Reklama

Reklama

The Drownsman

Trailer 2

Obsahy(1)

Maddie, ktorá po nešťastnej nehode pri jazere prepadá hydrofóbii, presviedča svoje okolie o zohavenom zabijakovi, ktorý ju prenasleduje pri každej príležitosti, kedy príde do kontaktu s vodou. Jej sestra Hannah, ktorá sa domnieva, že Maddie si všetko len zbytočne vymýšľa a zveličuje, podniká v kruhu priateliek "záchrannú seansu". Maddie ponorí do vane, aby tak definitívne, raz a navždy prekonala svoj strach. Už čoskoro sa všetky zúčastnené presvedčia, že Maddie nie je až takou blázonkou, za akú ju všetci považujú... (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (41)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené, pár šukézních hereček a výborná úvodní scéna + ta ve výtahu. Jinak tady musíte hodně zapojit svoji fantazii, protože při té jedné scéně, kdy jedna z postav zmizí v umyvadle, to už mi bylo hodně do smíchu. Celé je to klišoidní až to bolí, strašně předvídatelné, byl jsem hlavou o několik minut napřed. Totální absence krve, smrti pouze utopením, což je prostě nuda. Vodník Freddy Krueger. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chtě nechtě jsem si vzpomněl na Ghost Shark. Tam se žraločí bubák zjevoval i v tom sebenepatrnějším množství vody. Tady ho vystřídal duch vraha, který své oběti topil. Filmařina to není zase tak špatná, herečky se i přes své evidentní limity snažily a vzhled samotného strašidla mě také nijak neurážel. Nevadilo by mi ani vrstvení všech myslitelných klišé, kdyby tu byla alespoň špetka napětí a hlavně kdyby topení nebyla taková nuda. Chápu, že ten, kdo se někdy topil, to asi vidí jinak a určitě se přitom "bavil", ale pokud se jedná o filmovou smrt ve vodě, je k ní potřeba něco nebo někdo, kdo oběti ukousne alespoň ruku. A ten tady nebyl. Snad příště. 30% ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Průměr. Opravdu se to svou podstatou docela podobá Noční můře v Elm Street, akorát tady nezlobí uhořelej vrah, ale utopenej vrah. A oběti k sobě nestahuje pomocí snů, ale pomocí libovolně velkých vodních ploch. Dějově je to klišé největší, kde se všechno stane přesně tak, jak znalý divák očekává. Nejpozději v momentě, kdy hrdinka začne googlit původ kletby, je jasné, na čem jsme. Natočené je to nicméně celkem pěkně, postavy v rámci možností sympatické a vizáž záporného vodníka OK. Hodnocení mezi dvěma a třemi hvězdami. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Vodná mora v Elm Street. Drownsman sa skutočne inšpiruje v Nightmare on Elm Street a ani to vôbec netají, akurát s tým rozdielom, že postavy nemusia zaspať, ale stačí, keď prídu do kontaktu s vodou a následne sa prenesú do ríše Freddyho... pardon, vodníka (alebo príde ten k nim). Inšpirácia však vôbec nevadí, pretože nápad s vodou je celkom solídny a s dostatočne ikonickým záparokám, z ktorého pri troške väčšej snahe mohla byť ďalšia kultová hororová postava. Jeho vizáž, aj celková mytológia je načrtnutá dostačujúco, akurát by niekto ten film musel myslieť aspoň trochu seriózne a neuspokojiť sa s tým, že natočí ďalšie neškodné hororové Béčko na jedno použitie. Ako horor je tak Drownsman iba skrz naskrz priemernou, veľmi nenáročnou hororovú tuctovkou s množstvom obohraných situácií a minimom napätia, kde neprekvapí vyslovene ani jeden moment. Natočené je to síce fajn, okrem hlavnej hrdinky, ktorá je otrasná herečka a neuhrala by ani obyčajné sedenie na stoličke postavy výrazne neotravujú, len nabudúce točiť s aspoň náznakom snahy. Drownsman mi prišiel ako horor, pri ktorom si síce každý zrobil čo podľa zmluvy mal a nič vyslovene nepokazil, ale ani nikto nemal potrebu do toho vložiť aspoň kúsok niečoho navyše. Našťastie to aspoň nie je horor, od ktorého niekto čakal zázraky, takže ako jednohubka nemôže výrazne uraziť. Akurát si na neho 5 minút po skončení už asi nikto nespomenie. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drownsmana už delší dobu vyhlížím a naštěstí jsem dostal přesně to, co jsem očekával. Svěží, atmosférickou, napínavou, originální a hezky natočenou nezávislou duchařinu, jaká tu nebyla roky. Tempo filmu je velmi slušné, vzhled a hlas záporáka perfektní ( Nová ikonická hororová postava bezpochyby), potěší i velmi sympatické mladé herečky, především hlavní protagonistka hraje velmi přesvědčivě a slušný soundtrack je samozřejmostí. Mínusem je absence lekaček, ale napětí a záporák vše vynahrazuje. Já se bavil příjemně. 65% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama