Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílné drama, které v produkci HBO natočila režisérka Lisa Cholodenko, vzniklo podle stejnojmenného románu Elizabeth Stroutové. Jeho děj se odehrává v novoanglickém městečku Crosby, ležícím ve státě Maine. Poklidný život v této zapadlé enklávě naruší intriky, zločiny i tragédie zdejších obyvatel. Titulní hrdinkou je učitelka matematiky ze základní školy Olive (Frances McDormand), která svými škodolibým žertováním a drsným chováním zakrývá svou vnitřní zranitelnost i víru v pevné morální zásady. Vyprávění mapuje pětadvacet let jejího života. Zobrazuje její vztahy s manželem, lékárníkem Henrym (Richard Jenkins), a jejich synem Christopherem... V úvodní epizodě Olive spolu s kolegou sveze ze školy spolužáka Kevina, což se nelíbí jejímu synovi. Lékárník Henry najme do obchodu novou asistentku a zúčastní se lovu s tragickou dohrou... (HBO Europe)

(více)

Recenze uživatele Queendom k tomuto seriálu (1)

Olive Kitteridgeová (2014) 

Olive Kittridge jsem se rozhodla stáhnout po tom, co jsem díky nově nabytý kabelovce měla možnost vidět předávání Emmy. Tam totiž nasbírala hromadu nominací a většinu i proměnila. A co byla docela prča - nevim, zda to byl záměr, nebo Frances McDormand prostě je složitá povaha jako Olive Kittridge, ale při přebírání ceny za hereckej výkon jako by jí vypadla z voka nejen vizuálně, ale i tim zvláštním neurotickým odstupem. Olive Kittridge je sice jen laskavě vyprávěnej obyčejnej příběh o obyčejných lidech z vidličkova, ale při tom, co dneska producenti chrlí za překombinovaný trháky, je to příjemná změna. ()

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama