  • S 81 miliónmi pozretí v priebehu 24 hodín sa stal trailer k Strážcom Galaxie 2 druhým najsledovanejším trailerom na svete. Prvenstvo si drží trailer k filmu Kráska a zviera (2017). (Circumscriptor)
  • Poznávacia značka Egovho (Kurt Russell) vozidla Ford Mustang Cobra je taká istá, akú mal režisér filmu James Gunn na svojom prvom aute na vysokej škole. (belinko)
  • V komixe je Mantis (Pom Klementieff) z polovice Nemka a z polovice Vietnamka. Jej predstaviteľka je z matkinej strany z Južnej Kórey a otec bol z polovice Francúz a z polovice Rus. (belinko)
  • Režisér James Gunn v jednom z interview prezradil, že by rád natočil ďalší film, ktorý by bol spin-off o Nebule (Karen Gillan). Nebula je tiež jediná zo Strážcov Galaxie, ktorá nie je strážcom v pôvodnom komikse. (belinko)
  • Elizabeth Debicki (Ayesha) bola obsadená do filmu aj vďaka svojej výške (1,91 m). Jej kostým však obsahoval ešte topánky s opätkami, takže jej konečná výška sa zastavila na 2,01 m. (belinko)

Související novinky

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

Ani Strážci galaxie nepřekonali Super Maria

07.05.2023

Čtvrtá, ani začátek páté fáze marvelovského univerza mírně řečeno nenadchla, od vyvrcholení trilogie Strážců Galaxie, které na plátna dorazilo ve čtvrtek, se nicméně očekávaly velké věci. A film,… (více)

Sylvester Stallone míří do televize

Sylvester Stallone míří do televize

07.12.2021

Herec Sylvester Stallone, jehož Rocky v roce 1976 vyhrál Oscara, a který má za sebou role v komiksových blockbusterech Strážci Galaxie Vol. 2 a Sebevražedný oddíl a čerstvě dotočil i čtvrté… (více)

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

Will Poulter ztvární Adama Warlocka

12.10.2021

Server Deadline napsal a režisér James Gunn potvrdil zprávu o tom, že ve třetích Strážcích Galaxie oficiálně spatříme slavného marvelovskou superhrdinu Adama Warlocka. Co víc, už dokonce i víme, kdo… (více)

Reklama

Reklama