Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Strašná blbosť. Aj napriek spomalenému začiatku sa film po takej hodinke celkom slušne rozbieha a začne naberať úplne iný rozmer. Krimi pozadie okolo vraha ma, popravde, absolútne nezaujímalo. Hlavným ťahúňom Housebound sú skvele vybrané ksichty, ktoré ľavou zadnou vypĺňajú celú stopáž a prvky hororu šmiknuté prvkami komédie. Tá komediálna stránka spočiatku rovnako nebola príliš vydarená a vyčarila len jemný úsmev na tvári. Avšak, po tej hodinke tiež začne naberať druhý dych a odvtedy to pôsobí akoby som pozerala úplne iný film. Objavuje sa omnoho viac akcie, zaujímavejšie scény a najmä komediálnejšie situácie a dialógy, vďaka ktorým som sa nie raz zasmiala (tentoraz schuti). Ako som napísal na začiatku bola to strašná blbosť, až tak, že som sa pri nej nečakane dobre bavila. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You cannot punch ectoplasm.“ Podobné jako Disturbia, jen pošahaného Shiu nahradilo vzpurné děvče, co má maminku v paži a otčíma na háku (někdy zahradnických nůžkách). Debutant Johnstone, inspirovaný mimo jiné klasikami jako Changeling či Legend of Hell House, dovedně osciluje mezi žánry a přitom nesklouzne do nějakých parodických laciností. Není to směšné, spíše úsměvné a že je to i komedie možná poznáte až v okamžiku, kdy se ve sklepě objeví Zach Galifianakis. Na obtloustlého ghosthuntera Amose už prý čeká smlouva ve firmě Specs and Tucker.. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Mne sa to bohvieako nepáčilo. Pointa o odhalení „obyvateľa domu“ mi pripomenula minimálne dva iné horory (a vlastne asi aj to s Garym Buseym), ale nebudem ich menovať, bol by to spoiler. Problém tohto novozélandského čuda je najmä v žánrovej roztatárenosti. Občas chce vytvárať seriózne, tiesnivé pocity a hneď nato tam režisér hodí blbosť, ktorá mala byť vtipná, ale dosiahla akurát to, že sa strácajú posledné zvyšky rešpektu, ktorý sme dovtedy k filmu cítili. Občas to má niečo do seba a úplná strata času to určite nie je, ale proste to nedrží pokope. Hlavná hrdinka nesympatická, protivná pizda, ktorá je za svoje správanie skôr odmenená, než potrestaná (celé dni len spí, pozerá televízor a konzumuje sekanú, občas niekoho pobodá, ale omylom, takže si z toho polícia ťažkú hlavu nerobí). ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snímku nelze upřít originalitu. Vždy je fajn koukat na film, který vás dovede překvapit a nejste si jistí, co bude následovat. Nový Zéland je poslední ráj na zemi s krásnou přírodou. Zasadit na Novém Zélandu snímek do hnusného domu zdá se mi poněkud nešťastným řešením. Dalším nešťastným řešením bylo obsazení obsazených nešťastníků. Na nikoho se nedalo dívat. Nejvíc mě iritovala hlavní hrdinka, která se snažila ztvárňovat otravného spratka. Snímek nefunguje v rámci žádného z žánrů. Není ani vtipný a už vůbec ne děsivý. Dost jsem se kousal nudou. Lepší hvězda. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

HOROROVÝ VÝBĚR, ZEMĚ Č.11 - NOVÝ ZÉLAND - Kdyby to Johnstone zkrátil o zbytečné "ryze hororové" scény pomalého chození po baráku a ostatních klišé z nejprůměrnějších duchařin, byl bych spokojený ještě mnohem víc. Ale rád ty čtyři hvězdy dám i tak, postavy mě dostatečně zaujaly (včetně Kylie, které jsem pak začala fandit jen proto, že jsem čekal, že vztah s matkou změní), vtipných scén je tu kupodivu požehnaně na začátku i na konci (byť konec je na celém filmu nejlepší, to rozuzlení bylo hodně povedené), až na utahané scény jsem se nenudil a celkově mě to dost bavilo a zanechalo příjemný pocit. Účel to splnilo dobře, takže něco víc (jako třeba hodně urychlený konec, resp. epilog) bych vyčítat neměl. Jen je teda škoda, jakým směrem se Johnstone v dalším filmu ubral... Slabé 4* ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Poloha domu je tak trochu záhadou. Postavy hovoria, že sú na „Dvojitej pobrežnej diaľnici“, čo znamená, že sú niekde severne od Aucklandu, ale knihy v knižnici ukazujú poštové smerovacie číslo „4702“, čo je oveľa južnejšie vo Feildingu. (Arsenal83)
  • Oficiálna stránka filmu opísala túto hororovú komédiu ako „vysoko koncepčný film s veľmi nízkym rozpočtom“. (Arsenal83)
  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)

Reklama

Reklama