Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rozvedení manželé – herci, zkouší muzikál Zkrocení zlé ženy. Jejich každodenní hádky se lehce prolínají do hry a zpět do běžného života. Ale tak jak Petruchio nakonec i Fred (Howard Keel) dokáže obalamutit „svou“ ženu. (Jezinka)

Recenze (6)

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční americký muzikál zlatého muzikálového věku, který určitě nezklame příznivce žánru. Herci hrají na jevišti muzikál Zkrocení zlé ženy a přitom totéž se odehrává mezi hlavními hrdiny. Dialogy jsou vskutku břitké a brilantní, hudební čísla až zas tolik úžasná nejsou, taneční vystoupení jsou hezká, ale průměrná. Hudba: Cole Porter & Andre Previn ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Opravdu hodně dlouho jsem se těšil, až tenhle slavný muzikál uvidím, takže celkem hrozilo, že se mi nebude líbit. Ale ono je to tak dobré, že se to nestalo! Ann Millerová je skvělá v roli Lois Lane(!), její provedení Too darn hot je úžasné. Pár výtek by se našlo: lehce nedořečený konec, vypuštění několika skvělých písní ("Another O'pnin', Another show" a "Bianca") a umístění "So in love" zcela proti logice na začátek filmu... Jinak můžu vřele doporučit! ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Stepařský muzikál s Ann Miller, to nemohlo dopadnout špatně. Ovšem film potěší i jako variace na Shakespearovo zkrocení zlé ženy. V té hře totiž zůstal fragment divadla na divadle, který ovšem vyšumí do ztracena (Shakespeare nevěděl, že ho ve dvacátém století budou adorovat a vynášet do nebes, a tak psal pro výdělek, proto aby se uživil a splatil dluhy - jak přízemní, že). Tady z něho udělali nosný prvek a funguje lépe než hlavní zápletka. Pro laika za čtyři hvězdičky, pro mě jako stepaře amatéra plných pět (a taky za Brush up your Shakespeare). ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Filmy, kde vedlejší dvojice převálcuje tu hlavní, nejsou na denním pořádku, leč přesto. Ann Miller i Tommy Rall jsou proti ústřední dvojici (Kathryn Grayso a Howard Keel) nejen pohybově dobří, ale ani herecky za nimi nezaostávají. Pobavila mě i kreace Brush up your Shakespeare Jamese Whitmorea a Keenana Wynna, i když bych uvítala kratší stopáž. Za největší mínus ale považuju So in Love na začátku filmu (viz komentář Blofelda), ačkoliv by to mělo být spíš logické vyústění. Navíc hlasy Grayso a Keela se k sobě nijak zvlášť nehodí, ostatně pro srovnání stačí poslechnout So in Love v podání Maria Frangoulise a Lary Fabian. Škoda, že na ČSFD neexistuje záznam z představení Hudebního divadla v Karlíně, které muzikál mělo kdysi na programu. Ráda bych porovnávala. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Ako v shakespearovskej komédii Skrotenie zlej ženy, tak i v skutočnosti sa odvíja podobný príbeh rozvedených manželov, hercov. Film je z veľkej časti situovaný na divadelné dosky, kde sa odohráva slávna komédia a v zákulisí jej reálne pokračovanie, čo by nebol vôbec najväčší problém. Tým sa stáva samotná hudba ( Cole Porter ), ktorá nedokáže chytiť za srdce a v muzikáli sa tento fakt rovná fiasku. Taktiež sa neodohralo jediné tanečné číslo hlavných predstaviteľov Lilli Vanessi alias Katky ( blond Kathryn Grayson mi absolútne nepasovala do postavy "zlej" ženy ) a Freda Grahama alias Petruchia ( Howard Keel ). O to viacej pobavili dve spevácko-tanečné kreácie vedľajších postáv Tommyho Ralla a Ann Miller. Mám rád zlatú éru amerických muzikálov, ale tento sa do osobnej topky určite nedostane. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (3)

  • Cole Porter původní počítal s účastí Jarmily Novotné, ale ta nikdy nehrála ani v původním představení, ani v této filmové verzi. (NinadeL)
  • Všetky piesne vo filme boli prevzaté z broadwayského muzikálu "Kiss Me Kate" z roku 1948, s výnimkou piesne "From This Moment On", ktorú Cole Porter pôvodne napísal pre muzikál "Out of This World". (Michal74)

Reklama

Reklama