Reklama

Reklama

Karate tiger 2: Zuřící blesk

  • Hongkong No Retreat, No Surrender II (více)
Trailer

Obsahy(1)

Scott Wilde si užívá dovolené ve slunečném Thajsku. Čeká, že se tu setká se starým kamarádem Mac Jarvisem a jeho přítelkyní Sulin. Setkání je však velmi krátké, protože děvče chce pokračovat v cestě do Kambodže. Tam mají namířeno i Scott s Jarvisem, i když vědí, že zem ovládají zlověstní a nebezpeční Rudí Khmerové. Oba kamarádi narazí na své cestě na despotického ruského důstojníka Juriho, který ve svém gulagu drží mnoho zajatců, mezi nimi i nešťastnou Sulin. Cíl obou mužů je jasný: při osvobozování děvčete nemá v ruském táboře zůstat kámen na kameni. To je už předem víc než jisté... (Intersonic)

(více)

Recenze (89)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen a tygří prázdná dlaň podruhé. Angažování Lorena Avedona se ukázalo býti skvělou volbou, jeho karate je dynamické, vysokooktanové, plné kopů a vzdušných otoček a také akrobacie (sideflip, výborná scéna s mnichy). Příběh tvoří opět jenom zástěrku pro souboje, které se tu dějí skoro pořád, a nakonec se přiřítí i Yuri v podání mého oblíbence Matthiase Huese, hromotluka, co si na laně přitáhne třeba gazík! Důstojné pokračování série. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dost špatná variace na Komando a Missing In Action, a nezachrání to ani Cynthia Rothrock, a že to býval kus pěkné a pěkně nebezpečné baby. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Corey Yuen bývá odjakživa záruka akční superkvality (můj nejoblíbenější akční režisér), ovšem tento druhý díl Karate Tigra (kdo ví, jestli nešlo o popletení názvů u nás v Evropě a film se jmenoval původně úplně jinak ...) patří mezi ty slabší Yuenovy akčňáky. Obsazení začínajících hvězd je dobré. Osobně Avedona moc nemusím, ale tady je hodně v pohodě. Jeho kamarád mi vůbec neseděl, Cynthie dostala bohužel málo prostoru, ovšem velkým překvapením je Matthias Hues, kterého jsem snad nikdy neviděl v žádném filmu tak dobře hrát, jako tady. Nemluvím teď o jeho fyzických přednostech (které jsou opravdu monstrózní), ale o tom, že poslední třetinu je stále před kamerou a docela kvalitně hraje ruského sadistického velitele. Závěrečný duel Avedon vs Hues je výborný. Krásně je vidět Avedonova mrštnost a kopačky proti Huesovým silovým náporem (protože ve skutečnosti to žádný extra martial arts mistr nikdy nebyl ...). Polovina filmu jsou souboje, perfektně choreograficky zvládnuté, druhá polovina se nese v "rambovském" stylu plném výbuchů střílení atd. Celkově je film však dosti roztahaný, chvílemi ztrácí tempo a navíc evidentně vykrádá tehdejší hity s Arnoldem (Komando), Stalonem (Rambo) a Norrisem (Missing in Action) a navíc nástroj tehdejší studené války... Každopádně dobře koukatelný akční film i po těch 20ti letech od jehi natočení ... ()

Chupacabre 

všechny recenze uživatele

Bezkonkurenčně nejlepší díl z celé série. Klasické záběry - které zbožňuji a rád se u nich i zasměji. Když se horda vojáků vběhne schovat do budovy a ta následně vybuchne, když si samy odpálí bombu, nebo ty nesmyslná jatka, když všichni běží proti plně automatickému, střílejícímu kulometu ... prostě paráda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem miloval tento instruktážní návod na to, kterak ve dvou lidech zlikvidovat sovětskou základnu. Je to sice béčko nejbéčkovatější, ale na druhou stranu mne dodnes baví bitka s dalajlámy, kopací schopnosti svázané Terry a samozřejmě zneškodnění steroidového padoucha obrazem Lenina. Tohle je prostě véháesková klasika a já si nedovolím jít pod tři hvězdy. ()

choze 

všechny recenze uživatele

BOUŘE, KTERÁ RODÍ BOJOVNÍKY! S jedničkou to má sice společného jen režiséra, (ultimátně béčkový) název a ruský původ záporáka (Van Damma nahradil Matthias "Já přicházím v míru" Hues), ale vzal to čert. První nudná (chce se říct americká) půlka by potřebovala přitlačit na akci, bitky jsou krátké a jen dvě stojí za řeč, v druhé půlce už se tvůrci polepší a hrdinové se rychle proskáčí (návštěva u mnichů je fajn) a prostřílí do ramboidního finále, kde dle očekávání předhodí ďábelsky se pochechtávajícího padoucha ("VYMYSLEL JSEM TO TAK, ABY VÁS KROKODÝLI ŽRALI POSTUPNĚ OD NOHOU. CHYTRÝ, CO?") jeho miláčkům a pro jistotu ho s nimi ještě vyhodí do povětří. Ve scéně vykuchání hada a pití jeho krve si všimněte, že je natočená celá v jednom záběru a představitel Maca ji skutečně musel vypít. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný film s Lorenom Avedonom v hlavnej úlohe. Má dosť dobrý príbeh o mladíkovi so znalosťami bojových umení, ktorý pricestuje za svojou priateľkou do Thajska, ale je unesená mocnou vojenskou organizáciou, ktorá ju potrebuje kvôli jej vplyvnému otcovi a tak mladík spojí sily so svojimi priateľmi, aby ju zachránil. Spracovanie ale nie je moc dobré, nemôžem povedať, že by som sa nudil, na to má film celkom svižné tempo, ale to hlavné sa stále oddialuje, dej pôsobí dojmom typických vojensky pôsobiacich akčných filmov ako Rambo, Nezvestní v boji a podobne, ale na podobne ladenú akciu si treba počkať prakticky až do záverečnej dvadsaťminútovky, no najväčším problémom filmu je aj tak hlavne to, že je prakticky jedno, či sa práve deje niečo dôležité, alebo nie, aj tak to všetko pôsobí až príliš hlúpo a naivne a to samozrejme aj vo svojej kategórii. Akcie je tu pomerne dosť, ale mám z nej pomerne rozporuplné pocity. Súboje sú na tom dobre, určite mohli by aj lepšie, ale majú celkom slušnú choreografiu, sú prehľadné, dynamické, len ten strih sa dal určite vyriešiť aj lepšie, no tiež nie je zlý. Ale zvyšná akcia ako rôzne prestrelky alebo explozívne scény nestoja za nič. Hlavne spôsob záverečného vystrieľania množstva vojakov už asi ani horšie byť vyriešený nemohol. Najviac sa mi páči súboj Cynthie Rothrock s Hwang Jang Lee, akrobatická akcia s mníchmi, veľký súboj v reštaurácii alebo aj ten záverečný Avedona s Matthiasom Huesom. Herecké obsadenie nie je zlé, páčia sa mi záporáci Hwang Jang Lee a Matthias Hues, dobrá je aj Cynthia Rothrock, ale kazí to hlavné duo, Avedon je určite dobrý bojovník, ale jeho herecký prejav je tu hrozný a jeho priateľ ma vôbec nebavil. Réžia je pre mňa určite sklamaním, Corey Yuen má na svojom konte plno dobrých akčných filmov, ale jeho dva diely Karate tigra réžijne nestoja za nič, ale aspoň technická stránka si ten priemer vo svojom type udrží. Mám veľmi rád akčné béčka, ale táto séria mi moc nesadla. Väčšina stránok tohto filmu za moc nestojí, ale tie slušné súboje a niektoré dobré postavy ho aspoň na ten slabší priemer vyťahujú. Ale jedno pozretie mi bohato stačilo. Objektívna kvalita filmu- 45%, film sa páči mne na 51%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jean-Claude a jeho roznožka jsou minulostí, stejní producenti tentokrát vysílají do akce Lorena Avedona a kopající dámu Cynthiu Rothrock. Seattle a karate tělocvičnu tvůrci vyměnili za džungli, zbytek zůstává: okoukaná klišé, docela špatní herci, hloupé scény, laciné kulisy, ale zároveň hbité ruce a vysoké kopy. A nám bylo samozřejmě -náct a tahle chaoticky číslovaná béčka série jsme milovali. A není zase tak úplně těžké pochopit, proč tomu tak bylo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Američan Scott Wylde priletel za svojou thaiskou priateľkou Sulin do jej vlasti. Zoznámili sa na štúdiach v USA a plánujú spoločný život. Sulin je dcéra bohatého a vplyvného obchodníka. Kvôli tomu ju unesie zločinecký gang. Scott vyhľadá svojho starého kamaráta Mac Jarvisa, ktorý žije v Bangkoku. Spolu sa vydajú na záchrannú misiu. Zistia, že Sulin uniesli do Kambodže. Je v zajatí červených kmérov. Väznia ju vo vojenskom tábore, ktorý riadi ruská tajná služba. Sú si vedomí, že vyslobodiť Sulin bude veľmi ťažké. Nemienia však ustúpiť, ani sa vzdať. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoblíbenější Karate tiger. Jedna z klasik mýho dětství a kritizujte si to tu jak chcete, ale kdo na podobných videobéčkách nevyrostl, ten nepochopí proč je to pro mě a mojí generaci takový kult. Mladej Avedon tu ukázal velkej bojovej potenciál jakož to příští martial arts hvězda. Rothrocková je taky v pohodě sice po stránce soubojů trochu nevyužitá, ale zase hláškuje jak o život. Ovšem největší bomba je debut Mathiase Huese, který tu dle mého názoru ztvárnil nejdrsnějšího a nejsadističtějšího záporáka celé své kariéry. Rusák Juri co rád háže lidi krokodýlům a směje se při tom na celý kolo prostě nemá chybu. Samozřejmně, že ten závěrečný fight je klasika k tomu netřeba něco dodávat. Nicméně abych byl objektivní, tak musím uznat, že začátek filmu se trochu vleče a to finále bylo trochu odbytý a dalo se natočit líp. Zkrátka to hlavní hrdinové dostali skoro zadarmo, ale zase přehnaná kritika není na místě. Občas se nad něčím zamhouří oči a jede se dál. konec konců je to poctivá akční video klasika let osmdesátých. Podobný filmy už se dneska nedělají a když si člověk zkoukne tuhle nestárnoucí řežbu, tak se neubrání dojmu, že je to škoda. Takže jak jsem uvedl pro mě nejoblíbenější díl série a poctivých 85% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Série Karate Tiger měla vždy štěstí na záporáky. Tentokráte po JCVD nastoupil na scénu Matthias Hues a kvalita šla fyziologicky nahoru, bohužel takové charisma se nedostavilo. Alespoň tedy že je obrovskej. Pokud se týče úrovně filmu na 1 nebo 4 díl rozhodně nemá. Ale díky sympatické dvojici hlavních hrdinů, které následně ještě posílí Cynthia Rothrock se na to dá koukat. 40% ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Vietnamský veterán a cucák co právě vylezl ze školy odjíždí do Kambodže, aby se odtud vrátili bez jediného škrábnutí a s bodycountem větším než samotný Rambo. Totální kravina? To by to nesměl režírovat Corey Yuen a hlavní roli by nesměl hrát Loren Avedom! U Avedoma si totiž můžete být jistí, že ať už je příběh sebestupidnější, pokaždé se bude na co koukat. Karate v jeho podání působí neskutečně rychlým a dynamickým dojmem (kam se hrabe Van Damme a jemu podobní) a charismatický projev by mu mohl závidět i Indiana Jones. Navíc Corey Yuen je prostě akční klasik, bojové scény umí natočit na jedničku a k tomu tam hrajou obarvený Hues, mladičká Cynthia a taky ten vietnamský veterán s tím nedokouřitelným žvárem, který prostě vypadá megacool a posunuje zábavnost zas o nějaký ten stupeň výš. A ten panák z hadí krve je teda taky záhul. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Jednu hvězdu pro Cynthii Rotthrock a druhou pro Matthiase Huese. Pro propagaci "míromilovných" Rudých Khmerů (vyvraždili pouze 1/3 obyvatel Kambodže) si to skutečně nezaslouží. Naopak Vietnamci (Pol Potův režim invazí zlikvidovali) jsou padouchové (asi pomsta za vietnamskou válku). Sověti jsou hegemonové a imperialisti ( dovolili si mít tenkrát po USA největší počet vojenských základen ve světě). Film je podobný jako Rambo III. Stejně přihlouplý i když hůř provedený. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Tahle béčková sračka dobyla po revoluci videopůjčovny. Kdyby se tohle natočilo letos a jmenovalo se to nějak jinak, tak to v hodnocení skončí někde blízko odpadu. Tehdy jsem to měl docela rád a radši se na to už nikdy nepodívám, abych nemusel měnit hodnocení. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

Již méně, každopádně stejně nostalgické pokračování série Karate Tiger. Moc politiky, málo soubojů a přitroublý děj. Hvězdičky dávám hlavně Cynthii. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Společné je jen distribuční název Interzonicu,takže to beru jako samostatný film. Bojové scény jsou průměrné,protivníci ke konci padaj jako mouchy a tak to mám rád. Hues,již při své první filmové roli dokázal,že umí hrát záporáky a svojí výškou budí respekt. Závěrečná bitka a ničení obrazu Lennina o Huesovu hlavu jsou jedním z pamatujících bodů tohle filmu,stejně jako zabalení do ruské vlajky a její pošpinění. Karete je dobré a takové filmy jsou lepší než ty dnešní kraviny ,které si nechávají říkat akční filmy. A,když se vezmu,že Mathias stál poprvé před kamerou,zvládl svojí roli jako pak další svoji roli na jedničku. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Druhý díl čtyřdílné nespojité filmové série Neustupuj, nevzdávej se, v československé distribuci pak s chladným (cool) názvem Karate Tiger a osmi díly, díky další čtyřdílné, a tentokrát spojité, sérii Nejlepší z nejlepších. Zářivé šlehnutí zuřícího blesku nad vietnamskou džunglí a příběh může začít.. Američanovi Avedonovi v Thajsku unesou vietnamskou přítelkyni do tábora pod sovětským velením v Kambodži, naverbuje svého amerického kamaráda, který vlastní sklad se zbraněmi všeho druhu a možná i tank, přidá se k nim Cynthia Rothrock - mlátička a pilotka vrtulníku v jednom a společně se vydají vyrvat malou Vietnamku ze spárů zrůdného sovětského velitele Juriho v podání německého rodáka Matthiase Huese. Zcela nadnárodní snímek oplývá všemi klasickými švary klasického akčního béčka osmdesátých let, děj neděj, herci neherci, akce neakce atd. Kladem jsou rozhodně vcelku dobře zvládnuté fighty, i když jich moc není, nezklamal ani Hues jako obrovitý ruský méďa a pobavily nechtěně legrační scénky ( Cynthia v džungli v elasťácích a křiklavě žluté halence, supervycvičení vojáci jdoucí kulce naproti i Hues stahující džíp do jámy krokodýlové atd.). Vzhledem k tomu, že jsem si hezky zavzpomínal na doby dávno minulé a jiné části mozku nechal spát, užil jsem si tuhle blbůstku vlastně na maximum, a to i díky ruským granátům v krabici s označením Made in USSR. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Nenavazuje to na jedničku vůbec. Je to úplně o ničem jiným, ale to jsem neřešil. Začátek mě celkem bavil.. únos, bitky v tom hotelu, ale jak potom jeli do tý jungle, tak to už mě mírně nebavilo. Od jedničky která byla ve stylu Kickoboxer si to hraje na Ramba. Střílení, honičky v jungli, pasti, záchrana atd.. libil se mi Matthias Hues opět (jak jinak) v roli záporáka. Na konci ten fight byl taky dobrej. Čistý průměr. ()

Reklama

Reklama