Reklama

Reklama

Kvílení

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gokseong (více)
Trailer 1

Sledujeme příběh mizerného policisty, který stejně jako jeho kolegové bezmocně sleduje množící se případy vražd. Vrahem je vždy člen rodiny, který zabije všechny ostatní. V jindy poklidném malém městě jde o bezprecendentní události, pro které nelze najít jednoduché vysvětlení. Díky některým indiciím začne policista podezřívat někoho, kdo možná není člověk. Podezření pak spustí sled událostí, které zapříčiní, že se vše stane mnohem osobnější. Povede se policistovi včas rozklíčovat, kdo nebo co stojí za vraždami? (Martrix)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (156)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Kvílení mixuje žánrové zaradenie a aj výsledné dojmy. Dostávate mysterióznu kriminálku, vymietanie diabla, zombie a rodinné drama v jednom. Hlavný hrdina je neambiciózny dedinský policajt, ktorý neprekypuje šikovnosťou. Postupne sa však chtiac-nechtiac musí pochlapiť. Spolu s ním prežijete súboj s neznámym nepriateľom, ktorý vyvrcholí do perfektne vygradovanej osudovej voľby. Kvílení necháva zopár nezodpovedaných otázok, ale nie je to na úkor zážitku (skôr naopak), pretože ten už  nevyprchá. V tých 156 minútach nie sú hluché či zbytočné odbočky. Čo sa týka hereckej stránky, mám na mysli dejovo zásadné postavy, vrátene detskej herečky, tak naozaj áčková squadra. Po prvom pozretí som vedel, že na 100% musí prísť k repríze (dal som si cca pol rok na to). Pocit z filmu sa potvrdil a plná paľba * je jasná. Ak by ste si zostavovali Top 3 roku 2016, tak Kvílení do zoznamu jednoznačne patrí. No a pri zostavovaní Top 5 hororov (bez ohľadu na rok výroby) je účasť tak isto zaručená. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Asiaté horory točit umí a dávají si záležet na vizuální stránku, kameru a působivé gore, což i v tomto případě se povedlo nadstandardně. Co se týká zbytku, mám velmi rozporuplné pocity. Zpočátku se zápletka vyvíjí směrem ala hutné zombárny a v půlce se proměňuje do jakéhosi vymítačského patvaru. Vůbec jsem nepochopil, proč je děj tak neucelený a budilo to ve mě dojem, že sám režisér neví, jakým směrem se ubírat. Především ta část s ďáblem se mnou nehnula brvou a prakticky ani závěr nepřišel s nějakým silným momentem. Nejpalčivější stránkou byla hlavně délka filmu, díky které se tempo dosti vlažně táhlo i přes atmosférické scény, ale jako celek to nevytěžilo správný efekt. Nejsem si jistý, zda bych to podruhé dokoukal…...5/10 ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Typicky nevyvážený mix hororu, komedie a thrilleru jak už jsme u žluťáků zvyklí a paradoxně si na to my bělouši z evropy nikdy prakticky pořádně nezvykneme. Především první hodina je dobře atmosferická, nepříjemná a tíživá, akorát vás občas z napětí vytrhne typicky přeafektované asijské přehrávání, ječení a huhlání nebo nepovedený a nehodící se vtip. Bohužel další hodina se začne už trošku vléct a ta nepochopitelná neschopnost a tupost hlavního hrdiny vás začne srát. Bodíky k plusu si nakonec vyslouží pěkně danná pointa a finální scéna, která vám neudělá dobře ve všech ohledech. Ze všech asijských přeafektovaných pičačin patří Kvílení k těm snesitelnějším, ba co více či méně k těm povedenějším. 60%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Uz predosle filmy od tohto rezisera ma nenadchli, ale tentoraz ma to vôbec nebavilo. Ma to neskutocne prestrelenu stopaz, striedanie vaznych a komickych scen uplne znicilo pokusy o temnejsiu atmosferu a postavy policajtov su tu vykreslene natolko imbecilne az ma neskutocne srali. Od polovice som to uz len narychlo preklikal do konca. Dalsie filmy od tohto rezisera radsej vynecham. 4/10. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Zatím to u mě v Hororovém žánru z Jížní Koreje vede I Saw the Devil, ale i další pěkné kousky, jako třeba Vlak do Pusanu či Případ Kim Bok-Nam. Kvílení je ze všech nejdelší a i bohužel nejnudnější a hlavní postava policajta byla opravdu na facku, občas to byla jedna velká parodie. Krom scény v nemocnici s chlápkem na lůžku, mě nic neoslovilo. Spolu s Pengabdi Setan, veliká zklamání, ač natočeno je to perfektně. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (3)

  • Výběr hlavního hrdiny, pro film byl klíčový, režisér Hong-jin Na nechtěl mít ve filmu žádného akčního hrdinu. Na castingu prošel Do-won Kwak právě díky svému vřelému vzhledu a hned získal roli. (Yoshitsune)
  • Dle režiséra Hong-jin Na byl film natočen na základě lidových náboženství v Koreji a Nepálu a katolické víry. Film přímo a nepřímo zmiňuje všechny biblické hříchy. (MarLin)
  • Při natáčení nebylo ublíženo žádným zvířatům. Všechny scény se zvěří byly natočeny po konzultaci a pod dohledem s trenéry. Použily se také vizuální efekty. (Polgedney)

Reklama

Reklama