Reklama

Reklama

Hrdina

  • Hongkong Hero (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Remake filmu BOXER FROM SHANTUNG (Ma Yong Zhen; 1972) režiséra Cheha Changa vypráví příběh dvou bratrů (Takeshi Kaneshiro a Wah Yuen), kteří se v Šanghaji seznámí s volnomyšlenkářským mafiánem (Biao Yuen) a stanou se jeho společníky za odměnu, že mu zachránili život. Jenomže tenhle život nebude žádná pohoda, už jeh proto, že ve městě jsou i jiní gansteři a ti si dělají zálusk na jejich území. Stranou nezůstane ani podplacená policie, takže bude zapotřebí všech sil, aby zůstali vůbec naživu. (Morien)

(více)

Recenze (17)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrá akčná dráma z Hong Kongskej produkcie. Má veľmi dobrý príbeh o mladíkovi, ktorý spolu so svojim bratom pricestuje do Šanghaja, aby si mohli zarobiť, ale mladík je až príliš hrdý a ambiciózny na to, aby sa uspokojil s podradnými prácami a tak sa spriatelí s miestnym vplyvným a čestným mafiánom, ktorý mu pomôže s cestou nahor, ale podsvetie Šanghaja je plné nebezpečenstva vo forme konkurenčných gangov a navyše má mladík problémy aj so svojou láskou. Spracovanie je bez problémov, tento typ príbehu je často používaný a spracovanie sa drží presne v zaužívanom štýle, z nuly sa hlavná postava postupne vypracováva až na vrchol a uznanie mu stúpne do hlavy a tak začne zabúdať na to dôležité, ale konkurencia mu to prekazí a tak opäť spadne takmer až na dno a uvedomí si skutočné hodnoty. Takto to funguje celý čas bez výraznejšieho prekvapenia, ale ani slabých miest, jedine ma prekvapilo to, že film sa často snaží pôsobiť dramaticky a pritom často využíva aj typické humorné scény, ale keďže všetko funguje približne tak ako má, tak nemám problém. Akcie je tu dosť a je aj celkom slušná. Je tu dostatok hlavne pomerne veľkolepých súbojov, ktoré sú rozmanité a nápadité s množstvom skvelých prvkov, ale nanešťastie sú točené presne tým štýlom, ktorý sa síce pomerne často v Hong Kongských filmoch využíva, ale mi až tak moc nevyhovuje, pôsobia mimoriadne dynamicky, ale majú plno strihov, keďže takmer po každom údere nasleduje strih, navyše som mal často problém s prehľadnosťou kvôli horšie použitej kamere a takto fungujú všetky akčné scény. Takže v konečnom dôsledku mi ani jedna akčná scéna nepríde zlá, na to sú až moc nápadité a obsahovo zaujímavé, ale ten vizuál ich zhadzuje. Najviac sa mi páči záverečná veľkolepá prestrelka alebo hromadný súboj Biao Yuena v nočných uličkách. Spokojný som aj s humorom, obzvlášť scéna s podprsenkou je výborná. Herecké obsadenie sa mi páči, Takeshi Kaneshiro, Biao Yuen, Wah Yuen, len pri ňom ma prekvapilo, že sa do akcie ani raz skutočne nezapojí a ani záporáci a ženské postavy nesklamú. Réžia a technická stránka sú na tom dobre, Corey Yuen mi sedí, jedine tento štýl akčných scén až tak moc nemusím. Určite som trochu sklamaný, keby bola akcia natočená tak, ako má, tak by som bol veľmi spokojný, ale aj takto je to slušný film s dobrých príbehom a obsadením a s radosťou si ho ešte niekedy pozriem. Objektívna kvalita filmu- 72%, film sa páči mne na 76%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu som sa dostal absolutne nahodou, avsak po jeho zhliadnuti som cakal ze na CSFD ho objavim ako uznavanu klasiku.....a tu len par hodnoteni. Predstavte si film, ktory v sebe kombinuje gangsterku, pribeh o priatelstve a pomste, kung-fu ala Yuen Woo-ping, a heroic bloodshed akciu ala John Woo...a presne tak vyzera tento film! A naviac japonsky borec Takeshi "fajcim pretoze to vyzera cool" Kaneshiro v hlavnej ulohe a Yuen Biao s cigarov v ustach a dvoma samopalmi v rukach, rozmetavajuci grazlov na krvave franforce. Zverecna prestrelka z masivnym bodycauntom a litrami krvi je jedna z najlepsich aku som kedy videl. Film, ktory sa u mna radi hned vedla Killera a Hard Boiled. Hell yeah!!! (10/10) ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Tak takhle se mi to líbí! Žádná nudné drama (Blood Brothers), ale hned v druhé minutě osudový moment, který vás vrhne do víru dramatických událostí. Hrdinové jsou efektně uvedeni na scénu, takže film dostává správný emoční náboj, aby udržel pozornost diváka. Hlavní slovo má pěkně temná dobová atmosféra, ale dostane se i na akční scény včetně svérázných triádnických praktik (Dragon Syndicates v praxi :-). Bohužel někde trochu nevhodně zaskřípou humorné scény - tohle nemuselo být, vtipy měli radši přenechat Miracles. ()

Satan 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen je známý především jako spolurežisér k Transporter sérii, ovšem jeho domácí tvorba se přinejmenším v rámci žánru moc nemění, i když nám muselo být jasné, že Hong-Kongský akční film bude daleko citově vyspělejší a choreograficky natřískanější než nějaký tuctový hollywoodský akčňák. Ostatně tvorba Johna Woo si má s Yueneovou co říct. Je tu příběh o lásce, přátelství a jako zprostředkovatel slouží hlavním postavám pistole, sekyrky, meče a další (choreografie soubojů je zde na špičkové úrovni). Jádro problému však tkví v opravdu ďábelském (a nutno dodat hlavně ze začátku nepřehledném) tempu a tam, kde většina filmu potřebuje sestříhat o dvacet minut, tady by nebylo od věci nějakou tu čtvrthodinku přidat. Navíc se nemůžu zbavit dojmu, že Yuen zkouší v divákovi uměle navodit cítění s hlavními postavami a v některých scénách to je až do očí bijící. Tohle všechno vám může být putna, pokud se chcete nabažit kvalitně provedených bojových scén a masakrů (poslední půlhodina byla neskutečně našlapaná) s bodycountem čítající stovky mrtvých. Přes to všechno mám však pořád radši starého dobrého Tequillu s devítkami a brokovnicí. [Přesná stopáž: 88 min] ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení (jen 119 hodnocení) jde o neprávem opomenutej akční film. Což je určitě škoda. Musím pochválit choreografii soubojů. Fight na jedoucím koni jsem fakt ještě neviděl. Děj může být pro někoho mírně chaotickej ale o ten tady ani nejde. Celkovej dojem mi hodně kazí humor, kterej bych v tomto  filmu úplně vynechal. Když to shrnu tak dějově to určitě neohromí ale akce vše vynahrazuje. Komu nebude vadit ten infantilní humor tak půjde s hodnocením nejspíš i výš. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Vynikající akční drama. Corey Yuen se vytáhl. Příběh je celkem prostý, ale nepůsobí nijak trapně a úděsně. Naopak dramatická složka nezaostává za tou akční. V hlavní roli Takeshi Kaneshiro, jehož kung-fu je zda ještě na vyšší úrovni , než v Klanu létajících dýk. V roli ambiciózní mrchy má favoritka Valerie Chow, která je neskutečně krásná. Veterán Yuen Biao ztvárnil věrně roli Kaneshirova přítele. Milostný dvoj příběh a akční složka ve vyvážném mixu? To se často nevidí, atmosférou tento film působí značně old schoolově, ale velmi se mil íbil. Tohle si plné hodnocení zaslouží není tu jen spektakulární akce. Jeden z nejlepších Coreyho filmů. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Lehce stravitelná klasická žánrovka obsahující všechny patřičné ingredience ( souboje, jednoduchý příběh, asijský hihi humor a zase souboje) a jednu překvapivou navíc a za tu přísadu v podobě finále Divoké bandy připomínajícího masakru přidám jednu hvězdu navíc a vyjdou mi slušné 4. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Akční drama ? Já bych řekl akční bláznovina. Výstižně to vyjádřil ,,prasacimor,,. Ano přesně, prasečí mor na ně, za prznění bojových umění. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Přesně tenhle stupidní humor v podobných filmech bytostně nesnáším. Bratra měli na začátku zabít nebo ho ideálně vystřihnout ze scénáře. Příběh je předvídatelnej, postavy plochý, ale bojový scény byly až na nepřehlednej střih poměrně slušný. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zapletka je epicka a teoreticky ponuka mnozstvo dramatickych momentov, ale spracovanie je nevyvazene, lebo az prilis casto a väcsinou v nevhodnych chvilach je film popretkavany totalne infantilnymi komickymi scenami. Kedze nie su tieto dve zlozky v symbioze, ale vzajomne sa biju, tak to vo vysledku degraduje cely film. Je to podobne ak v serialy Krok za krokom, kde sme museli najprv sledovat totalne vaznu poucnu scenu, ktora bola nasledne zhodena tym najpodradnejsim vtipom. A tak sa to deje v tomto filme stale dookola. Pokial sa tesite na bitky, tak si ich vela neuzijete, ale ked uz k nejakej dojde, tak je prvotriedne natocena. Pacili sa mi napriek tomu, ze su evidentne dratovane, ale nastastie dochadza k dostatocnemu mnozstvu kontaktov medzi súpermi. Co sa tyka strihu, tak je dost dynamicky, ale netvrdil by som, ze by bol neprehladny. Naviac je vyustenie bitiek dost krvave, co znova prilis neladi s komedialnymi vsuvkami. Celkovo sa jedna o taky divny mismas stylov, ktory asi sadne málokomu (a asi najmenej sviatocnym divakom azijskych filmov). 6/10. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ma Jing Wing a jeho starší bratr Ma Tai Chueng dorazí do Šanghaje... Velice nádherně propracované akční drama podle scénáře Jeffrey Laua. ()

prasacimor 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na rok výroby, ale hlavne vzhľadom na predošlú Yuenovu filmografiu mi to prošlo až príliš infantilné. Zatiaľ čo kolega Vavča v tom videl Vynikající akční drama a kolega Terva dokonca Velice nádherně propracované akční drama, ja som hodinu a pol sledoval typický ázijský, pojašený akčný film a miestami som len krútil hlavou a smial sa štýlom wtf je zas toto. Akcia ma tiež extra neočarila. Je často až prekvapivo neprehľadná a strihu je tam pomaly toľko ako v dnešných bojovkách. Ako bonbónik, vyobrazenie Šangaja na konci 19. storočia, úplný džouk. Tie samopaly ala 50´s som fakt nepobral. Určite zatiaľ najslabší Yuen a to rátam aj prvého Kuriéra. ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Snažil som sa to dopozerať na trikrát a stále ma to nijako neoslovilo. Skrátka predvídateľná ázijská bojovka bez prekvapenia.. ()

Puol 

všechny recenze uživatele

Film obsahuje moje obľúbené ingrediencie (známy režisér, obľúbený Yuen Biao, akciu a zľahka priblbý honkongský humor). Len dohromady to tentokrát príliš nefunguje. Nesadla mi hlavne prepálená akcia, ktorá tu je pomerne brutálna. ()

muti 

všechny recenze uživatele

preco si pozriet film: boj o hodinky, krasna Valerie Chow , tvrdas Takeshi Kaneshiro, vplyv zapadu na stary Shanghai, krvavy boj podsvetia o nadvladu nad mestom, Axe gang, poprava ostrym drotom, bitka s odsekavanim ruk ako v Kill Bill, cinska verzia Happy Birthday to You, boj s horiacimi sekerami, zaverecna prestrelka a bambusove peklo. je tam proste vsetko (Asians), co ale nie kazdemu moze sadnut ()

HKstars 

všechny recenze uživatele

Hongkongské Gangy New Yorku? Tak bychom mohli s jistou dávkou nadsázky nazvat velkofilm a remake Hero z režijního pera Coreyho Yuena. Ačkoliv díky názvu bude tenhle snímek zaměňován se slavnějším Jet Liho filmem, udělali byste obrovskou chybu, kdybyste ho minuli, protože podobných děl je v HK kinematografii jako šafránu... Hlavním hrdinou filmu je Ma Wing-Jing (Takeshi Kaneshiro), který spolu se svým bratrem Ma Tai-Cheungem (Yuen Wah) utíká z bídou drásaných oblastí Číny do pohádkové Šanghaje. Po svérázném nástupu do vlaku však zjišťují, že není všechno zlato, co se třpytí a jediné co nováčkům zbývá je do úmoru dřít v přístavu. Tady však Ma Wing-Jing náhodou potkává hlavu jedné z Triád - Tam Seeho (Yuen Biao), který je podporován Brity. Maova drzost Tamovi imponuje a po krátké seznamovací bitce se kolečka Ma Wing-Jingova osudu naplno roztáčejí. Začíná to prací v baru, odkud Ma vyžene členy konkurenční Triády Yeung Seunga (Yuen Tak) a pokračuje to vlastnoručním zabíráním cizích území (to přijdete s mečem do cizí čtvrti, všechny pomlátíte a okolíkujete dobyté území - v reálu to asi tak nefungovalo, ale ve formě akční scény to sežerete i s navijákem). Bohužel s rostoucí mocí se Maovy dobré úmysly (a především láska k barové zpěvačce Kim) vytrácí a mladík si během několika špatně volených vět stihne nadělat spousty nepřátel. A to je zlé, protože město je pro tři Triády příliš těsné a Yeung Seung za zády ostatních spřádá zlomyslný plán, který z něho udělá vládce města. Stačí zabít pár Britů a sehnat od policie nějaká ta děla - zbytek už se zařídí... Musím přede všemi dobrovolně přiznat, že od Hero jsem nic moc nečekal (a o filmu samotném ani předem nic moc nevěděl) a nechával jsem si ho v zásobě HK pecek až na poslední chvíli. O to příjemnější bylo překvapení, když se z podceňovaného titulu vylíhla temná gangsterka popisující bouřlivé období války Triád v Šanghaji. Osobně nevím jestli Corey Yuen čerpal z historických učebnic, ale není těžké uvěřit, že se podobné berserky (v akčních scénách dominují nechvalně proslulé axe gangy) skutečně děly. Akce je ve filmu ale jen stopové množství, protože Corey se soustředí hlavně na dokonalou kresbu doby a napíná atmosféru jak to jen jde (sám si však místy podráží nohy drastickými dávkami humoru. Ten většinou přichází v nejnevhodnější chvíli, ale díky bohu je až příliš roztomilý, takže vlastně ani nemohu protestovat ;). Vychází to perfektně a ať počítám jak počítám, je mi záhadou, že se tak košatý příběh vešel do devadesáti minut. Snad je to zásluhou herců, kteří odvedli skutečně VELKÝ kus práce. Takeshi Kaneshiro v čele je velkým příslibem do budoucna - umí kopat, hrát i střílet a pod jeho pohledy jistě zkoprní řada fanynek, nicméně Yuenové z Opery mu víc než zdatně asistují - Yuen Biao je jako vůdce Triády možná až příliš sympatický, takže ve chvíli, kdy se mu začnou dít "moc špatné věci" budete scenáristu proklínat. Yuen Wah je tu obsazen zcela proti svému typu, ale svoji úlohu sidekicka a bratra hlavního hrdiny zvládá na jedničku, zvlášť v kooperaci s Corey Yuenem, jenž si střihnul malou úlohu strýčka hrdinovy lásky, barové zpěvačky Kim. No a pak je tu hlavní záporák - Yuen Tak, který se konečně taky jednou vytáhne i před kamerou - jeho herecký výkon a vizáž je stejně oslnivá jako jeho choreografie a když to v závěru pořádně rozbalí, začnete litovat, že tenhle maník se před kamerou objevuje jen zřídka. Těžko někoho o kvalitách Hera přesvědčovat pouhými slovy. Corey Yuen se evidentně nechal inspirovat hollywoodskými eposy a blíží se k nim na všech frontách, aniž by "kopíroval" jejich špatné mravy. Je to sice trochu moc retro a těch humorných scén mohlo být méně (pokud tedy vůbec nějaké byly nutné), ale v přívalu dnešních rádoby akčňáků HK popových hvězdiček (už je to klišé, co? ;) působí tenhle remake (předlohou byla klasika od Shaw Brothers - Boxer from Shantung) jako svěží vánek. Díky za něj... 80% () (méně) (více)

Reklama

Reklama