Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Čtyřdílné drama, které v produkci HBO natočila režisérka Lisa Cholodenko, vzniklo podle stejnojmenného románu Elizabeth Stroutové. Jeho děj se odehrává v novoanglickém městečku Crosby, ležícím ve státě Maine. Poklidný život v této zapadlé enklávě naruší intriky, zločiny i tragédie zdejších obyvatel. Titulní hrdinkou je učitelka matematiky ze základní školy Olive (Frances McDormand), která svými škodolibým žertováním a drsným chováním zakrývá svou vnitřní zranitelnost i víru v pevné morální zásady. Vyprávění mapuje pětadvacet let jejího života. Zobrazuje její vztahy s manželem, lékárníkem Henrym (Richard Jenkins), a jejich synem Christopherem... V úvodní epizodě Olive spolu s kolegou sveze ze školy spolužáka Kevina, což se nelíbí jejímu synovi. Lékárník Henry najme do obchodu novou asistentku a zúčastní se lovu s tragickou dohrou... (HBO Europe)

(více)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (90)

baribal 

všechny recenze uživatele

Kousavá Frances patří mezi to nejlepší kousavé i nekousavé co jsem v seriálech viděl. Můžete jí nenávidět, litovat, mít rádi.. v jakémkoli pořadí tyto pocity vůči ní můžete prostřídat. McDormand je naprosto úžasná a Jenkins s Murraym (i když ten mnohem menší dobu) okolo ní krásně "tancují". Dokonalé drama. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Lidé nejsou černobílí. 1) Bipolární porucha chování u jinak sympatické Olive (i jejího syna) je zřejmě hlavním zdrojem ambivalentního vztahu, který k hlavní postavě miniseriálu mám. Otázkou je, zdali máme uvedenou variabilitu lidských projevů a chování škatulkovat a hodnotit jako poruchu. 2) Můj oblíbený 30letý John Gallagher Jr. zde hraje Olivina syna Chrise. 3) Výstižný koment: garmon***. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Jedna z najlepších minisérií čo som doposiaľ videl, ohromne silný filmový zážitok. Už prvý diel ma prinútil pozrieť si aj tie zvyšné až do konca. A možno to tak bolo aj lepšie. Aspoň sa tým dosiahol ucelený, neprerušovaný obraz života Olive Kitteridge a ostatných obyvateľov toho malého mestečka. Hotová 25- ročná pútavá epopeja. Dejová linka je pritom ako keby vystrihnutá zo života, nič tu nie je nemožné, pričom sa tu zohľadňuje aj psychológia postáv a v náväznosti na to je tu aj pekné vysvetlenie ich konania a tiež možnosti, ako sa môžu veci na základe predchádzajúcich udalostí vyvinúť. Dokonca niektoré Oliviine hlášky ma aj pobavili, takže by sa tu našiel aj humor, aj keď dosť tvrdý a čierny. No skrátka jedna veľká dramatická balada, prskajúca realizmus života na všetky strany. Nádhera! ()

Pete 

všechny recenze uživatele

Stárnutí čarodějnice - i tak by se dal s nadsázkou popsat děj této mini série. Zaujala mě struktura vyprávění čtyřmi krátkými segmenty, které jakoby vytržené z kontextu, přesto skvěle vykreslují celý život této malé rodiny - syna, otce, a především matky. Každá část sama o sobě se zdá příliš povrchní a skoupá na zásadní události, když se však složí dohromady, mají svojí vnitřní sílu, a vlastně k nim není co dodat. Procítěnému dojmu napomáhá tradičně Burwellova hudba, a excelentní herecké výkony. Je to moc hezký, a až mi odejdou děti a umře pes, než se zastřelím, pustím si to možná ještě jednou. ()

winstonik 

všechny recenze uživatele

To by nebola Frances, aby s ľahkosťou sebe vlastnou neuhrala konzervatívnu romancu o vzťahoch ako takých. Nečakajte žiadnu hlbokú rozpracovanosť postáv: vlastne sa nikdy nedozvieme, prečo naša hlavná hrdinka je taká, aká je. Napriek tomu však spríbeh nemá zásadnejšiu slabinu, plynie pozvoľne a zrozumiteľne. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (2)

Související novinky

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

Noir Film Festival 2015 startuje již 20. 8.!

11.08.2015

4 dny, 5 míst, 47 projekcí... Unikátní přehlídka filmů noir na hradě Křivoklát se blíží mílovými kroky! Třetí ročník festivalu, věnující se širšímu pojetí noirového fenoménu, startuje ve čtvrtek 20.… (více)

Reklama

Reklama