Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílné drama, které v produkci HBO natočila režisérka Lisa Cholodenko, vzniklo podle stejnojmenného románu Elizabeth Stroutové. Jeho děj se odehrává v novoanglickém městečku Crosby, ležícím ve státě Maine. Poklidný život v této zapadlé enklávě naruší intriky, zločiny i tragédie zdejších obyvatel. Titulní hrdinkou je učitelka matematiky ze základní školy Olive (Frances McDormand), která svými škodolibým žertováním a drsným chováním zakrývá svou vnitřní zranitelnost i víru v pevné morální zásady. Vyprávění mapuje pětadvacet let jejího života. Zobrazuje její vztahy s manželem, lékárníkem Henrym (Richard Jenkins), a jejich synem Christopherem... V úvodní epizodě Olive spolu s kolegou sveze ze školy spolužáka Kevina, což se nelíbí jejímu synovi. Lékárník Henry najme do obchodu novou asistentku a zúčastní se lovu s tragickou dohrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (90)

Páně 

všechny recenze uživatele

Hřejivým smírem prodchnuté dílo, jenž nám i skrze paralely k našim vlastním životům nenuceně ukazuje, že i když už třeba i motor našeho bytí jede možná jen na poslední výpary, bez lásky není na tomto světě ničeho. Postava Olive Kitteridge funguje bez jakýchkoliv debat jako archetyp všeho lidského, ale i křehkého a chybujícího co je v nás. Takže když otevřete oči a budete to chtít zřít, uzříte. A až se tak stane, tak již v průběhu, ale hlavně však po konci, uslyšíte v hlavě hlavě hlas jenž praví: "Žij. A miluj život co Ti byl dán". Amen. ()

Queendom 

všechny recenze uživatele

Olive Kittridge jsem se rozhodla stáhnout po tom, co jsem díky nově nabytý kabelovce měla možnost vidět předávání Emmy. Tam totiž nasbírala hromadu nominací a většinu i proměnila. A co byla docela prča - nevim, zda to byl záměr, nebo Frances McDormand prostě je složitá povaha jako Olive Kittridge, ale při přebírání ceny za hereckej výkon jako by jí vypadla z voka nejen vizuálně, ale i tim zvláštním neurotickým odstupem. Olive Kittridge je sice jen laskavě vyprávěnej obyčejnej příběh o obyčejných lidech z vidličkova, ale při tom, co dneska producenti chrlí za překombinovaný trháky, je to příjemná změna. ()

Reklama

klukluka 

všechny recenze uživatele

Takovej T.S.Garp v sukních. Na ploše čtvrt století sledujeme život aspika Olive, která se všem náhodným lidem okolo jeví jako semetrika. Výjimkami jsou dva chlápci, kteří ji měli čas poznat a nakoukli pod tvrdou, nepřístupnou slupku. Bohužel netuším, co tam pro sebe objevili atraktivního, ale jeden si ji i vzal a druhej o to usiloval. Postupně ale sešli ze světa a Olive zůstala na světě sama jen se svou bubákovskou povahou. Ber, nebo nech být. Kvalitně odvedená filmařina, ale v pošmourným únorovým dni tohle vidět nechceš, na to ti stačí zrcadlo. ()

Renata 

všechny recenze uživatele

Baví mě, jak se k těm nejlepším věcem dostávám úplnou náhodou. Několik posledních dní jsem se věnovala filmografii Zoe Kazan a narazila jsem na tenhle poklad. Po mojí nejmilovanější Mildred Pierce je tady HBO Miniseries s další ženou v hlavní roli. Olive Kitteridge. Navenek zlá, cynická a bezcitná, uvnitř milující, citlivá a empatická. Přesně jako já, haha. S dost velkou pravděpodobností jsem téhle minisérii propadla právě proto..ale ne. Je to prostě 'objektivně' zcela výjimečné dílo, které vzalo mých seriálových TOP 10 útokem. “She didn't like to be alone. Even more, she didn't like being with people.” ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Kousavá Frances patří mezi to nejlepší kousavé i nekousavé co jsem v seriálech viděl. Můžete jí nenávidět, litovat, mít rádi.. v jakémkoli pořadí tyto pocity vůči ní můžete prostřídat. McDormand je naprosto úžasná a Jenkins s Murraym (i když ten mnohem menší dobu) okolo ní krásně "tancují". Dokonalé drama. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama