Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snímku nelze upřít originalitu. Vždy je fajn koukat na film, který vás dovede překvapit a nejste si jistí, co bude následovat. Nový Zéland je poslední ráj na zemi s krásnou přírodou. Zasadit na Novém Zélandu snímek do hnusného domu zdá se mi poněkud nešťastným řešením. Dalším nešťastným řešením bylo obsazení obsazených nešťastníků. Na nikoho se nedalo dívat. Nejvíc mě iritovala hlavní hrdinka, která se snažila ztvárňovat otravného spratka. Snímek nefunguje v rámci žádného z žánrů. Není ani vtipný a už vůbec ne děsivý. Dost jsem se kousal nudou. Lepší hvězda. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Housebound má rozjezd pomalej, navíc hlavní hrdinka se zprvu zdála jako strašná... jako strašně nesympatická :-), ale jak minuty přibývaly, přibývalo nejen zábavy, ale i napětí (to jako fakt ;-). Jde vidět, že se Novozélanďani od svých bratranců z Austrálie, co do hororů, lecčemu přiučili. Housebound je na jednu stranu docela fest čitelnej, ale na stranu druhou, díky tomu panoptiku tam, svěže originální (Eugene aspiruje na sympaťáka roku :-). Jen houšť takovýchto překvapení, které jsou stejně napínavé jako srandovní. ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

Housebound až překvapivě efektivně hýří černým humorem s novozélandským přízvukem a k tomu ještě stíhá budovat napětí a strach. Sice zobrazuje v jiném stylu akorát to, co už jsme párkrát viděli v čistě hororovém směru, ale i tak nabízí tato komedie spoustu nevídaných prvků. Konec nám nabídne i trochu toho gore. Škoda jen zbytečných zamotávek v příběhu, které mi pak trošku po projekci ztěžovaly vybavení si jednotlivých scén. I přes tyto malé vady na kráse, považuji Housebound za velmi povedený kousek, konečně i z jiného světového koutu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Páni, suprovej horůrek. Hodně zábavnej bohužel spíš až ke konci. Kdyby i prostřední část byla více humornější, možná bych dal plný počet. Hlavní hrdinka, která mi záhadně připomínala Rachel Weisz, především díky podobným očím, je skvělým tahounem i díky svému charakteru ve filmu. Konec jsem si skvěle užil, hlavně při kontaktu s Eugenem. Říkám, kdyby celý film byl vtipný jako konec, byla by to bomba. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Příjemná blbina s hodně sympatickou hlavní hrdinkou.Začátek sliboval ale větší porci vtipu, stopáž je zbytečně přepálená a ta matka je šileně iritující kráva.Hororová stránka funguje trochu líp, místy je to dost našlapaný a ta scénka s medvídkem, tak z tý sem se málem posral.Pointa je sice nepředvídatelná, ale čekal jsem asi trochu něco jinýho.Na jeden večer to určitě zabaví, ale pocitu, že to mělo navíc se po skončení filmu nezbavíte.55%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)
  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)
  • Oficiálna stránka filmu opísala túto hororovú komédiu ako „vysoko koncepčný film s veľmi nízkym rozpočtom“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama