Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank Martin je vysloužilý voják, který se živí jako kurýr. Rozváží balíčky všech druhů bez ptaní za velké peníze. Řídí se při tom třemi pravidly: nikdy nemění dohodu, žádná jména a nikdy balíček neotevře. Jednoho dne se mu ozve muž, který potřebuje přepravit balík ke svému známému. Na místě určení mu do auta naloží velkou tašku, která váží asi padesát kilogramů. Po cestě Frank píchne pneumatiku, a aby ji mohl vyměnit, musí otevřít kufr. Na tom by nebylo nic zvláštního, ale když kufr otevře, zjistí, že balík, který má doručit, se pohybuje...  Poruší svou zásadu číslo tři, do balíčku se podívá a uvidí v něm svázanou mladou ženu. Pak vymění pneumatiku a pokračuje dál až na místo, kde si udělá přestávku. Pořád přemýšlí o obsahu balíku, který veze, a rozhodne se ženě koupit něco k pití, aby jí cestu alespoň trochu zpříjemnil. Dál po cestě zaslechne bouchání u kufru, zastaví a žena mu řekne, že se potřebuje vymočit. Frank ví, že by z toho mohl být malér, a tak ji přiváže na provaz a pošle ji do křoví. Žena se ale z provazu vyvleče a uteče mu. Není jí to nic platné, protože Frank ji zakrátko dohoní a zase naloží do auta a dopraví na místo určení. Muž, kterému měl balík doručit, mu dá zbytek peněz s prosbou, jestli by nemohl doručit cestou zpět jeden kufřík. Frank souhlasí a vyráží na cestu domů. Když si dělá další pauzu, jeho auto zničehonic vybouchne...  Frank se vrátí do domu, kde předal balík, a poté, co zmlátí všechny v domě, ukradne jedno z jejich aut a vyrazí na cestu domů. Když se podívá na zadní sedadlo, zjistí, že tam sedí mladá žena, kterou jim měl doručit; té se ve vzniklém zmatku podařilo utéct. Nejprve ji chce vysadit u silnice a nechat ji tam, ale nakonec si to rozmyslí, vrátí se pro ni a vezme ji k sobě domů... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (658)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Je to akční, je to svižné, zábavné, ale tak nějak stále průměrné, ničím neoslňující. Kurýru 2 jsem před lety dal 4*, nerad přehodnocuji takto zpětně, ale myslím, že jednička je přeci jen o něco lepší a že bych měl dvojce ubrat. Jason Statham je ale ve své roli skvělý. Celkově jde o příjemnou akční jednohubku. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jason Statham dostal rolu kuriéra presne ušitú na mieru. Páči sa mi ako duo Besson - Kamen napísali postavu Franka Martina. Tie pravidla, auta, do toho sakra štýlový Jason v saku. K plusom si prirátajte aj dobrú kameru, či réžiu, ktorá dokáže natočiť pútavú akciu. Po tomto filme Stathamovi u mňa dávam viac priestoru. Je to fakt štýlový kuriér, ktorý sa nikdy s ničím nepára a hlavne nechce žiadne komplikácie! 85% - 4* ()

Reklama

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jako jo, udělal na mě dojem ten precizní a zásadový mladý muž doručující balíky. Jason má obrovské charisma a nemohu se zbavit pocitu, že hlavně díky němu má tento film celkem vysoké ohodnocení. Tady to hlavně zachraňuje sympatická akčnost. Jednoznačně. Jinak příběhu chybí originální myšlenka, která by mě dějově zasáhla a já se tomu už přestávám divit. Ono se snad už ani nedá natočit něco, co tady ještě nebylo. Scénáře akčních filmů se s různými obměnami jednoduše opakují. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Začíná to vcelku vkusně a dynamicky, několikeré vzpomenutí na tři dosud neporušená pravidla a bombastické shrnutí šancí na uniknutí z místa činu ihned napoví, s kým máme tu čest - s charismatickým kurýrem Frankem, jehož představitel Jason Statham má správný drsňácký profil, umí řídit i nohama a jeho neobyčejná muskulatura je nabitá rychlými svalovými vlákny, protože pozice, ze kterých uštědřuje své bleskové kopy, jsou opravdu nezvykle krkolomné - choreografie a nápaditost bojových scén jsou vrcholem filmu a mlátičku v autobuse nebo rubačku v kolomazi si budete pamatovat pravděpodobně minimálně do dalšího dílu... bohužel kromě zmíněného úvodu a akčních scén vše ostatní pokulhává - dějově je film prázdný jako peněženka zkouřeného týpka zevlujícího v půl šestý ráno v poblitém koutě vylidněné diskotéky, film je obtěžkán mnoha nelogičnostmi a jinak výborné akční scény lehce ruší klipovitý střih. Jako zábava to ale funguje celkem dobře, na první shlédnutí poctivých 60%, napodruhé o poznání slabší. 21 miliónů dolarů(rozpočet)/44 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Finale je velmi fajn (nieco ako Rychlo a zbesilo pre chudobnych), ale inak ma to stvalo ako vacsina bessonovskej produkcie. Akcne sceny mi nicila teroristicko monotonna hudba a Statham si tu svoju charizmu a komedialny timing este iba formuje. O scenari sa nevyjadrujem, lebo by som popiskom stravil viac casu nez tvorcovia jeho pisanim. V case premiery som to 3x nedokukal, teraz sa mi to so sebazaprenim podarilo. 5/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (34)

  • V traileri je scéna, kde hlavný hrdina vychýli riadenú strelu pomocou strieborného podnosu na kávu. Na prianie Jasona Stathama (Frank Martin) sa táto scéna z filmu vystrihla, pretože podľa neho bola až moc prehnaná. (ČSFD)
  • Když Lai (Shu Qi) používá počítač, projíždí několik jiných fotografií než narazí na tu Wall Streetovu (Matt Schulze). Všechny jsou členů štábu a jména u těchto snímků jsou vtipy. Např. "Gordon Zola", "Christiane Isme", atp. (c.tucker)

Související novinky

Rychle a zběsile shání režiséra

Rychle a zběsile shání režiséra

06.10.2015

Kdo bude režírovat Rychle a zběsile 8? Máma Vina Diesela chce za kamerou svého synáčka, sám Diesel navrhuje návrat ke kořenům s Robem Cohenem (Rychle a zběsile). Studio Universal ale situaci vidí… (více)

Statham předává kurýrskou štafetu

Statham předává kurýrskou štafetu

11.02.2014

Kurýr dodnes patří mezi nejznámější filmy Jasona Stathama. Neohrožený řidič Frank Martin to dotáhl na tři celovečeráky, předloni se pak přesunul i na malou obrazovku, kde si ho zahrál Chris Vance.… (více)

Návrat akčních bouchačů

Návrat akčních bouchačů

28.02.2008

Dva Jasonové, ačkoli každý z úplně jiného soudku, se setkali v této novince, která k vám přijíždí za kvílení pneumatik a skřípotu drceného plechu ;-). Především je tu Jason Statham, který dostal… (více)

Závod smrti s Jasonem Stathamem

Závod smrti s Jasonem Stathamem

26.04.2007

Když notorický béčkař Paul W. S. Anderson (Resident Evil, Vetřelec vs. Predátor) nedávno nečekaně zdrhnul z připravované adaptace hororové videohry Castlevania, důvod byl nasnadě: producentské duo… (více)

Reklama

Reklama