Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 2

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Recenze (155)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dva a pol hodinový, pre juhokórejcov typicky nesúrodý spatlanec komédie, rodinnej drámy a predovšetkým hororu, s démonmi, šamanmi, zombíkmi, posadnutým dievčatkom a spústou krvi. Množstvo jednotlivo skvelých scén, ako celok sa to ale nedá brať vôbec vážne, už len kvôli postavám, ktoré sa chovajú ako idioti. Škoda, pretože produkčné hodnoty to má vysoké a z nastavovanýchch zvratov v poslednej tretiny je cítiť ambíciu inovovať žánrové klišé. [Cannes] ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hororově hutnější subžánrová směska než jsem očekával. Nahý stařec s planoucíma červenýma očima mě teď asi bude pár dnů strašit ve snech, za to nedík. Je to možná až příliš přeplácané, motivů a zlých / potenciálně zlých entit je tam tolik, že si po zhlédnutí nejsem úplně jistý ... jestli v tom mám úplně jasno, ale celkový dojem je každopádně velmi pozitivní. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Asie za poslední rok. Velkolepý thriller/horor, který nemá potřebu formálně exhibovat a i přes šílené věci, které se tam dějí je zrežírován velmi umírněně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYLI VYDĚŠENÍ K SMRTI, PROTOŽE SE DOMNÍVALI, ŽE VIDÍ DUCHA. ŘEKL JIM, "PROČ TY POCHYBNOSTI? PODÍVEJTE SE NA MÉ RUCE A NOHY. JSEM TO JÁ SÁM! DOTKNĚTE SE MĚ A PŘESVĚDČTE SE: DUCH PŘECE NEMÁ MASO A KOSTI, JAKO TO VIDÍTE NA MNĚ"...“ /// Případ korejskýho 1. oddělení, ve kterým se mísí žánry a krve je jak z prasete. Je zde hodně hororovejch výjevů a scén, ale jsou degradovány debilitou. Policajti jsou spíš kreténi a neustále maj nasráno v „topánkách“. Není divu, páč za půlku průseru si můžou sami. To se pak „strašidlo“ může snažit, jak chce. Když řádí Ďábel v americkým filmu, většinou vím, co bude následovat. Zato tady dlouho nevím, jestli to vůbec myslej vážně. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vedle nás se nastěhoval Japonec. 2.) Zjistím, že jen korejskej šaman v sobě může mít víc tekutin, než fekální vůz . 3.) Thx za titule „titulkomat“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Korejská uznávaná záležitost, která otřásla na festivalech, v kině i s diváky od uznávaného režiséra, který má za sebou brutální thrillery jako Chaser a Yellow Sea a udeřuje znova.he Wailling je snad mix všech žánrů z Hororu je zde ( exorcismus, gore, nákaza, virus) prvky komedie, krimi i Thrilleru a překvapivě to funguje. Jako mínus vnímám stopáž 156 minut, která je značně přepálená, ale k nudě naštěstí nedochází, jsou zde famózní scény, silně atmosférické a hutné, nepříjemné dusno je zkrátka cítit ve vzduchu, ale očekával jsem trochu více gore vzhledem k hypu a zkušenostem Režiséra a samotné finále mi nepřišlo natolik úderné, aby mě rozsekalo a pociťoval bych nadšení, ale přesto se jedná o vysoce kvalitní, solidně zrežírovaný i vymyšlený film. Kdo rád Korejskou tvorbu, nesmí si tohle letos nechat ujít. Story 8/10, Atmosféra 8/10, Gore 5/10, Vizuál 7/10, Akce 4/10, Napětí 6/10,Humor 3/10. Zábavnost 6/10, Lekačky 0/10. 75% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Film stejně zrádný, uhrančivý, lstivý a nevyzpytatelný jako sám Ďábel. Dokonalé naplnění základního hororového principu, že nejděsivější je ztráta racionálních jistot, což dostávají pocítit nejen zdejší postavy, ale především i diváci. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Co dodat, Alík to napsal zcela výstižně. Tady je potřeba myslet asijsky a přijmout "naší" logiku. Vietnamec, thajec, číňan, japonec nebo korejec všichni máme jedno společné - Jsme zvrácený svině a proto "naší" (chápej žlutou) tvorbu tak žeru :-D Každopádně pomyslná přetahovaná mezi japoncema a korejcema kdo má nejlepší žlutý horory pokračuje a já jsem nadšená, že jsem si po té nehorázné sračce Neon Demon, mohla takhle dokonale spravit chuť u velmi mrazivýho , temnýho, depkoidního hororu. Tak a dnes se bude spát s rozsvícenou lampičkou a baterkou vedle postele !! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dlouhý to je, ale pořád je to pekelně hutná bramboračka, v níž se mísí kriminální thriller, jemnej humor a zaklínačskej horor, jak ho rád preferoval Hong Kong zejména v 70. a 80. letech. S přihlédnutím na to, že tu významnou roli hrajou šamani, halucinogenní houby a jeden Rohatej, mohl by se tenhle vál zdát jako přeplácanej, ale věřte, že příběh ve vážný rovině nejen funguje, ale postupně i skvěle graduje a po ne zcela jasnym závěru dokonce škemrá o další nášup. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Horor, který obsahuje komediální prvky, nelze považovat za plnohodnotný horor. Krom toho si Gokseong podřezává větev prostřednictvím afektovaných hereckých výkonů či přitroublých charakterů (zejména policistů). Příběh je však výborný. Gokseong proplouvá jednotlivými hororovými subžánry a nebýt toho nesmyslného komediálního nánosu, mohli bychom hovořit i o skutečně tíživé hororové atmosféře. Jenže je nutno hodnotit jako celek a ve výsledku tak Gokseong nestačí více než na dvě hvězdy. Jakožto hororový expert tedy nemohu fanouškům kvalitního hororu doporučit tento snímek ke zhlédnutí. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Skvělý pouze v první polovině, potom se Hong-jin snaží vytvářet v divákovi paniku a spletitost příběhu, který je nevěrohodný. Přepálená zvuková stopa a humor v hororovém žánru mi snad nikdy nesedne. Chan-wook Park jde více pod kůži. Závěr s ďáblem působivý. [Aff, 2017] ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Kvílení mělo rozhodně našlápnuto k tomu, být vynikajícím filmem. Atmosféra, vesnice, herecká parta, na začátku i pár vtipných momentů a do toho zvláštní případy, na jejichž vyřešení se divák vyloženě těší. Jenže čím víc začínaly být nadpřirozené, tím menší byla moje víra v solidní scénář. Pak se začnou objevovat červené oči, šamani a nakonec je z toho tak trochu nesmyslný mišmaš. Alespoň, že se jim podařilo udržet napětí. 3* ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V mestečku Gokseong prichádza k niekolkým záhadným úmrtiam. Všetky stopy smerujú k záhadnému mužovi v lese. Miestny policajt sa rozhodne zvláštny prípad riešiť s pomocou vlastných zdrojov, pretože v ohrození sa ocitla aj jeho dcéra. - Ja mám z týchto viac ako 2 hodiny dlhých hororov vždy pocit, že si tvorcovia myslia, že sú niečo viac a dokážu diváka udržať v nadšení tak dlho. To sa im však takmer nikdy nepodarí. The Wailing je mixom mnohých hororových subžánrov, ktorý však funguje len v niektorých častiach. Páčili sa mi hlavne scény s rituálmi, ktoré som v hororoch už dlhšie nezaznamenal. Masky posadnutých sú tiež prijatelné a záverečný zvrat to u mňa vytiahol na velmi slabučké štyri hviezdičky. + herec z Parasyte Part 1 a Parasyte Part 2 + herec z Monster + herec z Train to Busan ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Silný film, ale divácky trochu náročnejší, čo je ešte umocnené tou fatalistickou minutážou. Ale pozerá sa dobre, je luxusne natočený aj odohratý a postupne sa prepletá viacerými temnejšími žánrami (+ následne ich subžánrami), bez toho, aby sa nejak naštrbil celistvý dojem. A po vygradovanom, mrazivom a pre mňa nečakane uspokojivom finále, som dostal chuť si tento kórejský KLENOT pozrieť znova. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Film mi štýlom pripomenul tvorbu uznávaného Bong Joon-Hona, tvorcu filmov ako Memories of murder alebo The Host, keďže je to taký netradičný žánrový mix kombinujúci zaujímavé typy a neustále meniaci celkovú náladu, takže ma to trochu prekvapilo, keďže tento režisér sa predsa preslávil drsnými surovými thrillermi, toto je niečo úplne iné, ale s týmto samozrejme nemám absolútne žiadny problém, keďže aj tak to zvládol viac, než dobre. Mrzí ma len jedno, ale to je len čisto subjektívna záležitosť, že nemám žiadny vzťah k tématike posadnutých, rituálov, šamanov a podobne. Toto je pre mňa jednoznačne tá najmenej atraktívna oblasť celého hororového žánru a filmy s ňou takmer vždy rovno vynechávam, no to som teraz samozrejme nemohol, keďže ma zaujímalo to juhokórejské originálne pojatie. Tá dĺžka podľa mňa nie je žiadny problém, filmu síce chýba lepšia gradácia a údernosť, to sa možno dostaví až v úplnom závere, dokonca ani tých výnimočných scén tu moc nie je, alebo lepšie povedané, ja som si nenašiel ani jednu, ktorá by ma skutočne dostala, ale aj tak sa na to pozerá viac, než dobre. Dejovo je to zaujímavé a pritom aj celkom nepredvídateľné, zlo vôbec nie je pojaté čiernobielo a tak som si až do konca nebol istý, ktoré z tých javov a postáv sú skutočne záporné. Ako väčšinou v týchto juhokórejských originálnych žánrových kombináciách mi sadlo aj to striedanie atmosféry, keďže sa tu väčšinu času striedajú temné sekvencie, kedy skutočne cítiť, že sa deje niečo nepríjemné s úplne bizardnými, ktoré to skvelo odľahčia a musel som sa nad tou absurditou zasmiať. A práve tieto ma bavili najviac, keď sa na prvý pohľad odohrávalo niečo nepríjemné, ale to podivné pojatie to zmenilo na komédiu. A tak až do konca je na čo pozerať. Ale chcelo by to lepších hercov, prípadne postavy, v polovici filmu sa síce objaví charizmatický Hwang Jung-Min, ale aj ten je len šaman a tie jeho rituály boli také podivné, aj keď musím uznať, že mi tie tance prišli celkom vtipné, Jun Kunimura má zase úplne nejednoznačnú úlohu, takže som bol zvedavý, čo sa z neho vyvinie a poteší aj nadmieru sympatická Chun Woo-Hee, ale tí hlavní hrdinovia boli úplne nevýrazní. No už som si zvykol, že radoví policajti sú v juhokórejskej tvorbe za idiotov, aj keď na ich konaní som sa občas musel zasmiať. Takže celkovo si moc nemôžem sťažovať, na to, že sa The Wailing venuje téme, ktorú moc nemusím ma dokázal upútať po celú dva a pol hodinovú dĺžku, scenár je zaujímavý a réžia kvalitná, len ako som spomínal, chcelo by to lepších hlavných hrdinov a pár nezabudnuteľných scén, ktoré mi tu chýbali, ale aj tak sa mi to páčilo. 73% ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jedná se o celkem povedený horůrek, který je kombinací duchařiny, voodoo černé magie a zombie pandemie. Nejprve jsem měl pochybnosti neboť je film poměrně dlouhý a já si tak několikrát říkával:,,kdyby byl film kratší, bylo by to na čtyři hvězdy." Nicméně konec byl velice vydařený a překvapil dokonce i diváka, který už v hororech viděl snad všechno. 75% PS: to jsou všichni jihokorejští policajti takoví přizdisráči? První polovinu filmu si nechávali všechno líbit a přišlo mi, že snad ani u sebe nenosí žádné zbraně. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Seržant Jong-goo je príslušníkom kórejskej polície, ktorého jednej noci privolajú k brutálnej vražde. Páchateľ je zadržaný priamo na mieste činu, nijak nekomunikuje, pričom vykazuje známky závažnej choroby. Celé jeho telo pokrývajú rôzne druhy pľuzgierov či bradavíc. Od daného momentu sa začína v malom mestečku neďaleko Soulu vyskytovať čoraz viac podivných prípadov vrážd či úmrtí. Kým však polícia počas ich vyšetrovania tápa, kolegami podceňovaný Jong-goo sa od podaktorých ľudí dozvedá, že za záhadnými udalosťami by mohol stáť príchod neznámeho staršieho muža z Japonska. Keď už sa zdá, že sa to samotného Jong-gooa týkať nebude, obdobné symptómy začína vykazovať i jeho jediná dcéra Hyo Jin. Zachrániť jej život však bude znamenať: postaviť sa tvárou tvár neviditeľnému nepriateľovi, ktorého sila dosahuje úroveň mimo ľudského chápania. Zaujímalo by ma, či ľudia v Kórei naozaj medzi sebou komunikujú takým spôsobom, ako sa to prezentuje v ich filmoch. Aj vážna situácia vyznie v mnohých prípadoch komicky, pričom veľavravný je najmä ich výraz tváre. Strašne mám rád ich tvorbu. Sú herecky neuveriteľne všestranný pričom rozhodne (ako to podaktorí komentujú) nevyzerajú ako mnohopočetní súrodenci. Začnem od konca. Rozmýšľal som nad hodnotením troch hviezd, ale potom som si uvedomil, že toto je po dlhej dobe opäť niečo originálne, kedy sa miešajú rôzne hororové subžánre, pričom najmä z tohto dôvodu si "Goksung" nadpriemerné hodnotenie skrátka zaslúži. Akcie nie je priveľa, nejaké to gore či krv sa objavia, no sila snímku spočíva hlavne v záhadnosti či mystickej atmosfére. Záverečná 45 minútovka, vrátanie rozuzlenia je po všetkých stránkach doslova skvostná! Tá stopáž je naozaj prepálená, no nenadobudol som pocit, že by som sa nejak mimoriadne nudil. Navyše, kto je fanúšikom Kórejskej tvorby, nemôže byť z danej štruktúry spracovania v žiadnom prípade prekvapený. Za poslednú dobu som mal šťastie na dobre spracované filmy, som zvedavý kedy sa to dojebe (respektíve ktorý film to dojebe) - 75% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Ten převážněji spíš už jenom dialogovej hádankovej konec, spíchnutej dle ryzí šablony nejlepších temných východo-asijských pohádek, mě už vlastně jenom z milosti dorazil. Masakr. Mulder se Scullyovou by čuměli, kam šílení Jihokorejci dovedli na první pohled jednoduché "nikomu nevěř"! Pokud by teda tenhle policajtskej mystery horor ve svý vlastní reálný epizodě přežili... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Deštěm nasáklá jihokorejská atmoška je ta tam, a ani démonický rituály to nezachrání. Takhle k posrání zdlouhavej horror jsem neviděl...... čert to vem. 👹 ()

Reklama

Reklama